X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama, tacy faceci...moj tez nawet talerza nie wyniesie... ale po porodzie bedzie musial... niestety...juz mu uswiadamiam na razie slownie ze ja jeszcze troche i nie bede mogla wszystkiego robic. zobaczymy, nie bede sie na wyrost martwic...

Camille87, Niebieska lubią tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, tak, wiem ze trzymasz kciuki :) nie martw sie :D

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Norma ft4 to jest do 21 bynajmniej u mnie a ft3 do 6 bodajze.....

Macca lubi tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macca a kiedy mialas robione te badania?

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • mika1987 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninkapa wrote:
    Norma ft4 to jest do 21 bynajmniej u mnie a ft3 do 6 bodajze.....

o matko?to 21?czy do 2,1 ?

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo tsh w normie a jesli hormony tarczycy to chyba nieznacznie powiekszone a cierpialas na wieksze mdlosci? Poza tym jesli lekarz widzial to chyba nie ma powodu do niepokoju

Macca lubi tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet w badaniach z pl norma ft4 to 21 ale w ciazy w kazdym trymestrze te normy powinny byc nieco nizsze

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym przy normiedo2,1 a wynik 21 to powinnas miec silne sympomy tupu biegunki chudniecie wysoki cisniwnie tachykardie bezsennosc ogolneoslabuenie organizmu wytrzesc oczu i szkliste oczy to jest tak zwanyjakis tam objaw oczny ktory pokauje zejest nadczynnsc tarczycy moga tez pojawic sie szmery na serduchu pewnie o czyms zapomnialam
    Ja jak teraz w stuczniy mialam 25 ft4 to spac w nocy nie moglam i bylam pewnatej nadczynnosci a teraz ft4 mam 18 wiec spada i jestem bez lekow

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • Gosiaczek Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wam fajnie dziewczynki że już macie połówkowe...Ja chyba ostatnia z Was będę miała: muszę czekać do 24 kwietnia i zastanawiam się czy to nie za późno (będzie to wtedy 22 tydzień i 1 dzień ciąży). Mówiłam datę ostatniej miesiączki i tak mi wyznaczyli...mogli się pomylić?!

celia, celia lubią tę wiadomość

Franuś 19.08.2014 👦🏻
    Edytka 29.08.2017👧🏼
    Przemuś 27.10.2021 👶
    Ewunia 21.01.2025 :*
    Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek polowkowe powinno byc miedzy 18-22t0d wiec nie wiem czy nieza pozno a zadzwnic nie mozesz i sie zapytacbo bez sensu sie denerwowac

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy wrote:
    Kama, tacy faceci...moj tez nawet talerza nie wyniesie... ale po porodzie bedzie musial... niestety...juz mu uswiadamiam na razie slownie ze ja jeszcze troche i nie bede mogla wszystkiego robic. zobaczymy, nie bede sie na wyrost martwic...

No ja sie staram mu to uswiadamiac ale chyba bede musiala zastosowac terapienszokowa i przestac calkowicie sprzatac :P tylko nie wiem komu tym bardziej na zlosc zrobie - jemu czy sobie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek wrote:
    Ale wam fajnie dziewczynki że już macie połówkowe...Ja chyba ostatnia z Was będę miała: muszę czekać do 24 kwietnia i zastanawiam się czy to nie za późno (będzie to wtedy 22 tydzień i 1 dzień ciąży). Mówiłam datę ostatniej miesiączki i tak mi wyznaczyli...mogli się pomylić?!

Nie martw sie jeden dzien w ta czy w tamta przeciez nie robi roznicy :-) przyjelo sie ogolnje ze miedzy 18-22 tc ale przeciez kazde dziecko jest inne w sensie wielkosci i inaczej ske rozwija :-) nie sadze zeby bylo za pozno gdyby to bylo az tak istotne zeby pilnowac co do dnia te badania to by uwazali na terminy!

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ciesze sie ze glowa przeszla i jest dobrze :)
    Co do norm i opini lekarzy to sa rozne. Moj powiedzial ze 2,40 to ok a tutaj panika i mam brac leki i nawet zwiekszyc dawke.. Tez uwazam ze to za duzo, w ciazy powinno byc ok 1,5 max..

Kamila to nieciekawie masz jak maz nie pomaga. Moj na szczescie jak jestem teraz w ciazy to sprzata sam i mi nawet nie pozwala.. Zmywa naczynia i odkurza.. Wynosi przynosi co tylko chce :P

Macca nie martw sie kazdw czuje w swoim czasie ruchy :) nie mozesz panikowac, dzisiaj ju zobaczysz swoje malenstwo :)

Nie wiem czy nadrobilam wszystko, ale wlasnie przyszlam do pracy i juz mi sie nie chce :P

Camille87 lubi tę wiadomość

• mika1987 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninkapa wrote:
    Poza tym przy normiedo2,1 a wynik 21 to powinnas miec silne sympomy tupu biegunki chudniecie wysoki cisniwnie tachykardie bezsennosc ogolneoslabuenie organizmu wytrzesc oczu i szkliste oczy to jest tak zwanyjakis tam objaw oczny ktory pokauje zejest nadczynnsc tarczycy moga tez pojawic sie szmery na serduchu pewnie o czyms zapomnialam
    Ja jak teraz w stuczniy mialam 25 ft4 to spac w nocy nie moglam i bylam pewnatej nadczynnosci a teraz ft4 mam 18 wiec spada i jestem bez lekow

Kochana nie wiem skad takie info bierzesz..ja mialam rok temu FT4 UWAGA 365 i czulam sie super tylko mialam krostki na twarzy..takze wynik 20 jest poza norma..bo normy i u mnie i u jeszcze ktorejs z nas sa podobne..do 1,70

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • Paulia87 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja TSH mam 2,43 i lekarz nie dał mi żadnych leków nie kazał się leczyć :-( dziwnie... Ale zapytam swojej lekarki panstwowo jeszcze...
    Kamilka dorwalam ostatnio badania prenatalne a tam napisane ze badania polowkowe po 20 tyg ciąży wiec juz spanikowalam ale jak mówicie ze ok to ok :-)

Camille87 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]relg2n0a30cpa83g.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a nie chodzi o labolatoria? Ze u niektorych 1,7 u innych 17 i wyniki sa z takimi samymi miejscami po przecinku.. Te same normy, ale z innymi miejscami po przecinku. Mi tez sie kojarzy ze u mnie bylo ok 19.. Ale juz nie pamietam

Jus1985, Camille87 lubią tę wiadomość

• Paulia87 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika ale widzę ze tez córka u Ciebie i także Maja jak u,mnie :-)

[link=https://www.suwaczki.com/]relg2n0a30cpa83g.png[/link]
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika akurat dane mam z akademii medycznej w gdansku choruje juz bardzo dlugo skrupulatnie wszystko mam wklejone w zeszycie moze normy sa w innych jednostach ale na bank jest 21 u mnie poza tym jestem stara wetwranka jesli chodzio nadczynnosc tarczycy wiec nie bede sie z toba klucic bo ja wiem o swojej racji a ty o swojejiniech na tym stanie a wieczorkiem miacca powie nam jaktojest

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • mika1987 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulia87 wrote:
    Mika ale widzę ze tez córka u Ciebie i także Maja jak u,mnie :-)

Serio?ale fajnie:)))i co najlepsze ze mamy ten sam czas ciazy:)

Paulia87 lubi tę wiadomość

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulia jak mozesz dodaj w podpisie ze coreczka i imie :)
    Jak wszystkie tak zrobimy bedzie nam latwiej sie polapac i uniknac pomylek :)

‹‹ 678 679 680 681 682 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ