X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was piątkowo niestety z pracy ale z cudowną pogodą. Nadrobię czytanie po południu w domu bo na telefonie mi ciężko, a zaraz zbieramy się na plac zabaw z małą :-)

Poza tym witam połówkowo! Dziś zaczynamy 21 tydzień :-) Mały chyba czuje moją radość, bo kopie jak szalony. Oh mam dziś dobry humor ! Do popołudnia! Miłego dnia! :-*

Ruda27, Moni&, Camille87, Lanusia93, positive, celia lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni gratuluje poloweczki! :)

Kajoni lubi tę wiadomość

• mika1987 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie Babeczki:)zycze zdrowych gardelek:)

a tak wogole to ja jeszcze nie slyszalam jak bije serduszko mojego malenstwa..mam nadzieje ze kiedys uslysze,bo narazie sie nie zanosi:/

Moni&, Camille87, Lanusia93, positive lubią tę wiadomość

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni gratuluje! Ja jutro mam połóweczke :D Jeszcze tylko raz tyle i powitamy nasze maluszki na swiecie <3
    Mój maluszek tez dzisiaj kopie od rana, jakie to cudowne :) Ładna pogoda to jest bardziej aktywny:P
    Mika nie jestes sama, ja tez jeszcze nie słyszałam serduszka, lekarz tylko stwierdził, że ładnie miarowo bije. Mam nadzieje, że w środe na połowkowych usłysze :)

Ruda27, Kajoni, Lanusia93 lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika uslyszysz pewnie niedlugo :) moze na polowkowych? :)

Ja sobie ogladam pokiki dla dziecka :)
    My jak bedziemy u tesciowej mieszkac to zajmiemy jeden pokoj i tam zrobimy kacik dla dzidzi :) i chce zeby byl z motywem sówek :P to takie slodkie :) szukam jakis fajnych rzeczy i bede myslala :P

Moni&, Camille87, Kajoni, celia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez kopie :) caly ranek hehe
    Chociaz chwilami czulam bardzi nisko, jakby na pecherz naciskal.. Dziwne uczucie, nie wiem czy to maluch czy co sie dzieje.. I jakies bole podbrzusza dziwne mam..

Moni& lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :-)
    Daria wydaje mi sie ze z ta zazdroscia to masz racje!! Bo nawet nie raz jak mnie mocniej kopal i kowilam do meza zeby polozyl reke a on nagle przestawal to mowil cos w stylu ze nasz synek to jego nie lubi haha :P
    Pewnie tak jak Monia pisze - jak bedzie nas po zebrach kopac to poczuja :P
    Kajoni gratuluje poloweczki!
    Pekinja ja nie mialam nigdy takich boli :-( oby Ci sie to nie powtorzylo!
    U mnie piekne slonko wyszlo siostra juz propozycje spaceru zlozyla ;-)
    A syncio juz od rana kopie :)

Ruda27, Kajoni, Lanusia93, Moni&, Sylka, celia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha wczoraj maz mowil ze niepotrzebnie to ciasto robilam bo jest na diecie wiec dzis chcialam ukroci taki wiekszy kawalek dla siostry a tam tylko waski kawalek w blaszce ;-) chyba posmakowalo a z diety nici ;-)

Moni& lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila nawet nie masz pojecia jak Ci zazdroszcze spacerow z siostra :(
    Ja za moja tak tesknie :( jak przyjezdżalam do polski, wiekszosc czasu u niej siedzialam i z dzieciakami.. A teraz siostra zaczela pracowac i juz mniej czasu na rozmowy mamy :( ale mam nadzieje, ze niedlugo wroce do polski i bedziemy sie czesciej widywac i spedzzac czas ze soba..

Camille87, Moni& lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Hahaha wczoraj maz mowil ze niepotrzebnie to ciasto robilam bo jest na diecie wiec dzis chcialam ukroci taki wiekszy kawalek dla siostry a tam tylko waski kawalek w blaszce ;-) chyba posmakowalo a z diety nici ;-)

Hahaha no faceci :P

Ja czuje ze u mnie dosc ciasta sie zmarnuje, jakies suche mi wyszlo :( jestem antytalencie :P
    Zrobie niedlugo ukochane ciasto meza i moje czyli Chatka Puchatka mmmmmm :D

Moni&, Camille87, celia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiesz Daria to sa minusy zycia na obczyznie :-( moja siostra mieszka z moim tata jakies 8min drogi piechota a jak wyjde z bloju to widze dach domu ;-) no mam to szczescie ze mozemy sobie spacerowac..
    A jak w niedlugim czasie wrocisz do Polski to bedziesz spedzac z nia duuzo czasu i nadrobicie zaleglosci razem z siostrzencami o ktorych myslalam ze Twoje kiedys :P
    Co do ciasta to nie szkodzi ze suche ja lubie murzynka z mleczkiem :-)
    A co to ta chatka puchatka? ;-)

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim <3

pekinka82, właśnie może Cię zawiało... Żeby tylko to nie była rwa kulszowa...
    mika1987, Moni&, dopominajcie się o bicie serduszka :) Mój puszcza za każdym razem kiedy mierzy FHR.
    Ruda27, jeśli jest ułożony pośladkowo (miednicowo) to kopie właśnie nisko, czasem w okolicach pęcherza. Zaledwie kilka dni temu o tym pisałam :D
    Również bardzo tęsknię za siostrą, ona w UK, ja tutaj... Co prawda co kilka dni rozmawiamy, codziennie kontakt przez fb. Ale to nie to samo.
    Camille87, mam nadzieję, że już lepiej :* Pewnie Konradek przestaje się ruszać, bo rozpoznaje obcy dotyk. Kiedyś o tym czytałam, bardzo ciekawy artykuł, ale nie mogę go znaleźć i znalazłam tylko coś podobnego:
    "Budowanie więzi od samego początku.
    Czyli od kiedy? Nie zdziw się, ale możesz zacząć budować bliskość z maluchem poprzez „dotyk” już podczas ciąży. Gdy głaszczesz brzuch, dziecko wyczuwa Twój dotyk i potrafi odróżnić go od dotyku innych osób. Dodatkowo możesz oczywiście mówić lub śpiewać, jednak samo głaskanie brzucha jest już rodzajem „komunikacji”. Twoje dziecko jest w stanie odpowiedzieć Ci na to np. kopnięciem lub zmianą pozycji."

Wczoraj mała się rozszalała, słuchałyśmy muzyki i dzisiaj od razu po przebudzeniu ona pierwsza mnie powitała <3

Ruda27, Camille87, positive lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila wiem wiem, nadrobie z nia i bede sie lepiej czula :) dziekuje :) i tak Ci zazdroszcze :P

Ciasto kremowe z herbatnikami :) pyyyycha
    20tgp4i.jpg

Camille87, Lanusia93, Niebieska, amela, Jus1985, Sylka, mala_mi, celia lubią tę wiadomość

• positive Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam z rana...

amela camilla chyba też sobie zamówię ten krem... bo dobry??
    będzie to przyjemna odskocznia od oliwki... a jak z jego konsystencją i wchłanianiem..?

ciasta upiekłyście cudnie wyglądające... aż się sama sobie dziwię że nie poszłam upiec swojego... jakoś tak przez rozsądek chyba... ale pewnie na święta się skuszę...

Lanusia zazdraszczam ubranek... cudnie się takie ogląda... ja póki co mam dostać jakieś po chłopaczku ale może też coś wybiorę...

Mika maluszek słodki... ale mam mieszane uczucia... wolałabym by się śmiał niż płakał...

pekinka ja też jestem fanką wszelakich mazideł do ust... mam ich z 12... ale ty mnie pobiłaś...
    Pekinka też obstawiam że mogło cię przewiać...

Camilla co do naszych facetów... podobną sytuację miałam dzisiaj w nocy... ciężko jest mi uchwycić kopniaki małej... bo czasem się wierci i nie idzie tego wyczuć... w nocy M. wstał do wc i jak się kładł maleństwo zaczęło mocno kopać... więc mówię do niego daj szybko rękę na brzuch... a on ... marudzi że noc jest i takie tam... zero wzruszenia... faceci to inne istoty są...

kajoni gratuluję połówki...

Mika a czemu nie słyszałaś?? nie puszczają ci na usg?? Czy nie ma cię w PL?

Ruda też mam fazę na sowy... ;-)

Ja dzisiaj mam mega pracowity dzień... za dwie godzinki jadę do kosmetyczki i na małe zakupy... wrócę do domu po południu...

Ruda27, Camille87, Lanusia93, amela, Kajoni, Sylka, celia lubią tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co....to było jak taki skurcz dołu pleców...Bo trwało z pare minut... promieniował na boki. W nocy czytałam, że bóle pleców pojawiają się od 20 tygodnia, ale i potrafią wcześniej....
    zaczęło się od tego, że nie mogłam ułożyć się na lewym boku....coś kuło , bolało w piersi..... i nadszedł ten ból. A potem jak ustąpił....wszystko wróciło do normy.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda daj przepisssssssss!!! :-) wyglada cudownie!!!
    Lanusia ja wiem juz tez gdzies o tym czytalam ze jak dzidzius czuje obcy dotyk to ucieka ;-)
    Jak przyjdzie czas ze nie bedzie mial gdzie zwiewac to maz poczuje hehe
    Mnie wczoraj kopal po lewej stronje wiec chyba byl ulozony miednicowo ;-)
    Posladkowo to glowka do gory ;-)
    A taka sobie pyszna kawke zrobilam ze mmmmm ;-)

Lanusia93 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)
    A ja się tylko chciałam podzielić wiadomością że na 100% będę miała córeczkę:)))

pekinka82, Ruda27, Camille87, positive, Lanusia93, karm3lka, Niebieska, Kasieńka:), Jus1985, Kajoni, Sylka, mala_mi, celia, Dodi lubią tę wiadomość

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadia-super :) gratuluję :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Positive z tego c amela pisala wchlania sie bardzo dobrze i super nawilza ja moze jutro go odbiore jak sie posmaruje to zdam relacje ;-)
    No Twoj facet widze tez zaintersowany... ahh szkoda komentowac.. a niech spadaja wazne ze my czujemy a jak oni nie chca to nie :P

Pekinka a czy przy tym bolu plecow nie bolala.Cie macica albo nie kialas skurczu??

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadia wrote:
    Dzień dobry:)
    A ja się tylko chciałam podzielić wiadomością że na 100% będę miała córeczkę:)))

Gratulacje! :-) czy ja cos przegapilam? Jakas wizyte? ;-)
    No same cory hihi ;-)

‹‹ 652 653 654 655 656 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ