Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
celia wrote:Cześć dziewczyny
Sylka mocno ściskam kciuki i czekam na dobre wieści
Słuchajcie strasznie bolą mnie biodra w nocyAż muszę się na wznak na chwilę przewracać, żeby ból złagodzić. Czy któraś też tak ma?
A ja już jutro zobaczę mojego brzdąca
Mnie też bolą jak leżę na boku. Ale nie wiem, czy to nie od twardego łóżkacelia lubi tę wiadomość
-
SYLKA, ale mi dałaś pozytywnego kopa! Gratuluję tylu dobrych wieści
Jakoś zawsze mi lepiej, gdy czytam Wasze wrażenia po wizytach
Nasza lista chyba znowu się wyrówna, bo chłopaki zaczynają gonić "słabą" płeć
Camille87 wrote:Dziewczyny a tak z innej beczki - czy wy pijecie te min 2l wody?
Wczoraj kupilam sobie gazetke M jak mama i tam wyczytalam ze powinno sie pic ok 2,5l dziennie bo mala ilosc plynow moze powodowac malowodziewmuszam teraz w siebie wode slabo mi to idzie musze przyznac...
oczywiscie 2,5l to wszystkie plyny lacznie z zupami herbatami itp..
Camilko, no niestety ja nie daję rady tyle wypić. Staram się, ale nie mam aż takiego pragnienia, by wlewać w siebie 2l płynówMoże gdy zrobi się cieplej, to nabiorę chęci na wodę mineralną, póki co nadganiam kompotem, słabą herbatą i zupami, ale nie nazbiera się tego na aż 2litry dziennie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2014, 16:42
Moni&, Sylka, celia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Sylka gratulacje zdrowego synka super wiesci
Amela moj drugi synek nazywa sie Maksymilian
Camille ja pije dosc duzo ale zaliczam di tego takze kawe no i herbate a wode pije jako inny napoj bo raczej nie pijam sokow itp czasami zafunduje sobie coca cole zero....
ja juz po dniu matki fajnie bylo och jak te dzieci szybko rosna az lezka w oczku mi sie zakrecila bardzo sie wzruszylam ze mam jz tak duzego synka:)
amela, Camille87, Sylka, Kajoni lubią tę wiadomość
-
Mika czekamy na fotki
Camilko to super, bardzo się ciesze, ja też jestem z niego mega zadowolona naprawdę :)Ja kupiłam sobie od razu dwie tubki zobaczymy na ile mi starczą !
Camille87 lubi tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
nick nieaktualny
-
SYLECZKO gratulacje syniusia
Kamiś ja myślę że imię Kubuś to najlepszy wybór
Co do picia wody to obiecałam sobie że zacznę w końcu pić więcej wody ale też średnio mi idzie chociaż dodając d tego co innego w ciągu dnia wypiję czyli też herbatę, jakąś kawę i sok to się uzbiera
ale znalazłam sposób za picie wody i polecam go tzn do takiego o,5 cienkiego kufla z piwa wlewam wodę, dodaję miód, cytrynę i np liście świeżej mięty lub melisy i jest pycha :-d
i wtedy mam pewność że np wypiłam 0,5 litra , woda jest wtedy pyszna bo nie taka bez płciowai jest to super przepis kiedy zaczną się upały. Wtedy najlepiej zrobić taką lemonidę do dzbanka i pić sobie
Camille87, Moni&, Sylka, positive, mala_mi, Dodi lubią tę wiadomość
-
cześć dziewczyny mam do was pytanko odnośnie tygodni ciąży pisałyście o tych tygodniach i sama już nie wiem teraz w którym miesiącu ciąży jestem
jak Wy to liczycie jutro wejdę w 20 tydzień a pytam dlatego że kazdy mowi co innego i sama nie wiem w co tu wierzyć
-
Mika 28 wrote:cześć dziewczyny mam do was pytanko odnośnie tygodni ciąży pisałyście o tych tygodniach i sama już nie wiem teraz w którym miesiącu ciąży jestem
jak Wy to liczycie jutro wejdę w 20 tydzień a pytam dlatego że kazdy mowi co innego i sama nie wiem w co tu wierzyć
dokładnie Mika, jutro zaczynasz 20 tc a jutro skończysz 19tcWiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2014, 17:36
-
nick nieaktualny
-
Mika
Przyjmuje się, że:
- 1 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 1 do 4 tygodnia,
- 2 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 5 do 8 tygodnia,
- 3 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 9 do 13 tygodnia,
- 4 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 14 do 17 tygodnia,
- 5 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 18 do 22 tygodnia,
- 6 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 23 do 27 tygodnia,
- 7 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 28 do 31 tygodnia,
- 8 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 32 do 35 tygodnia,
- 9 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 36 do 40 tygodnia.
Zobacz: Badania w kolejnych tygodniach ciąży.
Ciąża dzielona jest również na trzy trymestry:
- 1 trymestr trwa w przybliżeniu od 1 do 14 tygodnia,
- 2 trymestr trwa w przybliżeniu od 15 do 27 tygodnia,
- 3 trymestr trwa w przybliżeniu od 28 tygodnia ciąży do porodu.Dodi lubi tę wiadomość