Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do pierwszenstwa w kolejce to ja jeszcze nie mialam takiej sytuacji. Zawsze chodze opatulona od stop do glow to nie widac brzucha jeszcze,nawet wczoraj jak bylam w przychodni po wynik badania to sie nie rozbieralam.
A badalam mocz i wyniki mam dobre
Ciekawa jestem jak morfologia..z tym pewnie bedzie gorzej. Na poczatku stycznia mialam 10,6 ciekawe czy cos uroslo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2014, 11:35
Lanusia93 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny!
Wróciłam już z pracy i muszę wziąć się za naukę, bo dziś mam ustny z norweskiego... Oczywiście uczę się na ostatnią chwilę..
Co do bólu brzucha w nocy - mnie też boli jak wstaję z łóżka, a wstaje zawsze 4-5 razy.. A wogóle najdziwniejsze uczucie jak się zapomnę i chcę się tak na maksa przeciągnąć.. hehe
Mila jestem z Tobą!
Ja wizytę mam 10.03. w poniedziałek, a połówkowe 27.03. (to będzie dopiero moje 2 usg).
Aggie ja też już świruję, że czuję ruchy choć nie jestem do końca przekonana czy to jest toAggie lubi tę wiadomość
-
Sylka a jak Ci norweski idzie? latwo sie dogadujesz i ile w ogole jestes juz w Norwegii? pytam bo marzeniem mojego meza i moim zreszta tez jest ten kraj, on chodzi juz drugi rok na kurs, chceisc jeszcze na jeden i potem szukac pracy w NO. wiem ze bedzie ciezko bo nikogo tam nie mamy ale w ciemno tez nie chcemy jechac, najpierw on musi zlapac prace a potem dopiero ja bede nogla dojechac z dzieckiemMonis
[/link]
-
nick nieaktualny
-
Moni my jesteśmy już tutaj na stałe. Tzn dopiero od niecałego roku, ale to też nie było tak hop siup
Tak jak mówisz - mój mąż najpierw przyjeżdżał tu przez dwa lata na pracę sezonową (2,3 miesiące) i dopiero po tym czasie załatwił sobie pracę na stałe i zabrał mnie ze sobą. Norweskiego nie znaliśmy jak tutaj przyjechaliśmy, tylko angielski, ale było to wystarczające, żebym i ja dostała tu pracę. Na kurs norweskiego zapisaliśmy się dopiero tutaj, bo wiadomo znajomość języka daje nowe perspektywyPóki co jest to poziom podstawowy i na razie staramy się przyzwyczaić do niego...
Porozumiewamy się nadal po angielsku, wtrącając czasem zwroty norweskie
mala_mi, Kajoni lubią tę wiadomość
-
SYLKA, muszę przyznać, że odrobinę Ci zazdroszczę, że mieszkasz w tym pięknym kraju. Zwiedzam go na raty, zostały mi do obejrzenia północne fiordy. Za to byłam już na Szpicbergenie i zachwycił mnie tak jak reszta Norwegii, choć jest zupełnie inny, bo bardzo surowy i oczywiście zimny:) No ale co innego być turystą (ceny dla Polaka są tam wręcz zaporowe), a zupełnie co innego tam mieszkać. Skandynawia jest jednym z regionów, gdzie chciałabym żyć - taka czysta, ekologiczna i spokojna część świata
I spokojnie wszędzie można dogadać się po angielsku
Wasze dziecko urodzi się w cudownym miejscu
-
Sylka to powodzenia na egzaminie
Ja nie bylam nigdy w Norwegii,slyszalam ze jest strasznie drogo tam. No ale zarobki tez sa pewnie o niebo lepsze. I ze potrzebuja tam fachowcow.My bylismy tylko w Holandii i tez sezonowo 2,3 mies. Z jezykiem u nas tak srednio,nie udalo sie nam zaczepic na dluzej. Chociaz moj maz chcialby kiedys wyjechac stad do Niemiec albo Holandii. Tutaj nie ma przyszlosci.
Porownojac rozliczenie sie z podatku- w Polsce zwrot 200-300zl. A w Holandii pracujac 3 mies-3000zl.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2014, 12:42
-
Camille87 wrote:Dziewczyny a czy was w nocy tez tak brzuch boli jak sie budzicie na siku?
Mnie za każdym razem boli rano... Czasem tak już myślę, żeby może powinnam ustawiać budzenie w środku nocy "na siku"?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2014, 13:02
Jus1985 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja jeszcze nie mam problemu z częstym parciem na pęcherz, ale podobnie jak Camille po nocy boli mnie brzuch jak nie wiem co.
Kamilko, to na pewno przejściowe. Spróbuj się zrelaksować... Może weź też nospę. Może szybciej pomoże? Trzymaj się i żadnych negatywnych myśli -
Magda, Mala-mi my też wcześniej jeździliśmy kilka lat sezonowo do Belgii. Tak rozrzuceni to tu, to tam, ale w Polsce nie idzie się dorobić. Niestety. Mimo, ze kocham mój kraj, nie chce tam wrócić. Wstyd przyznać, że obcy kraj opiekuje się mną lepiej niż mój własny..
Bardzo się cieszę, że udało się nam tutaj odnaleźć własną rzeczywistość i w końcu czuję się tutaj jak w domu.
Nikt by nie pomyślał, że tak potoczy się nasze życie, 3 lata temu kupiliśmy dom w Polsce (bliźniak taki jak Amela) ale trafiła się okazja i nie mogliśmy jej tak po prostu przepuścić. Nie żałuję, mimo, że dom w PL stoi pusty, że zostawiliśmy najbliższą rodzinę. Teraz tworzymy swoją własną rodzinę w miejscu, które stwarza nam do tego warunki.
Co do cen macie rację, jest to jeden z najdroższych krajów na świecie, ale uwierzcie, pracując tutaj stać cię na wszystko, a także jesteś w stanie odłożyć sporą sumkę. Jeśli oczywiście nie jest się rozrzutnym, bo całą wypłatę też można wydać lekką rękąSą tu bardzo, bardzo wysokie podatki, ale wiem na co płacę. Wiem, że na emeryturze nie będę się musiała martwić, jak zachoruję nie będę stała rok w kolejce do specjalisty, a moje dzieci będą miały mnóstwo dodatków.
O widokach nawet nie wspominamPowiem tylko, że siedzę sobie w salonie i przez okno tarasowe spoglądam na piękne góry
Kurde, ale się rozpisałamWybaczcie hehehehe
Magda2013, Kajoni lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMacca wrote:Ja jeszcze nie mam problemu z częstym parciem na pęcherz, ale podobnie jak Camille po nocy boli mnie brzuch jak nie wiem co.
Kamilko, to na pewno przejściowe. Spróbuj się zrelaksować... Może weź też nospę. Może szybciej pomoże? Trzymaj się i żadnych negatywnych myśli
Wzielam wlasnie nospe juz jakis czas temu i czuje ze przechodzilezalam tez dwie godziny moze i to pomoglo.. dzieki Macca
Lanusia93, Macca lubią tę wiadomość
-
Sylka jestem absolutnie takiego samego zdania jak Ty. Pracujac w Holandii zarobilismy na nasz ślub,na samochod,bylismy w Egipcie, nie wspominajac juz o tym ze tam to co chcielismy to sobie kupowalismy a i tak jeszcze odlozylismy pieniadze.
A tutaj zarobie 1200 zl a same rachunki wynosza prawie 1000zl.Musza dwie osoby pracowac-jedna na rachunki druga na zycie. Tutaj na dziecko dostaje sie 70 zl i to jeszcze trzeba spelniac odpowiednie warunki.
Na Twoim miejscu Sylka tez bym nie wrocila.Nie dziwie sie tym ludziom ktorzy wyjechali stad na stale.
Camille ale masz zachcianki
Ja na obiad robie nalesniki z jablkami.Camille87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAmela cos Ty?! To malutko! U nas sa ok 500
masakra a to na takiej wiosce troche...
Ja jestem w pracy, rozmawialam z szefem i nic nie wpisuje jak przychodze pozniej :p czyli zamiast 8,5 h byc w pracy jestem 3,5 i nie ma akcji narazie :p jak ktos z pracownioow bedzie sie rzucal czy pytal to ma do niego isc
Dzisiaj taka dziewczyna z pracy nawet nie znam jej imienia tylko na czesc i powiedziala ze mam ladny brzuch
Naprawde w ciagu 2-3 dni tak wysloczyl ze szokpileczka :p jutro dam zdjecie bo zaczne 19 tydzien wg mnie :p
Sylka ja tez skyszalam ze norwegia jest pieknafajne musicie miec widoki
Camille i jak sie czujesz?Camille87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAaaa i wiecie co?!
Stalam i podszedl klient i poczulam w brzuchu takie intensywne motylki!! Nie pukania ale jednak bylo to odczuwalne, njestety nie skupialam sie w tej chwili ale poczulam, wiec to musial byc synusCamille87, Jus1985, Kajoni, Lanusia93 lubią tę wiadomość