WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika ale slodkie :)

Jus ja mam duzo w kolorze bezowym, bialym :) takze uniwersalne :) takie najbardziej lubie :P
    Wlasnie ogladam pokoiki dla dzieci i szukam roznych rzeczy z sowami :D juz mniej wiecej wiem jak chce zeby bylo

Camille87, positive, Moni& lubią tę wiadomość

• Jus1985 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że dużo będzie sówek w pokoikach sierpniowych maluchów :-)

Daria też starałam się takie kolory ale też ciężko bo albo mają jakieś naszywki które są typowe dla płci albo mają konkretny napis :-)

Camille87, Kajoni lubią tę wiadomość

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bylam wczoraj z mezem w pepco i chcialam kupic jakies slodkosci ;-) ale bylo mi tak duszno i slabo ze musielismy wyjsc :-( ale mezowi sie tez oczka swiecily i patrzyla takie slodkie kompleciki dla chlopca ale na pozniej :D
    A wy kupujecie na 56 czy 62? Ja sie zastanawiam czy te bodziaki to na dlugi rekaw czy krotki? Nie lepsze bylyby kompleciki kaftanik+body? Chodzi o latwosc zakladania tak malemu szkrabowi :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ja kupuje na 62..
    Mam i spiochy i body i pajace od siostry i tak.. Jeszcze musze prżejrzec.. Wiadomo bedzie lato to nie bedzie poubierany, ale tez nie kazda noc bedzie ciepla..
    Wybralismy lozeczko ;)
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S19927000/

Jus ja mam wiele cale biale z bezowymi zyrafkami czy misiami.. Czy kremowe :)

Camille87, Jus1985 lubią tę wiadomość

• Jus1985 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka ja nie mam pojecia kupiłam roz. 62 a spodenki nawet cos koło 70 (ale to przez przypadek)
    Co do rodzaju to może wypowiedza sie jakies mamusie co wygodniej. Wziąć pod uwage też trzeba że to będzie sierpień i czy takiemu małemu dziecku będzie ciepło np w samym body czy już trzeba zakładać coś na nogi. Skomplikowane to wszystko mam nadzieje ze sobie poradze jak już nadejdzie sierpień

Camille87, celia lubią tę wiadomość

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja od siostry tez roznorodne ciuszki dostalam inw zasadzie to nie potrzebuje nic kupowac ale chcialabym zeby maluszek mial tez cos od rodzicow ;-)

Daria lozeczko proste ale urokliwe :-) planujecie wszystkie meble biale?
    Ja wam jutro pokaze moje lozeczko bo maz z spracy wysle (moje jeszcze w paczce zdemontowane) :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie Jus, ja pogadam z moja siostra bo jej corcia tez urodzona w lato - koniec lipca wiec moze cos poradzi :-)

Jus1985 lubi tę wiadomość

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Ja wczoraj wróciłam z przystani i padłam....a najlepsze ze dopiero wstalam.... Masakra...i pierwsze co....aaaaa jutro polowkowe ...

Kajoni gratuluje udanej wizyty i Synusia :)

Mika cieszę sie ze u Ciebie tez wszystko okey i chyba jednak jest przewaga córeczek :) ja sie upewnie jutro co do płci :)

Lanusia....nie wiem co Ci napisać..ze jesteśmy z Tobą? No oczywiście! Ze możesz na nas liczyć? W każdej chwili!!! Tylko proszę....Ty nie możesz sie obwiniac za cała tą sytuację...

Ninkapa super ze sie odezwalas!! Cieszę sie ze u Ciebie oprócz tego przeziębienia wszystko okey :) zdrowia

Moja mała sie wczoraj wieczorem tak kręciła :) mnie rozsmieszala z tego zmęczenia :) ale powiedziałam jej ze idziemy spać i była grzeczna :)

Ruda27, Jus1985, Niebieska, Camille87, Sylka, Moni&, Kajoni, Dodi lubią tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie Kama ja tez nie wiem podobnie jak Jus w co tego brzdąca latem ubrać wiec jak cos to do mnie tez proszę wiadomość skierować :)

Camille87 lubi tę wiadomość

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra :) lecę robić jajecznicę :D

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • mika1987 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co ja mam przeczucie ze u mnie 56 rozmiar bedzie duzy heh..ale poki co taki bede kupowala..no i oczywiscie na 62 tez:)

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...Hej Dziewczynki...Szkoda mi tej naszej Lanusi...

Ja kupuję ciuszki o rozm. 62. Ale pare mniejszych też kupie :)

Witam wszystkie dziewczynki, które do nas dawno TU nie zaglądały :)

I pogoda się popsuła....oby na krótko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde tyle sie napisalam i sie usunelo :/

Mika, Ty bylas malutka, dzidzia pewnie tez taka bedzie :)
    Ja pare ubranek w 56 rezzta zdecydowanie 62, lepiej za duze niz za male :P

Kamila tak lozeczko chcialam skromne i biale.. A to jest fajne bo ma szuflady :) mialam wybrane inne takie bardziej na styl skandynawski ale 1200 to toche za duzo :( do tego biala szafa mala prawdopodobnie taka z ikei i biala komoda. To ebdzie na jednej scianie i tam beda ozdoby dla dziecka i inne rzeczy wisialy :) a reszta pokoju normalna, dla nas :P ale pokoj bedzie mial biale sciany, plus bezowe i szare dodatki.. Narazie mam taki plan :) uwielbiam takie delikatne i tez pastelowe kolorki :)
    Podoba mi sie np taki pokoik dla maluszka :
    http://www.dekoratoramator.pl/2013/12/pokoik-sary.html

Aaaa i chce fotel bujany :) juz mam upatrzony :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2014, 11:16

Camille87, Sylka lubią tę wiadomość

• aicha Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny mam pytanie jakie macie ciśnienie bo ja jakos niskie ostatnio ok 90/57 nie wiem czy to dobrze czy zle:-(

ex2btv73sxgy8bfm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy to fajnie Twoja corcia tez rozbrykala :)
    Jutro masz polowkowe i mocno trzymam kciuki, zeby wszystko bylo dobrze i za mile widoczki :D

Madzikovy, Kajoni lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aicha wrote:
    Czesc dziewczyny mam pytanie jakie macie ciśnienie bo ja jakos niskie ostatnio ok 90/57 nie wiem czy to dobrze czy zle:-(

Ja mysle,mze to chyba nie jest bardzo niskie, ale ja sie w sumie nie znam :/ napewno ktos Ci pomoze

• Niebieska Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamuśki ! Witam w ten ohydny, pochmurny i zmulający dzień !

Ja rozpoczęłam dzisiaj 21 tydzień:) Pokazuję brzuch w innym ujęciu :)

8882fb147734e7f6m.jpg

1f6a8566b3f310eem.jpg

mika1987, positive, Camille87, Sylka, celia lubią tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • mika1987 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja miewam 85 na 60 czasem nizej..generalnie w ciazy lepiej miec niskie niz wysokie..ale jesli do tego zle sie czujesz to warto zapytac lekarza..ja kiedys np mialam 80 na 40 i chcialam na impreze isc:)))

Camille87 lubi tę wiadomość

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • mika1987 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suuper brzusio:)

Niebieska lubi tę wiadomość

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia... trzymaj się kochana... nie wiem co ci się przytrafiło...czy to przez P. czy dziadków... ale bądź silna dla swojej córeczki... i nie znikaj zaglądaj tu czasami... pisz choć zdanie co u was...
    Pamiętaj że wszystkie wspieramy cie ile mamy sił...

niebieska no brzusio masz jak marzenie ... bynajmniej.. ;-)

mika fajne te bodziaki...

co do ubranek to ja na początek będę miała więcej kaftaników ze śpioszkami... wiecie jak maluszkowi się uleje to nie będzie trzeba całego przebierać...

co do długości rękawa... ja mam zamiar zaopatrzyć się w większą ilość na długi rękaw... na krótki to może z 5 będę miała.. bo akurat ja mam termin na połowę sierpnia... i o ile w dzień może być jeszcze w miarę ciepło to noce są już chłodne...
    pamiętam że kiedyś położna mi mówiła że powinno się ubierać dziecko tak jak my + dodatkowy rękaw...

Niebieska, Camille87, Sylka, Jus1985 lubią tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
‹‹ 668 669 670 671 672 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ