X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulia87 wrote:
    Jesteście kochane juz byłam u lekarza to wirus dostałam leki narazie bez antybiotyku ale jeśli do sob mi nie przejdzie to antybiotyk.. Ledwo żyje a mały się tak kręci dziś czuje ze coś nie tak jest i mu gorąco a ja mam dreszcze.... Całuje zajrzę wieczorkiem teraz idę spać..
    Pauli wyleż te wirusy i wygrzej. Uważaj na Was i niech mąż dzisiaj skacze koło Ciebie a Ty tylko do toalety wstawaj <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2014, 11:22

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • Kasieńka:) Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamuśki :)
    Sylka trzymam kciuki. Powodzenia na wizycie :)

Paulia wracaj szybko do zdrowia Kochana :)

Ja włąsnie wrócilam z badan. Robiłąm morfologie i glukoze. Blee i reka boli bo 3 wklucia byly w ta sama reke ale juz odpoczywam a wieczorkim do lekarza z wynikami i po l4.

Miłego dnia <3

Jus1985 lubi tę wiadomość

km5skrhmrg59zoqt.png
    2nn3skjotohf1cr5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulia biedna :( lez i kurujj sie.. Oby Ci szybko przeszlo

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane.
    Paulia ale sie zalatwilas....do wyrka i sie wygrzewaj. Dużo zdrowka.
    Sylka powodzenia na wizycie :) i czekamy na dobre wieści :)
    Positive to nie było pocieszenie :) to była informacja ze nie zawsze Maluszek chce współpracować tak jak byśmy chcieli i tak sie nieraz zdarza :) wiem, marna, ale co zrobic :)
    Ruda mam nadzieje ze Twój Synek sie odezwał do mamusi :)

Ja sie powoli zbieram i lecę na paznokcie i na Przystan. Ładna pogoda to czemu nie skorzystać :)

Kajoni lubi tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a mi lekarz zalecił na ostatniej wizycie tylko mocz i krew, a nie wspomniał nic o glukozie....

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też właśnie wróciłam od lekarza ;) Za Waszą radą poszłam do zwykłego internisty i pani bez problemu dała mi L4 na te 2 dni. Powiedziała, że na tym etapie ciąży, wystarczy, że powiem, że ktoś w pracy kichnął i każdy lekarz powinien wydać mi zwolnienie ;)

Paulia trzymaj się dzielnie.

Ruda popieram Kajoni w całej rozciągłości w kwestii tych bredni na fb, tylko że humanitarnie proponuję klapsy na goły tyłek ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2014, 12:35

Ruda27, Kajoni, Camille87, mala_mi lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaah celia kochana jestes :)

Madzikovy tak synek dzisiaj juz buszuje :) ma szczescie, bo drugiego dnia stresu bym nie zniosla :P

Celia dobrze ze l4 dostalas, tez mysle ze problemow nie powinno byc.. Ja zawsze dostaje bez zadnych pytan :) od poniedzialku ide na tydzien :)

Madzikovy milego spacerku :)

Ja sie powoli szykuje do pracy :( bleeeee

Sylka haalo? :)

Madzikovy, celia lubią tę wiadomość

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jus1985 wrote:
    Kajoni uważaj żebyś wilka nie złapała
    Heh mojego meza zawsze bawi to okreslenie. Na szczescie to schody na klatce w bloku to nie sa zimne, ale tez mam dluga kurtke i podchodz mi pod pupe. :) dziekuje Jus :)

Ruda27, Jus1985 lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dopiero załapałam o co z tym wilkiem chodzi... matko ;-)
    dalej siedzisz i czekasz??

wiecie ja się kieruję forum kto nie idzie na usg przychodzi z wiadomością kogo ma w brzuszku!!! a ja nie...

dobrze mniejsza z tym poczekam jeszcze trochę...
    w sumie w ostateczności dowiem się w sierpniu... ;-)

Jus1985, celia lubią tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni wrote:
    Heh mojego meza zawsze bawi to okreslenie. Na szczescie to schody na klatce w bloku to nie sa zimne, ale tez mam dluga kurtke i podchodz mi pod pupe. :) dziekuje Jus :)
    Ja go chyba pierwszy raz w życiu użyłam ;-)
    A Ty mi nie mów że ciągle siedzisz i czekasz?!? Ja już zdążyłam pokłócić się z M i pogodzić :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2014, 12:14

Kajoni lubi tę wiadomość

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie Positive, weszlam zaraz po wyslaniu tamtego posta, w sensie o 11 bylam juz w mieszkaniu: )

Na pewno dowiesz sie wczesniej jaka plec. Moj syn ma po prostu geny po tacie i jest bezwstydny haha Twoja dzidzia pewnie skromniejsza. :)

Orientujecie sie moze, czy w ciazy mozna pic wit c taka musujaca rozpuszczalna w wodzie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2014, 12:15

relgi09k4o218c6j.png
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni wrote:
    Nie Positive, weszlam zaraz po wyslaniu tamtego posta.

Na pewno dowiesz sie wczesniej jaka plec. Moj syn ma po prostu geny po tacie i jest bezwstydny haha Twoja dzidzia pewnie skromniejsza. :)

Orientujecie sie moze, czy w ciazy mozna pic wit c taka musujaca rozpuszczalna w wodzie?
    Na to pytanie Ci nie odpowiem bo mam dwie sprzeczne odpowiedzi od dwóch lekarzy. Tak samo nie wiem czy wapno musujące można

Kajoni lubi tę wiadomość

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jus1985 wrote:
    Ja go chyba pierwszy raz w życiu użyłam ;-)
    A Ty mi nie mów że ciągle siedzisz i czekasz?!? Ja już zdążyłam pokłócić się z M i pogodzić :-P
    Heh czasem mozna sie poklocic, byle by sie pogodzic. ;) i Jus popieram Cie w100% z tym meczacym wspolnym spedzaniu czasu :D

celia, Jus1985 lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dzis cos w podbrzuszu ciagnie kurcze bol jak na okres :-( bylam na dosc dlugim spacerze i troche ciezkie zakupy nioslam moze od tego? Wezme nospe i poleze..

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille, mnie tez czasem tak ciagnie, szczegolnie po dlugim siedzeniu.

A u mnie w brzuchu takie jakies zawirowania jakby maly baki puszczal hahahaha

Jus1985 lubi tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni pewnie fikolki kreci :D
    Camille moZliwe ze od spacerku plus ciezkie zakupy to napewno to.. Odpoczywaj teraz :)
    Ja czekam na ruchy, jego pora.. Mialam teraz godzinke zajeta i ciagle cos robilam i nie skupialam sie a moze sie wiercil maluszek :) wole tak myslec :P

Kajoni, Camille87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka haaalooo cos dlugo sie nie odzywa..

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ja dzis w urzedzie skarbowym bylam i jak usiadlam to maly tak kopal ze w szoku bylam hihi
    Ale nie wiem jak to jest jak baki puszcza hahaha

Ruda27, Jus1985, Kajoni lubią tę wiadomość

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille to takie szybkie bul bul bul bul hahah

Wlasnie, gdzie Sylka?

Ruda, odpocznij. Ja zjem platki i ide mala moja budzic ;)

Camille87 lubi tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi M robi obiad :-) ciekawe co to będzie ale już czuje ryż.
    U mnie w brzuszku takie małe kopniaki ale brzuch się rusza. Wczoraj po <3 nie czułam ruchów i już zaczynałam panikować troszke ale nie dałam tego po sobie poznać bo M jakiś czuły się zrobił i nie chciałam jeszcze jego denerwować.
    No właśnie a Sylka chyba na 9 miała lekarza, może do pracy wróciła :-\

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2014, 14:11

3jgx3e3k7wsnebz7.png
‹‹ 722 723 724 725 726 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ