Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Okropnie mi leci eh gadałam z mama moja i powiedziała ze jak juz się raz karmilo piersią to w drugu e j ciąży szybciej leci no i później jak się będzie karmić to będzie dużo pokarmu wiec sięnawet uucieszyłam bo córkę tylko 2 miesiące karmiłam
-
nick nieaktualnyKajoni nie wiem jak wyglada Twoje mieszkanie ale jesli masz mozliwosc to zamknij pokoje gdzie jest najwiecej dostepnych rzeczy, kabli itp.. niech ma moze do dyspozycji korutarz i kuchnie ja tak robilam jak moja psina byla mala i wtedy nie mial za bardzo co niszczyc
mial dostep do misek i zabawek a ze tam byly plytki to nawet jak nasikal to problemu nje bylo
Ci do spania to masz racje - nie pomyslalampoki nie zostanie dokladnie odrobaczony i zaszczepiony trzeba byc ostroznym
Kajoni lubi tę wiadomość
-
Witam:) Dziekuje dziewczyny za dobre slowa
Mam nadzieje ze wszystko bedzie ok ze serduszkiem,ze to przez to ze corcia zle sie ulozyla do badania. Tak jak gin powiedzial ze wszystko co ma byc to jest..ale chcialby to jeszcze dokladniej obejrzec.
Lanusia witam Cieciesze sie ze wszystko sobie poukladaliscie i wyjasniliscie. Mam nadzieje ze teraz bedzie ok
Lilianka ladne imie. Jak lezalam w szpitalu to kolezanka z pokoju tez chce tak dac coreczce na imie.
Kada mi narazie nic nie leci...raz mi lecial z lewej piersi taki przezroczysty plyn. Kup sobie wkladki
Mila swietne wiescigratulacje
Quendi to wszystkiego najlepszego. My juz po slubie 4 lata bedzie
Kajoni to teraz faktycznie masz zajeciemowisz ze wprawiasz sie pomalu ?
Ja dostalam od gina taka karteczke i tam mam napisane ze glukozy musi byc 75g. Ide sie w poniedz. dowiedziec ile sie czeka na wynik.MILA, Lanusia93, Moni&, Kajoni, Sylka, celia, Dodi lubią tę wiadomość
-
Moja mam bedac ze mna w ciazy przytyla 15kg. Ja mysle ze tez mniej wiecej tyle przytyje. Jestem tylko ciekawa gdzie mi te 7 kg poszlo bo rece mam chude i nogi w miare tez
Wszystko pewnie w brzuch.
Jedna z dziewczyn co zemna lezala w pokoju przytyla 20 kg.A jest juz w 38tc a jej coreczka wazy ok 2600g. Ale po niej tez nie widac bylo.MILA, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja sobie zrobilam omlet z ziemniaczkami i szynka
i zgaga mnie meczy..
Posprzatalam mieszkanie nastawilam pranie i za jakas godzine gril na wsi u tesciow
Co do tej siary to mi tez taki zoltawy plyn wyciekl z lewego sutka ale tylko raz i to jak go scisnelam - jakies poltora miesiaca temutak to mi nic na szczescie nie leci
Lanusia93 lubi tę wiadomość
-
Kajoni, ja mam 6 kartonów ubrań, ale nie pakowałam wszystkich, zostawiłam kurtki zimowe, ubrania na zimę i na lato, będę to sobie stopniowo dowozić, daleko nie mamy . Karton butów, karton książek, a reszta to właśnie takie pierdółki- wyposażenie do kuchni i łazienki, jakieś stojące aniołki, karteczki, z którymi nie mogę się rozstać
Już chcę tam być i to wszystko rozpakować... Dobrze, że wynajęliśmy dużego busa na tą wyprowadzkę, bo nie wiem jak byśmy się z tym zabrali.
kada24, ale siara w ciąży nie ma nic do pokarmu po porodzie. A z tego co czytam to w praktyce jest wręcz odwrotnie. Siara w ciąży=mało pokarmu po porodzie.
A moja mała leniwa dzisiaj. Nawet bardzo. "Odezwała się" może z 6 razy i udaje, że jej nie ma. Czyżby pogoda?
Zauważyłam, że jest bardzo aktywna o północy, starej godz. 23, pewnie się przyzwyczaiła, że wtedy kładłam się spać i pukałam do niejWiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2014, 14:06
Moni&, Camille87, Kajoni, celia lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
Magda2013 wrote:Moja mam bedac ze mna w ciazy przytyla 15kg. Ja mysle ze tez mniej wiecej tyle przytyje. Jestem tylko ciekawa gdzie mi te 7 kg poszlo bo rece mam chude i nogi w miare tez
Wszystko pewnie w brzuch.
Jedna z dziewczyn co zemna lezala w pokoju przytyla 20 kg.A jest juz w 38tc a jej coreczka wazy ok 2600g. Ale po niej tez nie widac bylo.
Magda ja przytyłam ponad 20 kga moja córka wazyła 2820 kg z tym że po mnie to było baaaaardzo widać
Camille87 lubi tę wiadomość
-
No i wykrakałam... Obudziłam ją kawą, kopie po pęcherzu jak szalona. Więc jednak wciąż jest ułożona miednicowo
Dziewczynki, a Wasze dzieciaczki jak są ułożone? Bo w większości widzę, że dostajecie kopniaczki po pępku...Camille87, Magda2013, celia, MILA lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
-
Camille87, mniam mniam, ale bym zjadła
Niestety nie umiem gotować, więc omlecika sobie nie zrobię, ale chyba zaraz pognam do Kauflandu po coś dobrego
Ale nie tiramisu, na pewno już tego nie zjem!
Magda2013, też nie wiem gdzie moje kilogramy poszły, chyba w brzuch, bo już go widać jak się najem i go wypchnę
A okazuje się, że jest ich już 9 na plusie. Czy ja tyję kilogram dziennie?
Stanęłam wczoraj na wadze i dwa razy dzisiaj. 62.8 kg.Camille87, Magda2013 lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLanusia93 wrote:No i wykrakałam... Obudziłam ją kawą, kopie po pęcherzu jak szalona. Więc jednak wciąż jest ułożona miednicowo
Dziewczynki, a Wasze dzieciaczki jak są ułożone? Bo w większości widzę, że dostajecie kopniaczki po pępku...
Moj tez mnie najczesciej kopie nisko albi po przekatnej - np z lewej na dole a z prawej wysoko
Ostatnio w wannie kopal tu pod zebrami!
Nie martw sie ulozeniem jeszcze czas na prawidlowa pozycjeLanusia93 lubi tę wiadomość
-
Stwierdzam to wyłącznie po poszczególnych przypadkach, bo na którekolwiek forum nie wejdę- więcej jest tych kobiet, które zalewało w trakcie ciąży, a po porodzie na pokarm czekały kilka dobrych dni.
http://forum.gazeta.pl/forum/w,570,127557933,,Wyplyw_siary_w_ciazy_a_pozniejsza_laktacja.html?v=2
http://www.zapytajpolozna.pl/10-objawy-ciazy-rozwoj-dziecka-i-rozterki-ciazowe/3149-siara/Page-2.htmlcelia lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
-
moj synus na polowkowym byl ulozony posladkowo. kopie przewaznie nisko albo przy pepkuz prawej lub z lewej. czasem lekko nad pepkiem go czuje:)
Lanusia, nie przejmuj sie kg bo Ty taka szczuplutka ze nawet w9 miesiacu nie bedzie Ci tych kg widac:) pojda w brzuszek:)
no z ta siara to chyba roznie bywa jednym leci innym w ogole alena szczescie nie ma wplywu na pokarm bo bysmy mialy kolejny powod do zmartwien:PLanusia93, celia lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
Moja wczoraj na usg byla ulozona w polozeniu podluznym miednicowym a w szpitalu podczas usg w polozeniu podluznym glowkowym. Nie wiem co to oznacza.Mnie kopie wszedzie-z prawej strony najczesciej,troche z lewej..i czasem kolo pepka.
Ja mam tez loda ale z Biedronkiide sobie nalozyc do miseczki.
Lanusia 9kg? a ja przytylam 7 kg i lekarz stwierdzil ze to troche za duzoto ja juz nic z tego nie wiem. Nie przejmuje sie tym w takim razie co on gada. Zreszta ja nie jem cipsow ani fastfoodow na codzien. Codziennie gotuje obiady i staram sie jesc zdrowo. Ostatnio kebaba jadlam chyba 2 tyg.temu to chyba nie tak zle
Lanusia93, Camille87, celia, MILA, Dodi lubią tę wiadomość
-
moj maly ostatnio na usg kleczal chyba sie modlil hehehe a ja wam zrobie smaka i robie wlasnej roboty pizze bawarska taka jak z telepizzy hehe zdobylam przepis na sos taki jak robia hehe
Magda2013, Niebieska, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny