X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zaparcia platki owsiane, pelnoziarnisty chleb, jogurty, owoce warzywa, moze warto zmienic diete..?
    Ja mialam zaparcia ale mi przeszly :-)

aicha, Jus1985 lubią tę wiadomość

• aicha Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawy nie pije ale spróbuję. Dzięki dziewczyny wybieram się właśnie do sklepu bo piękna pogoda a spacer dobrze mi zrobi, to zakupie zbożówkę bardzo lubię taką kawę,a jakoś dawno nie piłam.

Ruda27 a masz taką w saszetkach czy sypaną?

ex2btv73sxgy8bfm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz niestety coraz czesciej meczy mnie zgaga :-( przeszlam na wyzszy level haha :P

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aicha wrote:
    Kajoni takie własnie jak piszesz... A możecie coś polecić na zaparcia? Ja juz nie mam pomysłów na obiady może źle się odżywiam. Chociaż staram się pić dużo wody jeść owoce i warzywa... Sama już nie wiem.

jak już wcześniej polecałam Błonnik Xenna, podobno taki sam a mocniejszy jest Colon C. Kawa z mlekiem. Napar z siemienia. duuużo nabiału, ja jem mnóstwo białego sera ostatnio. I pić. Trzeba dużo pić. Jabłka umyć, nie obierać ze skórki. Płatki owsiane. Otręby. Kasze różnego rodzaju. Czerwona, zielona herbata (z zieloną nie przesadzamy bo wypłukuje kwas foliowy), suszone śliwki i morele (albo zjeść albo zrobić napar), winogrona łupką. Ewentualnie syrop Lactulosum jak wszystko inne nie pomaga.

Camille87, Jus1985 lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aicha wrote:
    Kawy nie pije ale spróbuję. Dzięki dziewczyny wybieram się właśnie do sklepu bo piękna pogoda a spacer dobrze mi zrobi, to zakupie zbożówkę bardzo lubię taką kawę,a jakoś dawno nie piłam.

Ruda27 a masz taką w saszetkach czy sypaną?

Wiesz co teraz akurat pije w saszetkach i i tak mysle ze dziala :) napewno jak Ci sie chce to lepiej robic sypana, ale ja to len jestem zeby ja grzac i mleko :p

aicha lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda nie dam rady tak lezec caly dzien bo mi glowa peknie ... juz boli troche... wzielam rano nospe i mysle ze nie powinno sie na razie nic dziac... <3

• aicha Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Teraz niestety coraz czesciej meczy mnie zgaga :-( przeszlam na wyzszy level haha :P

Ja zgagę też mam ale taką do zniesienia sama przechodzi szybko. A z zaparciami niestety walczę już od jakiegoś czasu. Tylko, że w ciąży jakoś wszytsko wydaje się być niepokojące :( mam nadzieję, że to zwalczę:)

ex2btv73sxgy8bfm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni wrote:
    jak już wcześniej polecałam Błonnik Xenna, podobno taki sam a mocniejszy jest Colon C. Kawa z mlekiem. Napar z siemienia. duuużo nabiału, ja jem mnóstwo białego sera ostatnio. I pić. Trzeba dużo pić. Jabłka umyć, nie obierać ze skórki. Płatki owsiane. Otręby. Kasze różnego rodzaju. Czerwona, zielona herbata (z zieloną nie przesadzamy bo wypłukuje kwas foliowy), suszone śliwki i morele (albo zjeść albo zrobić napar), winogrona łupką. Ewentualnie syrop Lactulosum jak wszystko inne nie pomaga.
    Kajoni widze elegancko wyedukowana :-)

aicha, Kajoni lubią tę wiadomość

• aicha Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Lecę do sklepu miłego dnia wam życzę :)

ex2btv73sxgy8bfm.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Kajoni widze elegancko wyedukowana :-)
    w końcu mnie też męczyło :/

Camille87 lubi tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni wrote:
    w sensie takie bóle brzucha jakby się musiało iść zaraz do toalety? jak tak to ja mam takie. Miałam zaparcia swego czasu, ale już rzadziej, więc to może po prostu skurcze jelit czy czegoś... ja tak sobie to tłumaczę.
    Ja mam coś pomiedzy takim bólem jak na @ a biegunką, może nawet to nie bòl atakie dziwne uczuciezawsze po lewej stronie i martwi mnie to strasznie :-( ale tak sobie tłumacze że musi być dobrze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2014, 12:18

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jus1985 wrote:
    Ja mam coś pomiedzy takim bólem jak na @ a biegunką, może nawet to nie bòl atakie dziwne uczuciezawsze po lewej stronie i martwi mnie to strasznie :-( ale tak sobie tłumacze że musi być dobrze
    heh Ty po lewej, ja po prawej tłumaczę, że przepełniony pęcherz, bo to najczęściej jak właśnie wstaję w nocy siku. Eh my to sobie wkręcamy. Pewnie jak nie byłyśmy w ciąży to takie bóle nas średnio interesowały. A mnie to na pewno :D

Jus1985 lubi tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez zaczelo bolec z prawej strony a jak dotykam brzuch to czuje jakby zgrubienie :(
    Jade jutro do gina nie ma chuja we wsi :-(

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda to takie oficjalne: Echo serca płodu jest rodzajem badania echokardiograficznego wykonywanego kobietom ciężarnym. Badanie obejmuje ocenę anatomii klatki piersiowej i serca płodu oraz jego funkcjonowania. Podczas tego badania można zdiagnozować nieprawidłowości budowy (wady serca) oraz zaburzenia rytmu i funkcji serca. Informacje uzyskane w czasie badania płodu mogą być pomocne przy podejmowaniu decyzji o dalszym przebiegu ciąży oraz miejscu i czasie porodu. Dzieci z rozpoznanymi wadami serca powinny się rodzić w wysokospecjalistycznych ośrodkach posiadających odpowiednie doświadczenie i warunki do opieki.

Moj doktorek mówi ze to wiecej niż polowkowe. Bo niedosc ze sprawdzi to co na polowkowym to jeszcze badanie dopplera (badanie w diagnostyce układu krążenia) i to echo serca. On mimo ze jest bardzo dobrym doktorem specjalista mówi ze te badanie zostawia lepszym. Oczywiście jest to moja indywidualna sprawa czy pójdę czy nie. Ale jak to stwierdził ...nie chce mieć niespodzianek przy porodzie bo dzieci z wada serca a jest ich sporo powinny sie rodzic w specjalistycznych warunkach szpitalnych. Samo USG bedzie trwało z 40 min. Wiem ze w naszym województwie jest tylko 2 specjalistów z dyplomami które uprawniaja do tego typu badań. Uffff....mam nadzieje ze nie zasmiecilam forum :)

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Mnie tez zaczelo bolec z prawej strony a jak dotykam brzuch to czuje jakby zgrubienie :(
    Jade jutro do gina nie ma chuja we wsi :-(
    Kamilla, jedz, będziesz spokojniejsza i dodatkowo dowiesz sie co to jest.

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz po wizycie, niestety bez usg ale jakos sie uspokoilam bo wiem ze jest dobrze :) pytalam o polowkowe, moj lekarz wysyla do katowic na kompleksowe badanie z przeplywami itp mowil ze on na to nie namawia bo nie kazdego stac na wydake ok 250 zl ale mowil ze warto. ale jesli chodzi o wady serca to powiedzial ze jest 5 wad ktorych nie wykryje zadne badanie wiec te badania sa bardziej dla naszego spokoju. mino wszystko zrobie to badanie :)

Camille87, Kajoni lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy wrote:
    Kamilla, jedz, będziesz spokojniejsza i dodatkowo dowiesz sie co to jest.

Umowilam sie na jutro na 13, niech zbada i spr szyjke i niech nawet przepisze ta obrzydla luteine oby wszystko bylo dobrze.. a ja glupia panikara rycze :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syncio kopie chyba czuje moje nerwy i tymi kopniaczkami mnie uspokaja <3 moj Skarb najdrozszy!! <3

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni& wrote:
    ja juz po wizycie, niestety bez usg ale jakos sie uspokoilam bo wiem ze jest dobrze :) pytalam o polowkowe, moj lekarz wysyla do katowic na kompleksowe badanie z przeplywami itp mowil ze on na to nie namawia bo nie kazdego stac na wydake ok 250 zl ale mowil ze warto. ale jesli chodzi o wady serca to powiedzial ze jest 5 wad ktorych nie wykryje zadne badanie wiec te badania sa bardziej dla naszego spokoju. mino wszystko zrobie to badanie :)

ja za swoje połówkowe też będę płaciła 250zł, ale nie poszłam na genetycznie to już na to "odłożę" pieniądze. Mnie denerwuje podejście mojego męża do tych badań, bo on zawsze znajdzie jakieś "ale". Tak samo było z genetycznymi "po co będziemy szli, płacili tyle, a jakby się okazało, że jakaś wada genetyczna, to nie dość, że całą ciążę będziesz się zamartwiać to jeszcze przecież ciąży się nie usunie, a jak wada genetyczna typu zespół Downa, to przecież się nie leczy". I teraz też ciągle pyta na co to połówkowe. To mu tłumaczę, że wszystko mierzą, ważą i sprawdzają. U znajomych takie badanie wykryło jakąś wadę nerek i jeszcze w brzuszku zrobili zabieg i dziecko urodziło się zdrowe. Chcę iść i On mnie nie powstrzyma. A wszystkie pytania typu: po co, na co i dlaczego to mnie tak denerwują. Najlepiej nie chodzić wcale i iść dopiero urodzić, a najlepiej prosto z pracy, bo co można tyle robić na zwolnieniu, nie? wrrr...

Camille87, Jus1985 lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni szkoda ze nie zrobil usg.. ale skoro mowi ze wszystko dobrze to najwazniejsze :-)

‹‹ 447 448 449 450 451 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ