Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTo moze zdecyduje sie w najblizszym czasie na kapiel
brakuje mi tego leżenia i odpoczywania w wannie :p
Camille, tez bym juz chciala czuc, niestety kazda w swoim czasie.. Niektore musza czekac nawet do 20tyg.. Damy rade
Ale u Ciebie ten suwaczek zasuwaTy chyba najdalej z nas jestes nie?
Moni&, Camille87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Moni& jak wróce to napisze czemu mi się źle kojarzą prenatalne.
Camille pukanie na pewno już niedługo poczujesz, a co do tej pacjentki to nie wiem czego nie umyła nie było słychać, ale mój M powiedział że pewnie bobki jej wisiałyzawsze jak siedzę przed gabinetem tomi się to przypomina i śmiać mi się chce i tak głupio się do siebie śmiać
Powoli lece bo jeszcze muszę o sklep zahaczyć(soczek pomarańczowy)
Dziewczyny powodzenia na dzisiejszych badaniachMILA, Moni&, Ruda27, Gosiaczek, Camille87 lubią tę wiadomość
-
Jak dzidziajest zdrowa to niech ciągnie kłuje i niech rośnie moje Maleństwo
Z dnia na dzien czuje ze macica jest wieksza:) Ale dzisiaj jestem leniwa pogoda straszna i leze od rana w domku, musze zebrac siły i isc do sklepu na jakies małe zakupy zeby obiadek zrobic mojemu, ale na razie nie mam żadnego pomysłu:P
Jus1985 lubi tę wiadomość
Monis
[/link]
-
Jus1985 wrote:Moni& jak wróce to napisze czemu mi się źle kojarzą prenatalne.
Camille pukanie na pewno już niedługo poczujesz, a co do tej pacjentki to nie wiem czego nie umyła nie było słychać, ale mój M powiedział że pewnie bobki jej wisiałyzawsze jak siedzę przed gabinetem tomi się to przypomina i śmiać mi się chce i tak głupio się do siebie śmiać
Powoli lece bo jeszcze muszę o sklep zahaczyć(soczek pomarańczowy)
Dziewczyny powodzenia na dzisiejszych badaniach
Jus proszę cięlitości !!! fuj
Jus1985, Camille87 lubią tę wiadomość
-
Cleo, sliczny bobasek
i brzuchol spory, podobny do mojego
Ruda, ja sie tez nie kapalam, bo sie balam, ja uwielbialam gorace kapiele, takie ze nawet po godzinnym lezeniu czerwona wylazilam. Ale lekarka mnie uspokoila, mozna nawet godzinke lezec (przeciez wiele kobiet tak sie wlasnie relaksuje, plus mniejszy bol plecow) ale trzeba pamietac zeby woda nie przekraczala 38 stopni. Kupilam sobie do tego celu termometr i sie okaqzalo ze dla mnie woda teraz jest idealna tak ok 37-37,5 wiec zmienil sie moj "gust"
Glowa mnie cos boli, mialam do centrum jechac ale mi sie nie chce, tylko bym spala dzis, i te mdlosci, kiedy to sie w koncu skonczy??? -
Ja dzisiaj zrobiłam sobie cieplejsza kąpiel niz zawsze...No po prostu musiałam się wymoczyć- brakowało mi tego... Zawsze szybko , szybko...A dziś miałam ochotę poleniuchować, wygrzać plecy
Mam nadzieję, że sobie nie zaszkodziłam ...
Aggie, Jus1985 lubią tę wiadomość
-
Witajcie
Jesteśmy już w domu. Jakbym miała wszystko opisać, to brakłoby mi dnia, a nie mogę siedzieć, więc zrobię to skrótowo, a jak już za kilka dni przeprowadzę się do P. i będę miała laptopa na łóżku to wejdę z Wami w głębszą konwersację.
W każdym razie- jestem, mam się dobrze, mały też
Będzie syn, widziałam dyndające klejnoty!Bea_tina, Kasieńka:), Ruda27, Madzikovy, pekinka82, Moni&, MILA, Aggie, mala_mi, Gosiaczek, Magda2013, Camille87, amela, celia, Niebieska, Macca, Jus1985, Paulia87, Kajoni, do lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
Lanusia !!!! Wkońcu na fb podaj numer tel... I dobrze że wszystko w porządku więc obie mamy synów!! Aha byłam h&m kupiłam sobie spodnie i 2 bluzki i jeszcze zaoszczędziłam 40zł he
Lanusia93 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kamień z serca...same dobre wieści. Wczoraj zadzwoniła do mnie koleżanka (szkoda ze mieszka w innym mieście) powiedziała ze zaraziłam ja przez telefon i ze jest w ciazy w 10 tyg
heh ale sie uśmiałam
i ucieszyłam, poprawiła mi humor na cały dzien
Lanusia93, Jus1985 lubią tę wiadomość
-
Nie wiem kiedy Was nadrobię i w jaki sposób
Sprawy mają się tak:
mam krwiaka, w dn. przyjęcia mnie do szpitala miał 18/10 mm. A dziś... 2,5 cm. Wcale nie zmalał, ale wypisałam się na własne żądanie. W niczym mi nie pomogli dotychczas, a tutaj trzeba tylko leżeć, brać leki i nie poruszać się, tylko do toalety, wiem już, że to nie żarty. Chcieli mnie zostawić jeszcze, nie wiem czy to ich bawi, bo jak na razie niczego konkretnego nie zrobili.
Rozpoznanie jest takie:
Ciężarna lat 21 w 15 tyg. II-iej ciąży przyjęta do oddziału z bólami brzucha i krwawieniem. Po wykonaniu badań laboratoryjnych i USG rozpoznano ciążę żywą 15 tygodni, zagrażające poronienie, opryszczkę genitalną. Włączono intensywne postępowanie terapeutyczne, uzyskano poprawę i stabilizację stanu pacjentki. Zalecenia:
Duphaston 4*1 tabl.
Luteina 2*2 tabl.
Heviran 3*1 tabl. przez 7 dni
No-spa 2*1 tabl.
Tak, tak, znowu mam nawrót opryszczki. Szlag by to wszystko...
I z USG z dn. 05.02.2014:
"Łożysko na ścianie przedniej z obszarem oddzielenia w dolnym biegunie nad ujściem wewnętrznym o wym. 18*10 mm. Szyjka macicy dł. 44 mm, zamknięta".
Z dn. 11.02.2014:
"Kosmówka na ścianie przedniej, między dolnym biegunem kosmówki a ujściem wewnętrznym obszar oddzielenia owodni na dł. 2,5 cm, grubości 3mm. Szyjka macicy dł. 42 mm, kanał zamknięty".
14t3d CRL 80,1 mm BPD 26,2 mm FHR 132
15t2d CRL 90 mm BPD 31 mm FHR 158
Tęskniłam strasznie!Moni&, Camille87, Jus1985, Paulia87 lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
jeju Lanusia jak dobrze że jestes i wszystko z Wami wporządku! Ale przecież nie mogło byc inaczej;) Super, że przeprowadzasz sie do swojego:) Teraz niech biega koło Ciebie a Ty dziewczyno odpoczywaj i jeszcze raz odpoczywaj! Ściskam Cie mocno :*
Lanusia93 lubi tę wiadomość
Monis
[/link]