Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
a ja kupiłam sobie dzis truskawki w biedronce, naszła mnie ochota, dobrze ze wypłucze i zaraz zjem
bo niestety do sezonu truskawkowego jeszcze trzeba troche poczekac. arbuza tez bym zjadła mmm takiego soczystego:P ja bede miec połowkowe to bedzie 20t+4. kurde niech ten tydzien szybko zleci:P
mi tez gin nigdy nie podaje ile waży malenstwo. pewnie na połówkowych sie dowiem dopiero.Jus1985 lubi tę wiadomość
Monis
[/link]
-
Camille87, nie wiem o co chodzi... Ale byłam w toalecie i widzę, że zaczyna się zapalenie pęcherza. Wykrakałam sobie!
Magda2013, myślę, że będzie dobrze, to i tak pewnie zależy od wymiarów dziecka i chyba nie musi być tak idealne czasowe dopasowanie jak podczas tego pierwszego USG w 12 tygodniu.
Lekarz podaje mi wszystkie wymiary w cm podczas USG, a jak dyktuje tej kobiecie, która prowadzi dokumentację to już w tygodniachI nie pamiętam ile miała kość udowa itp, za dużo tego...
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
Lanusia, na problemy z pęcherzem mogę Ci polecić herbatę żurawinową (np.vitax) lub suszoną żurawinę. Oczywiście nie wyleczy już rozwiniętego zapalenia, na które pewnie niezbędne będą leki, ale zapobiegnie nawrotom tej przykrej dolegliwości.
Lanusia93, Jus1985, positive, celia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLanusia wspolczuje!
Tez polecam zurawine..
Co do tych wielkosci, ze na rozne tygodnie sa to czytalam ze to jest calkowicie normalne i nie ma sie co martwic
U mnie tez tak jest, a wierze ze maluszek jest zdrowy
Dziewczyny od rana mnie boli z lewej strony, wiazadla?! Ale prakttcznie caly czas..Lanusia93 lubi tę wiadomość
-
odkrylam jedna zaleznosc:)moj maluszek lubi lody kaktusy:)jak tylko zjem zaczyna sie mala rewolucja w brzuchu:)by sie upewnic zjadlam dwa dzis i dziala:)
Ruda nie odpowiem na Twoje pytanie,bo kurcze ja nie wiem ale mnie nic jeszcze nie ciagnelo..czasem mam wrazenie ze gdyby nie rosnancy brzuszek to zapominalabym ze w ciazy jestem..ale ponoc wlasnie rozciagajace sie wiazadla daja uczucie ciaganiecia to przy pachwianch to w innych miejscach..Lanusia93, Camille87, Jus1985, celia lubią tę wiadomość
-
Mam problem z wysłowieniem się
Pomożecie?
Piszę właśnie maila do moich wykładowców... No i mam tak:
"Witam.
Od dn. 07.03.2014 przyznano mi indywidualny tok nauczania.
Z przyczyn zdrowotnych nie mam możliwości uczestniczyć w zajęciach. Jestem w stałym kontakcie z innymi słuchaczami kolegium, na bieżąco (!!!!!).
Z tego powodu zwracam się z uprzejmą prośbą o podanie terminu ewentualnych zaliczeń, do których musieli przystąpić inni słuchacze, a które są konieczne do zaliczenia semestru."
Nie wiem jak napisać po tym "na bieżąco", że cały czas mam kontakt z notatkami, materiałem, tak żeby to ładnie było... Eh... Chodzi mi o coś takiego: "Na bieżąco dostaję notatki i przygotowuję się do zaległych kolokwiów". Jest tu ktoś wysławiający się poprawną polszczyzną?
PS. I coś że prace pisemne mogę im oddaćWiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2014, 15:22
Aniołek (*) 12.03.2013
-
mika1987, lody kaktusy? Nie wiem jakie to
Moja mała wariuje pod wpływem dziwnych dźwięków, mojego stresu, muzyki. I jak do niej zapukam to też odpukuje, właśnie teraz to testujemy... Nie wiem czy to przypadek, ale już 2 razy odpukała
Chciałabym ją lepiej poznać, zrozumieć co lubi, a czego nie... Mam mnóstwo czasu i powinnam lepiej przyglądać się swojemu dzieckucelia lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Camille87, dziękuję za chęć pomocy
Już im porozsyłałam wiadomości, ciekawe czy mi łaskawie odpiszą
A oni tu wyskoczą: "Daj se na wstrzymanie. Wbijaj jak będzie sesja, teraz wszyscy zajęci jesteśmy przygotowaniami do świąt"
Chyba powinnam posprzątać w pokoju... Na pewno nie widziałyście jeszcze takiego bałaganuAle szkoda mi przerywać małej buszowanie w brzuchu.
Camille87, celia lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
-
nick nieaktualny
-
Jeju musicie takie smaki robic:P Tez bym zjadła KAKTUSA aaaa
ale później i tak musze isc do sklepu bo woda mi sie konczy, pije tylko ustronianke z jodem wiec przy okazji loda sobie kupie
mój niedługo z pracy wróci i bede musiała go kurowac bo cos go łapie:/ obym tylko sie nie zaraziła, bo o dziwo jeszcze sie trzymam mimo, że tesciowa z tesciem grypsko mieli na maxa:/
Ale jestem zła jakas, przed chwila do mnie tata dzwonił ale mnie irytuja pytania kiedy przyjedziecie, bo maja remont i maja nadzieje zeby mu Maciek pomógł to mówie ze nie przyjedziemy bo Maciek sie źle czuje a on juz wkurzony bo NIBY obiecalismy ze dzis przyjedziemy no masakra, powiedziałam pare "miłych" słów i po rozmowie, beczec mi sie chce, eh, poszłam sie wykąpac i zauważyłam ze mi sie rozstepy pod piersiami porobiły jezuu jak to wygląda:( ehh na mój dzisiejszy humor chyba nic nie pomoze
Camilie a mówiłas lekarzowi o tym, że Ci brzuch twardnieje? jesli jest to chwilowe to nie ma sie czym martwic. Mnie dzis rano kłuło z prawej strony macicy, ale chyba to dzidzia bo potem czułam przemieszczanie i teraz na razie nic nie kłuje.Monis
[/link]