X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja dziś na 10 jadę na spotkanie z polożnymi ciekawe co dziś będziemy robić

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Aggie Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska, ja i Cleo nie bedziemy znac plci przynajmniej do 20 tyg, sama nie jestes :*

Niebieska lubi tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska, ja mimo tego ze lekarz sugerował ze nic chłopięcego nie widać na USG jakoś do konca nie jestem przekonana, więc tak naprawdę czuję że nie zaspokoił mojej ciekawości w 100% :)
    Czytałam ze w 13 tygodniu różnie bywa, moja lekarka ma teraz wolne az do połowy marca, wiec umowiłam sie za dwa tygodnie na USG do innego lekarza:), fajnie jakby juz mi potwierdził na stówkę;) Musimy mieć w mężem kilka miesięcy na wybranie imienia, bo jeśli faktycznie bedzie dziewczynka to troche to zajmie:)))

Niebieska, celia lubią tę wiadomość

• Quendi Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska wrote:
    kurcze, tylko chyba ja nie wiem, jaka płeć :( chociaż już końcówka 16 tygodnia :(

Niebieska ja też nie wiem :-( lekarz nie chciał nawet sprawdzić...
    Pewnie w marcu-w jego połowie się dowiem...

tb736iyeli5hckvm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Lanusia do mnie napisala:

Hej :) Z badania lekarskiego dowiedzialam sie ze moje skurcze to rozciaganie wiezadel. Pomijam fakt, ze wiem jak boli rozciaganie a jak skurcz, ale niektorzy lekarze sa nie do przegadania. Moze na USG znajda jakas przyczyne, moze to owodnia dalej sie oddziela. Na razie daja mi leki przeciwbolowe domiesniowo i kaza lezec. Lezec to ja moge w domu. Wypisuje sie dzisiaj na wlasne zadanie, nie bede tu siedziec. Ten szpital jest pelen skonczonych idiotow, zeby otrzymac od nich pomoc trzeba chyba porzadnie dac w lape :/ Odezwe sie po USG, za ok. 2 godziny

Masakra jakas :-/

Aggie, pekinka82 lubią tę wiadomość

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz racje Kamila, masakra.... Nasza służba zdrowia jest okropna, ale ...Ukraińców przyjmą do szpitali i porządnie wylecza a na to są pieniądze. Kur....

Niebieska, nie przejmuj sie ;) większość z nas nie wie co nosi w brzuszku ;) ja idę z nadzieja we wtorek ze mi cos powie, ale nie wiem czy tak sie stanie...

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeciez czuje sie roznice miedzy rozciaganiem wiezadel a skurczem macicy :-/
    Lanusia nie bagatelizuje zadnego niepokijacego objawu a w szpitalu to bagatelizuja..
    Napisala ze na szczedcie jest jest gin w szpitalu i zrobi jej usg ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dzis nie boli glowa - mnie napier*ala leb o.O
    Za dlugo spalam ehh

pekinka82, Jus1985 lubią tę wiadomość

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tak samo jak długo śpię...Mnie martwi jedna rzecz... Nie czuję od paru dni ciągnięcia, rozciągania itp.... Ja dzisiaj obudziłam się z bólem pleców, musiałam krzywo spać.

• Jus1985 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w słoneczny dzień :-) Dzisiaj wracamy. Pierwszy raz od niepamietam kiedy nic mi nie dolega. Boję się coraz bardziej to usg uspokaja mnie góra na tydzień eh co ja sie mam z ta swoja głową. Czujecie w pachwinach jakby zakwasy, ale to tak cały czas?

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jak zwykle, zamiast pracować nad wizualizacją to oglądam DDTVN. Skąd mi się bierze ten brak motywacji ? :P

Dzięki za wsparcie dziewczyny. Mi gin powiedział, że nie ma szans zobaczyć płci.
    Następna wizyta jest 10 marca. To będzie początek 19 tygodnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2014, 10:36

Jus1985 lubi tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pekinka82 wrote:
    Mam tak samo jak długo śpię...Mnie martwi jedna rzecz... Nie czuję od paru dni ciągnięcia, rozciągania itp.... Ja dzisiaj obudziłam się z bólem pleców, musiałam krzywo spać.
    Pekinka doskonale Cie rozumiem ale już chyba będziemy się martwić aż do sierpnia

pekinka82 lubi tę wiadomość

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska, ja też nie wiem kto mieszka w moim brzuszku.. I może dowiem się dopiero na połówkowym... Dotychczas miałam tylko jedno USG, więc muszę czekać.... Damy radę, ważne, żeby dzidziusie były zdrowe.

Tak sobie czytam Was, myślę o tej całej sytuacji w której się znajduję i... cieszę się, że tutaj nie robi się usg tak często jak w Polsce. W sumie jeśli nie ma żadnych podstaw do obaw to usg robi się tylko jedno w ciągu całej ciąży. Na początku byłam tym oburzona, ale teraz rozumiem... Rozumiem ile nerwów to zaoszczędza kobiecie. Więc czekam cierpliwie na moje połówkowe (27.03.) :)

Niebieska, Jus1985, Macca lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Kasieńka:) Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska wrote:
    kurcze, tylko chyba ja nie wiem, jaka płeć :( chociaż już końcówka 16 tygodnia :(
    Kochana ja dziś 18 tydzien zaczęłam i też jeszcze nie wiem co bedzie, bo dzidzia nie chciala nozek rozlożyc :) mam takie ciche przeczucie, że chłopak i wszyscy tak mówią więc zobaczymy czy się sprawdzi.

Miłego dnia dziewczyny <3

Niebieska, Jus1985, Moni&, karm3lka lubią tę wiadomość

km5skrhmrg59zoqt.png
    2nn3skjotohf1cr5.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam też przeczucie, że chłopak. Ale nie wiem czemu :) Dla mnie nie ma różnicy :) Ale wiem, że mój mąż jest nastawiony na małego piłkarza :)

Kasieńka:) lubi tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • Kasieńka:) Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska to tak samo jak u mnie. Mąz to nic tylko syn bedzie bo on syna robił :) mi tez to raczej obojetne ale przeczucie mowi chłopak. zobaczymy czy sie sprawdzi :)

A ja dziś zaczęłam 5 miesiąc :) Kiedy to przeleciło to nie wiem. Przeciez dopiero test robiłam <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2014, 10:48

Niebieska, celia lubią tę wiadomość

km5skrhmrg59zoqt.png
    2nn3skjotohf1cr5.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mam od poczatku przeczucie ze bedzie chlopak i wszyscy mi wroza synka bo sie nie zmienilam na twarzy. ale zobaczymy, ja chce zdrowe malenstwo obojetnie czy synek czy coreczka :)
    Sylka masz racje bo wiekszosci z nas nic sie nie dzieje a boimy sie o malenstwo a ze mamy mozliwosc korzystania z usg to chcialybysmy najlepiej codziennoe jakby sie dalo.

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak mówisz Moni& ;) Ja też mogłabym iść prywatnie na usg ale hamuje mnie cena (ok 500zl) tym bardziej, ze nie mam żadnych podstaw do obaw.. Serduszko słyszałam 2 tyg temu, za 2 tyg znów usłyszę :) A podejrzę maluszka na połówkowym za 5 tyg.

Tak swoją drogą - też mam przeczucie, że w brzuszku mały mężczyzna pomieszkuje :) ale to tylko przeczucie :D

Moni& lubi tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no strasznie ciekawa jestem czy nasze przeczucia sie sprawdza:D

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka - u nas na nfz przypadaja tylko 3 usg, prywatnie jak chcesz isc do mozesz w kazdej chwili. Poza tym prywatnie jest u nas o wiele taniej niz w Norwegii. U mnie sie placi 80 zl. Na moje jedno usg to jest jednak za malo. Nawet nie robia badan prenatalnych ??
    Uwazam tez ze nawet 3 to jest malo. Ale to tylko moje zdanie. Ja przez 4 miesiace ciazy mialam juz 5 usg. Za dwa tyg.ide na polowkowe. I bedzie kolejne.

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
‹‹ 425 426 427 428 429 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ