WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pekinka82 wrote:
    Ja chyba też zacznę powoli gromadzić... Myślę o łóżeczku turystycznym :) są takie urocze :) I będę troszkę się przenosić z maluszkiem, to tu to tam...Zatem się przyda.
    Jak kupisz dobry materac to spoko, ale na wszystkich forach i we wszystkich poradnikach jakie czytałam łóżeczka turystyczne jako stałe są odradzane. Moja mama używała jako doraźne.

c74bebc6c3.png
    Alicja jest już z nami! <3
    10.08.2014
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nezumi wrote:
    Co z tym Pepco??? Ja byłam ostanio i ciężko coś kupić jak się nie zna płci :/ Jedynie pudło by mi się przydało :D
    fajne bodziaki są dla 5,99 i są bezpłciowe też. Ja mam "stwierdzonego" chłopca, ale takich poważniejszych zakupów nie będę robić aż do połówkowych aż się potwierdzi. A to co dziś kupiłam to nada się i dla dziewczynki i dla chłopca. A pudło super, zapinane na klapsy, duuuże, za 19,99 :D nie robię reklamy ? :D

relgi09k4o218c6j.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nezumi wrote:
    Jak kupisz dobry materac to spoko, ale na wszystkich forach i we wszystkich poradnikach jakie czytałam łóżeczka turystyczne jako stałe są odradzane. Moja mama używała jako doraźne.

Czytałam dużo opinii... Co do materaca owszem, zgadzam się.. Ale znalazłam dużo pozytywnych wypowiedzi na temat łóżeczek turystycznych. Wszystko zależy od firmy i wykonania.....

nezumi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pudlo w pepco tez kupie,male ubranek jednak nie :p
    Co do turystycznego lozeczka tez jako stalego bym nie kupowala, bedziemy miec dwa jedno u mojej mamy turystyczne i drugie normalne tam gdzie bedziemy

• nezumi Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to w przyszłm tygodniu się przejdę do Pepco popatrzeć co tam mają.
    Kajoni super że już wiesz że chłopiec! Zawsze to coś. Ja się już nie mogę doczekać. Mąż na początku mnie namawiał żeby nie pytać o płeć, że niespodzianka etc. a teraz sam chce wiedzieć bardziej nić ja :D

Kajoni lubi tę wiadomość

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pekinka82 wrote:
    Czytałam dużo opinii... Co do materaca owszem, zgadzam się.. Ale znalazłam dużo pozytywnych wypowiedzi na temat łóżeczek turystycznych. Wszystko zależy od firmy i wykonania.....
    No moze to racja, w każdym bądź razie najważniejszy jest dobry materac!!

pekinka82, Kajoni lubią tę wiadomość

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzwa a ja sie zle czulam od samego rana biegunke mialam a przed chwil ledwo do toalety dobieglam i wymiotowalam :-( wczoraj jadlam zapiekanke z budki ale znajomego - wszystko swieze a wczesniej sos slodko kwasny z puszki (bez chemii) ehh .... nie jem wiecej takich rzeczy, mam nadzieje ze to jednorazowe wymioty a nie jakies zatrucie.. :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2014, 14:07

• nezumi Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Kuzwa a ja sie zle czulam od samego rana biegunke mialam a przed chwil ledwo do toalety dobieglam i wymiotowalam :-( wczoraj jadlam zapiekanke z budki ale znajomego - wszystko swieze a wczesniej sos slodko kwasny z puszki (bez chemii) ehh .... nie jem wiecej takich rzeczy, mam nadzieje ze to jednorazowe wymioty a nie jakies zatrucie.. :(
    no takie jedzenie mogło być przyczyną :/ ja dziś rano wypiłam kawę i też ledwo zdążyłam ;)

Camille87 lubi tę wiadomość

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczelam sie martwic czy aby nie zaszkodzilam Synkowi ale moje Malenstwo na prosbe mamusi kopnelo kilka razy na znak ze ma sie dobrze ;-) <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nezumi wrote:
    no takie jedzenie mogło być przyczyną :/ ja dziś rano wypiłam kawę i też ledwo zdążyłam ;)

A Tobie jeszcze wymioty nie przeszly czy to tez jednorazowy wypadek? ;-)

• nezumi Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    A Tobie jeszcze wymioty nie przeszly czy to tez jednorazowy wypadek? ;-)
    Jednorazowy wypadek ;)
    Wymioty i mdłości mi przeszły. Teraz natomiast doskwiera mi refluks :/ Ale z tym się da żyć, bo wcześniej różnie bywało ;)

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam to samo, czesto zdarza mi sie zgaga :-(

• nezumi Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech co zrobić... przecież ciąża to nie choroba :p ;)

Camille87 lubi tę wiadomość

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy wymioty, a ja krew z nosa. Dobrze, że biorę jednak ten Prenatal Classic z dużą ilością żelaza to mi nadrabia.

relgi09k4o218c6j.png
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni wrote:
    Wy wymioty, a ja krew z nosa. Dobrze, że biorę jednak ten Prenatal Classic z dużą ilością żelaza to mi nadrabia.
    No krew z nosa tez mi się zdarzyła ale sporadycznie. A u ciebie to z tego co czytałam co chwila... No faktycznie żelazo w tym wypadku bardzo wskazane :)

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ja tam j tak sie ciesze z tej zgagi bo jak sie cofne jakis miesiac czy troche dalej jakie ja mialam mdlosci, wymioty, calodniowe bole glowy (jak nie migreny) to mam ciarki i w porownaniu z tamtym okresem to czuje sie rewelacyjnie ;-)

nezumi lubi tę wiadomość

• Sylka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiecie co się dzieje z Pauliną? Długi czas już się nie odzywa, ani tutaj ani na fb.....

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • OlaMnaola Debiutantka

Wysłany: 2 marca 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEJ
    ja także mam termin na sierpień a dokładnie na 6 sierpnia. :)

Macca, nezumi, Jus1985, Kajoni, Camille87 lubią tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo ja dziś miło spędziłam dzień obiad na mieście potem lody i spacer aż zachciało się żyć no ale przed wyjazdem nospa forte zjedzona i modlenie się żeby skurcze nie łapały... No a wogóle moja wielmożna teściowa od tyg się nie odzywa nawet do wnuczki nie przyjedzie eh mąż stwierdził że jak będzie kasę potrzebować to przyjedzie

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Macca Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj spowrotem Nezumi :). Fajnie, że znowu jesteś z nami, no i przede wszystkim, że te nieznosne nudności i ogólne osłabienie już za Tobą... :)

OlaMnaola, witaj wśród Sierpniówek 2014!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2014, 17:56

nezumi lubi tę wiadomość

3jgxe6hhu1fhfd0i.png
    1o4uky9zj69e3xdg.png
‹‹ 471 472 473 474 475 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ