Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monis dobrze ze sie uspokoilas i jest dobrze :)
    Madzikovy dziekuje za wytlumaczenie. Ja mam polowkowe tutaj w austrii i prawde mowiac nie mam pojecia jak wyglada i co bedzie obejmowalo..

Camill dobrze, ze sie umowilas ale kochana nie placz, po co Ci to.. Napewno jest dobrze!!' Dzidzia kopie, co chcesz wiecej :p

Camille87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj Ruda naczytalam sie glupot w internecie ktorych nawet nie chce powtarzac na forum :-(
    Wzielam druga nospe na wszelki wypadek ...

• Moni& Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilie nie czytaj bzdur w necie,bo tyllkko szkodzisz sobie i malenstwu wszystko jest dobrze i tego sie trzymaj!

Camille87, Ruda27, Lanusia93 lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille dobrze że idziesz do lekarza na pewno Cie uspokoi i będzie już dobrze.

Kajoni u mnie to raczej nie pełny pęcherz bo nie trzymam długo bo ciągle chodze i sprawdzam czy nie ma krwi.

Moni& najważniejsze że wszystko ok. Ja jutro też bez usg ale liczę że usłyszę to co Ty

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to byl blad bo chcialam cos znalezc o skurczach b-h a mi jakies glupoty wyskoczyly...
    Ale juz nie czytam. Odpoczywam, biore nospe i relaksuje sie <3

Ruda27, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie zrobil usg i powiedzial ze 2 tyg temu na usg bylo wszystko ladnie, maluszek prawidlowo sie rozwija i nie bedziemy go naswietlac tak czesto, a tym bardziej gdy ja sie dobrze czuje, nie mam zadnych bolow brzucha, skurczy itp. nie pozostaje nic innego jak ufac swojemu lekarzowi:) jedyne co mnie zmartwilo to moja waga... 2 kg na plus w ciagu dwoch tygodni a jem normalnie, wieczorami sie nie objadam. moze to wina zaparc. pije codziennnie inke, musze tez kupic xenea blonnik albo cos takiego moze pomoze.

Monis
    8b9686f91d.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilie i prawidlowo jak przestalam zasiegac rady wujka Google gdy zobaczylam maluszka i bijace serduszko na usg. teraz bedzie tylko lepiej bo jak bedziemy czuc regularne ruchy to nie bedziwmy schizowac :)

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak Moni jak nic Ci nie dolega to nie ma sensu tak czesto robic usg :-) a Ty masz wizyty co 2 tyg?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam sporo usg..teraz znowu mnie czekaja, przez to ze i tu i w pl chodze :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z moich informacji usg nie szkodzi ale kazdy lekarz inaczej leczy :-)

Lanusia93 lubi tę wiadomość

• Jus1985 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Z moich informacji usg nie szkodzi ale kazdy lekarz inaczej leczy :-)
    Mi lekarz powiedział tak: a prześwietlenie rtg nam szkodzi?

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak.. tylko usg a rtg to co innego :P

Jus1985 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mysle ze usg nie szkodzi.. Moze byc czasami uciazliwe dla maluszka, ale napewno nieszkodliwe.. W koncu zagrozone ciaze maja dosc czesto usg..
    Prawde mowiac ja wole prywatnie chodzic, placic ale wiedziec ze sprawdza wszystko za kazdym razem, niz miec tylko 3-4 usg i cos lekarz moze przegapic.. Takie moje zdanie
    Np jak moja siostra rodzila, byla tez kobieta i okazalo sie ze urodzila dziecko z downem, w szoku byli bo nie wiedzieli.. Ale logicznie biorac jakby miala czeste usg lekarz by tez zauwazyl, albo jak moga sie rodzic dzieci bez raczki i lekarz i rodzice nie wiedzieli..

MILA, Camille87 lubią tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni& wrote:
    ja juz po wizycie, niestety bez usg ale jakos sie uspokoilam bo wiem ze jest dobrze :) pytalam o polowkowe, moj lekarz wysyla do katowic na kompleksowe badanie z przeplywami itp mowil ze on na to nie namawia bo nie kazdego stac na wydake ok 250 zl ale mowil ze warto. ale jesli chodzi o wady serca to powiedzial ze jest 5 wad ktorych nie wykryje zadne badanie wiec te badania sa bardziej dla naszego spokoju. mino wszystko zrobie to badanie :)

Monia& a do kogo cie kierował??

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z tym usg to chodzą różne opinie. Trzeba na pewno zrobić 3 w czadie ciąży-to ważne! !
    Mi lekarz powiedział że nie jest szkodliwe-ale jakis tam wpływ ma!
    Usg dowcipne zawsze szybciutko :-) przez brzuch już dłużej. ..coś w tym jest.
    Mnie też podkuwa, rwie, ciągnie raz z lewej, raz z prawej-wierze że to macica i jej figle powiększania :-) i rozciąganie więzadełek. Jak będę inaczej myśleć to w końcu zwariuje a przecież ciąża to piękny czas!!!!
    Idę na spacerek.

Jus1985 lubi tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he i jeszcze jedno. Rozmawiałam dzisiaj z koleżanką-powiedziała że jak się jest w pierwszej ciąży to już po chwili kupuje się ubrania ciążowe i chce się je najszybciej nosić-już bo przecież jestem w ciąży i coś widać :-)
    W drugiej ciąży tak po mału, , dopiero jak już ciuchy uwierają ...:-) a w kolejnych jak najdłużej w normalnych ciuchach :-) heh
    A oglądałam na TLC reportaż o rodzinie gdzie kobieta była przez okres 16 lat ciągle w ciąży :-)

Camille87, MILA lubią tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi wrote:
    He he i jeszcze jedno. Rozmawiałam dzisiaj z koleżanką-powiedziała że jak się jest w pierwszej ciąży to już po chwili kupuje się ubrania ciążowe i chce się je najszybciej nosić-już bo przecież jestem w ciąży i coś widać :-)
    W drugiej ciąży tak po mału, , dopiero jak już ciuchy uwierają ...:-) a w kolejnych jak najdłużej w normalnych ciuchach :-) heh
    A oglądałam na TLC reportaż o rodzinie gdzie kobieta była przez okres 16 lat ciągle w ciąży :-)
    Haha jak juz Aggie doda mnie do grupy na face to poszukajcie u mnie taki swietny tekst jak sie zachowuja ciezarne i matki przy pierwszym, drugim i trzecim dziecku. Ja bede Karolina G.:D

relgi09k4o218c6j.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam sobie spodnie ciążowe jak przy siadaniu uwieraly mnie moje normalne. W moich bluzkach chodzę do dzis ale widać juz brzuszek.

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy masz piekny brzuszek :-) dosc juz wysoko :-) moj synus jest dosc nisko nawet jak kopie to czuje baardzo nisko pod pepkiem...

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obie macie piekne brzuszki :)
    Ja dodam jutro jak oficjalnie zaczne 18 tydz :D

A jak u was dziewcayny z rozstepami? Macie juz cos?

‹‹ 448 449 450 451 452 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ