X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • OlaMnaola Debiutantka

Wysłany: 2 marca 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam ostatnio dwie sukieneczki :) Ginekolog powiadomił mnie i męża że najprawdopodobniej urodzi się nam dziewczynka. Bardzo byśmy chcieli ponieważ mamy 4 letniego chłopca, ale najważniejsze żeby dziecko było zdrowe. Synek pragnie mieć brata na ostatnim USG powiedział lekarzowi, że to będzie chłopiec a nie dziewczynka :) Po za tym nie ufam lekarzowi, że w 16 tygodniu można być pewnym co do płci dziecka. Już przy pierwszej ciąży gin powiedział ze będzie dziewczynka na 90% a na badaniu 3d okazało sie, że jednak chłopczyk.

Niebieska, Lanusia93, Jus1985 lubią tę wiadomość

• OlaMnaola Debiutantka

Wysłany: 2 marca 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni wrote:
    taka sałateczka poziomowa.
    Mięsko np. z kurczaka w kawałeczki się kroi i smaży z przyprawą do gyrosa, ogórki konserwowe, kukurydza, cebula, sałata pekińska, kechup i majonez.Warstwy układamy następująco (od spodu): -mięso -keczup -ogórki -cebula -kukurydza -majonez -keczup -kapusta Wierzchnią warstwę, czyli kapustę, można udekorować majonezem i keczupem. Ja jeszcze dodaje pomidorki :)

Ja także w ten sposób przyrządzam gyrosa

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaMnaola wrote:
    Ja także w ten sposób przyrządzam gyrosa
    no tak, smacznie i zdrowo. Można zjeść z chlebem normalnie, u nas się sprawdza na grillu, można też potraktować jako dodatek do obiadu. :)

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni my mielismy dzisiaj zrobic gyrosa, wszystko kupilismy i nam sie nie chcialo :p podejrzewam ze jutro zrobie, uwielbiam ja :D
    Ja uzywam oliwki z rosmanna dla mam i takie maslo, ale kupilam tez krem z bielendu jak maslo sie skonczy.. Planuje kupic mustelle za miesiac..
    Ja juz w lozku, zaraz bede pewnie szla spac.. Wczoraj poszlam ok 22 i juz miala, nadzieje ze wstane pozńiej i co?! Ok 6... Takze chyba obojetne o ktorej sie klade, 6-7 to moja pora wstawania :p

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Kajoni my mielismy dzisiaj zrobic gyrosa, wszystko kupilismy i nam sie nie chcialo :p podejrzewam ze jutro zrobie, uwielbiam ja :D
    Ja uzywam oliwki z rosmanna dla mam i takie maslo, ale kupilam tez krem z bielendu jak maslo sie skonczy.. Planuje kupic mustelle za miesiac..
    Ja juz w lozku, zaraz bede pewnie szla spac.. Wczoraj poszlam ok 22 i juz miala, nadzieje ze wstane pozńiej i co?! Ok 6... Takze chyba obojetne o ktorej sie klade, 6-7 to moja pora wstawania :p

mnie brakuje kapusty pekińskiej. Może jutro podskoczę do sklepu i kupię.
    Ja używam emulsji Babydream z rossmana. Ja jakoś wieczorami w ogóle spać nie mogę. Po południu mnie ścina, choć często nie śpie po południu, bo nie mam czasu na to, ale i tak wieczorem mogłabym siedzieć, siedzieć, a rano też znowu jak się budzę jak mąż wstaje to później też ciężko zasnąć

Macca lubi tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz sobie przypominam że też kiedyś meżowi na urodziny robiłam taką sałatkę :)faktycznie jest pyszna :D

Ruda ja tez już w łóżku, właśnie wróciłam spod mprysznica, porządnie się natarłam myjką i wmasowałam Ziaję :D skóra jest super! elastyczna i nawilżona. Pod prysznicem do masażu myjka używam żelu z oliwką Lirene - trafiłam kiedyś na promocję w Rosmanie i wzięłam, teraz żałuję że tylko jedną szt bo ten żel jest super!!!!

Ruda27 lubi tę wiadomość

c74bebc6c3.png
    Alicja jest już z nami! <3
    10.08.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni tez mam babydream ale olejek :) narazie rozetspow ciazowych nie mam.. Oby tak zostalo :p
    Co do spania ja mimo ze spiaca w dzien jestem czasami to zasnac nie umiem, za to ok 20.30-21.30 w lozku jestem i moja pora to jest i rano wstaje ok 6-7.. Przynajmniej dzien mam dluSzy hehe :p

Kajoni, Macca lubią tę wiadomość

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    normalnie muszę się na tym fejsie nauczyć która dziewczyna to która :D

Lanusia93, Macca lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • nezumi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ze spaniem to bardzo różnie... czasem śpię nawet do 13m a czasem tak jak dziś np wstaję o 6.30.... spać zazwyczaj chodzę ok.23 bo na męża czekam aż z pracy wróci...

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • nezumi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni wrote:
    normalnie muszę się na tym fejsie nauczyć która dziewczyna to która :D
    ???

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nezumi wlasnie, Ciebie nie ma na na fb nie??
    Kochana musisz do aggie napisac, ona Cie zaprosi do naszej tajnej grupy bo jest adminem :)

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nezumi wrote:
    ???
    no właśnie, jest tajna grupa na fb :D właśnie dziś udało mi się do niej dostać :D

Ruda27 lubi tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darusia ja sie czuje lepiej :-) pojechalismy do tesciowej na obiad zjadlam piers z kaczki z ziemniaczkami i zajadam sie zelkami :-) ani wymioty ani biegunka sie nie powtorzyly. A Malutki jaki ruchliwy po obiadku :-)

nezumi lubi tę wiadomość

• nezumi Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniecznie chce do tej grupy :)

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka to sie ciesze! Czyli to bylo tylko wczorajsze jedzonko...
    Kurcze nie wiecie jak wam tych ruchow zazdroszcze,, ja podejrzewam ze jeszcze 2 tyg bede musiala czekac, a z tym wiaze sie oczywiscie zamartwianie czy jest wszystko ok :/ w srode mam wizyte u gina, ale wolalabym zeby mi usg nie robil, ale zobaczymy co ten powie.. Nie lubie go strasznie, ale musze te pare wizyt przebolec bo w tym chorym kraju ja sobie lekarza kiedy chce zmieńiac nie moge :/

Camille87 lubi tę wiadomość

• nezumi Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie ! Aggie! Gdzie jesteś? Mam nadzieję że usłyszy ;)

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nezumi wrote:
    Aggie ! Aggie! Gdzie jesteś? Mam nadzieję że usłyszy ;)
    haha ja też ją tak wołałam jak chciałam się dostać do niej :)

nezumi lubi tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni wrote:
    haha ja też ją tak wołałam jak chciałam się dostać do niej :)
    Była reakcja?

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria ale wcale nikt nie powiedzial ze musisz dwa tygodnie czekac bo to pukanie moze przyjsc w kazdej chwili nawet zaraz teraz jutro ;-) ja tez sie nie spodziewalam bo nawet do siostry dzwonilam pytac kiedy czula pierwsze ruchy i wlasnie podczas tej rozmowy poczulam :-) jakbym wywolala hehe
    Zycze Ci Slonce zebys jak najszybciej poczula a usg sie nie obawiaj nie zaszkodzi a bedziesz spokojniejsza :D

• nezumi Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie głupio pytam przecież jesteś w grupie :D
    Zaprosiłam ją do Przyjaciółek pewnie się drapie po głowie i zastanawia 'kto to ta nezumi" ;)

Aggie lubi tę wiadomość

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
‹‹ 473 474 475 476 477 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ