Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kama, tacy faceci...moj tez nawet talerza nie wyniesie... ale po porodzie bedzie musial... niestety...juz mu uswiadamiam na razie slownie ze ja jeszcze troche i nie bede mogla wszystkiego robic. zobaczymy, nie bede sie na wyrost martwic...
Camille87, Niebieska lubią tę wiadomość
-
Poza tym przy normiedo2,1 a wynik 21 to powinnas miec silne sympomy tupu biegunki chudniecie wysoki cisniwnie tachykardie bezsennosc ogolneoslabuenie organizmu wytrzesc oczu i szkliste oczy to jest tak zwanyjakis tam objaw oczny ktory pokauje zejest nadczynnsc tarczycy moga tez pojawic sie szmery na serduchu pewnie o czyms zapomnialam
Ja jak teraz w stuczniy mialam 25 ft4 to spac w nocy nie moglam i bylam pewnatej nadczynnosci a teraz ft4 mam 18 wiec spada i jestem bez lekow -
Ale wam fajnie dziewczynki że już macie połówkowe...Ja chyba ostatnia z Was będę miała: muszę czekać do 24 kwietnia i zastanawiam się czy to nie za późno (będzie to wtedy 22 tydzień i 1 dzień ciąży). Mówiłam datę ostatniej miesiączki i tak mi wyznaczyli...mogli się pomylić?!
celia, celia lubią tę wiadomość
Franuś 19.08.2014 👦🏻
Edytka 29.08.2017👧🏼
Przemuś 27.10.2021 👶
Ewunia 21.01.2025 :*
Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼 -
nick nieaktualnyMadzikovy wrote:Kama, tacy faceci...moj tez nawet talerza nie wyniesie... ale po porodzie bedzie musial... niestety...juz mu uswiadamiam na razie slownie ze ja jeszcze troche i nie bede mogla wszystkiego robic. zobaczymy, nie bede sie na wyrost martwic...
No ja sie staram mu to uswiadamiac ale chyba bede musiala zastosowac terapienszokowa i przestac calkowicie sprzatactylko nie wiem komu tym bardziej na zlosc zrobie - jemu czy sobie
-
nick nieaktualnyGosiaczek wrote:Ale wam fajnie dziewczynki że już macie połówkowe...Ja chyba ostatnia z Was będę miała: muszę czekać do 24 kwietnia i zastanawiam się czy to nie za późno (będzie to wtedy 22 tydzień i 1 dzień ciąży). Mówiłam datę ostatniej miesiączki i tak mi wyznaczyli...mogli się pomylić?!
Nie martw sie jeden dzien w ta czy w tamta przeciez nie robi roznicyprzyjelo sie ogolnje ze miedzy 18-22 tc ale przeciez kazde dziecko jest inne w sensie wielkosci i inaczej ske rozwija
nie sadze zeby bylo za pozno gdyby to bylo az tak istotne zeby pilnowac co do dnia te badania to by uwazali na terminy!
-
nick nieaktualnyKamila ciesze sie ze glowa przeszla i jest dobrze
Co do norm i opini lekarzy to sa rozne. Moj powiedzial ze 2,40 to ok a tutaj panika i mam brac leki i nawet zwiekszyc dawke.. Tez uwazam ze to za duzo, w ciazy powinno byc ok 1,5 max..
Kamila to nieciekawie masz jak maz nie pomaga. Moj na szczescie jak jestem teraz w ciazy to sprzata sam i mi nawet nie pozwala.. Zmywa naczynia i odkurza.. Wynosi przynosi co tylko chce
Macca nie martw sie kazdw czuje w swoim czasie ruchynie mozesz panikowac, dzisiaj ju zobaczysz swoje malenstwo
Nie wiem czy nadrobilam wszystko, ale wlasnie przyszlam do pracy i juz mi sie nie chceCamille87 lubi tę wiadomość
-
ninkapa wrote:Poza tym przy normiedo2,1 a wynik 21 to powinnas miec silne sympomy tupu biegunki chudniecie wysoki cisniwnie tachykardie bezsennosc ogolneoslabuenie organizmu wytrzesc oczu i szkliste oczy to jest tak zwanyjakis tam objaw oczny ktory pokauje zejest nadczynnsc tarczycy moga tez pojawic sie szmery na serduchu pewnie o czyms zapomnialam
Ja jak teraz w stuczniy mialam 25 ft4 to spac w nocy nie moglam i bylam pewnatej nadczynnosci a teraz ft4 mam 18 wiec spada i jestem bez lekow
Kochana nie wiem skad takie info bierzesz..ja mialam rok temu FT4 UWAGA 365 i czulam sie super tylko mialam krostki na twarzy..takze wynik 20 jest poza norma..bo normy i u mnie i u jeszcze ktorejs z nas sa podobne..do 1,70 -
Ja TSH mam 2,43 i lekarz nie dał mi żadnych leków nie kazał się leczyć
dziwnie... Ale zapytam swojej lekarki panstwowo jeszcze...
Kamilka dorwalam ostatnio badania prenatalne a tam napisane ze badania polowkowe po 20 tyg ciąży wiec juz spanikowalam ale jak mówicie ze ok to okCamille87 lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
nick nieaktualnyDziewczyny a nie chodzi o labolatoria? Ze u niektorych 1,7 u innych 17 i wyniki sa z takimi samymi miejscami po przecinku.. Te same normy, ale z innymi miejscami po przecinku. Mi tez sie kojarzy ze u mnie bylo ok 19.. Ale juz nie pamietam
Jus1985, Camille87 lubią tę wiadomość
-
Mika akurat dane mam z akademii medycznej w gdansku choruje juz bardzo dlugo skrupulatnie wszystko mam wklejone w zeszycie moze normy sa w innych jednostach ale na bank jest 21 u mnie poza tym jestem stara wetwranka jesli chodzio nadczynnosc tarczycy wiec nie bede sie z toba klucic bo ja wiem o swojej racji a ty o swojejiniech na tym stanie a wieczorkiem miacca powie nam jaktojest
-
nick nieaktualny