Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ruda27 wrote:Dziewczyny dzisiaj teoretycznie 6 miesiac zaczynam
jupi
Ale tak w sumie ńie wiem jak to liczyc, czy co 4 tygodnie jak leci, czy kalendarzowo... Glupieje na tym, a wy jak liczycie?
1. Wg książki "W oczekiwaniu na dziecko"
1 miesiąc - 1-4 tygodzień,
2 miesiąc - 5-8 tygodzień,
3 miesiąc - 9-13 tydzień,
4 miesiąc - 14-17 tydzień,
5 miesiąc - 18-22 tydzień,
6 miesiąc - 23-27 tydzień,
7 miesiąc - 28-31 tydzień,
8 miesiąc - 32-35 tydzień,
9 miesiąc - 36-40 tydzień.
2. Sposób ściągnięty z innego forum Smile
1 miesiąc - 0-4,5 tyg.
2 miesiąc - 4,5-9 tyg.
3 miesiąc - 9-13,5 tyg.
4 miesiac - 13,5-18 tyg.
5 miesiąc - 18-22,5 tyg.
6 miesiąc - 22,5-27 tyg.
7 miesiąc - 27-31,5 tyg.
8 miesiąc - 31,5-36 tyg.
9 miesiąc - 36-40 tyg.
3. Wg gazety Claudia dodatek "Ciąża":
1 m-c : 1 - 4 tydzień
2 m-c : 5 - 8 tydzień
3 m-c : 9 - 12 tydzień
4 m-c : 13 - 16 tydzień
5 m-c : 17 - 20 tydzień
6 m-c : 21 - 24 tydzień
7 m-c : 25 - 28 tydzień
8 m-c : 29 - 32 tydzień
9 m-c : 33 - 38 tydzień
4. Wg encyklopedii Larousse:
1mc - 1-4tyg
2mc - 5-8tyg
3mc - 9-13tydz
4mc - 14-18tydz
5mc - 19-23tydz
6mc - 24-27tydz
7mc - 28-31tydz
8mc - 32-35tydz
9mc - 36-39tydzpekinka82, Kajoni, celia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo wlasnie kajoni wszedzie jest inaczej.. Ja jak patrze co 4 tygodnie od ostatniej @, to wychodzi ze wczoraj zaczynalam 6 miesiac.. Pelne 5 za mna,, ale kalendarzowo juz inaczej sie to liczy bo kazdy miesiac ma inaczej bo jeden 31 dni inny nawet 28... Takze zglupialam i nue wiem co ludziom mowic
belly to i tak chyba zawyza o tydzien, sama nie wiem
Kajoni super, ze Twoj maz czuje juz maluszkamoj jeszcze nie, ale wytrwale czeka i przyklada reke.. Moze niedlugo
pekinka82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
pytałam dziewczyny kiedyś o chorobowe z zusu jak wypłacają. To mogę teraz uzupełnić wiadomości, bo dostałam od nich przelew. Więc jakby któraś miała nianię, albo sama pracowała jako niania, to chorobowe od pierwszego dnia chorobowego płaci zus a nie pracodawca. Tylko mają trochę opóźnienia
bo ja miałam chorobowe ostatni tydzień lutego a dopiero dostałam pieniądze. Ale już wszystko jasne
-
Dziękuję dziewczyny za pocieszenie... już dla męża zapowiedziałam że za te dwa tyg nie wyjdę z gabinetu dopóki maluszek nie pokaże co ma między nóżkami... choćbym miała wchodzić trzy razy...jak Moni...
Ruda mam nadzieję że dzisiaj twój synek będzie bardziej aktywny
Sylka trzymam mocno kciuki...
oj Madzikowy nie pocieszyłaś mnie pisząc o swojej koleżance...
Kada pyszotny koktajl wkleiłaś...
Kajoni pościele śliczne... ale podzielam zdanie co do niektórych wersji kolorystycznych...Kajoni, MILA, Jus1985, Madzikovy lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
Sylka mocno ściskam kciuki i czekam na dobre wieści
Słuchajcie strasznie bolą mnie biodra w nocyAż muszę się na wznak na chwilę przewracać, żeby ból złagodzić. Czy któraś też tak ma?
A ja już jutro zobaczę mojego brzdącaKajoni, MILA lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej hej witam i ja
Sylka trzymam kciuki za wizyte! Pewnie sie zdziwisz wielkoscia dzidzi
Co do liczenia miesiaca ciazy to ja tez nie wiem jak to jest.. bo mi belly zaznaczylo ze zaczelam 6 m-c a suwaczek odliczajacy czas do porodu pokazywal jeszcze 4 msc i niecale dwa tygodniezglupialam
Kajoni widzisz zus placi z opoznieniem a moj tesciu sie klocil ze zus tak punktualnie placi heheKajoni lubi tę wiadomość
-
Celia, mnie boli zakończenie pleców a początek tyłka. Ból czasem jest na prawdę nie do zniesienia, nie wiem skąd to się wzięło. Ale biodra też mogą boleć od "przeleżenia". Ja teraz jak leżę to tylko na lewym boku albo na plecach z poduchami i nie powiem, że ten lewy bok też już mi daje się we znaki.
Mykam powiesić pranie, strzelić lekki make-up i wybywam do pracy. Muszę jeszcze zaliczyć aptekę.
Buziolki, czekam na newsycelia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPositive ja Ci sie nie dziwie.. Musicie przed wizyta porozmawiac z maluszkiem zeby poszedl wam na reke
Synek moj dzisiaj bardziej sklonny do wspolpracy, narazie dam mu spokoj ale mam nadzieje ze niedlugo pokopie znowu
Celia ja tak mam, czasami mocny bol ale obracam sie i przechodzi i tak w kolko.. Moj to sie budzi biedny ze mna bo ja sie tak wierce..positive, celia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnycelia wrote:Cześć dziewczyny
Sylka mocno ściskam kciuki i czekam na dobre wieści
Słuchajcie strasznie bolą mnie biodra w nocyAż muszę się na wznak na chwilę przewracać, żeby ból złagodzić. Czy któraś też tak ma?
A ja już jutro zobaczę mojego brzdąca
Ja tak mam! I do tego jak chodze to boli mnje spojenie lonowechyba sie kosci zaczynaja rozchodzic..
celia lubi tę wiadomość
-
Celia a boli cię tylko w nocy?? bo jeśli tak to jak pisała Camille z przeleżenia... śpimy teraz głównie na bokach i te biodra jednak są bardziej obciążone...
Ruda ważne że od rana syneczek z tobą współpracuje...
Ruda27, celia, Kajoni, Dodi lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny ja tylko na chwilkę dziękuję Wam za GRATULACJE świadomość że to będzie syn jest Cudowna.... Życzę udanych wizyt będę zaglądać ale jestem taka chora ze ledwo tel trzymam w dłoni.. Temperatura 38,5 masakra b stawów ledwo zipie... Jak mi się polepszy dam znać całuje...
MILA, Jus1985, Kajoni, Moni&, celia, Niebieska, Dodi lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Paulia87 wrote:Cześć dziewczyny ja tylko na chwilkę dziękuję Wam za GRATULACJE świadomość że to będzie syn jest Cudowna.... Życzę udanych wizyt będę zaglądać ale jestem taka chora ze ledwo tel trzymam w dłoni.. Temperatura 38,5 masakra b stawów ledwo zipie... Jak mi się polepszy dam znać całuje...
Zdrowiej szybciutko !! -
nick nieaktualny