X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila, Ninkapa ,wspieramy Was i trzymamy kciuki za dobre wieści.
    Ja nawet nie wyobrażam sobie, co bym czuła, gdybym usłyszała takie wiadomości :( Nie dziwię Ci się Mila, że chcesz teraz spokoju. Ale może nie wszystko jest przesądzone. Teraz czeka Ciebie i Ninkapę trochę nerwów i kilka tygodni skrajnych emocji. Ale my pamiętamy o Was i wierzymy, że wszystko się wyjaśni pozytywnie.
    Ja też nie zrobiłam prenatalnych, bo bardzo stresuję się przed i po badaniach, niepewnością... w ogóle dużo rzeczy mnie stresuje w ciąży :(

Dzisiaj na przykład pojechałam do klienta na pomiar. Miałam dla niego robić łazienkę i salon. I wiecie co, spanikowałam.
    Klient na poziomie, kasiasty, sympatyczny i wymagający.
    Ale chciał strasznie trudne wnętrze. Połączyć swój stary salon (ze stylizowanymi meblami) z nowoczesną klasyką ( taki styl glamour).
    I po ustaleniu szczegółów, po wywiadzie z klientem po prostu zrezygnowałam. Wiem, że ten salon kosztowałby mnie mnóstwo nerwów i stresów. ( Ostatecznie zdecydowałam się tylko na łazienkę, też klasyczną )

A ja w ciąży to kłębek nerwów już jestem, nie śpię po nocach, w każdej wolnej chwili myślę o pracy zamiast o dzieciątku.
    Normalnie łapałabym byka za rogi i wykonałabym zadanie. A w tej ciąży to jestem DUPA WOŁOWA :( :( :(.
    Najchętniej to bym niczym się nie zajmowała, tylko urządzała pokoik dziecięcy :P Tak mi brakuje relaksu i spokoju :(

celia lubi tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny błagam was :-( nie kłóćcie się o takie rzeczy.
    To ja w tej chwili cierpię najbardziej i nie chce zebyscie urządzały takie sceny !!

Ja sie zdecydowałam ze chce amniopunkcję i mam gdzieś co kto myśli.
    To że występuje jakies tam ryzyko kompletnie mnie nie interesuje. Ja chce wiedzieć i chce decydowac o życiu moim i mojej rodziny. Każdy decyduje o sobie i niech tak zostanie. Oczywiście zdania są podzielone i zawsze będą czy w tym czy w innym temacie, ale wybory pozostawmy tym, którzy muszą stanąć i się z tym zmierzyć.
    Można się z kimś niezgadzać, ale nikt nie ma prawa nikogo osądzać za jego wybór.
    Nie będę się więcej rozpisywać bo widzę że przeze mnie zespuła się atmosfera.
    Cieszcie sie zdrowiem waszych dzieci i przestańcie się kłócić.

Niebieska, Jus1985, Camille87, Paulia87, Ruda27, Gosiaczek, Lanusia93, celia, mala_mi, pekinka82, positive lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila, ja nigdzie nikogo nie osadzalam :( przykro mi z Twojego powodu, ze sie denerwujesz i stresujesz, mam nadzieje nie potrzebnie. Za Ninkape tez trzymam kciuki zeby sie okazalo ze wszystko w porzadku. Mila i nie przez Ciebie popsula sie atmosfera.
    To wasze problemy, wasze stresy i strach pozwolily mi podjac decyzji ze nie chce tego... Wyszlo tylko na to ze nie moge napisac wlasnego zdania na ten temat (ostatni raz napisze, ze nikogo nie ocenialam w moich postach) i zostalam zaatakowana o to ze nie chce wiedziec, o to ze uwazam ze nawet jesli to jest "tylko" 1% dla amnio to dla mnie to duzo, nie mam dzieci, i dlugo nie moglam miec, wiec nie chce ryzykowac stresem, ktory odbilby sie na moim dziecku... dlaczego oceniac mnie??

PS ktora chcialaby zostac adminem na FB? Chetne, dajcie znac...

NataliaK lubi tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie szukajcie drugiego dna w Waszych postach.
    Nikt tu nie ma nic złego na myśli, gdy pisze własne zdanie. I nikt nikogo nie ocenia. Nie nakręcajcie się i nie obrażajcie.

Co ta ciąża robi z umysłem ciężarnej :)

NataliaK, Macca, Jus1985, Paulia87, Lanusia93, celia lubią tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie uszanuj prosbe mili i nic juz na ten temat nie pisz...kazda twoja wypowiedz powoduje ze mamochote Tobie znowuodpowiedziec ale po co nie ma sensu nie chce i nie bede dodatkowo sie denerwowala i to tyle w tym temacie mila 3 maj sie kochana buziaki wielkie nie wazne jakie decyzje podejmiesz bede cie we wszystkim wspierala!

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czytam was i przykro mi ze takie wieści dziś ale na pocieszenie napisze ze gdy ja byłam gdzieś ok 8-9 tyg była tu dziewczyna na forum u której nawet po aminipunkcji potwierdzono wady miał być zespol Downa i wada serca jak sie okazało mała urodziła sie zdrowa jak ryba a a jej mama przygotowała sie do tego ze bedzie chora wiec tak naprawdę nic nigdy nie wiadomo na 100% ja trzymam bardzo mocno kciuki zeby te dzisiejsze informacje okazały sie tylko niepotrzebnym stresem a wszystko dobrze sie skończy za co bardzo ale to bardzo mocno trzymam kciuki !!!! Co do decyzji o aminipunkcji to ja sie nie wypowien bo to jest decyzja indywidualna i nie wiem jak bym sie zachowała w takiej sytuacji teraz mogę gdybac ze zrobiła bym tak czy siak a jak przychodzi co do czego i człowiek staje przed takim wyborem to różnie bywa

Niebieska, Macca, Camille87, Paulia87, Gosiaczek, Lanusia93, celia lubią tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co by zakończyc temat.

Aguś Aggie nikt nikogo nie obwinia za własne zdanie. Jest ok kochana ;-)

ninkapa mam nadzieję że sie u ciebie się ułoży i wszystko bedzie dobrze :-)

kochane nadzieję zawsze trzeba mieć i ja to wiem. Staram sie ile mogę.

Całusy, śpijcie dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2014, 23:06

Niebieska, Aggie, Paulia87, Lanusia93 lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj za bardzo się nie udzielałam bo mam bardzo słaby dzień. Czuję się jakby nieobecna i cały czas mnie wszystko wzrusza, nawet teraz płacze. Nie czytałam waszych postów bo już przy pierwszym tak się spłakałam że nie chce ani już płakać ani się denerwować (bo widze jakies nerwy były). Mam tylko nadzieje że żadna nie ucieknie z tego forum bo pamiętajcie że jesteśmy tu po to żeby się wspierać, pomagać, ale to nie znaczy że wszystkie musimy się ze sobą zgadzać bo to nie o to chodzi. Każdy ma prawo do swojego zdania itd nie ma co siè za to obrażać.
    Spokojnej nocy Wam życze <3

Lanusia93, celia, positive lubią tę wiadomość

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2014, 01:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tez nie chce sie udzielac i komentowac bo w zasadzie nie do konca wiem o co ta cala klotnia.. powinnysmy sie wspierac a nie klocic.. i Aggie Ty juz chcesz odejsc z naszej facebookowej solecznosci?? Ehh hormony hormony..

Paulia87, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• Paulia87 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 02:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja napisZę tak szkoda mi Mili ze musi to przechodzić i być pod presją cały czas bo nie wie do końca co się dzieje z jej malenstwem!!! Popieram decyzje o amniopunkcji brawo za odważną konkretną i pełna obaw decyzje!!!! JESTEM Z TOBA MILUS!!!!!!! Jak coś wal jak w dym....
    Nikt nie będzie odchodził ani nic weżcie się w garść mamuśki co z Wsami chyba jednak hormony.... Aggie nigdzie nie odchodzisz jesteś naszym adminem... Koniec k...a tych kłótni.....
    Ja się czuje fatalnie dlatego mało co pisze Ale czytam Was mam wątpliwości czy jest ok u mnie chcę już wtorek przynajmniej zbada mnie dowcipnie lekarka.... Może i marudze ale trudno dziś bezsenna noc mnie czeka niestety... Eh moje cipuchy powariowaly cmok cmok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2014, 02:11

Camille87, Lanusia93 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]relg2n0a30cpa83g.png[/link]
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo witam was w niedzielny poranek

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula kochana co sie dzieje?? Czemu sie zamartwiasz? Napisz nam co Cie meczy...
    Mnie denerwuje to ze moj brzuch nie jest typowo ciazowy :/ fakt rosnie i jest spory ale nie jest piekny jak wasz, nie idzie od podbrzusza.. :(
    Jus no to niezle Ci hormony buzuja, ja tez troche placzliwsza sie zrobilam hehe

Milego dnia kochane :) dzisiaj pewnie znowu spokoj i cisza na forum beda :p

• kada24 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapewne będzie cisza he

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Niebieska Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda a skąd Tobie brzuch idzie? Jak nie z podbrzusza ? :P

Ja chciałbym mieć właśnie brzuszek piłeczkę, czyli taki, który zaczyna się pod piersiami. Bo te niskie brzuszki są jak gruszeczki a wysokie jak jabłuszka.
    Ja chcę jabłuszko.
    A brzucha już dzisiaj nie pokazuję (chociaż zaczęłam 16 tydzień), bo dalej go nie mam :/ I niestety nikt mi miejsca nie ustępuje ani nie traktuje ulgowo :P haha :)

celia lubi tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dobra, nie umiem się powstrzymać :P

16 tydzień dziewczyny, chyba jednak zaczynam mieć kuleczkę :)

61e396e8aeec0447m.jpg

Ruda27, kada24, Camille87, Jus1985, Lanusia93, celia, positive lubią tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska juz Ci poszedl troszke :) coraz wiekszy :)
    Ale masz fajnie umiesniona pupke :p

Ja mam brzuch taki ze idzie wyzej niz podbrzusze, nie jest to niednolite.. Wstawie zdjecie i zobaczycie.. Codziennie czekam jak to sie wyrowna i nic :( to wyglada jakbym miala mega scisniete spodnie i jak sciagnela to tak sie odgniata ze nagle sam brzuch wyskakuje... Nie jest typowo ciazowy :(

Niebieska lubi tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://zapodaj.net/612fc1ca13b39.jpg.html macie moj 15tydzien wg belly a wedlug malego od wtorku 16

Jus1985, Lanusia93, celia lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Niebieska Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja babcia zawsze mówiła, że mam kaczy kuperek :P

Nie martw się Ruda, za jakiś czas będzie gładziutki jak balonik :) A tym bardziej, jak masz go wyżej.. na pewno będzie ładniutki i okrąglutki hehe

Ruda27 lubi tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada, Tobie już chyba ustępują miejsca w kolejkach :) heheh
    Już masz taki fajny, napięty i ciążowy brzuszek :)

ckaiflw1up047qr9.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ladny juz :D

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

‹‹ 393 394 395 396 397 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ