X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • positive Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podobną wypowiedz słyszałam od matki 8 raczków... kiedy ktoś zapytał ją dlaczego nie zdecydowała się na częściową aborcję ... popatrzyła na swoje dzieci i spytała tego reportera "które według Pana powinna byłam zabić...??"

Lanusia93, celia lubią tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • Mlenka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie, czy któraś z Was czuje już skurcze Braxtona-Hicksa? Ja dziś w nocy miałam spory skurcz, aż się obudziłam. Nie był bardzo bolesny, ale taki dziwny, przeszedł po kilkudziesięciu sekundach ale potem czułam podbrzusze tak dziwnie. Nie wiem czy to normalne...

• mika1987 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia no co Ty?dziecko i matka to wiez nie do przebicia..nie martw sie Slonko Twoja coreczka bedzie w Tobie zakochana jak Cie zobaczy:)))

Lanusia93, Moni&, Kajoni, celia lubią tę wiadomość

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, u mnie za oknem piękna pogoda i 18 c :-)
    Camillka przykro mi:-( Ci faceci to na prawdę porażka ...:-(
    Mój maz na szczęście często czuje kopniaczki i sam kładzie rękę i cieszy się jak dziecko jak mala kopnie:-)
    Pekinka ja od dwóch dni mam takie bóle pleców, najgorzej bylo pierwszego dnia, to chodzić nie moglam, myślę ze mnie przewialo jak sprzatalam to sobie okno uchylilam i pewnie to to, teraz juz jest trochę lepiej. Może pola sie i wygranej plecy pod koldra ?
    Mika pop ros giną podczas USG abys mogla posluchac serduszka, na pewno się zgodzi :-)
    Moni i mleko z miodem na gardlo, mi zawsze pomaga !!
    Positive ja uzywam tego kremu, juz mi się kończy, jak dla mnie jest świetny, ladnnie pachnie, szybko się wchlania ale czuć ze skora jest nawilzona i miekka w dotyku a nie taka sucha, nic się nie klei. Na prawdę mogę go polecić ! :-)
    Nadia super, gratuluje corci <3
    Ruda ciasto wygląda pycha, daj przepis koniecznie :-)
    Maleńka ja nie czuje jeszcze żadnych skurczy, a jak ty je czujesz ?

Lanusia93, Moni&, Sylka, pekinka82, celia, positive lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    positive, oglądałam program, kilka miesięcy temu na TVP1 albo TVP2, o Octomamie :D Tej matce ośmioraczków, pewnie masz na myśli tą samą :)
    Mlenka, to normalne, ale ja mam bardzo rzadko i kilkusekundowe.
    mika1987, obyś miała rację :D

Kim jest nowa członkini naszej grupy na fb? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2014, 10:33

amela lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Mlenka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam pierwszy raz dziś w nocy, obudziło mnie takie mrowienie w macicy i nagle skurcz i stwardniała macica jak kamień. Po chwili odpuściło. Mam nadzieję, że to normalne.

• Moni& Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzis w nocy mialm kilka razy dziwny krotkotrwaly skurcz, nie byl bolesny ale czulam ze to skurcz i macixa na chwilw stwardniala. przestraszylam sie w pewnym momencie ale pomyslalam o skurczach BH i wydaj mi sie ze to bylo to.

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia to Mika:-) witamy cie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2014, 10:41

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to moga być te skurcze, ważne żeby nie byly bolesne, tak czytałam.

Lanusia93 lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam do Rossmanna, bo pogoda wydaje się piękna :)
    Oby to nie było takie "fałszywe słoneczko", jak to mówią moi bracia :D

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • mika1987 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    positive, oglądałam program, kilka miesięcy temu na TVP1 albo TVP2, o Octomamie :D Tej matce ośmioraczków, pewnie masz na myśli tą samą :)
    Mlenka, to normalne, ale ja mam bardzo rzadko i kilkusekundowe.
    mika1987, obyś miała rację :D

Kim jest nowa członkini naszej grupy na fb? :)

moze o mnie chodzi:)

Lanusia93, amela, celia lubią tę wiadomość

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • Kasieńka:) Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusie <3 Was nadrobic to graniczy z cudem :) Piękna pogoda to na spacer a nie przed kompem siedziec :P

Dzis wedlug belly zaczelam 6 miesiac :) ( ale belly jest o tydzien do przodu wiec to dopiero za tydzien ale i tak sie ciesze :))

Wczoraj moj mężus poczul pierwszego kopniaka jak smarowal mi brzuch :) a dzidzia juz kopie coraz mocniej. Ahh... ale ja uwielbiam te kopniaki :)

Murzynki Wam piękne powychodziły... tez chyba dzis upiekę bo dawno nie robiłam :)

KAjoni gratuluje połóweczki:)

Co do spacerów to ja tez nie mam z kim spacerowac... Siostry nie mam (mam tylko 2 braci) ale za to moja mam jest dla mnie jak siostra wiec czesto umawiamy sie na zakupy, lody i takie tam. Gdyby nie to ze mieszkamy 40 km od siebie to pewnie widziala bym sie z nia codziennie :)

Pekinka mam nadzieje ze taki ból juz sie nie powtorzy...

Nadia gratuluje córeczki:)

Lanusia udanych zakupów zycze :)

JA tez jade do sklepu na jakies zakupy a potem posiedze na tarasie bo sloneczko piękne ;)

Miłego dnia dziewczyny<3

amela, Ruda27, pekinka82, Sylka, Lanusia93, Moni&, Kajoni, celia lubią tę wiadomość

km5skrhmrg59zoqt.png
    2nn3skjotohf1cr5.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Ja już po pracy i mam weekend :)

I tak się zapłakuję od rana... Posłuchajcie, obejrzyjcie!
    http://www.youtube.com/watch?v=vOQdrya3vck <3

amela, Lanusia93 lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu cisza :) Chyba wszystkie mamusie wyszły na spacer taka piękna pogoda :)
    Ja wyjdę troszkę później bo najpierw muszę sobie posprzątać w domku na weekend :)

Lanusia93, Camille87 lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobitki
    U mnie lepiej, , musiałam dzisiaj wyjsc rano z psiakiem-mój mąż ma 37, 8 i umiera...ech.
    Czy są jeszcze wśród nas Mamunie które nie czują kopniaczków?
    Martwię się-bo to co czułam to nie to...:,-(

amela, Macca lubią tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Was nadrobić ...
    A więc zacznę od lodów na kaktusy nie mam ochoty, a gemini??? co to takiego.. lubie lody np w kostce murzynka ale nie sppotyka się już ich często.
    Jak już przy jedzeniu jestem to od razu gratuluje udanych wypieków aż ślinka ciekła mniam :-)
    Pamiętacie napój w woreczku sprzedają u mnie w sklepie takie (bo szkoła blisko) smak podobny do tych kiedyś.

Gratuluje udanych wizyt Ameli i Małej i Nadii córci <3

Madzikowy współczuje sytuacji z teściową, ale ojewaj ją może będzie to odpowiednia kara dla niej. Dla babci nie ma większego bólu jak strach że wnuczki będą odsuwane od niej :-D popastw się nad nia troche diabelek.gif

Pekina wątroba nie mięso - teściowa nie rodzina :-D A co do smarowideł do ust mam tylko pomadki ochronne na różne pory roku, mòj M nie lubi nawet tego, jak się posmaruje to nie chce mnie całować.

Mika28 jak miałam zwolnienie chodzące to pojechałam na wakacje i tak mi się wydaje że sprawdzałam to że można w domu nie trza siedzieć. Nawet jak zus wpadnie to później idziesz na kontrole i jak Ci udowodnią że w ciąży nie jesteś ;-)

Qendi mam nadzieje że już zdrowa, uważaj na siebie <3

Celia zadyszka jest normalna, powiększa sie macica uciska na przepone i nic nie da rozważne jedzenia, dziecko i tak będzie rosło. Trzeba robić przerwy pomiędzy pietrami ;-)

Camille Kleksio jak się czuje? Bo nie znalzłam czy już ok z nim.

Pisałyście coś o sutkach moje się dużo nie zmieniły chyba, może są ciut większe ale co zauważyłam to jakby się otworzyły. Tak pół do góry pòł do dołu :-/ hmmm nie wiem czy to normalne..

Lanusia wspòłczuje że masz takie przejścia. Jesteś taka młoda a już tyle przykrych doświadczeń za sobą. Tylko nie podoba mi się jak piszesz że forum nie jest pd tego :-/ jak masz jakiś problem albo chcesz pogadać to wal jak w dym. Lepiej czasem wyrzucić coś z siebie niż dusić. Więc tak nie pisz bo się dziewczyny w sobie pozamykają ;-) <3

Miłego dnia mam nadzieje że macie taką samą pogodę jak u mnie :-D

amela, pekinka82, Lanusia93, mala_mi, Madzikovy, Camille87, celia lubią tę wiadomość

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi wrote:
    Hej Kobitki
    U mnie lepiej, , musiałam dzisiaj wyjsc rano z psiakiem-mój mąż ma 37, 8 i umiera...ech.
    Ja chyba czuje :-/ ale pewna nie jestem. Chyba przegapiłam motylki itp teraz jak sie obudze albo zjem coś to czuje takie mini mini jakby dotknięcia od środka myślę że to może być mój mały Szkrab :-D

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi dlaczego myślisz że to nie to ? Może dzidzia narazie delikatnie daje o sobie znać ?! Na pewno się nie denerwuj bo niektóre mamusie nawet w 22 tc jeszcze nie czuły maluszków, spokojnie kochana, na pewno już niedługo się doczekasz <3

Lanusia93, Quendi lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Macca Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi wrote:
    Hej Kobitki

Quendi, u mnie nadal nic w kwestii kopniaków :( Także nie jesteś sama...

Quendi lubi tę wiadomość

3jgxe6hhu1fhfd0i.png
    1o4uky9zj69e3xdg.png
  • amela Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jus gratuluje małych kopniaczków :)

Jus1985 lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
‹‹ 654 655 656 657 658 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ