X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze Lanusia, Ty to zawsze masz przeboje ;/

ckaiflw1up047qr9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska gratuluje polowki :)
    A figurke to masz zaaaajebista! Idealnie wygladasz :)

Positive ja sie zgadzam, noce sa chlodniejsze.. Ale lepiej sie zaopatrzec i w to i w to.. Wszystko trzeba miec pod reka :P

Niebieska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda ten pokoik ktory pokazany jest na tej stronce wyglada identycznie jak moj! Nawet taki sam grzejnik mam hehe no nasz pokoik jest delikatnie szerszy i drzwi na innej scianie ale poza tym taki sam :-) wystroj piekny - nie ma przesytu w sensie ilosci mebli itp :-) a moja firma produkuje identyczne lozeczka z takim frezowaniem na szczytach :-)
    Ja tez marze o fotelu bujanym ale nie wiem nawet ile taki fotel kosztuje?

Niebieska ale masz figure! Brzuszek jeszcze malutki ale pewnie lada dzien wyskoczy i juz go nie opanujesz :P smaruj sie smaruj!

Aicha co do cisnienia lepiej nizsze niz za wysokie.. jesli nie odczuwasz dyskomfortu z nim zwiazanego to nie ma sie co przejmowac, ja mam tez dosc niskie ok 116/65 ale mam bole glowy wiec pije kawke..

Positive o tym ulewaniu to dobrze piszesz :-) zmieniasz sam kaftanik lub same spiochy :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila zazdroszcze, ze juz mozecie od razu dla dziecka pokoik robic, ja sie bede musiala zadowloic kacikiem dla niego.. Ale dam rade, pare lat i bedzimey miec swoj domek :)
    Ja uwielbiam takie delikatne akcenty i pokoje :)

Bujak znalazlam ten: http://allegro.pl/fotel-bujany-krzeslo-bujane-bujak-prezent-canvas-c-i4018577727.html

Camille87, Jus1985, Niebieska, celia lubią tę wiadomość

• mika1987 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja na tlc ogladam wlasnie "porodowke":))

Camille87 lubi tę wiadomość

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Daria ale masz przynajmniej wizje tego domu w niedalekiej przyszlosci :-) ani sie obejrzysz a juz bedziesz sie wprowadzac :-)
    My bylismy u znajomych ktorzy tez dopiero co sie wprowadzili do domku i moj maz tez zaczal wspominac zeby sprzedac nasza dzialke ogrodnicza i odlozyc troche pieniedzy i kupic dzialke budowlana.. :-)
    Moze moze... :-)

Fotel fajny i w zasadzie nie kocno drogi! :-)
    Mika ja ostatnii cos na porodowke trafic nie moge zawsze ogladalam od pon-pt o 15 a teraz jest inny program o tej godz :-(

Ruda27 lubi tę wiadomość

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny powiedzcie mi może czy któraś z Was ma bóle żeber? czy dzidzia wam już cisnie na żebra? kurcze od przedwczoraj mam taki ból jak w 1 ciąży że uciska mi zebra i teraz nie wiem czy dzidzia moze już się tak rozpychać bo w 1 ciązy też tak miałam tyle że dużo później bo około 6-7 miesiąc... idzie się przyzwyczaić

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda mi też bardzo odpowiada taki styl :) Łóżeczko będę miała identyczne jak na zdjęciu (ikea) i do tego jakąś białą komodę.. Ja też będę miała kącik dla Malucha w sypialni.
    Ze ścianami nie będę kombinować bo praktycznie w całym domu mam ściany w świerkowych deskach. Meble w sypialni białe, wiec wszystko ładnie i naturalnie współgra :)

Ruda27, Camille87 lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika w Twoim tc macica siega ponizej pepka wiec wydaje mi sie ze nie siega zeber, ale nie wiem jak to jezt w kolejnych ciazach.. ja bolow zeber nie mam :-)

• mika1987 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie mam takich dolegliwosci narazie..bo ogolnie gdyby nie rosnacy brzuszek to bym nie wiedziala ze w ciazy jestem:)no narazie tak sie dobrze ogolnie czuje:))

Moni&, celia lubią tę wiadomość

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka tez mi sie to lozeczko z ikei podoba :) do tego ta szafa jest tez.. Ale myslalam, zeby wziac jakies z szufladami.. Plus komoda biala z ikei i ta szafa chyba :) pieknie i delikatnie :)

Mika ja nie mam takich boli.
    Za to dzisiaj podbrzusze dziwnie bolalo, wzielam nospe i leze caly dzien

Sylka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila jak mozesz ustaw w podpisie jak sie nazywa Twoj synek :) jak kazda z nas tak zrobi, bedzie latwiej i unikniemy po pare pytan od innych forumowiczek.. Wczoraj taki fajny pomysl dala Jus :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naszla mnie ochota na placuszki z jablkami :-) ide robic

Ruda27 lubi tę wiadomość

• mika1987 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jak zwykle loda wodnego:))a wogole w opisie usg mam ze lozysko na przedniej scianie I stopnia bez ryzyka przdowania..czy dlatego moge slabiej czuc te ruchy?

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika mysle ze tak, ale ja sie nie znam tak na tym..

• Moni& Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika nie wiem, zapytaj najlepiej lekarza bo w necie tez mozesz sie glupot naczytac.
    Niebieska sliczny brzusio no i gratuluje poloweczki:) teraz juz z gorki:D
    moj maluch sie rozpycha po obiadku heh pewnie uklada sie do snu:)
    jej zazdroszcze tym, ktore maja mozliwosc urzadzenia pokoiku dla dziecka. my bedziemy miec dzidzie w swoim malym pokoju, ale poki dzidzia mala to nie jest zle a za pare lat juz napewno bedziemy miec swoj wlasny kat:)
    u mnie pogoda sie zepsula, padac zaczelo:(

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille co do rozmiarow to lepiej kup wiecej na 62 cm bo dzieci szybko rosna moj starszak to w ogole sie nie miescil w 52 bo byl ogromny wazyl 4,5 kg i byl bardzo dlugi natomiast mlodszy to byl okruszek wszystko na niego bylo za duze ....wiec z tym roznie bywa

Camille87 lubi tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOnis to macie tak jak my.. Z pokojem dla siebie i dziecka. Ale ja to i tak mam frajde zeby go urzadzic fajnie :) te pare lat wytrzymamy :D
    U nas tez pogoda taka sobie, maz robi jedzonko a ja pod kocem leze :) pora maluszka i tez troche pokopal :)

• ninkapa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebueska jezu co ja bym dala zeby miec taka. Figurke w ciazy jak ty a brzusio rosnie choc nie chce cie straszyc bo pewnie przyjdzie taki moment ze jak zacNie rosnac to nie nadazysz nad ta wielkoscia
    Co do ubierania w lato najpraktyczniejsze wg mnie sa bodziaki i np taka bluzeczka nie lubie kaftanikow taka mala rada mimo iz bedzie lato i goraco toproponuje kupic jakies skarpetki moj puerwszy synek od zimbych stopek mial czkawki non stop pozniej dowiedzialam sie od bratowek o tym jak zaczelam zakladac skarpety to czkawki ustaly
    Lozeczko mam typ cot bed wymiary 140/70 cm jest z nami od pierwszego synka troszke zuzyte ale jeszcze nada sie na 3 i na pewno pozniej zrobimy z niego lozeczko takie zwykle bo jest taka opcja ze pozniej bedzie pelnilo funkcje zeyklego lozka
    Ja wlasnie zjadla sniadanko leze w lozeczku mlody juz zasnal no i ha ide na drzemke a starszak z mezem w salonie

Camille87, Niebieska, celia lubią tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz racje ninkapa co do rozmiaru bo jak dzidzia bedzie mniejsza to rekawki mozna podwinac a jak dzidzius urodzi sie wiekszy to male rozmiary zostana nigdy nie ubrane ;-)

‹‹ 669 670 671 672 673 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ