X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monis dobrze ze sie uspokoilas i jest dobrze :)
    Madzikovy dziekuje za wytlumaczenie. Ja mam polowkowe tutaj w austrii i prawde mowiac nie mam pojecia jak wyglada i co bedzie obejmowalo..

Camill dobrze, ze sie umowilas ale kochana nie placz, po co Ci to.. Napewno jest dobrze!!' Dzidzia kopie, co chcesz wiecej :p

Camille87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj Ruda naczytalam sie glupot w internecie ktorych nawet nie chce powtarzac na forum :-(
    Wzielam druga nospe na wszelki wypadek ...

• Moni& Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilie nie czytaj bzdur w necie,bo tyllkko szkodzisz sobie i malenstwu wszystko jest dobrze i tego sie trzymaj!

Camille87, Ruda27, Lanusia93 lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille dobrze że idziesz do lekarza na pewno Cie uspokoi i będzie już dobrze.

Kajoni u mnie to raczej nie pełny pęcherz bo nie trzymam długo bo ciągle chodze i sprawdzam czy nie ma krwi.

Moni& najważniejsze że wszystko ok. Ja jutro też bez usg ale liczę że usłyszę to co Ty

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to byl blad bo chcialam cos znalezc o skurczach b-h a mi jakies glupoty wyskoczyly...
    Ale juz nie czytam. Odpoczywam, biore nospe i relaksuje sie <3

Ruda27, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie zrobil usg i powiedzial ze 2 tyg temu na usg bylo wszystko ladnie, maluszek prawidlowo sie rozwija i nie bedziemy go naswietlac tak czesto, a tym bardziej gdy ja sie dobrze czuje, nie mam zadnych bolow brzucha, skurczy itp. nie pozostaje nic innego jak ufac swojemu lekarzowi:) jedyne co mnie zmartwilo to moja waga... 2 kg na plus w ciagu dwoch tygodni a jem normalnie, wieczorami sie nie objadam. moze to wina zaparc. pije codziennnie inke, musze tez kupic xenea blonnik albo cos takiego moze pomoze.

Monis
    8b9686f91d.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilie i prawidlowo jak przestalam zasiegac rady wujka Google gdy zobaczylam maluszka i bijace serduszko na usg. teraz bedzie tylko lepiej bo jak bedziemy czuc regularne ruchy to nie bedziwmy schizowac :)

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak Moni jak nic Ci nie dolega to nie ma sensu tak czesto robic usg :-) a Ty masz wizyty co 2 tyg?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam sporo usg..teraz znowu mnie czekaja, przez to ze i tu i w pl chodze :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z moich informacji usg nie szkodzi ale kazdy lekarz inaczej leczy :-)

Lanusia93 lubi tę wiadomość

• Jus1985 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Z moich informacji usg nie szkodzi ale kazdy lekarz inaczej leczy :-)
    Mi lekarz powiedział tak: a prześwietlenie rtg nam szkodzi?

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak.. tylko usg a rtg to co innego :P

Jus1985 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mysle ze usg nie szkodzi.. Moze byc czasami uciazliwe dla maluszka, ale napewno nieszkodliwe.. W koncu zagrozone ciaze maja dosc czesto usg..
    Prawde mowiac ja wole prywatnie chodzic, placic ale wiedziec ze sprawdza wszystko za kazdym razem, niz miec tylko 3-4 usg i cos lekarz moze przegapic.. Takie moje zdanie
    Np jak moja siostra rodzila, byla tez kobieta i okazalo sie ze urodzila dziecko z downem, w szoku byli bo nie wiedzieli.. Ale logicznie biorac jakby miala czeste usg lekarz by tez zauwazyl, albo jak moga sie rodzic dzieci bez raczki i lekarz i rodzice nie wiedzieli..

MILA, Camille87 lubią tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni& wrote:
    ja juz po wizycie, niestety bez usg ale jakos sie uspokoilam bo wiem ze jest dobrze :) pytalam o polowkowe, moj lekarz wysyla do katowic na kompleksowe badanie z przeplywami itp mowil ze on na to nie namawia bo nie kazdego stac na wydake ok 250 zl ale mowil ze warto. ale jesli chodzi o wady serca to powiedzial ze jest 5 wad ktorych nie wykryje zadne badanie wiec te badania sa bardziej dla naszego spokoju. mino wszystko zrobie to badanie :)

Monia& a do kogo cie kierował??

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z tym usg to chodzą różne opinie. Trzeba na pewno zrobić 3 w czadie ciąży-to ważne! !
    Mi lekarz powiedział że nie jest szkodliwe-ale jakis tam wpływ ma!
    Usg dowcipne zawsze szybciutko :-) przez brzuch już dłużej. ..coś w tym jest.
    Mnie też podkuwa, rwie, ciągnie raz z lewej, raz z prawej-wierze że to macica i jej figle powiększania :-) i rozciąganie więzadełek. Jak będę inaczej myśleć to w końcu zwariuje a przecież ciąża to piękny czas!!!!
    Idę na spacerek.

Jus1985 lubi tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he i jeszcze jedno. Rozmawiałam dzisiaj z koleżanką-powiedziała że jak się jest w pierwszej ciąży to już po chwili kupuje się ubrania ciążowe i chce się je najszybciej nosić-już bo przecież jestem w ciąży i coś widać :-)
    W drugiej ciąży tak po mału, , dopiero jak już ciuchy uwierają ...:-) a w kolejnych jak najdłużej w normalnych ciuchach :-) heh
    A oglądałam na TLC reportaż o rodzinie gdzie kobieta była przez okres 16 lat ciągle w ciąży :-)

Camille87, MILA lubią tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi wrote:
    He he i jeszcze jedno. Rozmawiałam dzisiaj z koleżanką-powiedziała że jak się jest w pierwszej ciąży to już po chwili kupuje się ubrania ciążowe i chce się je najszybciej nosić-już bo przecież jestem w ciąży i coś widać :-)
    W drugiej ciąży tak po mału, , dopiero jak już ciuchy uwierają ...:-) a w kolejnych jak najdłużej w normalnych ciuchach :-) heh
    A oglądałam na TLC reportaż o rodzinie gdzie kobieta była przez okres 16 lat ciągle w ciąży :-)
    Haha jak juz Aggie doda mnie do grupy na face to poszukajcie u mnie taki swietny tekst jak sie zachowuja ciezarne i matki przy pierwszym, drugim i trzecim dziecku. Ja bede Karolina G.:D

relgi09k4o218c6j.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam sobie spodnie ciążowe jak przy siadaniu uwieraly mnie moje normalne. W moich bluzkach chodzę do dzis ale widać juz brzuszek.

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy masz piekny brzuszek :-) dosc juz wysoko :-) moj synus jest dosc nisko nawet jak kopie to czuje baardzo nisko pod pepkiem...

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obie macie piekne brzuszki :)
    Ja dodam jutro jak oficjalnie zaczne 18 tydz :D

A jak u was dziewcayny z rozstepami? Macie juz cos?

‹‹ 448 449 450 451 452 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ