WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda jesli dzidzius puknal raz to puknie znow w niedlugim czasie :-)
    Ciocia Kamila wywolala pukanie ;-) sese

Co do snow to snia mi sie glupoty ale nie szukam znaczenia w senniku bo
    uwazam ze nasze sny odzwierciedlaja po prostu nasze mysli przezycia pragnienia itp.. :-)

Ruda27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monis ja tez czesto patrze w sennik, ale czasami to same glupoty tam sa :p
    Jeszcze pare miesiecy zywych snow nas czeka, a pozniej znowu spokoj.. Tzn ja takich probkemow nie mam, mam sny rozne, ale na szczescie nic strasznego..
    My mozliwe tez bedziemy z tesciowa mieszkac, ale akurat z nia mi nie przeszadza :) mysle ze nawet byloby ok... A szybciej w ten sposob kase odlozymy na swoj domek w koncu..

Kamilko chyba to dzieki naszej wczorajszej rozmowie :) dziekuje :)
    czekam teraz na kolejne puk i pewnosc ze to moj synus :)

Camille87, Moni& lubią tę wiadomość

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ranne ptaszki <3

Na 11:30 idę na zajęcia, dziwne uczucie... Tak dawno nie byłam pomiędzy ludźmi, że zaczynam się stresować.

Dowiedziałam się dzięki P. kiedy maluszek lubi postukać całkiem wyraźnie- kiedy słucha ulubionej muzyki tatusia. Ja płakałam podczas "Nothing Else Matters" Mettalicci, a mały świrował... Wczoraj miałam bardzo smutny dzień, dobre dwie godziny przepłakałam, nie lubię marca... Niedługo mija rocznica odejścia mojego aniołka (12.03), a mi zdarza się wybuchnąć niepohamowanym płaczem po tym jak poczuję ruchy dziecka albo zwyczajnie, bez żadnej przyczyny... Wiem, potworne smęty tu wypisuję, ale nie chciałam mówić P. dlaczego płaczę, stłumiłam to w sobie i teraz te emocje we mnie siedzą...

Camille87 lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej to pukanie jest cudowne :) Uspokaja, bo wiem, że dzidzia sie ma dobrze:) Tak sobie leże trzymając reke na brzuchu i mówie do niego/niej no kopnij mamusie, pokaż jaki jestes silny :D
    Juz sie nie moge doczekac 12 marca bo ide do gin i napewno bedzie usg, może juz poznam płec :)
    Ruda to dobrze, że teściową tez masz w porządku:) Ja ze swoja sie lepiej dogaduje niz z mamą....takie życie

Ruda27, Lanusia93 lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia to hormony buzuja.. To jest normalne, ze raz placzemy raz sie cieszymy..
    U mnie niedawno byl termin, kiedy mial sie moj aniolek urodzic, ale znioslam to dzieki mojej kruszynce ktora teraz w sobie nosze.. Nie plakalam, jedynie jak chcialam mojemu przypomniec to mi sie chcialo plakac, ale sie powstrzymalam.. Teraz nosimy nowe zycie, nowy cud i nie ma co stresowac maluszka ktory w nas zyje...
    Milego dnia na uczelni :)

Moni&, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia teraz marzec bedzie dla Ciebie szcześliwy, nie myśl o przeszłości choc wiem że to trudne. Najważniejsze, że Twój maluszek ma sie dobrze, przeciez to już prawie połóweczka, co teraz moze sie stac? Teraz tylko niech sie malenstwo rozwija dalej tak dobrze az do sierpnia. Wyjdziesz do ludzi to przestaniesz myslec o głupotach, to naprawde pomaga. sciskam mocno :*

Lanusia93 lubi tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monis to tez dobrze, tzn wiadomo szkoda ze z mama nie masz tak super kontaktu, ale dobrze ze z tesciowa masz.. Zawsze to duzy plus :)
    Ja z moja mama jestem bardzo blisko, o wszystkim jej mowie.. Fakt czasem mnie denerwuje jej podejscie i to ze robi sie juz strasznie leniwa a stara nie jest :p ale codziennie prawie z nia rozmawiam i zdaje jej relacje ze wszystkiego.. Ostatnio byla na usg z nami :) sie poplakala nawet patrzac na usg dziubka :)

Camille87, Moni& lubią tę wiadomość

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Wczoraj juz sie nie odzywalam bo ledwo żyłam. Dziś rano juz jest lepiej. Nos nieco odblokowany. I czuje sie lepiej. Pomogło mleko z miodem i masłem i nasmarowalam sie vickiem na klatce piersiowej i czole bo łeb mi rozwalalo wiec to zatoki. Dziś oczywiście dalej nigdzie nie wychodzę. Poza tym okropny wiatr jest u nas.
    Ruda gratuluje!! Nie podejrzewam ze Ci sie to śniło :) za bardzo realnie :)
    I tak jak was czytam to nie wiem czy to moje bulgoczenie to moja dzidzia.... Oczywiście nigdy wcześniej tak nie miałam... Zdarzało sie praca jelit ale te buglotki zdarzają sie z różnej strony... A wy macie pukanie... Nie wiem juz sama...

Moni&, Ruda27 lubią tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz Daria to tak samo jak ja to pukanie wywolalam u siebie hehe ;-)
    Lanusia nie denerwuj sie bedzie fajnie ;-) co do placzu ja tez bardzo czesto placze z tesknoty za moja mama i zazwyczaj gdy jestem sama bo nie chce mojemu mezowi za kazdym razem tlumaczyc czemu sie smuce no ale coz chyba placz pomaga, oczyszcza mysli ;-) ja po straconej ciazy nie plakalam i nie placze bo to bylo puste jajo nie bylo zarodka serduszka itp dla mnie nie byla to "namacalna" ciaza choc przykro mi bylo oczywiscie...
    Ja dzis swojego zwierza wioze do fryzjera :-) czas zgolic welne hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2014, 09:30

Lanusia93 lubi tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski :-)

A ja wczoraj przyłożyłam sobie do brzucha stetoskop :-) i fakt że serduszka nie słyszłam, ale słyszałam jak dzidziolek sie rusza :-) niesamowite :-D
    nawet bawiłam się z nim i np stukałam w brzuch a ono mi odpowiadało tez stukaniem :-O :-D ti było super ha ha ha :-D oczywiście jak już raz to zrobiłam to na pewno będę to robic już cały czas :-D ............. ehhhh tzn oby :-( w środę amniopunkcja :-P

nezumi, Ruda27, Camille87, Moni&, Lanusia93, Kajoni, Niebieska, Magda2013 lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MILA kochana 3mamy kciuki :) Maleństwo Ci pokazuje ze ma sie dobrze i jest z Tobą :) i my tez!!!! :)

nezumi, Ruda27, Lanusia93 lubią tę wiadomość

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lanusia... przytulam... czasem trzeba sobie popłakać by ulżyło... myśl o swoim syneczku on doda ci siły...

ja ruchy czuję... choć dość rzadko i słabo... w środę mam wizytę u ginekologa to zapytam ... bo może to przez łożysko...

ruda napisz czy jeszcze dziś zapukał...

a co do snów... nikt mnie dzisiaj nie pobije... śniło mi się że byłam na misji w kosmosie i robiłam odwierty by uratować świat... (dodam że już dawno nie oglądałam armagedonu...) jak się obudziłam chciało mi się śmiać... ludzie ciąża uciska mój mózg...

nezumi, Madzikovy, Ruda27, Camille87, Moni&, Lanusia93, Kajoni, MILA lubią tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Ja też dziś miałam dziwaczne snu, ale nie sa do opowiadania na forum ;)
    Pukania nie czuje :( a bardzo bym chciała... wczoraj nawet mężowi kazałam mówić do brzuszka żeby się maluszek uaktywnił ale nic z tego....
    a dziś planuję się lenić :) a no może pójdę do nas na strych zobaczyć jaki ten wózek mamy bo nie pamiętam marki :)

c74bebc6c3.png
    Alicja jest już z nami! <3
    10.08.2014
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A stetoskop można kupić w każdej aptece? Bo jak tak czytam MILA co piszesz to też chce...

Lanusia93, MILA lubią tę wiadomość

c74bebc6c3.png
    Alicja jest już z nami! <3
    10.08.2014
  • Madzikovy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahahhaha positive :) masz racje nikt Cię nie pobije :)

positive lubi tę wiadomość

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy dziekuje :)
    Napewno u Ciebie tez to dzidzi, skoro masz inne bulgotanie.. Moze duzo z nas to mialo a nie wie ze to to :p podobno kazda czuje inaczej, wiec moze tak u ciebue sie zaczyna i zaraz bedzie puk :)
    Ciesze sie ze sie lepiej czujesz, dzisiaj dalej lez i kuruj sie i bedzie dobrze :)

Kamila ja Ci sie nie dziwie.. Musisz byc dzielna kobieta. Ja nie wiem co zrobie bez mamy, prawde mowiac nie chce nawet o tym myslec :/ nikt nigdy mi nie umarl tak naprawde, jedynie kolega po ktorym i tak duzo plakalam, wiec nie chce myslec co bedzie jak ktos mi bliski..

Mila swietna sprawa! Ty juz lepiej wyczuwasz czy to dzidzia czy jelita, bo masz juz core.. :)
    A na badaniach bedzie dobrze, napewno sie ulozy :)

Madzikovy, Moni&, Camille87, MILA lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahahah positive jestes najlepsza! I co uratowalas swiat? :p jaki mialas stroj? :p
    Dam napewno znac, to dla mnie taka ekscytacja, pewnie przez to wyczekiwanie tez ze od razu sie pochwale :p

Moni& lubi tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z mama nigdy nie miałam dobrego kontaktu, nie pamietam zeby mi kiedykolwiek powiedziała, że mnie kocha... tylko było odpychanie w dziecinstwie. miałam ukochaną Babcie i Ciocie które kochałam strasznie i dawały mi tyle miłości której nie poczułam od własnej matki. Teraz jak sie przeprowadzaliśmy to moi rodzice strasznie chcieli zebysmy sie do nich przeprowadzili bo mają domek i mieszkaja sami, ale ja nie chce. Tym bardziej, że cała odpowiedzialnosc za dom spadłaby na nas bo mojego taty praca strasznie niepewna, mają zamykac zakład pracy:/ Nie zmarnuje swoich planów dla nich przez ich wieloletnie bedy, mamy marzenie wyjechac za jakies 2 lata i chcemy odkladac na to pieniadze. Musiałabym napisac książke chyba zeby opowiedziec mój życiorys i całą sytuacje w moim domu rodzinnym, nie bede zanudzac. W każdym razie ja chce byc taką matką jakiej ja nie miałam, chce dac mojemu dziecku jak najwiecej miłosci, zebym zawsze była ważna i potrzebna mojemu dziecku, nie tylko jak bedzie dorastało ale i w dorosłym życiu, chce je kochac tak , żeby nie musiało szukac miłości, czułości w kimś innym tylko zawsze liczyło na mame.

Mila trzymam kciuki za Twoja amniopunkcje bedzie dobrze zobaczysz, a maluszek napewno okaże sie zdrowiuteńki jak rybcia :)

MILA lubi tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tesciowa ma stetoskop musze wziac od niej!! :-) od 20tc podobno mozna uspyszec tetno dzidzi tylko trzeba sie dobrze wsluchac zeby odroznic je od naszego :-)

Ruda27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monis to napewno to dasz swojemu dziecku :) widac ze bedziesz swietna matka :)
    Ja w sumie od mojej mamy tez nie slyszalam kocham cie :p u nas tego sie raczej nie wypowadalo, ale i tak wiem ze mnie kocha i moge jej o wszystkim powiedziec..
    Powinnam sie zbierac, cos poszykowac a ja dalej leze.. Masakra ze mna :p

Moni& lubi tę wiadomość

‹‹ 475 476 477 478 479 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ