X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Dziewczyny czy ktoras z was uzywa filtra do wody (dzbanka)? Zastanawiamy sie z mezem nad kupnem i wstepnie zdecydowalismy sie na brite ale moze jakies opinie macie? 8-)
    My uzywamy, juz pewnie ze 4 lata. Jest swietny do sokow i jako woda do picia. My tez ta wode lejemy do czajnika elektrycznego i w ogole nie ma na nim kamienia. Polecam. My mamy filtr w prezencie od mamy meza a filtry sami juz dokupujemy, ale nie brite, jakies tansze ale tez dobre.

Ja w pracy. W krakowie poki co zimno.

Aicha, ja nie mam cieplego brzucha,ale jak Celia cycki mam gorace - bez dwuznacznych skojarzen. :P

Kiedys czytalam o rowerze w ciazy,bo jezdzilam do pracy 9km i w domu mam stacjonarny, to jakis lekarz sie wypowiadal, ze takie kobiety powinny zobaczyc swoje usg podczas jazdy na rowerze, jak ma sie dziecko w srodku, to moze by zmadrzaly. To ja zrezygnowalam z roweru.

Dziewczyny, powodzenia na badaniach! Czekamy na wiesci. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 09:08

Camille87, Niebieska, Sylka lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amela z Lora wszystko w porzadku jutro po nia jedziemy :D:D:D:D:D mamy juz bude do niej taka góralska hehe Ruda ja przy corci jezdzilam na rowerze do 7 miesiaca wiec bylo dobrze

amela, Kajoni lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za wasze opinie o filtrach ;-) <3
    Wlasnie mi chodzi nie o to zeby zastapic ta.woda wode mineralna tylko zeby pozbyc sie glownje kamienia ktory osadza sie na zebach i nerkach :/

Pekinka, celia trzymam kciuki za polowkowe :-)
    Milego dzionka

celia, Kajoni lubią tę wiadomość

• Aggie Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mialam cos naskrobac i mi wylecialo z tego pustego lba co... i tak stale :P mozg sie kurczy :P
    Ja zgubilam po chorobie ponad kilo, potem waga stala, polozna mowila, zeby sie nie martwic i oczywiscie w ostatnim tyg od razu kilo do przpdu skoczylo, musze uwazac na te moje cukiereczki, ale one takie dobre i po nich mdlosci przechodza :P tak tak wrocily :(
    Ok, zbieram sie do tyrki :P dzis bedzie dluuugi dzien... milego dnia kobitki :*

MILA, Camille87, Kajoni, celia, Sylka lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja witam po nieprzespanej nocce...

Pekinka Celia trzymam kciuki za wizyty...

Kasieńka śliczny komplecik... kupiłam takie dwa mam z zebrą i taki w paseczki "MAM + DAD = ME".. są cudne...
    i u nas też kosztowały 39,90 zł

Camille też się zastanawiamy nad filtrem do wody... chciałabym wiedzieć na ile starcza taki wkład??

Kada mam nadzieję że pochwalisz się rezultatem z dzisiejszej sesji... TUTAJ też ;-)
    a córcia was nie wyda dla męża... ??

mala_mi, Kasieńka:), Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada wiesz Tobie rower nie zaszkodzil akurat nie znaczy ze jest zalecany w ciazy. Ja bym napewno nie ryzykowala..
    Tez mam nadzieje ze nam sie tu rezultatem z sesji pochwalisz :D

U nas juz ladniejsza pogoda, widac sloneczko i chyba jest w miare cieplo :) uff w koncu piatek :)

• kada24 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pochwale sie pochwale a z corcia gadalam i mowie jej ze to prezent dla taty i nie moze wiedziec heeh
    a i zrobie wam smak na loda nogger mmmmmm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 09:38

celia lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• MILA Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto ma dzisiaj wizytę? :-D

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pekinka i celia

Kajoni, celia, MILA, Dodi lubią tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    positive wrote:
    hej ja witam po nieprzespanej nocce...

Pekinka Celia trzymam kciuki za wizyty...

Kasieńka śliczny komplecik... kupiłam takie dwa mam z zebrą i taki w paseczki "MAM + DAD = ME".. są cudne...
    i u nas też kosztowały 39,90 zł

Camille też się zastanawiamy nad filtrem do wody... chciałabym wiedzieć na ile starcza taki wkład??

Kada mam nadzieję że pochwalisz się rezultatem z dzisiejszej sesji... TUTAJ też ;-)
    a córcia was nie wyda dla męża... ??

Wklad do dzwbankar starcza przecietnie na przefiltrowanie ok 150 litrow czyli srednio na okolo miesiac, wklady do brity jak patrzylam kosztuja niecale 10zl za sztuke wiec to niewielki wydatek :-)

positive lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drugie sniadanko wcinam.. Truskawki banan i bita smietana :P ale nie duzo tej bitej, zeby nje bylo :P od srody ograniczam sie i narazie wychodzi, ciekawa jestem wagi w nastepna srode :P znajac zycie i tak skoczy kilo jak zawsze..

Camille87, Kajoni, MILA, celia, Sylka lubią tę wiadomość

• Jus1985 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam jakoś mało nadrabiania było od wczoraj ;-)

Sylka gratuluje wizyty

Pekinka Celia trzymam kciuki <3

Co do jazdy na rowerze to jak spytałam lekarza (bo mam nowy i spodobała mi sie taka forma sportu) zrobił wielkie oczy i powiedział że byłabym nieodpowiedzialna gdybym jezdziła i żebym się nie zdziwiła że moge stracić ciąże.
    Moja koleżanka poroniła być może po rowerze ale ona ma jeden jajnik więc może to jakoś wpłynęło, nie chce Was straszyć same wiecie co jest najlepsze dla Was i maluszków.

U mnie dzisiaj pogoda super, słońce i ciepło zaczyna się robić :-D więc w domu siedzieć nie będę

Ruda27, celia, Sylka lubią tę wiadomość

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis sje wazylam i waze tyle samo co we wtorek ;-) ciekawe jak to sie zmieni do "oficjalnego" wtorkowego wazenia...

MILA, celia, positive lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Drugie sniadanko wcinam.. Truskawki banan i bita smietana :P ale nie duzo tej bitej, zeby nje bylo :P od srody ograniczam sie i narazie wychodzi, ciekawa jestem wagi w nastepna srode :P znajac zycie i tak skoczy kilo jak zawsze..

Daj troche :P

• kada24 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja sasiadka nie ma auta do konca ciazy jezdzila na rowerze i wozila syna do szkoly ma zdrowego malego hahora hehe ja tez na rowerze jezdzilam i porod szybko szedl a wczoraj nawet pobiegalam sobie bo sasiadce drugiej konie uciekly heh i musilam je lapac z mezem hehehe

MILA, Jus1985 lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te pare miesiecy bez rowera da sie wytrzymac bez przesady :)
    Trzeba na siebie uwazac i tyle..

Kamilka za pozni, zjadlam :/ ale nie powiem, bylo pyszne :P
    Widzisz fajnie Ci sie waga trzyma :) kurcze ja mam nadzieje, ze mi tez bedzie juz wolniej rosla, a podobno od teraz ma leciec bardziej :P

Jus1985, Camille87, celia lubią tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada matko święta konie?? :-O

co do roweru to ja nie popieram :-(

Pekinka Celia trzymam kciuki :-D

A DZISIAJ CO???????

PIĄTECZEK :-D

69063phdqcsvyfz.gif

Ruda27, Jus1985, Niebieska, mala_mi, Camille87, celia, Dodi lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    H haha mila kaczuszka super! :D
    Ja tez sie ciesze z piatku :) weekend i od pon ide na l4, niech sie dzieje co chce :)

MILA, celia lubią tę wiadomość

• Jus1985 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli chodzi o miesiące ciąży to niektorzy lekarze licza ze ciaza nap prawde ma 10 miesiecy, każdy po 4tyg (łącznie 40tyg). I nie zdziwiłabym się jeśli okaże się że belly też tak liczy i w 21 tc zaczyna sie 6miesiac

celia lubi tę wiadomość

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • aicha Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny. Co do piersi to moje są takie małe ze chyba nie zauważyłam;-) ale tez troche cieplejsze. Powodzenia na wizytach. Miłego dnia wszystkim:-)

celia lubi tę wiadomość

ex2btv73sxgy8bfm.png
‹‹ 729 730 731 732 733 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ