WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech kochane byłam jak Zombie....
    Właśnie wróciłam z kawki z teściową, taki niedzielny rytuał. W sumie to z teściową jest raz lepiej raz gorzej, ale od kiedy jestem w ciązy to się uspokoiła :D

c74bebc6c3.png
    Alicja jest już z nami! <3
    10.08.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nezumi no to dobrze ze masz lepszy konakt z tesciowa :)
    Ja mam swoja fajna na szczescie :) narzekac nie moge :p

My bylismy na spacerze w parku i na kebabie :p nie planowany byl a taki dobry heh...
    Teraz odpoczywamy..
    Jak mija wam dzien dziewczyny?
    Camille jak sie czujesz?

nezumi, Camille87 lubią tę wiadomość

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Nezumi :) ciesze sie ze u Ciebie wszystko gra,teraz bede trzymala kciuki za obrone ;) Kiedy teraz idziesz do lekarza ? Ja ide juz w czwartek na polowkowe-chyba jako jedna z pierwszych :) U mnie na wizycie mies.temu wyszla na 93% coreczka. Zobaczymy teraz.

Camille my tak samo wrocilismy od znajomych o 1:30 :D Troche sobie potanczylam. Fajnie bylo.

Kurde rano albo w nocy wyszla mi opryszczka w kaciku ust. Wiem ze ktoras z was tez miala to cholerstwo niedawno. Co stosowalyscie ?? Czytalam ze Sonol mozna uzywac ale nie wiem :/ smaruje sobie sokiem z cebuli. I wogole czytalam ze jest niebezpieczna w ciazy :( Eh..chyba zadzwonie jutro do gina.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2014, 18:46

Camille87 lubi tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi niedziela zleciala na leniuchowaniu. Zrobilam obiad i po obiedzie spac mi sie zachcialo. Troche sobie pokimalam :D
    Wczoraj tez jadlam kebaba :) A teraz przegryzam jabluszko :)

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ja miałam opryszczkę i stosowałam plastry compeed. Podobno można też smarować zoviraxem lub vratizolinem, ponieważ wchłanianie z tak małej powierzchni skóry jest znikome. Tym bardziej, ze jesteśmy już w II trymestrze. Ale ja nie lubię maści, więc plasterki sprawdziły się doskonale :)
    Niestety mi przy opryszczce zawsze towarzyszy ból głowy i ogólnie jestem strasznie rozbita, ale to już niestety trzeba jakoś przeboleć..

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda2013 następną wizyte mam 12 marca. Połówkowe? Nie wiem pewnie teraz się umówimy. Jak na najbliższej wizycie będzie mi robił USG to podpytam o płeć... chociaż na tym aparacie w przychodni mało co widać więc pewnie lipa...

Kebaby? Co ja czytam? Takie żarcie? No dobra przyznaję dwa tygodnie temu też jadłam.... Ale już sobie przyrzekłam że ostani raz! Bo same świństwa są. Teraz nadrabiam zdrowym jedzeniem. Dziś na kolację twarożek z rzodkiewką, papryką, czosnkiem i szpinakiem :D Pychotka. Już wcięłam 3 kanapki :D

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka dzieki,jutro pojde do apteki. Ja nie mam na szczescie przy tym bolu glowy.
    Ale ostatnio cos mnie wlasnie glowa zaczela pobolewac. Raz wzielam pol apau i przeszlo. Ogolnie staram sie nie brac tabletek. Przewaznie glowa boli mnie pod wieczor wtedy sie szybko kapie i ide spac.

A dzis znowu poczulam takie lciutenkie pukanie pod pepkiem :) ciekawe co to ? :D

Ruda27, Jus1985, Sylka lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ee tam, kebaby raz na jakis czas ńie sa zle :)

Madzia ale zazdroszcze tego pukania, czytam sobie inne fora i wiekszosc kobiet mialo w 19-20 tyg.. Takze musze jeszcze troche poczekac :(

• nezumi Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Ee tam, kebaby raz na jakis czas ńie sa zle :)

Madzia ale zazdroszcze tego pukania, czytam sobie inne fora i wiekszosc kobiet mialo w 19-20 tyg.. Takze musze jeszcze troche poczekac :(
    Ja to mam słabość do Big Mac'ów... a to dopiero świństwo jest...
    Jestem dziś jakaś zmęczona. CHyba zaraz pójde się okąpać i spać...

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • OlaMnaola Debiutantka

Wysłany: 2 marca 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przygotowujecie się już na przyjście maleństwa na świat? jakieś pierwsze zakupy odbyłyście?

Kajoni lubi tę wiadomość

• nezumi Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaMnaola wrote:
    Przygotowujecie się już na przyjście maleństwa na świat? jakieś pierwsze zakupy odbyłyście?
    krem na rozstępy :D

Kajoni lubi tę wiadomość

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA miałam dziś jeść kebab na obiad, to nas teściowa zaprosiła do siebie na obiad, to mieliśmy zamówić na kolacje, to szwagierka zawołała na pączki i dalej obchodzę się smakiem... :]

nezumi lubi tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaMnaola wrote:
    ja dziś kupiłam 3 bodziaki i spodenki i jak rzecze Nezumi - krem na rozstępy. I fajną książeczkę - http://allegro.pl/zapiski-od-kolyski-okladka-niebieska-i4019931852.html

nezumi lubi tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni wrote:
    JA miałam dziś jeść kebab na obiad, to nas teściowa zaprosiła do siebie na obiad, to mieliśmy zamówić na kolacje, to szwagierka zawołała na pączki i dalej obchodzę się smakiem... :]
    :) takiego mi smaka na tego kebaba narobiłyście ze sobie w tygodniu chyba zrobię :)
    i wam też polecam - ZROBIĆ SOBIE! przynajmniej wiadomo co tam pakujecie ;)

Ruda27 lubi tę wiadomość

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • OlaMnaola Debiutantka

Wysłany: 2 marca 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nezumi wrote:
    krem na rozstępy :D

jaki krem na rozstępy polecasz? przyznam sie , że używam tylko kremu nawilżającego dla skóry przesuszonej i w sumie nic więcej. Kosmetyczka polecała siostrze olej ryżowy. Według mojej siostry bardzo dobrze nawilża ale i tak rozstępy jej wyszły. Podobno zależne to jest od skóry danej osoby niektóre są bardziej podatne na rozstępy, a niektóre mniej. Mi osobiście po pierwszej ciąży wyszły rozstępy na piersiach przez problemy z karmieniem naturalnym.

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nezumi wrote:
    :) takiego mi smaka na tego kebaba narobiłyście ze sobie w tygodniu chyba zrobię :)
    i wam też polecam - ZROBIĆ SOBIE! przynajmniej wiadomo co tam pakujecie ;)
    a ja chyba sobie machnę gyros :) bo ja w sumie z kebaba to najbardziej lubię bułkę i sos pikantny :D

nezumi lubi tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakupy dla maleństwa też robiłam :)
    body - różne z kategorii NO SEX
    spodenki
    geterki
    bluzeczki
    polarek
    i przecudnej urody tenisówki :)

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaMnaola wrote:
    jaki krem na rozstępy polecasz? przyznam sie , że używam tylko kremu nawilżającego dla skóry przesuszonej i w sumie nic więcej. Kosmetyczka polecała siostrze olej ryżowy. Według mojej siostry bardzo dobrze nawilża ale i tak rozstępy jej wyszły. Podobno zależne to jest od skóry danej osoby niektóre są bardziej podatne na rozstępy, a niektóre mniej. Mi osobiście po pierwszej ciąży wyszły rozstępy na piersiach przez problemy z karmieniem naturalnym.
    Ziaja mamma mia - dobrze się rozprowadza, szybko wchłania i ładnie pachnie. Tego używam na wieczór po kąpieli, a w ciągu dnia co akurat mi wpadnie w ręce, spoglądam i koło łóżka mam akurat Tutti Frutti masło do ciała :)

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni wrote:
    a ja chyba sobie machnę gyros :) bo ja w sumie z kebaba to najbardziej lubię bułkę i sos pikantny :D
    a ja jak jem to tylko w cieście.

a jak robisz gyros??? co to? jak to?

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nezumi wrote:
    a ja jak jem to tylko w cieście.

a jak robisz gyros??? co to? jak to?
    taka sałateczka poziomowa.
    Mięsko np. z kurczaka w kawałeczki się kroi i smaży z przyprawą do gyrosa, ogórki konserwowe, kukurydza, cebula, sałata pekińska, kechup i majonez.Warstwy układamy następująco (od spodu): -mięso -keczup -ogórki -cebula -kukurydza -majonez -keczup -kapusta Wierzchnią warstwę, czyli kapustę, można udekorować majonezem i keczupem. Ja jeszcze dodaje pomidorki :)

OlaMnaola, nezumi lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
‹‹ 472 473 474 475 476 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ