WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Magda za info wlasnie ja mialam rano takie dziwne uczucie w dole takie cmienie jakby @ no nie wiem ale przeszlo :-) wiem ze z synkiem wszystko dobrze bo lezymy sobie maz wlaczyl muzyke klasyczna i syncio kilka razy kopnal :-) znaczy ze mu sie podoba hehe :-) juz coraz czesciej daje znac o sobie <3

Madzikovy odzywaj sie!! :-)

Madzikovy, Ruda27, Jus1985 lubią tę wiadomość

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :) dzięki dziewczyny. Z Maluszkiem wszystko okey, serduszko mu bije (159) pięknie i równo :) Machal raczkami i nozkami, ale za cholerę jasna nie chciał sie obrócić ...doktorek powiedział ze był w najgorszej możliwej pozycji do określenia płci :) NA BOKU ...ehh także dowiem sie za 3-4 tygodnie. Zbadał mnie tez ginekologiczne i wszystko gra, szyjka długa, zamknięta. Mówi ze te bole w tym tygodniu to mogła mi macica na pecherz naciskac, bo pokazał gdzie znajduje sie teraz u mńie macica, a gdzie pecherz. A z ta kolka ze mógł byc piasek który już wysiusialam.
    Dostałam tez namiar na doktora ( u nas w województwie podobno jest tylko 2 lekarzy z tym certyfikatem i pozwoleniem) który zrobi ..jak on to powiedział "wiecej niż badanie polowkowe", zbada całe serce, żyły itd. pod względem wad i wszystko inne (już pozapominalam z wrażenia co) bo moj doktorek powiedział ze nie chce mieć niespodzianek po porodzie. Ze badanie jest mega dokładne, bedzie trwało z 40min samo USG. Płatne 350 zł niestety ale zrobię. I najlepiej wykonać badanie w 22 tyg bo najwiecej widać.

Uff napisałam sie, bardzo sie cieszę ze z Moim Kochanym Maluszkiem jest wszystko okey, ale czuje mały niedosyt :) bo dalej mam ktosia :)
    Dziękuje dziewczyny za wsparcie.

Camille87, Macca, Magda2013, Sylka, Ruda27, Jus1985, positive, Moni&, Gosiaczek, celia, MILA, Niebieska lubią tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Madzikovy gratulacje :-) no szkoda ze sie maly zlosnik obrocil ;-)
    Ale najwazniejsze ze zdrowy!!! Super :-)

Madzikovy lubi tę wiadomość

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Super Madzikovy gratulacje :-) no szkoda ze sie maly zlosnik obrocil ;-)
    Ale najwazniejsze ze zdrowy!!! Super :-)
    Pewnie :) najważniejsze ze zdrowy i rośnie :) ale nie przecze ze wolałabym juz zwracać sie do ktosia osobowo :)

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Macca Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze, że dzidziuś zdrowy :). Poza tym jak to mawia moja babcia: "długie czekanie, lepsze śniadanie";). Za kilka tygodni będziesz już wiedzieć na pewno czy ten Ktoś to On czy Ona.

Madzikovy lubi tę wiadomość

3jgxe6hhu1fhfd0i.png
    1o4uky9zj69e3xdg.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macca wrote:
    Najważniejsze, że dzidziuś zdrowy :). Poza tym jak to mawia moja babcia: "długie czekanie, lepsze śniadanie";). Za kilka tygodni będziesz już wiedzieć na pewno czy ten Ktoś to On czy Ona.
    Masz w takim razie genialna babcie :) heh ale przynajmniej jestem póki co unikatem na forum :) bo te które były u lekarza juz wiedza a moj sie okręcił bokiem :) żadna z Was tak nie miała :P

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie ze tak no ale co poradzisz ;-) psikusa wam Maluch zrobil i tyle :-)

A mi cos macica stwardniala wzielam nospe bo sie wystraszylam i to tak dziwnie bo tylko z prawej strony... o.O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2014, 18:59

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy pieknie :) wazne ze wszystko jest w porzadku. Wrzuc jakas fotke,jak dostalas oczywiscie :)

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Macca Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo to wszystko dlatego, że Maleństwo chciało się Mamusi pokazać z profilu tym razem... Pogadaj z Nim/Nią, żeby przy następnym badaniu był pełen front widoczny... Na pewno sie jakoś dogadacie ;)

3jgxe6hhu1fhfd0i.png
    1o4uky9zj69e3xdg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy super wiadomosci! Nawazniejsze ze jest ok!
    My znamy plec a narazie nie mamy imienia wiec tez nie zwracami sie inaczej niz wczesniej heh :p
    Camille moze to juz te slynne skurcze?
    Mnie tez brzuch pobolewa czasami jak na @ :/

Camille87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Madzikovy super wiadomosci! Nawazniejsze ze jest ok!
    My znamy plec a narazie nie mamy imienia wiec tez nie zwracami sie inaczej niz wczesniej heh :p
    Camille moze to juz te slynne skurcze?
    Mnie tez brzuch pobolewa czasami jak na @ :/

Hmm slynne skurcze? Nie wiem :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skurcze Braxtona.. Nie wiem o nich nic ale to moga byc juz na tym etapie.. Ok 20 tyg juz

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Skurcze Braxtona.. Nie wiem o nich nic ale to moga byc juz na tym etapie.. Ok 20 tyg juz

Tylko ze ja nie mialam skurczy tylko mi na kilkanascie minut stwardniala macica a to chyba cos innego :-( wzielam nospe i juz jakby lepiej ale zadzwonie zaraz do mojego gina..

• Jus1985 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze że wspominacie o tym bólach jak na @ bo ja mam takie od wczoraj i nie wiem czy to może być rozciąganie macicy albo czegoś innego czy mam się martwić. Może któraś mamuśka mówiła o tym lekarzowi i on się wypowiedział co do takich bóli?

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonilam do gina.. kazal brac nospe 3 x dziennie po 1 tabl jak po dwoch, trzech dniach nie przejdzie to przepisze mi luteine znow :-( jezuuuu az mi sie plakac chce bylo zbyt pieknie..

• kada24 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super madziokovy.. moj tez poprzecznie ulozony i plec byla widoczna

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Jus1985 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wzięłam dwie tabl nospy prawie na raz i trochę mniej boli ale się boje. Zobaczymy co to będzie jutro a w czwartek wizyta oby wszystko było dobrze

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jus to daj znac jak sie dowiesz, ja mam znowu takie bole, nie caly czas ale sie pojawiaja od wczoraj..
    Camille moze to przejdzie... Ja tez sie ciesze ze odstawilam luteine, ale duphaston biore do ok 20 tyg..

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille leż i odpoczywaj.
    Dziewczyny te które biorą no spe jak brzuch boli, mi lekarz nawet dziś powiedział żeby nie brać juz nospy a buscopan, tez jest to lek rozkurczowy ale na swoim przykładzie wiem ze bardziej skuteczny i mozna go naprawdę brać bezpiecznie dla dziecka. Co do nospy moj lekarz mówi żeby nie brać, ale to same zdecydujecie. Skoro tak mówi to ja mu wierze.
    Kada Twój tez tak leżał? Hehe moj niestety tak zasłonil dupką ze tylko pępowinę było widać :) nie chciał to nie :) wstydzioch :) po mamusi :)
    Macca masz racje :) pokazał rodzicom swój piękny kręgosłup :)
    Madzia nie mam zdjęć ani nic tym razem :)

Jus1985 lubi tę wiadomość

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz powiedział ze te bole podbrzusza to po pierwsze rozciaganie, a po drugie macica juz jest duża i może uciskac a mówi ze to normalne. Powiedział tez ze jedna te bole przechodzi dobrze, a inna boli mocniej. Dlatego w razie większych boli Zalecił buscopan. A na prawdę jest lepszy.

n59ydf9htvnd6yuy.png
‹‹ 443 444 445 446 447 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ