Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny,
tak mi się nie chciało isc dziś do pracy, mówie Wam!
a dzis obiecuje sobie, że jak wróce to posprzątam w kuchni, bo brudno aż wstyd...
Mówie publicznie, żeby mieć świadków.
Normalnie mój dzień wygląda teraz tak, że wstaje o 5:20, troche po 16 wracam do domu, albo idziemy z Ursusem, albo jakieś zakupy czy inne sprawy.
Około 18 jesteśmy spowrotem, to już jestem padnięta i nic mi się nie chce...Zwykle ucinam sobie drzemkę i około 20 idziemy na spacer z psiakiem, prysznic i spać. Więc zero energii.
Miłego dnia!Niebieska lubi tę wiadomość
-
Niebieska super raczka:) no i duza ta twoja dzidzia....
wszystkim dziewczyna ktore juz mialy usg gratuluje niesposob sie ogarnac na tym forum bo piszecie non stop i jak nie zagladam co chwilke to juz nie jestem w temacie....
my jutro mamy usg i prenatarne naprawde jestem bardzo podekstytowana tym bardziej ze to nasze pierwsze usg...co do kosztow to w UK mamy za darmo takie badania i z krwi i z usg ogolnie wszystko mamy za darmo nawet ciezarna kobieta ma leki za darmo w ciazy i rok po urodzeniu dziecka....
moje dziecko powolutku konczy ospe mam nadzieje ze za 2-3 dni pryszczyki zupelnie znikna...kolezanka jutro przyjdzie posiedziec z Kuba bo przeciez nie mozemy jego wziasc ze soba....
ja takze biore kwas foliowy z witamina d3 na pewno nie zaszkodzi a ze mam jeszcze duzo to biore...
ja juz takze chcialabym pocvzuc ruchy dzidziusia no ale wszystko w swoim czasie i tak nie moge uwierzyc ze juz prawie polowa lutego biorac pod uwage to ze w grudniu chyba bodajze 9 ujzalam 2 kreseczki:)
a brzuszki macie sliczne
Niebieska ale jestes sczuputka a brzusio zobaczysz w pewnym momecnie ci tak zacznie rosnac ze nie uwierzysz jak szybko to bedzie....Niebieska, Moni&, Camille87 lubią tę wiadomość
-
marderkowa wrote:Hej dziewczyny,
tak mi się nie chciało isc dziś do pracy, mówie Wam!
a dzis obiecuje sobie, że jak wróce to posprzątam w kuchni, bo brudno aż wstyd...
Mówie publicznie, żeby mieć świadków.
Normalnie mój dzień wygląda teraz tak, że wstaje o 5:20, troche po 16 wracam do domu, albo idziemy z Ursusem, albo jakieś zakupy czy inne sprawy.
Około 18 jesteśmy spowrotem, to już jestem padnięta i nic mi się nie chce...Zwykle ucinam sobie drzemkę i około 20 idziemy na spacer z psiakiem, prysznic i spać. Więc zero energii.
Miłego dnia!
Ja na początku ciąży pracowałam po 9- 10h dziennie. Od 8-18.00. Myślałam, że umrę, byłam nie do życia. Teraz pracuję po 6 godzin, przychodzę do pracy na 11 i dużo lepiej się czuję. Ale jak już wracam koło 18- tej to też jestem zmęczona i potem już tylko leżę. Bo jak tylko zaczynam coś robić to kompletna padaka
-
Moni& wrote:ja caly czas siedze na l4 i tez narzekam bo czasem to taka nuda mnie ogarnia ze szok. damy rade do sierpnia, potem bedzie przyjemnoe w domku siedziec z maluszkiem:)
Przynajmniej masz czyściutko w domuBo nam się nie chce już sprzątać i gotować
heheh
marderkowa, Moni& lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJus bedzie dobrze! Na tym etapie zadko cos sie zlego dzieje.. Staraj sie nie stresowac tyle, wlacz sobie mila muzyczke
Ja jutro ide do pracy po 2 miesiecznej przerwie, troche mam stresa, ale jak cos bedzie nie tak ide od razu do domu.. Za czesto boli mnie brzuch jak stoje czy cos robie, wiec ryzykowac nie zamierzam..Jus1985, Moni& lubią tę wiadomość
-
Jus, ja wczoraj to myślałam, że umrę ze strachu. A skończyło się na tym, że miałam tylko podwyższone ciśnienie i maluch był zdenerwowany. NAstępnym razem nie będę się stresować
Lekarz powiedział, że teraz to nie ma co się martwić, bo jesteśmy już w II trymestrze. I to jest najlepszy czas ciąży!
Także musisz Jus wyluzować, zobaczysz jaka radość Cię ogarnie po południuJus1985, Moni& lubią tę wiadomość
-
no Niebieska ze zawsze wysprzątane to fakt bo z nudów to nieraz wysprzątam i mysle co by jeszcze zrobic. ale czasem przychodzi taki dzien ze nic sie nie chce kompletnie. Jus spokojnie napewno jesst wszystko ok, tak jak tutaj dziewczyny piszą to juz 2 trymestr i musi byc wszystko dobrze:) Malenstwo sobie po prostu rośnie:P Ale mimo wszystko każda z nas sie troche stresuje, ja jutro o tej porze bede dygotac w poczekalni
Jus1985, Niebieska lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
Jus, moje ciśnienie jest jeszcze niższe: 80/50.
Dziś zaczynam wg kalendarza drugi trymestrNo i po południu idę do dr. już nie mogę się doczekać, ale stres przed wizytą zawsze odczuwam i tak będzie pewnie do końca ciąży. Po stracie nic już nie jest sielankowe i proste.
Celia, jak sobie radzisz z porannym wstawaniem do pracy? Dawno nie pisałaś, więc podejrzewam, że jesteś zajęta i zmęczona.
Wchodzimy już prawie wszystkie w drugi trymestr. Może w tym tygodniu pora na kolejną prezentację brzuszków?
marderkowa, Jus1985, Ruda27, MILA, celia lubią tę wiadomość
-
hej dziewczyny
nie bylo mnie sporo ale widze ze humorki tutaj sie poprawily I wiecej tu szczescia niz trwogi:) przyznaje ze nie nadrobilam wszystkich wiadomosci ale ostatnie kilka dni cofnelam sie w czytaniu
https://scontent-a-lhr.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/t1/487563_10152262597099878_1324886570_n.jpg
to moja dzidzia
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/v/t34/1743316_10152254811634878_1058852051_n.jpg?oh=0c7ad9d5022e2cb994a603981fdcd295&oe=52FBE1C1&__gda__=1392216663_dd64fd27e4c250d636546ae81997e2d3
a to brzusio
malenstwo ma 15cm I wyglada na to ze wszystko w pozadeczku wiec tym ktore maja scany orzed soba tylko zazdroszcze ze beda mogly popatrzec na dzidzie
Moni&, mala_mi, pekinka82, Jus1985, Ruda27, MILA, Camille87, Aggie, celia, Niebieska lubią tę wiadomość
-
Cleo az 15 cm ? wow duza ta Twoja dzidzia. Moja w 12t miala 5 cm..
Niebieska i Positive super wiadomoscigratulacje !
No a ja standardowo dzis nie spalam od 4.30 az do 7 prawiebrzuch mnie juz przestal bolec,troche mnie jeszcze zakluje a teraz cos czuje ze bede miec zaparcia po tych tabletkach ...ehhh
Na jedno pomaga na drugie szkodzi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2014, 10:49
Niebieska lubi tę wiadomość