X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sobie nie badam szyjki.. Jedynie jak wkladalam luteine, ale to i tak nie znam sie i nie wiedzialam kiedy jest miekka, twarda albo nawet zamknieta :p na szczescie co wizyte lekarz mnie badal i mowil ze jest zamknieta i jest ok

• Aggie Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj w ogole nie badaja ginekologicznie, poza wyjatkami, jak ja, za tydzien mam badanie, beda sprawdzac czy wszystko jest ok po procedurze jaka mialam na kilka miesiecy przed ciaza, z tym ze goic sie nie chcialo.

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie wrote:
    Kajoni, dodaj mnie do przyjaciolek, i podam Ci jak mnie znalezc na FB a potem do grupy Cie dodam:-)
    tak kazałaś tak zrobiłam :D
    jeszcze jedno, bo ja kompletnie jestem zielona. Po co Wy tę luteinę wkładacie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2014, 11:00

Jus1985 lubi tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni luteina to progesteron - ja bralam profilaktycznie bo pierwsza ciaze poronilam a progesteron mial pomoc w prawidlowym rozwoju zarodka/plodu, niektore dziewczyny biora luteine na plamienia.. ogolnie przepisuje sie ja jak cos jest nie tak..

Rozmawialam z mezem - uspokoil mnie i powiedzial ze jak te skurcze do jutra nie przejda to pojedziemy do ginka <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2014, 11:16

Ruda27 lubi tę wiadomość

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za gratulacje :) ja dzis spałam długo i cała noc przespałam w rogalu w jednej pozycji
    ;) i to mnie cieszy.
    Camille odpoczywaj kochana. A rzeczywiście jak Ci nie przejdzie to jedzcie jutro z mężem. Najważniejszy jest spokoj psychiczny.
    Nadia ja sie cieszę z takiego lekarza. Boje sie troche tego badania echa serca płodu bo wykrywa wszystkie wady serca ale zrobię dla dobra Maluszka bo w razie co można szybciej interweniować itd. Znowu trzeźwe myślenie mi sie włącza i przykre mysli...

Camille87 lubi tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikowy chyba jesteś rekordzistką jeśli chodzi o trzeźwe myślenie. Ja po usg tydzień jestem spokojna ;-)

Madzikovy, Camille87 lubią tę wiadomość

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi swiadomosc gada zebym jechala do mojego gin... nie wiem dlaczego ale kurcze...

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Kajoni luteina to progesteron - ja bralam profilaktycznie bo pierwsza ciaze poronilam a progesteron mial pomoc w prawidlowym rozwoju zarodka/plodu, niektore dziewczyny biora luteine na plamienia.. ogolnie przepisuje sie ja jak cos jest nie tak..

Rozmawialam z mezem - uspokoil mnie i powiedzial ze jak te skurcze do jutra nie przejda to pojedziemy do ginka <3
    czyli także mogę uważać, że u mnie wszystko ok, skoro tego brać nie muszę. Pięknie, co raz lepiej :)
    Trzymam kciuki za Was wszystkie i każdą z Was z osobna abyśmy wszystkie przełomem lipca i sierpnia urodziły zdrowe, sprawne (i ładne oczywiście) maluszki!

Camille87, Jus1985 lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No odpoczywam maz nawet obiadu mi kazal nie robic :-) tylko troche ogarne w domku poodkurzam i naczynia do zmywarki wloze..
    Madzikovy jesli stac Cie na takie badanie to jak najbardziej je zrob :-) ja bym sie chyba nie zdecydowala bo to toche drogo a chyba takie choroby zdarzaja sie rzadko poza tym chyba zbyt duza przeziernosc moze wskazywac na wade serduszka.. Ale gdybym miala za duzo kaski to bym zrobila to badanie :-)

Madzikovy lubi tę wiadomość

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jus obys była spokojna do kolejnego usg :) ja w marcu będę mieć wizytę u mojego doktorka a tydzień pózniej wlasnie echo serca mojego Maluszka. Wtedy skicham sie ze strachu. Ale chyba strach jest nieodłącznym elementem życia każdej mamy i nie tylko w ciąży ale i po narodzinach.

Camille87, Jus1985 lubią tę wiadomość

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadza sie Kajoni :-) Ty pewnie nie masz poronienia za soba nie?

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kada24 wrote:
    a mi swiadomosc gada zebym jechala do mojego gin... nie wiem dlaczego ale kurcze...
    skoro czujesz taką potrzebę, to pojedź. Będziesz spokojniejsza. I wtedy dzidziuś także

relgi09k4o218c6j.png
  • aicha Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam pytanko miała któraś z was takie skurcze jak na biegunkę? wczoraj w nocy mnie złapało... nie wiem czy coś zjadłam nie tak czy o co chodzi:( dziś już jest lepiej ale czasem się coś odzywa jednak już nie tak silnie.... Będę wdzięczna za odpowiedź, nieco mnie to martwi. Może to przez zaparcia? wczoraj miałam wizytę u gin i wszystko było w najlepszym porządku....

ex2btv73sxgy8bfm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to wierze caly czas ze jest dobrze :) najwazniejsze to sobie nic nie wkrecac, bo pozniej ciezko odkrecuc nasza psyche :p

Camille mozenie odkurzaj nawet? Po co masz sie wysilac?

Kada jedz, jak czujesz ze dalej jest nie tak..

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille nie mam za dużo kasy. 350zl to dla mnie dużo i nie będę zgrywac durnia. Ale zdecydowałam ze je zrobię. Nie dla siebie. Dla Maluszka. Nie będę pisać po co bo i nie chce krakac a i nie chce sie rozczulac i rozryczec ;)
    Mimo wszystko dużo dzieci rodzi sie z wada serca.

Camille87 lubi tę wiadomość

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aicha wrote:
    Hej dziewczyny mam pytanko miała któraś z was takie skurcze jak na biegunkę? wczoraj w nocy mnie złapało... nie wiem czy coś zjadłam nie tak czy o co chodzi:( dziś już jest lepiej ale czasem się coś odzywa jednak już nie tak silnie.... Będę wdzięczna za odpowiedź, nieco mnie to martwi. Może to przez zaparcia? wczoraj miałam wizytę u gin i wszystko było w najlepszym porządku....
    w sensie takie bóle brzucha jakby się musiało iść zaraz do toalety? jak tak to ja mam takie. Miałam zaparcia swego czasu, ale już rzadziej, więc to może po prostu skurcze jelit czy czegoś... ja tak sobie to tłumaczę.

relgi09k4o218c6j.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nic sobie nie wkręcam ;) wierze ze moje dziecko bedzie zdrowe ale los jest przewrotny....

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • aicha Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni takie własnie jak piszesz... A możecie coś polecić na zaparcia? Ja juz nie mam pomysłów na obiady może źle się odżywiam. Chociaż staram się pić dużo wody jeść owoce i warzywa... Sama już nie wiem.

ex2btv73sxgy8bfm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy a co to za badanie? Nie normalne polowkowe? Ja nawet o tym nie slyszalam, gin mi tez nic nie mowil

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aicha wrote:
    Kajoni takie własnie jak piszesz... A możecie coś polecić na zaparcia? Ja juz nie mam pomysłów na obiady może źle się odżywiam. Chociaż staram się pić dużo wody jeść owoce i warzywa... Sama już nie wiem.

Aicha a pijesz kawe zbozowa? Albo zwykla slaba? Ja jem tez kielki i czytalam ze pomagaja na przemiane materii.. Odkad je jem i pije kawe zbozowa nje mam zaparc. Sprobuj.. Chleb nawet jem normalny bialy, ale czytalam ze lepiej pelnoziarnisty

‹‹ 446 447 448 449 450 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ