X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilko....Boki brzucha...a może i macica też..... bardziej czułam plecy.
    Wówczas poszłam do toalety ( w nocy )....i nie mogłam się wyprostować, krzywiło mnie z bólu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2014, 09:36

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadia gratuluje! :)
    Kamila dam pozniej przepis, ciasto jest wprost rewelacyjne! Nie do pieczenia a do lodowki :) musze poszukac przepisu bo juz jakis czas nie robilam i nie chce czegos zle napisac :P

Moj mnie kopie pod pepkiem tak przewaznie, albo po bokach i jakby przy jajniku, ale chyba sie przemieszcza i cos na dole kopie.. Dzisiaj dosc bardzo, czuje co jakis czas w samym dole uderzenia i jest to takie troche nieprzyjemne.l jakbym wiedziala ze to maluch i jest wszystko ok to bym to olala zniose wszystko, ale czasami jakos sie boje ze moze to cos sie tam dzieje?

Pekinka oby taki bol sie nie powtorzyl!
    Positive to milutkiego dnia :D widac super dzien sie szykuje, kosmetyczka zakupy mmm :D udanych :)
    Lanusia najlepsza pobudka :) przy kopniaczkach dzidzi :)

pekinka82, positive, Camille87, Lanusia93, Sylka, celia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, tak wczoraj byla wizyta, wszystko super, dostałam zielone światło na chodzenie na ćwiczenia więc jest suuuuuper:)
    A mała już chyba zaczęła ćwieczenia ze mną, bo na USG lekarka powiedziała ze córka jogę własnie ćwiczy- zarzucała nogi za głowe:D

Ruda27, positive, mika1987, Camille87, Lanusia93, Niebieska, Jus1985, Sylka, mala_mi, celia, Kajoni, Dodi lubią tę wiadomość

• positive Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadija gratuluję córci... a imię macie już wybrane??

Ruda ja też czekam na przepis...

Camilla mój jest zainteresowany codziennie wieczorem smaruje mi brzuch... i w ogóle... myślę że zaspany był czy coś... nie wiem...
    mniejsza z tym...

Ruda27 lubi tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja dzidzia tez dzisiaj kopie czesto:) coraz mocniejsze te kopniaczki:D
    Nadia gratuluje corci!
    pije witamine C, kurde oby mnie bardziej nie wzielo:/
    ale jestem dzisiaj rozdrazniona no niech mnie ktos dzisiaj wkurzy to nie recze za siebie, jestem wrecz wsciekla na wszystko i na nic ehh te hormony
    faceci sa po prostu z Marsa:P dla nich ciaza to jest jak czarna magia bo przeciez jak oni moga cos czuc jak nawet tego nie widza? a moze jak zobaczy na usg to bedzie inaczej do tego podchodzil?
    jeju ale on dzisiaj daje czadu, non stop kopie :P
    nie robcie mi smaka juz ciastami bo zaczynam miec wyrzuty sumienia ze tyle jem:P kurde w tylek mi idzie:( moj mnie ppciesza ze mu sie podoba moj tyleczek ale mnie nie:/ wiem wiem marudze, kg bedziemy przejmowac aie pozniej:P

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • karm3lka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same dziewczynki tego lata się urodzą :) baby górą :) Nadija gratulacje :D

amela, celia, Nadia lubią tę wiadomość

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na sniadanie znow kanapki z serem i ogorkiem, moj syn mnie znienawidzi :P

Lanusia93, Moni&, celia lubią tę wiadomość

• positive Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni zdrówka..

oglądam DDTVN i tam pogodynka mówi że w przyszłym tyg może padać deszcz ze śniegiem... a dzisiaj ma być u mnie 20 stopni... wariactwo...

Camille87, Moni&, Lanusia93, amela lubią tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Nadia gratuluje! :)
    Kamila dam pozniej przepis, ciasto jest wprost rewelacyjne! Nie do pieczenia a do lodowki :) musze poszukac przepisu bo juz jakis czas nie robilam i nie chce czegos zle napisac :P

Moj mnie kopie pod pepkiem tak przewaznie, albo po bokach i jakby przy jajniku, ale chyba sie przemieszcza i cos na dole kopie.. Dzisiaj dosc bardzo, czuje co jakis czas w samym dole uderzenia i jest to takie troche nieprzyjemne.l jakbym wiedziala ze to maluch i jest wszystko ok to bym to olala zniose wszystko, ale czasami jakos sie boje ze moze to cos sie tam dzieje?

Pekinka oby taki bol sie nie powtorzyl!
    Positive to milutkiego dnia :D widac super dzien sie szykuje, kosmetyczka zakupy mmm :D udanych :)
    Lanusia najlepsza pobudka :) przy kopniaczkach dzidzi :)

Trzymam za slowo z tym przepisem :D

Ruda27 lubi tę wiadomość

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87, fakt, niedługo nie będzie miał gdzie uciekać :D Moja siostra będzie już za 3 tygodnie w Polsce, nie mogę się doczekać, a ona już zapowiedziała, że będzie czyhać na ruchy małej, dopóki się nie przyzwyczai do jej dotyku :) Będę duużo rzadziej na forum, planujemy USG 4D.
    No tak, pośladkowo to właśnie miednicowo. A, bo jeszcze może być poprzecznie :) Mi wystarczy, że dziecko ma główkę do góry i nogami kopie mnie nisko :D
    Ty przynajmniej te śniadania jesz, a ja raz na jakiś czas zmuszę się do kanapki, dwóch. Ale kawka obowiązkowo.
    Nadia, gratulacje, kolejna córcia <3
    Kajoni, połóweczka! <3

Camille87, celia, Kajoni lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Positive z tym sniegiem to przesadzaja :P u mnie juz kwiatki kwitna na dzialce my tu warzywa siejemy zadnego sniegu ma nie byc :P u mnie dzis pieknie slonko swieci :D

Lanusia93, positive lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    positive dzieki:) deszcz ze sniegiem? no bez przesady, niech juz wiosna do nas zawita na stale bo do kurtki zimowej sie nie dopinam:P

Camille87 lubi tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie juz ma byc tylko cieplo i jeszcze cieplej! :)
    Kamilka dam przepis napewno :)
    Ja za to od paru dni jem bulke z dzemem :/ to dopiero niezbyt zdrowe...

Camille87, Lanusia93, Moni& lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia to mi sie cos powalilo z tym polozeniem ehh :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tam Darunia najwazniejsze aby ciazowe zachcianki byly spelnione ;-)
    Ooooo a ja na spacerze sobie kaktusa w koncu kupie!!!!! :D

Lanusia93, Moni&, Ruda27 lubią tę wiadomość

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też piękna pogoda, za chwilę wybieram się do Rossmanna po kosmetyki dla małej <3 Muszę sobie poprawić humor po wczorajszym dniu...

Ale mam mętlik w głowie.. Gdyby nie to maleńkie słoneczko, które chyba zasnęło, bo nie reaguje nawet na ulubioną muzykę, to byłoby mi bardzo ciężko.

Podobno na tym etapie Nasze dzieci śpią po 20 godzin dziennie. Czyli one się poruszają z 20 minut, idą spać i za jakiś czas budzą się znowu, takie drzemki sobie ucinają :)
    Leniuszki małe <3

Ruda27, Moni&, Niebieska, Camille87, positive, mika1987, celia lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

• Moni& Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia podobnie bedzie jak sie urodza, beda caly czas spac i robic kupke w pieluszke, obudza sie na jedzonko, poplacza troche i znowu pojda spac:P
    najbardziej boje sie tego ze moj dziecko bedzie plakac a ja nie bede wiedziala czego ono chce
    ale takie cos chyba przychodzi wraz z narodzieniem dziecka, taki instynkt:)

Lanusia93, celia lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni&, ja mam nadzieję, że taki instynkt przyjdzie :D Skoro 16-latki dają sobie radę, to My nie damy? ;)

Ja się boję czegoś innego... Że mała za bardzo przywiąże się np. do mojej mamy albo babci albo kogokolwiek innego i ją będzie traktowała jak matkę. Chyba nawet nie wiecie jak bardzo się tego boję... :( :(

Moni& lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://img1.demotywatoryfb.pl//uploads/201111/1321552947_by_Flea5_600.jpg

Mądra odpowiedź!

Aniołek (*) 12.03.2013

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zbieram sie na spacer :-) odezwe sie pozniej!
    Pa

Ruda27 lubi tę wiadomość

‹‹ 653 654 655 656 657 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ