X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Ruda <3 widzisz? Teraz to juz coraz czesciej bedziesz czula :-)
    Ja poki co jeszcze sobie leze, maly kopie ale czuje skurcze ... na chwile twardnieje macica i puszcza... zaraz wstaje obiad robic i pranie nastawic musze.
    Wogole to wyciagnelam mieso do rozmrozenia ja krupnik a tu czytam ze Kajoni krupnik jadla haha jem wszystko to co wy :P

Ruda super ze nikt nie odnotowuje tego ze pracujesz krocej :-) a wy macie jakas liste obecnosci czy cos? My w pracy odbijamy sie na wejsciu przepustka wiec czas pracy jest rejestrowany...

• Moni& Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda wlasnie nie myslalas intensywnie o ruchach i maluszek Ci zrobil niespodzianke:)
    w Polsce tez sa duze podatki a co z tego mamy? g***. w tamtym roku musialam jeszcze zwrocic US 6 zl no to jest chore. za granica lepszy socjal, opieka zdrowotna, pieniadze na dzieci zeby mozna im bylo zapewnic wszystko a w pl tylko wieczne oszczedzanie i jeszcze na nic nie starcza, trzeba sobie wielu rzeczy odmawiac

Jus1985 lubi tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chce i nie lubie wchodzic na tematy polityki ale podatki w pl nas wykanczaja :/ 1/3 wyplaty idzie na skladki chorobowe i emerytalne a co do czego wszedzie do lekarzy trzeba chodzic prywatnie :/ uwazam ze wszystko powinno byc sprywatyzowane i przynajmniej wiecej kasy w portfelu by zostalo a nie ja place panstwu i nic z tego nie mam a jak potrzebuje pomocy czy znajde sie w szpitalu to wszyscy maja mnie w d**** a opieka z wielka laska.. ehhhhh :|

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka ja tez tak mam, widze u kogos albo poczuje i mam smaka :p
    U nas w pracy mamy liste i grafik, on w grafiku daje ze ja niby od 8,30 pracuje ale misze to pozniej podpisac i mam nadzieje ze nikt z milych kolezanek sie nie bedzie rzucal..

Co do pracy i warunkow za granica wiadomo jest lepiej..
    My tu nawet bedac na bezrobotym mamy lepsze szanse na zycie niz w pl ciezko pracujac.. Dlatego jak sie okazalo zd zamekaja mojego meza firme ja sie tak nie zmartwilam, bo wiem ze tu nie zginiemy..

Co do podatkow w pl.. Dam przyklad:
    Siostry kolezanka ma ciezko chore dziecko, jest niepelnosprawne i nie rusza sie.. Dostali z niemiec z jakiejs fundacji specjalne drogie krzeslo czy lozeczko nie pamietam.. I co zrobil polski rzad? Kazal im zaplacic podatek 2 tys zl!! Ale sie na szczescie odwolali bo bez przesady :/
    Przeraza mnie zycie w polsce, ale tez za granica mie chc byc bo z dala od calej rodziny i bliskich... Cos za cos..

Camille87 lubi tę wiadomość

• nezumi Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    RUDA pięknie że czujesz pukanie!!! :D
    Amela - piękny dom, nie mów mi że cena przystępna bo ja nawet sobie takiej kwoty wyobrazić nie potrafię ;)

Za wszystkie wizyty oczywiście trzymam kciuki :) Próbowałam Was nadrobić ale tak tylko przejrzałam więc wybaczcie opieszałość :*

Mam dziś zły dzień, od wczoraj mi się ciągnie. Coś się z chłopem nie umiem dogadać, a do tego bierze mnie jakaś choroba :/ Dlatego staram sie dużo leżeć, odpoczywac i mleko z czosnkiem i miodem pić...
    Na poprawę humoru sobie pyszny obiadek zrobiłam - pstrąg filet pieczony w folii i sałatka ze szpinaku z sosem vinegre :D pychotka. teraz brzusio pełny i inde spać :*

Ruda27, Sylka, Camille87, amela lubią tę wiadomość

c74bebc6c3.png
    Alicja jest już z nami! <3
    10.08.2014
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tęsknię za rodziną, ale muszę myśleć trzeźwo.. W Polsce nie czeka mnie żadna przyszłość.. Dziecko urodzę tutaj, będzie miało podwójne obywatelstwo i całkiem inny start w życiu... Norwegia jest krajem bardzo prorodzinnym, pomaga jak tylko może.. Więc nie mam się nad czym zastanawiać...
    Samo becikowe tutaj wynosi 35tys koron czyli jakieś 18tys zł..

nezumi, Camille87, Lanusia93 lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z dobrych wiadomości to zamówiliśmy brakujące kafelki i decory do łazienki i przy dobrych wiatrach będą jutro... a ze złych wiadomości mąż nie ma na nic czasu więc pewnie kafelki do końca marca będą leżeć w pudełku zamiast na ścianie :( ech...

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda dokladnie o tym pisze panstwo podatkami jas wykancza nawet w takiej sytuacji! Moi znajomi maja sklep monopolowy i mowia ze jak im dobrze idzie i maja super obroty to podatek jest tak wysoki ze sie nie oplaca handlowac, podatki sa niskie jak sklep przynosi straty ale jaki to sens prowadzic sklep ktory przynosi straty :/ moja bratowa jak rozliczyla pity swoj i brata mojego to wyszlo ze za zeszly rok do panstwa wplacili 9000zl skladek chorobowych! Bratowa mowi ze za te pieniadze mialaby zeby jak perelki i zdrowie jak kon! A nie ma nic.. mi tez sie tu ciezko zyje ale za granica zyc nie chce chyba.. odnosze wrazenie ze imigranci traktowani sa jak intruzi, tak jak w uk wprowadzili minimum dohodow aby miec zasilki uderzenie wprost w Polakow :|

Aggie lubi tę wiadomość

• nezumi Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka wrote:
    Ja też tęsknię za rodziną, ale muszę myśleć trzeźwo.. W Polsce nie czeka mnie żadna przyszłość.. Dziecko urodzę tutaj, będzie miało podwójne obywatelstwo i całkiem inny start w życiu... Norwegia jest krajem bardzo prorodzinnym, pomaga jak tylko może.. Więc nie mam się nad czym zastanawiać...
    Samo becikowe tutaj wynosi 35tys koron czyli jakieś 18tys zł..
    jade urodzić dziecko do Norwegii!!!!

Sylka, Camille87, Kajoni, Lanusia93 lubią tę wiadomość

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu Sylka to nasz 1000zl becikowego przy Twoich 18tys to smieszna suma - a jeszcze trzeba warunki spelnic zeby to becikowe dostac :/ ahh nerwica mnie bierze jak o tym wszystkim mysle..

Nezumi to tez pieknie pojadlas :-) uwielbiam ryby :-)

nezumi lubi tę wiadomość

• aicha Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny wasze mleczko z miodem zadzialalo pozatym odpoczynek herbata z cytryna itp. Dzis zrobilam rosolek i mam nadzieje ze zwalcze wirusa :-)
    Co do życia w polsce to chyba kazda z nas ma podobne zdanie... Tak wiec sie nie wypowiadam. Mam poprostu zamiar przeżyć życie szczesliwie moze troche biedniej ale szczesliwie to najwazniejsze ale jak macie szansę i okazje to kozystakjcie bo warto :-D

nezumi, Camille87 lubią tę wiadomość

ex2btv73sxgy8bfm.png
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No rybka była pyszna- polecam świeży filet z pstrąga z biedronki pyszny!

Camille87 lubi tę wiadomość

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aicha wrote:
    Hej dziewczyny wasze mleczko z miodem zadzialalo pozatym odpoczynek herbata z cytryna itp. Dzis zrobilam rosolek i mam nadzieje ze zwalcze wirusa :-)
    Co do życia w polsce to chyba kazda z nas ma podobne zdanie... Tak wiec sie nie wypowiadam. Mam poprostu zamiar przeżyć życie szczesliwie moze troche biedniej ale szczesliwie to najwazniejsze ale jak macie szansę i okazje to kozystakjcie bo warto :-D
    super że pomaga, dizś dla odmiany mnie coś bierze :/ dlatego się kuruję tak jak ty :D

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • aicha Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowiej mam nadzieje ze przejdzie to przez ta dziwna pogodę. Aj ja chcę juz lato....

nezumi lubi tę wiadomość

ex2btv73sxgy8bfm.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś dużo łaziłam..... obleciałam chyba całą moją mieścinkę... I tak w okolicy pachwin i wyżej (idąc) poczułam taki ciągnący ból ..... Ale minął....Mam nadzieje, że to nic poważnego...Ale poczułam się dziwnie....

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nezumi wrote:
    No rybka była pyszna- polecam świeży filet z pstrąga z biedronki pyszny!

Ja raz kupilam w biedronce dorsza i smierdzial masakrycznie - oddalismy go i za rybki w biedrze podziekowalismy :P

• Jus1985 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Jezu Sylka to nasz 1000zl becikowego przy Twoich 18tys to smieszna suma - a jeszcze trzeba warunki spelnic zeby to becikowe dostac :/ ahh nerwica mnie bierze jak o tym wszystkim mysle..

Nezumi to tez pieknie pojadlas :-) uwielbiam ryby :-)
    Podobno nie ma już becikowego tylko jest teraz jakas zapomoga 1tys z gminy, ale to trzeba mieć niskie zarobki

Lanusia93 lubi tę wiadomość

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest becikowe tylko trzeba miec dochody 1922zl netto na osobe maksymalnie :-)
    Pod uwage biora dochody za 2012r

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieje ze tu dostaniemy troche kasy i uda nam sie wrocic do polski..
    Nie chcemy tez babrac sie w kredycie, przynajmniej nie teraz wiec bedziemy zbierac ile sie da.. Oczywiscie jak moj dostanie ta prace, bo o zwyklej pracy w pl nie mowie..

Nezumi to pysznie pojadlas :)

Ja jeszcze godzinka i do domu.. Pozniej cos zjesc i do gina :(

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ja dorsza sama lowie ma Bałtyku ;) mam jeszcze zamrozonego :) do tego mnóstwo kotletow rybnych bo ryba nie mieściła sie w zamrazarce :) sandacza tez mam z tego sezonu swojego zlowionego zamrozonego :) ale w ciazy go podobno jeść nie mozna.
    Pekinka, może to z przeciazenia jak sie tak nachodzilas .... Odpocznij sobie teraz

Ruda27, pekinka82 lubią tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
‹‹ 501 502 503 504 505 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ