X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • _Cleo_ Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_mi wrote:
    Cleo, piękne wiadomości :)
    Ale brzuch masz już bardzo widoczny jak na 13 tydzień! Ty już ciąży nie ukryjesz :) ja jeszcze ciągle się nie przyznaję znajomym ani rodzinie ;)
    czemu jeszcze nic nie mowisz??:)

3jgxdqk3oy3a6qjc.png

9fe67c0f15.png
  • _Cleo_ Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni& wrote:
    Cleo duża ta Twoja dzidzia jak na ten tydzien ciąży. A brzuszek śliczny duży:P

mni tez sie wydaje ze duza bardzo ta dzidzia :) ale wazne ze wzystko w normie :)

3jgxdqk3oy3a6qjc.png

9fe67c0f15.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada byc moze to juz Twoj synek puka do brzuszka :) fajnie. To Twoja druga dzidzia wiec mozesz juz czuc...ja sie wsluchuje w moje cialo ale niestety chyba przyjdzie mi jeszcze z miesiac poczekac na pierwsze motylki :)

Moni& lubi tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cleo, najważniejsze ze dzidzia zdrowo sie rozwija:)
    Mala_mi jestes juz w 13 tyg najwieksze zagrozenie mineło wiec spokojnie mozesz sie podzielic dobrą nowiną:)
    Ostatnio spotkałam sie z koleżanką z pracy i stwierdziła że juz cos nie coś widac ale sie ucieszyłam :D

pekinka82, Jus1985 lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cleo piękna dzidzia i brzuszek taki duzy.
    Dziewczyny dzięki za wsparcie ale mam tak jak Mała mi po stracie to już strach jest, tym bardziej że źle mi się kojarzą prenatalne eh ale wierze że musi być dobrze.
    Idę się myć. Apropos mycia przed wizytą przypomniało mi się jak siedziałam przed gabinetem i słyszałam jak gin mówił do pacjentki że przed wizytą myje się nie tylko krocze :-Q fu

mala_mi, Camille87, Moni&, amela, Niebieska, Lanusia93 lubią tę wiadomość

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie rozumiem jak można sie nie umyc idąc do jakiegokolwiek lekarza:/ Jus czemu prenatalne Ci sie zle kojarza?

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jus wszystko bedzie dobrze :) zobaczysz :) wrócisz uśmiechnięta i szczęśliwa :)
    Cleo.... Piękny brzuchol :) piękny i dzidzia taka duża :) czym wy te dzieci karmicie :)

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cleo fajnie ze jesteś :-D no dzidzia super :-d ale duża !! :-D
    wydaje mi sie ze gin podał ci wymiary razem z wyprostowanymi nóżkami ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2014, 11:44

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :) wstalam o 11 ale musialam was nadrobic :)

Nibieska cuuuuudne zdjecie :) ja juz taka raczke ta bym wycalowala :) i im czesciej widze male bobaski tym bardziej nie moge doczekac sie porodu ;)

Cleo super ze jestes :) faktycznie duza ta dzidzia jak na 13tc a moze to wymiar z nozkami?? ;)
    Super fotka buzka juz taka wyrazna :)

Co do nocy z rogalem to hmm.. jak przylozylam wczoraj glowe do niego to w ciagu 5 min zasnelam al jak sie w nocy na siku obudzilam to nie moglam sie wygramoloc z tego rogala potem zanim sie w niego znow zaplatalam to sie rozbudzilam i zasnac ze 3 godziny nie moglam :/ dopiero jak maz wstal do pracy to sie rozlozylam na lozku i spalam az do 11 ;) ogolnie mamy waskie lozko (120cm) mamy drugie 180 musimy kupic materac i wymienic to lozko bo w tak waskim lozku ciezko z tym rogalem spac.. Troche mnie kark teraz boli.. :( chyba ten rogal zostawie jak lozko zmienimy ...

Jus, mila powodzenia!! Ja zawsze przed wizyta biore kapiel zanim sie wyszykuje to akurat czas szybko leci i zaraz do wyjscia :)
    Jus to czego ta pacjentka nie umyla ? Hahaha nie wiem czy chce wiedziec hehe

MILA, Moni&, Magda2013, amela, Jus1985, Niebieska, Kajoni lubią tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jus1985 wrote:
    Cleo piękna dzidzia i brzuszek taki duzy.
    Dziewczyny dzięki za wsparcie ale mam tak jak Mała mi po stracie to już strach jest, tym bardziej że źle mi się kojarzą prenatalne eh ale wierze że musi być dobrze.
    Idę się myć. Apropos mycia przed wizytą przypomniało mi się jak siedziałam przed gabinetem i słyszałam jak gin mówił do pacjentki że przed wizytą myje się nie tylko krocze :-Q fu

o fuuuuuuuuuuuuuuu :-P durna baba :-P

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille haha zaplatalas sie w rogala ?:D ale sie usmialam :) a maz nie jest zazdrosny ze sie tulisz do rogala zamiast do niego ?:D moze faktycznie troche malo miejsca macie dlatego tak niewygodnie Ci bylo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2014, 11:59

Camille87 lubi tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cleo wygladasz super :) sliczny brzuszek i maluszek tez :)

Dziewczyny wlasnie jak to jest z kapiela? Ja odkad zrobilam test ani razu sie nie kapalm, jedynie prysznic.. Teskni mi sie za wanna, ale lekarz mowil zeby sie nie kapac.. Pewnie w nie za goracej wodzie mozna, ale ja i tak jakos sie boje..

MILA lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda my zazwyczaj spalismy "na lyzeczke" czyli on przytulony do moich plecow ;) w nocy jak sie do mnie przytulal to mowi "kurde troche daleko jestes ale i mi wygodnie" hahaha bo sie do rogala przytulil :P
    .. ale mi sie tez wydaje ze to chodzi o waskie lozko bo nie moge sie rozlozyc tak jakbym chciala .. a gdzie tu jeszcze jak brzuszek dojdzie to juz w ogole...

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille a Ty masz go takiego wywinietego twgo rogala? Ja mam wyprostowanego, jedynie miedzy nogi daje i pod glowe.. Obracam sie razem z nim :p czasami tez sie zaplacze, ale nie az tak bardzo zeby sie meczyc z wyjsciem heh :p
    Z wiekszym lozkiem to napewno dobry pomysl, my tez mamy male i spimy teraz w drugim pokoju gdzie wieksza sofa jest, bo ja nie dosc ze sie non stop wierce to meza przy tym budze na waskim lozku :p

Camille87, mala_mi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda mozna sie kapac tylko w nie goracej wodzie. Jak nie bedziesz tego przestrzegac to i i gpracym prysznicem sobie zaszkodzisz.. ja czytalam ze czop sluzowy ktory zamyka szyjke nie pozwala na dostanie sie do srodka wody z plynem (bo o to tez sie niektore kobiety martwily) takze git ;) ja musze przynajmniej raz w tygodniu wziac kapiel zeby sie dobrze wypillingowac i inne zabiegi zrobic jesli wiesz co mam na mysli :P i dlugo nie siedze max 30min.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Camille a Ty masz go takiego wywinietego twgo rogala? Ja mam wyprostowanego, jedynie miedzy nogi daje i pod glowe.. Obracam sie razem z nim :p czasami tez sie zaplacze, ale nie az tak bardzo zeby sie meczyc z wyjsciem heh :p
    Z wiekszym lozkiem to napewno dobry pomysl, my tez mamy male i spimy teraz w drugim pokoju gdzie wieksza sofa jest, bo ja nie dosc ze sie non stop wierce to meza przy tym budze na waskim lozku :p

Tak w litere C nie jest twardy w srodku jakby wata jest :) ja tez sie rozpycham i maz czasem narzeka ze mu koldre zabieram albo wieksza czesc lozka zajmuje hehe

• amela Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczynki

Jus, Mila trzymam kciuki za wizyty <3 na pewno wszystko będzie dobrze, czeka my na dobre wieści
    Camilla zaplatalas się w rogala hahaa :-)
    Mnie bola strasznie boki jak spie :-)

Wiecie co poczulam dziś cos dziwnego, na dole jakby takie pukniecia, poczulam to chyba z 10 razy to takie dziwne uczucie bylo, nie wiem czy to juz dzidzia ?? Dziś mi się snilo ze czulam ruchy dziecka. Sama nie wiem, może to dzidzia juz do mnie puka <3 :-)

Camille87, Ruda27, Jus1985, MILA, celia lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Kasieńka:) Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amela ja też kilka razy cos takiego poczułam, ale że to pierwsza ciąża to nie wiem co to było :)

amela lubi tę wiadomość

km5skrhmrg59zoqt.png
    2nn3skjotohf1cr5.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille my tez tak czasami spimy na lyzeczke z tym ze mamy osobne koldry. A przewaznie jest tak ze jak ja sie klade do lozka to mi jest zimno a moj maz jest goracy wiec ja sie do niego przytulam a nad ranem z kolei jemu jest chlodno to sie do mnie gramoli pod koldre :D A czasem i wieczorem on sie wtula we mnie i tak zasypiamy.
    Tez jestem ciekawa jak to bedzie jak bede miala duzy brzuch.

Amela no moze byc ze to dzidzia :) super :)
    Ruda ja sie codziennie kapie,oczywiscie nie leje wanny pelnej wody tylko troche ze mi nawet brzucha nie zakrywa. Moja kapiel trwa ok 20 min.

Camille87 lubi tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tez chce takie pukanie!!!! :(

Aggie, celia, Lanusia93 lubią tę wiadomość

‹‹ 361 362 363 364 365 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ