Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNiebieska, ja mimo tego ze lekarz sugerował ze nic chłopięcego nie widać na USG jakoś do konca nie jestem przekonana, więc tak naprawdę czuję że nie zaspokoił mojej ciekawości w 100%
Czytałam ze w 13 tygodniu różnie bywa, moja lekarka ma teraz wolne az do połowy marca, wiec umowiłam sie za dwa tygodnie na USG do innego lekarza:), fajnie jakby juz mi potwierdził na stówkęMusimy mieć w mężem kilka miesięcy na wybranie imienia, bo jeśli faktycznie bedzie dziewczynka to troche to zajmie:)))
Niebieska, celia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej! Lanusia do mnie napisala:
HejZ badania lekarskiego dowiedzialam sie ze moje skurcze to rozciaganie wiezadel. Pomijam fakt, ze wiem jak boli rozciaganie a jak skurcz, ale niektorzy lekarze sa nie do przegadania. Moze na USG znajda jakas przyczyne, moze to owodnia dalej sie oddziela. Na razie daja mi leki przeciwbolowe domiesniowo i kaza lezec. Lezec to ja moge w domu. Wypisuje sie dzisiaj na wlasne zadanie, nie bede tu siedziec. Ten szpital jest pelen skonczonych idiotow, zeby otrzymac od nich pomoc trzeba chyba porzadnie dac w lape
Odezwe sie po USG, za ok. 2 godziny
Masakra jakasAggie, pekinka82 lubią tę wiadomość
-
Masz racje Kamila, masakra.... Nasza służba zdrowia jest okropna, ale ...Ukraińców przyjmą do szpitali i porządnie wylecza a na to są pieniądze. Kur....
Niebieska, nie przejmuj siewiększość z nas nie wie co nosi w brzuszku
ja idę z nadzieja we wtorek ze mi cos powie, ale nie wiem czy tak sie stanie...
Niebieska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witam sie w słoneczny dzień
Dzisiaj wracamy. Pierwszy raz od niepamietam kiedy nic mi nie dolega. Boję się coraz bardziej to usg uspokaja mnie góra na tydzień eh co ja sie mam z ta swoja głową. Czujecie w pachwinach jakby zakwasy, ale to tak cały czas?
-
a ja jak zwykle, zamiast pracować nad wizualizacją to oglądam DDTVN. Skąd mi się bierze ten brak motywacji ?
Dzięki za wsparcie dziewczyny. Mi gin powiedział, że nie ma szans zobaczyć płci.
Następna wizyta jest 10 marca. To będzie początek 19 tygodnia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2014, 10:36
Jus1985 lubi tę wiadomość
-
pekinka82 wrote:Mam tak samo jak długo śpię...Mnie martwi jedna rzecz... Nie czuję od paru dni ciągnięcia, rozciągania itp.... Ja dzisiaj obudziłam się z bólem pleców, musiałam krzywo spać.
pekinka82 lubi tę wiadomość
-
Niebieska, ja też nie wiem kto mieszka w moim brzuszku.. I może dowiem się dopiero na połówkowym... Dotychczas miałam tylko jedno USG, więc muszę czekać.... Damy radę, ważne, żeby dzidziusie były zdrowe.
Tak sobie czytam Was, myślę o tej całej sytuacji w której się znajduję i... cieszę się, że tutaj nie robi się usg tak często jak w Polsce. W sumie jeśli nie ma żadnych podstaw do obaw to usg robi się tylko jedno w ciągu całej ciąży. Na początku byłam tym oburzona, ale teraz rozumiem... Rozumiem ile nerwów to zaoszczędza kobiecie. Więc czekam cierpliwie na moje połówkowe (27.03.)Niebieska, Jus1985, Macca lubią tę wiadomość
-
Niebieska wrote:kurcze, tylko chyba ja nie wiem, jaka płeć
chociaż już końcówka 16 tygodnia
mam takie ciche przeczucie, że chłopak i wszyscy tak mówią więc zobaczymy czy się sprawdzi.
Miłego dnia dziewczyny
Niebieska, Jus1985, Moni&, karm3lka lubią tę wiadomość
-
Niebieska to tak samo jak u mnie. Mąz to nic tylko syn bedzie bo on syna robił
mi tez to raczej obojetne ale przeczucie mowi chłopak. zobaczymy czy sie sprawdzi
A ja dziś zaczęłam 5 miesiącKiedy to przeleciło to nie wiem. Przeciez dopiero test robiłam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2014, 10:48
Niebieska, celia lubią tę wiadomość
-
ja tez mam od poczatku przeczucie ze bedzie chlopak i wszyscy mi wroza synka bo sie nie zmienilam na twarzy. ale zobaczymy, ja chce zdrowe malenstwo obojetnie czy synek czy coreczka
Sylka masz racje bo wiekszosci z nas nic sie nie dzieje a boimy sie o malenstwo a ze mamy mozliwosc korzystania z usg to chcialybysmy najlepiej codziennoe jakby sie dalo.Monis
[/link]
-
Tak jak mówisz Moni&
Ja też mogłabym iść prywatnie na usg ale hamuje mnie cena (ok 500zl) tym bardziej, ze nie mam żadnych podstaw do obaw.. Serduszko słyszałam 2 tyg temu, za 2 tyg znów usłyszę
A podejrzę maluszka na połówkowym za 5 tyg.
Tak swoją drogą - też mam przeczucie, że w brzuszku mały mężczyzna pomieszkujeale to tylko przeczucie
Moni& lubi tę wiadomość
-
Sylka - u nas na nfz przypadaja tylko 3 usg, prywatnie jak chcesz isc do mozesz w kazdej chwili. Poza tym prywatnie jest u nas o wiele taniej niz w Norwegii. U mnie sie placi 80 zl. Na moje jedno usg to jest jednak za malo. Nawet nie robia badan prenatalnych ??
Uwazam tez ze nawet 3 to jest malo. Ale to tylko moje zdanie. Ja przez 4 miesiace ciazy mialam juz 5 usg. Za dwa tyg.ide na polowkowe. I bedzie kolejne.