X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila brzuch jest napiety i powiekszony na pewno od wklucia - jakby nie bylo wkluli sie przez wszystkie powloki az do macicy.. Kochana trzymam kciuki za pozytywny wynik w poniedzialek! <3 bedzie dobrze :-)
    Odpoczywaj :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2014, 16:41

MILA lubi tę wiadomość

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od paru dni tak ciągnie w brzuchu...określając...to cały brzuch, delikatny ciągnący ból...

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka, 18 tys. becikowe? Aż się zakrztusiłam :D Super macie ;)
    kada24, w UK dzieci do 18 roku życia mają leki za darmo. W ogóle nie ma co porównywać Polski do innych krajów...
    MILA, a w ogóle nie ma wątpliwości, że będzie dobrze <3 Cieszę się, że masz do tego odpowiednie podejście. Jesteśmy z Tobą całym serduszkiem. Odpoczywaj ;)

Camille87, MILA lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mnie tez pekinka, powiem szczerze ze zauwazylam ze odkad odstawilam luteine to jak mnie nie ciagnie to skurcze albo macica twardnieje... no ale tak chyba musi byc...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2014, 16:44

pekinka82 lubi tę wiadomość

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ten mój ból to czasem jest "stały"...nie jak skurcze, że pojawia się i mija....
    i znów pojawia i mija...Ale nie jest jakoś męczący, czy dokuczliwy, taki dosyć delikatny...ale jednak odczuwalny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzis tak od rana ciagnela macica dopiero jak wzielam nospe i polezalam to przeszlo ale to i tak gdzies po 2-3 godzinach...

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odkąd biorę magnez 2 razy dziennie odpukać nie ciągnie mnie ...

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba też się przerzucę na magnez....mam taki rozpuszczalny, kupiony w Biedronce :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo to i ja sie zaopatrze w magnez :-)

• Lanusia93 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u lekarza.

No-spę mam brać tylko w przypadku bólu brzucha albo pojawienia się skurczu, ona oczywiście nie szkodzi w żaden sposób, ale jak później będę chciała zmniejszyć jakiś silniejszy ból może okazać się nieprzydatna.

Obalił mit, że Duphaston powoduje wzrost ryzyka spodziectwa, powiedział że producenci luteiny i Duphastonu konkurują ze sobą i wymyślają coraz to większe głupoty, podał mi kilka przykładów, ale się uśmialiśmy :D

Z tym moim łożyskiem raz na ścianie tylnej, a raz na przedniej to błąd, bo to niemożliwe, ono się nie ma prawa przemieszczać. Powiedział, że ta pani co zapisuje to co mówi lekarz na pewno źle usłyszała i sprawdzimy to następnym razem.

Jutro idę na pobranie krwi na morfologię i w kierunku różyczki (bo nie wiem czy przechodziłam) i niedawno okazało się, że mam białko w moczu, więc musimy skontrolować... Oby już go nie było!

Termin USG połówkowego: 28.03 (21t5d).

Zapytał, czy czuję już ruchy, bo najwyższy czas, więc mówię, że bardzo delikatne, takie pływanie od 13.02, a takie prawdziwe, regularne kopanie od 03.03. Ucieszył się, wpisał do karty ciąży i zapytał czy czuję w tym konkretnym momencie, przytaknęłam. Powiedział, że w swoim prywatnym gabinecie ma detektor tętna płodu i można go stosować już na młodszej ciąży, ale u mnie może być już słychać pod KTG. Kazał mi się położyć na leżance. Włączył jakiś sprzęt, podobny właśnie do KTG, ale nie podpinał mi pasów, coś w tym stylu:
    https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTxcvkjRyGPOmEKdiaCU_YlDFLBAGYSCW_7dnhtcMlKvzHKPCy-2A

I było słychać ruchy, takie szuranie, dudnienie i bicie serduszka, cichutkie, ale powiedział, że super, że już słychać, wpisał FHR + do karty ciąży i wyszłam usatysfakcjonowana <3

A teraz przez chwilę krwawiłam (tak jakby ze mnie wyleciała jedna miesiączkowa porcja, tak niedużo, ale też niemało), przeszło i mam mocno brązowe grudy, wylatują ze mnie.. Przepraszam za taką dokładność, ale od Was udzieliło mi się takie dokładne opisywanie stanu rzeczy :D Czy to od badania ginekologicznego? Tylko że mój lekarz jest bardzo delikatny, ale to raczej to jest powodem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2014, 17:04

pekinka82, Camille87, Ruda27 lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

• Sylka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, powiedzcie mi jak to jest z tym pukaniem.. Jak to odczuwacie? Czy to tak, jakbyście miały skurcze mięśni?! Wiecie, jak jest przy niedoborach magnezu, takie jednorazowe "pyknięcia"...

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka, pytasz o pukanie maluszka?

Aniołek (*) 12.03.2013

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia super ze bylas u gina i rozwial Ci wszelkie watpliwosci :-) z tym lozyskiem to faktycznie mogl hyc blad ja jak lezalam w szpitalu i robili mi bete bo usg wykazalo "cos" to na obchodzie lekarz powiedzial ze beta rosnie i beda ponawiac usg a jak poszlam do gabinetu pielegniarek zapytac o wartosci to sama zauwazylam ze beta spada (lekarz zle spojrzal na daty) :/ wiex wszystko mozliwe... co do krwawienia to nie pomoge bo sama nie mialam :( ale najwazniejsze teraz zebys odpoczywala..

Sylka - ja bym tak to porownala do takich tikow miesni (na poczatku) teraz czuje dokladnie jak dzidzius sie przekreca w brzuchu lub kopie to mam wrazenie ze "cos" chcialoby wyjsc ze mnie przez brzuch :-) tego sie nie da pomylic z niczym innym :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2014, 17:14

Lanusia93, MILA lubią tę wiadomość

• Sylka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Kochanie... Przed chwilą znów poczułam kilka puknięć po zjedzeniu szarlotki...

Lanusia93, Aggie lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille dokładnie, to były takie "tiknięcia" :D

Lanusia93, Camille87 lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czuję ciało obce przemieszczające się pod moimi powłokami brzusznymi :D
    Dosłownie czuję pod ręką, a nawet ostatnio bez przykładania ręki jak się przesuwa. Częściej niż pukanie czuję właśnie jak dziecko się przesuwa, ono chyba to woli i zauważyliśmy to podczas KTG- ciągle uciekał, więc raczej woli grasować po całym brzuchu (w ciągu chwili uciekł z lewej strony na prawą) niż mnie kopać :D Nie wiem czy to dobrze czy źle, to chyba oznacza fikołki za kilka tygodni i moje obolałe żebra.

A pukanie... Cholercia wie, miałam na razie kilka takich, ale te "tiknięcia" to może i dobre określenie :D

Moje maleństwo <3

Camille87, Sylka lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mialam robic szarlotke.. chyba ide robic :P

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, jeszcze Wam tylko napiszę... Weszłam do gabinetu, lekarz na mnie patrzy i pierwszy jego tekst: "A co panią tak wypryszczyło?", bez ogródek. I wpatruje się w każdego mojego pryszcza :O Jako nastolatka nie miałam trądziku, więc dla mnie to też nowość :D Po dłuższej konwersacji zalecił mi wizytę u dermatologa, konsultację i jakąś specjalistyczną maść albo bezpieczne tabletki. Chyba nie jest aż tak źle ze mną... No fakt, mam kilka kropek, ale od razu to wyciskam jak jest taka możliwość, na nosie mam wielką kropę, ale czy to oznacza, że coś złego się dzieje...?
    Stwierdził, że to pewnie od ciąży, progesteronu (mam swój i jeszcze biorę go sporo), ale dla niego to wygląda na bakteryjne i warto to skontrolować.

Lubię mojego lekarza, ale trochę zdziwiło mnie jego zainteresowanie stanem mojej cery... Poczułam się co najmniej dziwnie kiedy mnie tak lustrował.

Będę później ;)

Aniołek (*) 12.03.2013

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila ciesze sie ze masz to z glowy! Teraz czekamy z Toba na wyniki! Bedzie wszystko dobrze... Odpoczywaj i nie stresuj sie... :)

Lanusia fajna mialas wizyte u gina :) napewno krawienie po wizycie, tez tak mialam...

Za 25 min jedziemy :( staram sie nie myslec o tym i nie stresowac.. Moj maz wejdzie ze mna i powie mu zeby byl delikatny bo ostatńio plamilam po wizycie, moze sie urazic lekarz i byc jeszcźe bardziej chamski... No coz musze przebolec, byle krzywdy nam nie zrobil..
    Dam znac po wizycie. Trzymajcie kciuki prosźe!

Lanusia93, Camille87, Kajoni, Aggie, MILA, Macca, Sylka lubią tę wiadomość

• Niebieska Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:
    Camille hehe dokladnie u mnie też szlala a teraz chyba spi:-)
    Ja mam wizytę jutro a połówkowe 17 marca, od ostatniej wizyty która mialam miesiąc temu wydaje mi się ze to byla wieczność, tak mi się dluzylo... tak się cieszę ze to juz jutro:-)
    A muszę się wam pochwalić dziś jedziemy na budowę do naszego nowego domku, mam nadzieje ze juz w czerwcu się wprowadzimy!

Amela, pokaż domek. My chyba też zdecydujemy się na tego bliźniaka. I w czerwcu jest odbiór :) Muszę wszystkie projekty wnętrz zrobić o czasu rozwiązania, bo potem nie będę miała do tego głowy :)

amela lubi tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
‹‹ 503 504 505 506 507 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ