X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja dziś na 10 jadę na spotkanie z polożnymi ciekawe co dziś będziemy robić

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Aggie Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska, ja i Cleo nie bedziemy znac plci przynajmniej do 20 tyg, sama nie jestes :*

Niebieska lubi tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska, ja mimo tego ze lekarz sugerował ze nic chłopięcego nie widać na USG jakoś do konca nie jestem przekonana, więc tak naprawdę czuję że nie zaspokoił mojej ciekawości w 100% :)
    Czytałam ze w 13 tygodniu różnie bywa, moja lekarka ma teraz wolne az do połowy marca, wiec umowiłam sie za dwa tygodnie na USG do innego lekarza:), fajnie jakby juz mi potwierdził na stówkę;) Musimy mieć w mężem kilka miesięcy na wybranie imienia, bo jeśli faktycznie bedzie dziewczynka to troche to zajmie:)))

Niebieska, celia lubią tę wiadomość

• Quendi Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska wrote:
    kurcze, tylko chyba ja nie wiem, jaka płeć :( chociaż już końcówka 16 tygodnia :(

Niebieska ja też nie wiem :-( lekarz nie chciał nawet sprawdzić...
    Pewnie w marcu-w jego połowie się dowiem...

tb736iyeli5hckvm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Lanusia do mnie napisala:

Hej :) Z badania lekarskiego dowiedzialam sie ze moje skurcze to rozciaganie wiezadel. Pomijam fakt, ze wiem jak boli rozciaganie a jak skurcz, ale niektorzy lekarze sa nie do przegadania. Moze na USG znajda jakas przyczyne, moze to owodnia dalej sie oddziela. Na razie daja mi leki przeciwbolowe domiesniowo i kaza lezec. Lezec to ja moge w domu. Wypisuje sie dzisiaj na wlasne zadanie, nie bede tu siedziec. Ten szpital jest pelen skonczonych idiotow, zeby otrzymac od nich pomoc trzeba chyba porzadnie dac w lape :/ Odezwe sie po USG, za ok. 2 godziny

Masakra jakas :-/

Aggie, pekinka82 lubią tę wiadomość

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz racje Kamila, masakra.... Nasza służba zdrowia jest okropna, ale ...Ukraińców przyjmą do szpitali i porządnie wylecza a na to są pieniądze. Kur....

Niebieska, nie przejmuj sie ;) większość z nas nie wie co nosi w brzuszku ;) ja idę z nadzieja we wtorek ze mi cos powie, ale nie wiem czy tak sie stanie...

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeciez czuje sie roznice miedzy rozciaganiem wiezadel a skurczem macicy :-/
    Lanusia nie bagatelizuje zadnego niepokijacego objawu a w szpitalu to bagatelizuja..
    Napisala ze na szczedcie jest jest gin w szpitalu i zrobi jej usg ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dzis nie boli glowa - mnie napier*ala leb o.O
    Za dlugo spalam ehh

pekinka82, Jus1985 lubią tę wiadomość

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tak samo jak długo śpię...Mnie martwi jedna rzecz... Nie czuję od paru dni ciągnięcia, rozciągania itp.... Ja dzisiaj obudziłam się z bólem pleców, musiałam krzywo spać.

• Jus1985 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w słoneczny dzień :-) Dzisiaj wracamy. Pierwszy raz od niepamietam kiedy nic mi nie dolega. Boję się coraz bardziej to usg uspokaja mnie góra na tydzień eh co ja sie mam z ta swoja głową. Czujecie w pachwinach jakby zakwasy, ale to tak cały czas?

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jak zwykle, zamiast pracować nad wizualizacją to oglądam DDTVN. Skąd mi się bierze ten brak motywacji ? :P

Dzięki za wsparcie dziewczyny. Mi gin powiedział, że nie ma szans zobaczyć płci.
    Następna wizyta jest 10 marca. To będzie początek 19 tygodnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2014, 10:36

Jus1985 lubi tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pekinka82 wrote:
    Mam tak samo jak długo śpię...Mnie martwi jedna rzecz... Nie czuję od paru dni ciągnięcia, rozciągania itp.... Ja dzisiaj obudziłam się z bólem pleców, musiałam krzywo spać.
    Pekinka doskonale Cie rozumiem ale już chyba będziemy się martwić aż do sierpnia

pekinka82 lubi tę wiadomość

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska, ja też nie wiem kto mieszka w moim brzuszku.. I może dowiem się dopiero na połówkowym... Dotychczas miałam tylko jedno USG, więc muszę czekać.... Damy radę, ważne, żeby dzidziusie były zdrowe.

Tak sobie czytam Was, myślę o tej całej sytuacji w której się znajduję i... cieszę się, że tutaj nie robi się usg tak często jak w Polsce. W sumie jeśli nie ma żadnych podstaw do obaw to usg robi się tylko jedno w ciągu całej ciąży. Na początku byłam tym oburzona, ale teraz rozumiem... Rozumiem ile nerwów to zaoszczędza kobiecie. Więc czekam cierpliwie na moje połówkowe (27.03.) :)

Niebieska, Jus1985, Macca lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Kasieńka:) Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska wrote:
    kurcze, tylko chyba ja nie wiem, jaka płeć :( chociaż już końcówka 16 tygodnia :(
    Kochana ja dziś 18 tydzien zaczęłam i też jeszcze nie wiem co bedzie, bo dzidzia nie chciala nozek rozlożyc :) mam takie ciche przeczucie, że chłopak i wszyscy tak mówią więc zobaczymy czy się sprawdzi.

Miłego dnia dziewczyny <3

Niebieska, Jus1985, Moni&, karm3lka lubią tę wiadomość

km5skrhmrg59zoqt.png
    2nn3skjotohf1cr5.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam też przeczucie, że chłopak. Ale nie wiem czemu :) Dla mnie nie ma różnicy :) Ale wiem, że mój mąż jest nastawiony na małego piłkarza :)

Kasieńka:) lubi tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • Kasieńka:) Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska to tak samo jak u mnie. Mąz to nic tylko syn bedzie bo on syna robił :) mi tez to raczej obojetne ale przeczucie mowi chłopak. zobaczymy czy sie sprawdzi :)

A ja dziś zaczęłam 5 miesiąc :) Kiedy to przeleciło to nie wiem. Przeciez dopiero test robiłam <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2014, 10:48

Niebieska, celia lubią tę wiadomość

km5skrhmrg59zoqt.png
    2nn3skjotohf1cr5.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mam od poczatku przeczucie ze bedzie chlopak i wszyscy mi wroza synka bo sie nie zmienilam na twarzy. ale zobaczymy, ja chce zdrowe malenstwo obojetnie czy synek czy coreczka :)
    Sylka masz racje bo wiekszosci z nas nic sie nie dzieje a boimy sie o malenstwo a ze mamy mozliwosc korzystania z usg to chcialybysmy najlepiej codziennoe jakby sie dalo.

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak mówisz Moni& ;) Ja też mogłabym iść prywatnie na usg ale hamuje mnie cena (ok 500zl) tym bardziej, ze nie mam żadnych podstaw do obaw.. Serduszko słyszałam 2 tyg temu, za 2 tyg znów usłyszę :) A podejrzę maluszka na połówkowym za 5 tyg.

Tak swoją drogą - też mam przeczucie, że w brzuszku mały mężczyzna pomieszkuje :) ale to tylko przeczucie :D

Moni& lubi tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no strasznie ciekawa jestem czy nasze przeczucia sie sprawdza:D

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka - u nas na nfz przypadaja tylko 3 usg, prywatnie jak chcesz isc do mozesz w kazdej chwili. Poza tym prywatnie jest u nas o wiele taniej niz w Norwegii. U mnie sie placi 80 zl. Na moje jedno usg to jest jednak za malo. Nawet nie robia badan prenatalnych ??
    Uwazam tez ze nawet 3 to jest malo. Ale to tylko moje zdanie. Ja przez 4 miesiace ciazy mialam juz 5 usg. Za dwa tyg.ide na polowkowe. I bedzie kolejne.

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
‹‹ 425 426 427 428 429 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ