X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam dosc juz wszystkiego maz zaczyna za malo zarabiac na 2 etacie bo ma malo dyzurow a tu trzeba w maju na 18ke isc i w czerwcu do niemiec autem jechac eh :( przerasta mnie wszystko

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Quendi Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech ta kasa to odwieczny problem!!!
    Kada spokojnie może coś wpłynie i jakoś da się to połączyć.
    Ja teraz jestem na L4 nie mam swoich dodatkowych godzin, zostaje mi goła pensja...też czasami mam dość. My jeszcze wynajmujemy mieszkanie i placimy za nie kupe kasy...
    Kadunia główka do góry! !

tb736iyeli5hckvm.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakos to musimy przetrwac eh...

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Moni& Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kada niemartw sie, wszystko sie jakos ulozy. my tez teraz mamy sytuacje nie za cekawa, kasy brakuje, mieszkamy z tesciami ale rachunki wszystko sie skladamy a kasa bedzie potrzebna na wiele rzeczy, my dla dziecka jeszcze nic nie mamy a jestesmy na minusie z kasa, te ostatnie miesiace to jakas masakra:/ ja jestem na l4, pracuje w handlu ciezko fizycznie wiec na okres ciazy l4 a poszlabym z checia gdzies dorobic ale nikt nie przyjmie ciezarnej na l4 do pracy a znajomosci jakichs nie mam:/ moj M pracuje i jeazcze dorabia bojest grafikiwm a i tak kasy brakuje

celia lubi tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspolczuje wam dziewczyny tych ciezkich sytuacji..
    Kada, Monia napewno sie pouklada wszystko..
    My o tyle dobrze, ze narzekac nie mozemy. No ale cos za cos.. Jestesmy za granica, bez rodziny..

Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

• Sylka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda zgadzam się z Tobą. Ja też nie narzekam na swoją sytuację finansową, prawdę mówiąc nigdy nie było lepiej, ale niestety to też kosztuje... Obcy kraj bez najbliższej rodziny.. Coś za coś...
    Pieniądze to trudny temat.. Najgorsze jest to, ze gdy człowiek w Polsce jest w potrzebie państwo w niczym nie pomoże, a jeszcze zacznie rzucać kłody pod nogi... Przykre to...

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozwazamy wyjechanie za zagranice do niemiec mezowi by sie udalo prace znlazsc bo ma medyczne wyksztalcenie wiec by sie udalo a ja moge nawet isc sprzatac

Sylka lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Moni& Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokladnie, zgadzam sie z Wami cos za cos. dlatego my planujemy wyjechac jak synek bedzie mial ok 1,5-2 latka bo w tym kraju nie widze dla nas przyszlosci:/ wiecznie sobie odmawiac, zadluzac sie a nie mowiac juz o pewnej pracy dzis jest jutro jej nie ma. mojego tate zwolnili z pracy po 35 latach pracy i jak tu czlowiek ma cos osiagnac wezme kredyt na mieszkanie a pozniej bede sie stresowac jak go splacic. za rodzina bedzie teskno ale zawsze mozna przyjechac i lepsze kontakty beda. najwazniejsze to miec meza i dziecko przy sobie a reszta sie ulozy. trzeba myslec o lepszej przyszlosci tez dla naszego dziecka a nie ze skonczy studia a potem pracy w zawodzie nie dostanie eh

Ruda27, kada24, Sylka, celia, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniś widzę, że myślisz tak ja ja :) Trzeba myśleć o swojej przyszłości i przyszłości maleństwa, a nie kisić się na siłę w Polsce gdzie nie ma żadnych perspektyw..
    A jeśli chodzi o rodzinę - nadszedł czas na stworzenie własnej :) Mi mąż i synek wystarczają do szczęścia, z rodzicami i rodzeństwem mam kontakt przez skype, kilka razy w roku się spotykamy. I tak jest dobrze :)

mala_mi, Moni&, Ruda27, celia, Jus1985, Kajoni, Dodi lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety tak nasz piekny kraj dba o swoich obywateli ze wiekszosc mysli o emigracji.
    Sylka gratuluje poloweczki! jeszcze raz tyle a to juz z gorki:P

Sylka lubi tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Rybka :* Teraz już lecimy z górki :)

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • mala_mi Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, macie niestety rację. Ale tu nie chodzi o to, by państwo dawało coś gratis, jestem przeciwniczką typowego państwa socjalnego. Polacy po okresie komuny są nauczeni, że kraj daje wszystko za darmo i gdyby u nas socjal był tak silny jak np.w Norwegii to większość osób siedziałaby na zasiłkach. A przecież chodzi o to, by mieć możliwość zarobienia własną pracą na godne i normalne życie, bez dziadowania i proszenia o pomoc mops-u. A w naszym kraju wszystko jest jakieś takie byle jakie..

Moni&, celia, Camille87, Jus1985, Sylka, MILA, Niebieska, amela, Kajoni, Dodi lubią tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie Sylwia gratulacje poloweczki :) <3

Co do wyjazdow, to ja tu szczesliwa nie jestem.. Bardzo brakuje mi rodziny. Wiem ze teraz maz i dziecko sa moja rodzina.. Ale jednak z siostra i mama jestem bardzo zzyta.. Mam nadzieje, ze ulozy nam sie w polsce. Przez najblizsze lata nie ebdzie zle, bo maz ma dalej kontrakt z tej firmy, ale bedzie pracowal w polsce na dobrych warunkach.. Pozniej zobaczymy.. Chociaz ta polska rzeczywistosc nas bardzo przeraza.. Zwlaszcza, ze moj maz jeszcze nigdy w polsce nie pracowal i nie wie co to znaczy zyc z wyplaty do wyplaty..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2014, 20:45

celia, Sylka, Kajoni, Dodi lubią tę wiadomość

• ninkapa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny ja mialam dosc pracowity dzien i dopuero niedawno polozylam sie do lozka zeby odpoczac niestety Polska to wielkie bagno zarobkowe jesli jie masz ukladow lub znajomosci to lepiej uciekac z tegokraju ktory nic z siebie nie daje a jeszcze zabiea wiecie co mnie smieszy ze niektore pllskie produkty moge w tesco u nas kupic taniej niz w Pl smiechu warte my myslimy o powrocie do Pl jak juz bedziemy na emeryturze nie zamierzam hiedowac i zyc od pierwszego do ostatniego jest to bardzo przykre tym bardziej ze chcialoby sie byc z rodzinai itp mij Lucasek niezle wywja w brzuszku no nic uciekam dalej ogladac xfactora milego wieczorku wam zycze

celia, pekinka82, Moni&, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia witaj spowrotem....

celia lubi tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero wrocilam od tesciow :-)
    Gril udany, maly kopal jak szalony jestem objedzona :P
    Wy o sytuacji finansowej - pieniedzy nigdy za wiele ale my tez bardzo nie narzekamy, koj maz kiedys tez pracowal w Niemczech ale podjelismy wspolnie decyzje ze wolimy miec mniej pieniedzy ale byc razem ze soba bo rozlaki bardzo zle znosilismy..
    Patrzcie co mi tesciowa w lumpku znalazla :-)
    Co prawda 15min sie tlumaczyla ze nie miala czasu chodzic po sklepach dlatego nie nowe a uzywane :P
    Ale mi sie bardzo spodobalo i wbrew jej obawom nie obrazilam sie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 09:22

Moni&, Ruda27, kada24, Aggie, Jus1985, Sylka, MILA, amela, mala_mi, Kajoni, Dodi, celia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila milo z tesciowej strony :) swietny komplecik :D
    My tez jakis czas bylismy osobno, w koncu ja do mojegi przyjechalam do austrii..
    Ale wam zazdroszcze tych grillow :(

Camille87, Moni& lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila przeslodkie to ubranko<3
    mala_mi zgadzam sie z Toba, tu nie chodzi o to zeby zyc na socjalu ale zeby pracowac,.zarabiac i godnie zyc. tu sie slyszy ciagle o aferach takich jak ostatnio o niepelnosprawnych dzieciach i doroslych. tacy ludzienic nie dostaja leki drogie rehabilitacje a politycy siedza na stolkach i dostaja takie pieniadze o jakich my mozemy pomarzyc.

moj maz chce wyjechac dostac prace i nas jak najszybciej sciagnac. mam nadzieje ze uda sie to jak najszybciej bo boje sie dluzszej rozlaki nie wiem czy bym wytrzymala.w kazdym razie praca na zasadzie ze maz jezdzi za granice i przywozi pieniadze odpada bo nie chcemy zycia w rozjazdach tylko pomeczyc sie troche na poczatku i potem zeby wszystko sobie ukladac. Sylka jak to bylo z Wami, dlugo czekalas az maz zalatwi wszystko i sciagnie Cie do NO?

Camille87, Sylka, mala_mi, celia lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mowila ze przechodzila i zauwazyla na wystawie ;-)
    A tesciu jej nagadal zeby mi nie dawala bo sie obraze ze uzywane hahaha ;D

No wiesz Kochana juz niedlugo bedziesz z bliskimi :-) zobaczysz ze szybko zleci ;-)

Moni&, Ruda27, Dodi, celia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie Moni, dlugie rozlaki zle wplywaja na zwiazki, tym bardziej ze bedzie dzieciatko..
    Jest wiele niedomowien, nieporozumien, klotni..
    Poza tym, mezowi umknie tez jak jego syn rosnie..
    Trzymam kciuki aby wam sie szybko udalo razem zamieszkac za granica :-)

Ruda27, Moni& lubią tę wiadomość

‹‹ 805 806 807 808 809 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ