Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMonis dobrze ze sie uspokoilas i jest dobrze
Madzikovy dziekuje za wytlumaczenie. Ja mam polowkowe tutaj w austrii i prawde mowiac nie mam pojecia jak wyglada i co bedzie obejmowalo..
Camill dobrze, ze sie umowilas ale kochana nie placz, po co Ci to.. Napewno jest dobrze!!' Dzidzia kopie, co chcesz wiecej :pCamille87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Camille dobrze że idziesz do lekarza na pewno Cie uspokoi i będzie już dobrze.
Kajoni u mnie to raczej nie pełny pęcherz bo nie trzymam długo bo ciągle chodze i sprawdzam czy nie ma krwi.
Moni& najważniejsze że wszystko ok. Ja jutro też bez usg ale liczę że usłyszę to co TyCamille87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nie zrobil usg i powiedzial ze 2 tyg temu na usg bylo wszystko ladnie, maluszek prawidlowo sie rozwija i nie bedziemy go naswietlac tak czesto, a tym bardziej gdy ja sie dobrze czuje, nie mam zadnych bolow brzucha, skurczy itp. nie pozostaje nic innego jak ufac swojemu lekarzowi:) jedyne co mnie zmartwilo to moja waga... 2 kg na plus w ciagu dwoch tygodni a jem normalnie, wieczorami sie nie objadam. moze to wina zaparc. pije codziennnie inke, musze tez kupic xenea blonnik albo cos takiego moze pomoze.
Camille87 lubi tę wiadomość
Monis
[/link]
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTez mysle ze usg nie szkodzi.. Moze byc czasami uciazliwe dla maluszka, ale napewno nieszkodliwe.. W koncu zagrozone ciaze maja dosc czesto usg..
Prawde mowiac ja wole prywatnie chodzic, placic ale wiedziec ze sprawdza wszystko za kazdym razem, niz miec tylko 3-4 usg i cos lekarz moze przegapic.. Takie moje zdanie
Np jak moja siostra rodzila, byla tez kobieta i okazalo sie ze urodzila dziecko z downem, w szoku byli bo nie wiedzieli.. Ale logicznie biorac jakby miala czeste usg lekarz by tez zauwazyl, albo jak moga sie rodzic dzieci bez raczki i lekarz i rodzice nie wiedzieli..MILA, Camille87 lubią tę wiadomość
-
Moni& wrote:ja juz po wizycie, niestety bez usg ale jakos sie uspokoilam bo wiem ze jest dobrze
pytalam o polowkowe, moj lekarz wysyla do katowic na kompleksowe badanie z przeplywami itp mowil ze on na to nie namawia bo nie kazdego stac na wydake ok 250 zl ale mowil ze warto. ale jesli chodzi o wady serca to powiedzial ze jest 5 wad ktorych nie wykryje zadne badanie wiec te badania sa bardziej dla naszego spokoju. mino wszystko zrobie to badanie
Monia& a do kogo cie kierował?? -
Dziewczyny z tym usg to chodzą różne opinie. Trzeba na pewno zrobić 3 w czadie ciąży-to ważne! !
Mi lekarz powiedział że nie jest szkodliwe-ale jakis tam wpływ ma!
Usg dowcipne zawsze szybciutkoprzez brzuch już dłużej. ..coś w tym jest.
Mnie też podkuwa, rwie, ciągnie raz z lewej, raz z prawej-wierze że to macica i jej figle powiększaniai rozciąganie więzadełek. Jak będę inaczej myśleć to w końcu zwariuje a przecież ciąża to piękny czas!!!!
Idę na spacerek.
Jus1985 lubi tę wiadomość
-
He he i jeszcze jedno. Rozmawiałam dzisiaj z koleżanką-powiedziała że jak się jest w pierwszej ciąży to już po chwili kupuje się ubrania ciążowe i chce się je najszybciej nosić-już bo przecież jestem w ciąży i coś widać
W drugiej ciąży tak po mału, , dopiero jak już ciuchy uwierają ...a w kolejnych jak najdłużej w normalnych ciuchach
heh
A oglądałam na TLC reportaż o rodzinie gdzie kobieta była przez okres 16 lat ciągle w ciążyCamille87, MILA lubią tę wiadomość
-
Quendi wrote:He he i jeszcze jedno. Rozmawiałam dzisiaj z koleżanką-powiedziała że jak się jest w pierwszej ciąży to już po chwili kupuje się ubrania ciążowe i chce się je najszybciej nosić-już bo przecież jestem w ciąży i coś widać
W drugiej ciąży tak po mału, , dopiero jak już ciuchy uwierają ...a w kolejnych jak najdłużej w normalnych ciuchach
heh
A oglądałam na TLC reportaż o rodzinie gdzie kobieta była przez okres 16 lat ciągle w ciąży -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny