Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Niebieska wrote:Dziewczyny !
Ja już jestem po badaniachNiestety nie znam płci, bo maluch tak wierzgał nogami, rękoma i głową, że nic nie dało rady zobaczyć!
Ale jest wszystko w porządku, maluch ma około 10 cm, głowa 3 cm, kość udowa 1.4 cm.
Lekarz mi powiedział, żebym się nie przejmowała małym brzuchem. Po prostu mam bardzo nisko macicę i jeszcze mi jej nie wybiło. Za trzy tygodnie będzie bardziej widać. A to znaczy, że mam mocne mięśnie brzucha i mam się z tego cieszyć.
Ja byłam bardzo zdenerwowana prze badaniem, ciśnienie mi skoczyło 130/65. I maluch też się zdenerwował, dlatego tak wierzgał kończynami i głową jak BYKświetnie tak zobaczyć się z Maleństwem po kilku tygodniach
od razu kamień z serca
Niebieska, Jus1985 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kada24 wrote:ja sie zakochalam w takiej kuchnii!!! i chce sobie zrobic taka choc mam mała kuchnie od sciany do okna 4m albo 5m
To nie jest taka mała kuchniaNajlepiej udać się do jakiejś firmy, która robi meble na wymiar. To wtedy każdy skrawek jest zagospodarowany
-
Jus1985 wrote:Gratuluje Niebieska badań. Piłaś jakiś sok typu pomarańcza, a może coś jadłaś przed usg?
Zjadłam kanapkę z białym serkiem i pomidorem. Wypiłam sok grapefruitowy.
Ale mały przesadzał z tymi ruchami.
Położna potwierdziła, że można pobudzić sokiem pomarańczowym lub czekoladą.
Bo w klinice próbowali jakiegoś maluszka ocucić do badańhahah
Kajoni, Jus1985 lubią tę wiadomość
-
dokladnie mam 5m na 3m wiec mala tak to jest jak sie mieszka w starym domie hehe udam sie udam napewno
i gratuluje kochana maluszka prosimy o fotkiWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2014, 20:36
-
Ruda27 wrote:Niebieska super wiadomosc
ale musialas miec piekne widoki
No świetne widoki. Nawet nie wiedziałam, ze maluch może być taki energiczny. Myślałam, że raczej będą takie ruchy falujące jakby pływał!!
Pokazał całą rozwartą dłoń z wszystkimi paluszkamiRuda27, Jus1985, Aggie, celia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNiebieska wrote:No świetne widoki. Nawet nie wiedziałam, ze maluch może być taki energiczny. Myślałam, że raczej będą takie ruchy falujące jakby pływał!!
Pokazał całą rozwartą dłoń z wszystkimi paluszkami
Hehe ale Ci fajnietakir widoki sa najpiekniejsze
Jak sie tak rusza to wiadomo ze wszystko okNiebieska, Moni& lubią tę wiadomość
-
kada24 wrote:dokladnie mam 5m na 3m wiec mala tak to jest jak sie mieszka w starym domie hehe udam sie udam napewno
i gratuluje kochana maluszka prosimy o fotki
Jest dosyć długa Kada, spokojnie zmieścisz wszytskie sprzęty. Trochę wąska, więc drugiego rzędu nie zrobisz. Ale może uda się ustawić w literę L. Ale nawet jeden rząd Ci starczy. Ja czasem takie maleństwa urządzałam..
Zdjęcia mam strasznie słabeNie można było tego czorta uchwycić. Na jednym zdjęciu mam dłoń, na drugim głowę a na trzecim kawałek uda
Jus1985 lubi tę wiadomość
-
A mnie dzisiaj caly dzien boli brzuch,juz nie wiem co mam zrobic. Wzielam az dwie nospy max,wypilam miete i rumianek i nic nie pomaga. Nie wiem czy to czasem nie od tych tabletek prenatal Classic bo one zawieraja az 400 % zelaza a pozatym mialam czarna kupe (sory jesli kogos obrzydzilam).Zaraz chyba zwariuje
-
MILA wrote:Niebieska super
a duza ta twoja dzidzia nie? 10 cm? i dolicz nóżki
Ja mam wizytę jutro u mojego gina a w piątek prenatalne. Odliczam dni i godziny
Ginekolog tak na oko powiedział, że 10 cmW sumie nie wiem ile miał, nie można go było złapać
Udało się tylko zmierzyć główkę od ucha do ucha i tą kość udową.
MILA, celia, Lanusia93 lubią tę wiadomość