Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Camille87 wrote:Gratulacje !!!! Witamy wsrod sierpniowych mam
Jak samopoczucie??
Nic nie czuje narazie, bóle jak przed @ minęły wrażliwe piersi też. W poniedziałek idę na betę i progesteron, a powtarzam w środęNiebieska, Camille87, nezumi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Niebieska- USG 16 grudnia (pn), termin 10 sierpnia
Alis- USG 16 grudnia (pn), termin 8 sierpnia
Camille87- USG 17 grudnia (wt), termin 3 sierpnia
kobietka26- USG 17 grudnia (wt), termin 3 sierpnia
Inga- USG 17 grudnia (wt), termin 13 sierpnia
nadulek- USG 17 grudnia (wt), termin nieznany
kada24- USG 18 grudnia (śr), termin 16 sierpnia
kasika8303- USG 19 grudnia (czw), termin 12 sierpnia
Muska- USG 20 grudnia (pt), termin 7 sierpnia
Celia- USG 23 grudnia (pn), termin 15 sierpnia
MMA- USG 23 grudnia (pn), termin 10 sierpnia
marderkowa- USG 27 grudnia (pt), termin 14 sierpnia
amela- termin 2 sierpnia
Magda2013- termin 6 sierpnia
Lilenka- termin 8 sierpnia
Madzikovy- termin nieznany
nezumi- termin 13 sierpnia
positive- termin 15 sierpnia
Ruda27- termin 6 sierpnia
Lanusia93- termin 1 sierpnia
Misia1980- termin 11 sierpnia
kfeva- termin 16 sierpnia
Macca- termin 12 sierpnia
klaudia123- termin 12 sierpnia
Paulia87- termin nieznany
Domi IRL- termin 10 sierpnia
wisienka- termin 19 sierpnia
lili9000- termin nieznany
_Cleo_- termin nieznany
Jus1985- termin nieznany
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2013, 16:44
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014 3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016 3650 g, 55 cm -
Mam nadzieję, że wszystko w porządku z listą. Ile czasu mi zajęło przeczytanie co u Was się działo Nasmarowałyście porządnie przez te 5 dni Gratulacje dla wszystkich, które zobaczyły serduszka, kropeczki, fasoleczki
Kolejne USG mam za tydzień. Teraz biorę antybiotyk na zakażenie grzybiczne, najważniejsze że jest widoczne serduszko.
Jus1985, biorę tylko kwas foliowy, tak zalecił gin, bo wyniki badań mam w porządku. Dostałam Duphaston zamiast luteiny dopochwowej, ze względu na zakażenie. Faktycznie, jest drogi, bo nie jest refundowany. Ale kosztuje tyle co luteina bez zniżki- 29 zł.
Poczekamy do stycznia i wtedy zrobimy listę tylko z datami porodu, niektóre osoby zrezygnowały chyba z naszego forum, więc wtedy się wszystko rozjaśni.
Pozdrawiam
PS. Pojawiły się mdłości!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2013, 15:44
Macca, Niebieska lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Też się tak potwornie stresowałyście przed USG?
Jeszcze lekarz mnie nastraszył w trakcie badania, na pytanie co widzi na ekranie odpowiedział: "jakieś struktury". W 7 tygodniu! Powiedziałam mu, że już powinno bić serce, więc zaczęłam histeryzować, płakać. Zmienił głowicę na dokładniejszą i serduszko było widać. Niestety, nie posłuchałam i nie zmierzyliśmy małego, bo ten lepszy sprzęt nie miał takich funkcji (ach, ten nasz szpital), to dopiero za tydzień. Nie wyobrażam sobie, że miałabym przechodzić jeszcze raz przez to samo...
Lillenka, widziałaś już serduszko?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2013, 16:48
Aniołek (*) 12.03.2013
Niebieska- USG 16 grudnia (pn), termin 10 sierpnia
Alis- USG 16 grudnia (pn), termin 8 sierpnia
Camille87- USG 17 grudnia (wt), termin 3 sierpnia
kobietka26- USG 17 grudnia (wt), termin 3 sierpnia
Inga- USG 17 grudnia (wt), termin 13 sierpnia
nadulek- USG 17 grudnia (wt), termin nieznany
kada24- USG 18 grudnia (śr), termin 16 sierpnia
kasika8303- USG 19 grudnia (czw), termin 12 sierpnia
Muska- USG 20 grudnia (pt), termin 7 sierpnia
Celia- USG 23 grudnia (pn), termin 15 sierpnia
MMA- USG 23 grudnia (pn), termin 10 sierpnia
marderkowa- USG 27 grudnia (pt), termin 14 sierpnia
amela- termin 2 sierpnia
Magda2013- termin 6 sierpnia
Lilenka- termin 8 sierpnia
Madzikovy- termin nieznany
nezumi- termin 13 sierpnia
positive- termin 15 sierpnia
Ruda27- termin 6 sierpnia
Lanusia93- termin 1 sierpnia
Misia1980- termin 11 sierpnia
kfeva- termin 16 sierpnia
Macca- termin 12 sierpnia
klaudia123- termin 12 sierpnia
Paulia87- termin nieznany
Domi IRL- termin 10 sierpnia
wisienka- termin 19 sierpnia
lili9000- termin nieznany
_Cleo_- termin 23 sierpien
Jus1985- termin nieznany -
Lanusia93 wrote:Też się tak potwornie stresowałyście przed USG?
Jeszcze lekarz mnie nastraszył w trakcie badania, na pytanie co widzi na ekranie odpowiedział: "jakieś struktury". W 7 tygodniu! Powiedziałam mu, że już powinno bić serce, więc zaczęłam histeryzować, płakać. Zmienił głowicę na dokładniejszą i serduszko było widać. Niestety, nie posłuchałam i nie zmierzyliśmy małego, bo ten lepszy sprzęt nie miał takich funkcji (ach, ten nasz szpital), to dopiero za tydzień. Nie wyobrażam sobie, że miałabym przechodzić jeszcze raz przez to samo...
Lillenka, widziałaś już serduszko?
Tak, ale to był 5 tydz i 6 dni i było widać serduszko ledwo ledwo i nie w każdym ujęciu. Trzeba się było przyjrzeć dobrze.
-
nick nieaktualnyJus1985 wrote:Mam pytanie bierzecie sam kwas foliowy czy wit prenatalne czy jedno i drugie?
Ja bralam witaminy prenatalne dla kobiet w ciazy bo gin powiedzial ze o tej porze roku ciezko o witaminy w jedzeniu. Tam byl tez kwas foliowy wiec full ale ostatnio mialam straszne mdlosci i jak je odstawilam to sie lepiej poczulam i biore sam kwas foliowy (folik). Tak jak moj gin mowil sa dwie szkoly jedni mowia ze lepiej brac bo we wczesnej ciazy witaminy sa niezbedne i jesli nie dostarczasz ich w poztwieniu to tabletki sa ok. Druga szkola mowi ze jesli wyniki badan nie wskazuja na niedobory to nie brac. Ja jeszcze badan nie mialam a z apetytem ciezko bylo wiec bralam ale tak jak juz napisalam zrezygnowalam przez mdlosci wzmozone po braniu jak bedziesz na wizycie to podpytaj swojego gina o te witaminyLanusia93 lubi tę wiadomość
-
Poza kwasem foliowym bardzo ważny jest jod, a potem kwasy DHA. To raczej trzeba suplementować. Mi po pierwszej ciąży wyskoczyły 2 guzki na tarczycy i TSH nieco podskoczyło, dlatego teraz łykam witaminy prenatalne z jodem. Dobrze jest też dostarczać dużo B6 - brałam w poprzedniej ciąży 1 tabl 50 mg, teraz też biorę i zero mdłości.
kfeva lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny