Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
mila kochana nie wiedzialam ze inne parametry moga byc ok...ja cie rozumiem moj maz tez mi mowi ze wszystko bedzie ok choc dzis wyznal ze trzyma w sobie wszystko i tez jest zestresowany ta sytuacja i z kazdym dniem bez tel do mnie jest pelen nadzieji ze nasza dzidzia jest zdrowa choc ja i tak nastawiam sie na amniopunkcje...mila wcale tak nie mysl to nie twoja wina niczyja...
wiem ze teraz ciezkie dni przed toba a potem kolejne ja mam ciezke od srody i nadal sie zamartwiam dopoki nie dostane wynikow...
wierze ze wszystko bedzie dobrze:)Mila zobaczysz wszystko sie ulozycelia lubi tę wiadomość
-
MILA, nie napiszę, że na pewno będzie dobrze, bo to może potwierdzić Ci jedynie konkretne badanie i lekarz specjalista. Ale mam głęboką nadzieję, że jednak wynik będzie pomyślny i że nie oznacza tego czego się obawiasz.
Amniopunkcja jest najlepszym wyjściem, zwłaszcza, że jak wcześniej pisałaś chcesz mieć pewność. Też bym chciała wiedzieć i mieć możliwość wyboru.
Rozumiem Twoje nerwy i łzy, i wiem, że żadne słowa nie są w stanie teraz Cię uspokoić. Więc nie będę wypisywała tu pustych słów. Po prostu jestem z Tobą myślami i ściskam za Was kciuki. Przytulam mocno.celia, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
ja to mam pecha podobno na tym spotkaniu co dzis bylam wylosowali mnie do nagrody wrrrr a ja musialam isc do tesco po jedzenie dla malej no zesz ale dzieckoo wazniejsze napislam im email... dobrze ze znajoma byla dluzej
ale nic straconego tylko rezcnik byl podobno hehe a jak stalismy w kolejce to dostalismy jakies reklamy itp i tam nawet byla butelka z lovi co pasuje do mojego laktatora no i biala czapeczke heheWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2014, 19:22
-
nick nieaktualny
-
Mila, strasznie mi przykro... moge sie tylko domyslac co przechodzisz
mam nadzieje, ze okaze sie w badaniu ze dzidzia zdrowa.
Bierzecie pod uwage ze amniopunkcja niesie za soba bardzo duze ryzyko utraty ciazy? Ja sie nie zdecydowalam z moim na badania prenatalne, to nie ma sensu, skoro tyle lat czekalismy na ten cud. Gdyby wyszlo cos nie tak, nie wiem co bym zrobila, ale pewnie stres by mnie zjadal, watpie, zebym byla w stanie usunac... i nie zawsze badania prenatalne sie sprawdzaja...
I znow sie czuje tak jak na poczatku ciazy. Wczoraj polozna powiedziala mi, ze wszelkie objawy (lub ich brak) sa normalne, jedynie bardzo mocnymi bolami brzucha trzeba sie martwic i krwawieniem. Takze do tych kobitek, co martwia sie brakiem objawow - wszysko jest ok -
Aggie amniopunkcja niesie ryzkyko okolo 0,5-1% i to zalezy tez od szpitala bynajmbiej tak jest u nas w uk wiesz co a ja zdecydowalabym sie nie po to zeby usunac dzidziusia ale po to zeby moc wczesniej sie przygotowac no to szczegolne i wyjatkowe dzieciatko
Miriam lubi tę wiadomość
-
Ninkapa, to dlaczego pisalas ze sie bardzo boisz, ze Twoje malenstwo moze byc chore? Dlaczego Mila sie tak boji? Dla mnie cokolwiek bedzie sie dzialo, moje dziecko edzie wyjatkowe i specjalne, nie musze sie przygotowywac do tego. Co ma byc, to bedzie. Ja tylko napisalam ze nie wiem jak bym zareagowala na takie wiesci... Prawdopodobnie mimo tego, ze znalabym odpowiedz na najwazniejsze pytanie dla mam, i nie daj Bog, okazaloby sie ze z maluszkiem nie dokonca jest dobrze, balabym sie, balabym sie ze sobie nie poradze. A w ten sposob, chronie siebie i swoje dziecko, bo staram sie myslec ze wszystko ok. I nie potepiam dziewczyn ktore poszly na badania, co to to nie
Ciesze sie, jak piszecie ze wszystko ok, i przezywam jak dostajemy zle wiesci
ja chce sobie tego oszczedzic.
-
Aggie chyba zartujesz piszac ze nie rozumiesz bo co pisalam zebardzosie boje myslisz ze bylabym zadowolona odkrywajac ze mam chore dziecko kazdy pragnie zdrowego dzieciatka i ja takze ale jesliokazaloby sie ze nie dajj bog cos jest nie tak to pogodzilabym sie z tym zawsze jest to tragedia trzebanauczyc sie akceptacji i milosci itp ale na pewno bm nie usunela dzieciatka troszke dziwna ta wypowiedz i nie powiem ze to mnie zdenerowalo z twojej wypowiedzi wynika ze skoro urodzilabym chore dziecko to nie mamprawa sie bac i o tym pisac i pragnac i modlic sie z calych sil o zdrowie dziecka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2014, 20:16
-
Ruda27 wrote:Dziewczyny macie jeszcze bole podbrzusza? Dzisiaj cos mnie boli, troche jakby owulacyjno-okresowy bol ale sama
Nie wiemnie wiem czy zas sie tym martwic..
Mam podobnie, nie cały czas ale często boli dół brzuchola jak na okres...
Chyba jest oki... -
mnie dlugo bolal brzuch jak na okres ale teraz ten bol jest inny, raz ciagniecie, raz uklucie, innym razem wypychanie nie wiem jak to nazwac.
dzisiaj poczulam takie smyranie w dole brzucha dwa razy jej moze to jakies pierwsze ruchy dzidzi:)
a moj M codzienie przyklada glowe do brzucha i slucha "bulgotania"
Mila kochana pamietaj ze wiele dzieci rodzi sie calkiem zdrowych pomimo wykrycia wad. ja bym sie bala amniopunkcji ale jesli to Cie uspokoi to sprobuj. modlimy sie za Twoje dzieciatkoAggie lubi tę wiadomość
Monis
[/link]
-
Ninkapa, nie napisalam ze nie masz prawa sie bac, czy pisac o tym, nie to mialam na mysli. I nie napisalam, ze moglabym poddac sie terminacji:/ teraz to ja jestem zla
to jest jedna z opcji jakie dostajesz po amniopunkcji ktora nie wychodzi dobra, prawda? Napisalam, ze chce sobie oszczedzic stresu, bo czasem mimo zlych wynikow wychodzi ze dzieciak jest zdrowy! A napisalam, ze amnio ma duze ryzyko utraty (wczoraj polozna mnie upewnila w tym, wiec nie mow, ze ryzyko do 1% jest!) wiec to kolejny powod ze nie chce badan prenatalnych! Myslalam ze napisalam zwiezle, tylko to co mysle! Nie potepilam zadnej z Was, mam nadzieje, ze wszystkie maluszki beda zdrowe, moze i jestem naiwna, ale wole miec nadzieje ze moj babelek jest zdrowy!
Ehhchyba sobie zrobie przerwe, bo albo logicznie nie jestem wstanie pisac, albo kurna nie wiem
-
Aggie dostalas ze szpitala lub od poloznej ksiazeczke screening tests for you and your baby z nhs i tak jest wszystko napisane a ryzyko do 1% wiec wg mnie nieduzo poza tym moim zdaniem lepiej wiedzieci moc sie przygotowac psychicznie bo jelsli daliby mi chore dziecko to moglabymjeodrzucic a takwiedzac mam czas na przygotowanie sie zapoznanie sie ze wszystkim porozmawianie z rodzicami itp a mowisz o badaniachprenatarnych to chodzi ci o amniopunkcje czy badanie krwi i przeziernosci karkowej
-
nick nieaktualnyQuendi wrote:Mam podobnie, nie cały czas ale często boli dół brzuchola jak na okres...
Chyba jest oki...
Tez nie mam caly czas, ale dzisiaj sie znowu pojawil i co jakis czas ujawnial.. Wzielam nospe i jest ok..
Jej jeszcze tydzien do wizyty..
Ale dobrze ze jak bola inne to chyba to normalne :pQuendi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny sorka za psucie atmosfery juz nie bede sie udzielala kazdy ma swoje dramaty i obawy... Nie chce juz sie denerwowac bo mam do tego inne powody i swoje osobiste problemy po prostu szkoda mi energii na takie rzeczy wole jakos inaczej ja spozytkowac
-
Ninkapa masz prawo pisać o wszystkim co Cię boli i czego się boisz.
Dziewczyny naprawdę, nie zapewniajcie, co byście zrobiły w jakiejś sytuacji, bo w niej nie jesteście. To jedynie deklaracje.
Dopóki ktoś nie stanie przed rzeczywistym dramatem, nie ma tak naprawdę pojęcia co by zrobił. I wszystkie oceny czyjegoś zachowania w takiej sytuacji, moim zdaniem są po prostu nie na miejscu.
A co do ryzyka - Cyt. "Amniopunkcja wiąże się z niewielkim ryzykiem poronienia – wynosi ono 0,5–1 proc. – dlatego proponuje się ją tylko kobietom z podwyższonym ryzykiem urodzenia dziecka z wadą genetyczną".
http://www.poradnikzdrowie.pl/sprawdz-sie/badania/amniopunkcja-badanie-prenatalne-inwazyjne-wskazania-przebieg-amniopunk_36647.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2014, 21:31
Ruda27, Gosiaczek, Lanusia93, mala_mi, pekinka82 lubią tę wiadomość
-
Celia masz racje u nas nt powyzejnormy i jesli zaproponowaliby mi amniopunkcje to jestem zdecydowana poza tym niektore wady genetyczne mozna juz leczyc w brzuszku u mamy wole juz nie pisac o tym co boli i co czuje bo pozniej jedna wypowiedz i cisnienie podniesione a mi teraz spokoj potrzebny tez pisalam o tym 1% ryzyku i to nie jest zaslyszane tylko wydane przez nhs czyli brytyjska sluzbe zdrowia dziewczyny spokojnego wieczorku zycze paula i lanusia odezwijcie sie
celia lubi tę wiadomość