WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni& bardzo mi przykro jak czytam to co piszesz :( Ja też wychodzę z założenia że miłość, czułość, poczucie bezpieczeństwa to jest to czego dziecko potrzebuje... Mój maż też jest z domu w którym nie było właśnie tych rzeczy a dodatkowo rodzice się rozwiedli, tata alkoholik, same zło... zero przytulania! zero "kocham cie" ! i ja widzę, widzę jak mój maż bardzo potrzebuje tej miłości wręcz pragnie.... dlatego potrafię Cię zrozumieć.
    Ja to powtarzam od początku że moje dziecko będzie najbardziej kochanym i rozpieszczonym dzieckiem w mieście :D

Moni&, MILA lubią tę wiadomość

c74bebc6c3.png
    Alicja jest już z nami! <3
    10.08.2014
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze w łóżku :D
    ale tu jest tak miękko i cieplutko że się nie chce wychodzić....

Ruda27, Moni& lubią tę wiadomość

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chcę stetoskop!!! Skąd wziąć to cudo? I w jakiej cenie?

Macie rację... Gdyby nie synek, nie wiem... Nie wiem co byłoby ze mną teraz i za kilka dni... Jezu, jest mi tak cholernie ciężko. A nie potrafię o tym mówić, bo w moim gardle pojawia się ogromna gula i blokuje normalny przepływ słów. Dziękuję Bogu, że dziecko nie było większe, że nie zdążyłam się do niego przywiązać jeszcze bardziej...

Szykuję się na zajęcia... Miłego dnia :*

MILA lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia miłego dnia :*

Ja też chcę stetoskop! Jak mi powiecie że kupię w aptece do 30 zł to wsiadam w auto i jadę!

Lanusia93, Ruda27, MILA lubią tę wiadomość

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlaczylam kolysanki dla dzieci :p wlasnie mi leci wlazl kotek... :p
    U mnie bedzie troche spor w wychowywaniu synka.. Ja chce byc suoer mama, przyjaciolka i chce o wszystkim z dzieckiem rozmawiac, a moj nie chce zeby synek byl taka dupa wolowa ze mamusia i mamusia.. Tzn wiadomo ja tez nie chce, ale jednak bym chciala zeby mogl zawsze na mnie liczyc.. Latwiej by bylo z corka :p

nezumi, Moni& lubią tę wiadomość

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni&, bardzo mi przykro... Miałam podobnie. Z tym że ja założyłam jako nastolatka mojej matce sprawę o odebranie praw rodzicielskich, znęcała się nade mną i ma ograniczone... Wyprowadziłam się do ojca (byłego alkoholika). Nigdy nie skrzywdzę tak mojego dziecka.

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Moni& Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście jak podrośnie to trzeba bedzie zachowac rozsądek w rozpieszczaniu i nie pozwalac na wszystko bo co za duzo to nie zdrowo :P Ale jak bedzie malutkie to chyba sie nie bede odklejac od niego, juz sie nie moge doczekac sierpnia kiedy moje słoneczko sie urodzi, ah ale to zleci:)Kurcze cały czas mówie o dziecku "on", podswiadomie czuje od początku ze to bedzie synuś a moze to tylko sugerowanie sie "wróżbami" innych którzy mówią, że napewno bedzie chłopak :) mój maluszek jeszcze dzisiaj nie "puknął" ani razu pewnie śpi :P spioszek po tatusiu hihi.
    dobra dziewczyny musze sie wygramolic z wyrka i troche posprzatac, potem zakupy:) odezwe sie później, miłego dnia :* <3

nezumi, Ruda27, positive, MILA lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nezumi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Wlaczylam kolysanki dla dzieci :p wlasnie mi leci wlazl kotek... :p
    U mnie bedzie troche spor w wychowywaniu synka.. Ja chce byc suoer mama, przyjaciolka i chce o wszystkim z dzieckiem rozmawiac, a moj nie chce zeby synek byl taka dupa wolowa ze mamusia i mamusia.. Tzn wiadomo ja tez nie chce, ale jednak bym chciala zeby mogl zawsze na mnie liczyc.. Latwiej by bylo z corka :p
    Ja też uważam ze z córką łatwiej. Płci jeszcze nie znamy więc nic nie jest przesądzone.
    No ja tam uważam ze partnerstwo w każdym bliskim zwiążku (róniez rodzic-dziecko) jest ważne.

MILA lubi tę wiadomość

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni& no to mamy podobny plan - nie odklejać się od dziecka :D

Stetoskop na allegro już od 14 zł można kupić :D Zaraz się zbieram do apteki :D

Moni& lubi tę wiadomość

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maluszek sie obudził bo puknął własnie dwa razy :D ajjj <3 jak ja go kocham :*

nezumi, Lanusia93, Ruda27, Camille87, positive, MILA lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda my lubimy słuchać "Kołysanki dla okruszka" Seweryna Krajweskiego :) POLECAM!

Ruda27, MILA lubią tę wiadomość

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.youtube.com/watch?v=6AGMDrU8fNE

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni& wrote:
    maluszek sie obudził bo puknął własnie dwa razy :D ajjj <3 jak ja go kocham :*
    ale ja ci zazdroszczę.... też już tak bardzo chcę....

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheh ja tez jak dzidzia bedzie z nami to sie nie odkleje.. Moj caly swiat to bedzie napewno.. Juz widze jaki maz bedzie zazdrosny :p
    Nezumi masz racje, partnerstwo jest bardzo wazne, ja nie chce np ciagle dziecku zabraniac wszystkiego, chce z nim rozmawiac.. Moja mama mi nie zabraniala i wyroslam na dobre dziecko :p a patrzac jaka teraz jest mlodziez to az sie boje
    Monis milych zakupow i dnia :)
    To za tez sie zbiore zaraz.. Mialam salatke gyros zrobic i co?! Jak zawsze lenistwo wygralo :p

nezumi, Kajoni lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monis tez zazdroszcze!! To jest cudne uczucie, najpiekniejsze czuc malenstwo.. <3

• nezumi Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jadę po stetoskop i może babcie odwiedzę :)
    Teraz jak moja rodzina pojechała za granicę to bardzo często odwiedzam babcię bo biedna się załamała tym ze wszyscy pojechali... ja też tęsknie za rodzinką :(

Ruda27 lubi tę wiadomość

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ten Krajewski pięknie śpiewa :)

Ej dziewczyny a słuchacie MOZARTA??? Wiecie że niby dla dziecka żeby się rozwijało? Ja próbowałam w I trymestrze ale mdłości mi się pogłębiały.... Wierzycie w to???

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahah nezumi serio?
    Ja wlasnie teraz od paru minut slucham mozarta, pozniej wlacze tego krajewskiego :)

• nezumi Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Hahahah nezumi serio?
    Ja wlasnie teraz od paru minut slucham mozarta, pozniej wlacze tego krajewskiego :)
    No serio... Wtedy to tylko Anna Maria Jopek (o dziwo! nigdy jej nie słuchałam).
    No ale z tym Mozartem to warto? Muszę spróbować...

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem, czy warto ale tez czytalam ze dziecko niby madrzejsze, poza tym uspokaja rodzicow tez..

Aaa wiecie co?!
    Wlasnie zobaczylam jak brzuch mi wywalilo.. Jak leze na plecach i jak wystaje :) normalnie pilka hihihi :)

nezumi, Camille87, positive lubią tę wiadomość

‹‹ 476 477 478 479 480 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ