X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama, tacy faceci...moj tez nawet talerza nie wyniesie... ale po porodzie bedzie musial... niestety...juz mu uswiadamiam na razie slownie ze ja jeszcze troche i nie bede mogla wszystkiego robic. zobaczymy, nie bede sie na wyrost martwic...

Camille87, Niebieska lubią tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, tak, wiem ze trzymasz kciuki :) nie martw sie :D

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Norma ft4 to jest do 21 bynajmniej u mnie a ft3 do 6 bodajze.....

Macca lubi tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macca a kiedy mialas robione te badania?

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • mika1987 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninkapa wrote:
    Norma ft4 to jest do 21 bynajmniej u mnie a ft3 do 6 bodajze.....

o matko?to 21?czy do 2,1 ?

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo tsh w normie a jesli hormony tarczycy to chyba nieznacznie powiekszone a cierpialas na wieksze mdlosci? Poza tym jesli lekarz widzial to chyba nie ma powodu do niepokoju

Macca lubi tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet w badaniach z pl norma ft4 to 21 ale w ciazy w kazdym trymestrze te normy powinny byc nieco nizsze

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym przy normiedo2,1 a wynik 21 to powinnas miec silne sympomy tupu biegunki chudniecie wysoki cisniwnie tachykardie bezsennosc ogolneoslabuenie organizmu wytrzesc oczu i szkliste oczy to jest tak zwanyjakis tam objaw oczny ktory pokauje zejest nadczynnsc tarczycy moga tez pojawic sie szmery na serduchu pewnie o czyms zapomnialam
    Ja jak teraz w stuczniy mialam 25 ft4 to spac w nocy nie moglam i bylam pewnatej nadczynnosci a teraz ft4 mam 18 wiec spada i jestem bez lekow

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • Gosiaczek Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wam fajnie dziewczynki że już macie połówkowe...Ja chyba ostatnia z Was będę miała: muszę czekać do 24 kwietnia i zastanawiam się czy to nie za późno (będzie to wtedy 22 tydzień i 1 dzień ciąży). Mówiłam datę ostatniej miesiączki i tak mi wyznaczyli...mogli się pomylić?!

celia, celia lubią tę wiadomość

Franuś 19.08.2014 👦🏻
    Edytka 29.08.2017👧🏼
    Przemuś 27.10.2021 👶
    Ewunia 21.01.2025 :*
    Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek polowkowe powinno byc miedzy 18-22t0d wiec nie wiem czy nieza pozno a zadzwnic nie mozesz i sie zapytacbo bez sensu sie denerwowac

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy wrote:
    Kama, tacy faceci...moj tez nawet talerza nie wyniesie... ale po porodzie bedzie musial... niestety...juz mu uswiadamiam na razie slownie ze ja jeszcze troche i nie bede mogla wszystkiego robic. zobaczymy, nie bede sie na wyrost martwic...

No ja sie staram mu to uswiadamiac ale chyba bede musiala zastosowac terapienszokowa i przestac calkowicie sprzatac :P tylko nie wiem komu tym bardziej na zlosc zrobie - jemu czy sobie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek wrote:
    Ale wam fajnie dziewczynki że już macie połówkowe...Ja chyba ostatnia z Was będę miała: muszę czekać do 24 kwietnia i zastanawiam się czy to nie za późno (będzie to wtedy 22 tydzień i 1 dzień ciąży). Mówiłam datę ostatniej miesiączki i tak mi wyznaczyli...mogli się pomylić?!

Nie martw sie jeden dzien w ta czy w tamta przeciez nie robi roznicy :-) przyjelo sie ogolnje ze miedzy 18-22 tc ale przeciez kazde dziecko jest inne w sensie wielkosci i inaczej ske rozwija :-) nie sadze zeby bylo za pozno gdyby to bylo az tak istotne zeby pilnowac co do dnia te badania to by uwazali na terminy!

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ciesze sie ze glowa przeszla i jest dobrze :)
    Co do norm i opini lekarzy to sa rozne. Moj powiedzial ze 2,40 to ok a tutaj panika i mam brac leki i nawet zwiekszyc dawke.. Tez uwazam ze to za duzo, w ciazy powinno byc ok 1,5 max..

Kamila to nieciekawie masz jak maz nie pomaga. Moj na szczescie jak jestem teraz w ciazy to sprzata sam i mi nawet nie pozwala.. Zmywa naczynia i odkurza.. Wynosi przynosi co tylko chce :P

Macca nie martw sie kazdw czuje w swoim czasie ruchy :) nie mozesz panikowac, dzisiaj ju zobaczysz swoje malenstwo :)

Nie wiem czy nadrobilam wszystko, ale wlasnie przyszlam do pracy i juz mi sie nie chce :P

Camille87 lubi tę wiadomość

• mika1987 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninkapa wrote:
    Poza tym przy normiedo2,1 a wynik 21 to powinnas miec silne sympomy tupu biegunki chudniecie wysoki cisniwnie tachykardie bezsennosc ogolneoslabuenie organizmu wytrzesc oczu i szkliste oczy to jest tak zwanyjakis tam objaw oczny ktory pokauje zejest nadczynnsc tarczycy moga tez pojawic sie szmery na serduchu pewnie o czyms zapomnialam
    Ja jak teraz w stuczniy mialam 25 ft4 to spac w nocy nie moglam i bylam pewnatej nadczynnosci a teraz ft4 mam 18 wiec spada i jestem bez lekow

Kochana nie wiem skad takie info bierzesz..ja mialam rok temu FT4 UWAGA 365 i czulam sie super tylko mialam krostki na twarzy..takze wynik 20 jest poza norma..bo normy i u mnie i u jeszcze ktorejs z nas sa podobne..do 1,70

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • Paulia87 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja TSH mam 2,43 i lekarz nie dał mi żadnych leków nie kazał się leczyć :-( dziwnie... Ale zapytam swojej lekarki panstwowo jeszcze...
    Kamilka dorwalam ostatnio badania prenatalne a tam napisane ze badania polowkowe po 20 tyg ciąży wiec juz spanikowalam ale jak mówicie ze ok to ok :-)

Camille87 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]relg2n0a30cpa83g.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a nie chodzi o labolatoria? Ze u niektorych 1,7 u innych 17 i wyniki sa z takimi samymi miejscami po przecinku.. Te same normy, ale z innymi miejscami po przecinku. Mi tez sie kojarzy ze u mnie bylo ok 19.. Ale juz nie pamietam

Jus1985, Camille87 lubią tę wiadomość

• Paulia87 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika ale widzę ze tez córka u Ciebie i także Maja jak u,mnie :-)

[link=https://www.suwaczki.com/]relg2n0a30cpa83g.png[/link]
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika akurat dane mam z akademii medycznej w gdansku choruje juz bardzo dlugo skrupulatnie wszystko mam wklejone w zeszycie moze normy sa w innych jednostach ale na bank jest 21 u mnie poza tym jestem stara wetwranka jesli chodzio nadczynnosc tarczycy wiec nie bede sie z toba klucic bo ja wiem o swojej racji a ty o swojejiniech na tym stanie a wieczorkiem miacca powie nam jaktojest

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • mika1987 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulia87 wrote:
    Mika ale widzę ze tez córka u Ciebie i także Maja jak u,mnie :-)

Serio?ale fajnie:)))i co najlepsze ze mamy ten sam czas ciazy:)

Paulia87 lubi tę wiadomość

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulia jak mozesz dodaj w podpisie ze coreczka i imie :)
    Jak wszystkie tak zrobimy bedzie nam latwiej sie polapac i uniknac pomylek :)

‹‹ 678 679 680 681 682 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ