Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ech ta kasa to odwieczny problem!!!
Kada spokojnie może coś wpłynie i jakoś da się to połączyć.
Ja teraz jestem na L4 nie mam swoich dodatkowych godzin, zostaje mi goła pensja...też czasami mam dość. My jeszcze wynajmujemy mieszkanie i placimy za nie kupe kasy...
Kadunia główka do góry! ! -
kada niemartw sie, wszystko sie jakos ulozy. my tez teraz mamy sytuacje nie za cekawa, kasy brakuje, mieszkamy z tesciami ale rachunki wszystko sie skladamy a kasa bedzie potrzebna na wiele rzeczy, my dla dziecka jeszcze nic nie mamy a jestesmy na minusie z kasa, te ostatnie miesiace to jakas masakra:/ ja jestem na l4, pracuje w handlu ciezko fizycznie wiec na okres ciazy l4 a poszlabym z checia gdzies dorobic ale nikt nie przyjmie ciezarnej na l4 do pracy a znajomosci jakichs nie mam:/ moj M pracuje i jeazcze dorabia bojest grafikiwm a i tak kasy brakuje
celia lubi tę wiadomość
Monis
[/link]
-
nick nieaktualny
-
Ruda zgadzam się z Tobą. Ja też nie narzekam na swoją sytuację finansową, prawdę mówiąc nigdy nie było lepiej, ale niestety to też kosztuje... Obcy kraj bez najbliższej rodziny.. Coś za coś...
Pieniądze to trudny temat.. Najgorsze jest to, ze gdy człowiek w Polsce jest w potrzebie państwo w niczym nie pomoże, a jeszcze zacznie rzucać kłody pod nogi... Przykre to... -
dokladnie, zgadzam sie z Wami cos za cos. dlatego my planujemy wyjechac jak synek bedzie mial ok 1,5-2 latka bo w tym kraju nie widze dla nas przyszlosci:/ wiecznie sobie odmawiac, zadluzac sie a nie mowiac juz o pewnej pracy dzis jest jutro jej nie ma. mojego tate zwolnili z pracy po 35 latach pracy i jak tu czlowiek ma cos osiagnac wezme kredyt na mieszkanie a pozniej bede sie stresowac jak go splacic. za rodzina bedzie teskno ale zawsze mozna przyjechac i lepsze kontakty beda. najwazniejsze to miec meza i dziecko przy sobie a reszta sie ulozy. trzeba myslec o lepszej przyszlosci tez dla naszego dziecka a nie ze skonczy studia a potem pracy w zawodzie nie dostanie eh
Ruda27, kada24, Sylka, celia, Dodi lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
Moniś widzę, że myślisz tak ja ja
Trzeba myśleć o swojej przyszłości i przyszłości maleństwa, a nie kisić się na siłę w Polsce gdzie nie ma żadnych perspektyw..
A jeśli chodzi o rodzinę - nadszedł czas na stworzenie własnejMi mąż i synek wystarczają do szczęścia, z rodzicami i rodzeństwem mam kontakt przez skype, kilka razy w roku się spotykamy. I tak jest dobrze
mala_mi, Moni&, Ruda27, celia, Jus1985, Kajoni, Dodi lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, macie niestety rację. Ale tu nie chodzi o to, by państwo dawało coś gratis, jestem przeciwniczką typowego państwa socjalnego. Polacy po okresie komuny są nauczeni, że kraj daje wszystko za darmo i gdyby u nas socjal był tak silny jak np.w Norwegii to większość osób siedziałaby na zasiłkach. A przecież chodzi o to, by mieć możliwość zarobienia własną pracą na godne i normalne życie, bez dziadowania i proszenia o pomoc mops-u. A w naszym kraju wszystko jest jakieś takie byle jakie..
Moni&, celia, Camille87, Jus1985, Sylka, MILA, Niebieska, amela, Kajoni, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWlasnie Sylwia gratulacje poloweczki
Co do wyjazdow, to ja tu szczesliwa nie jestem.. Bardzo brakuje mi rodziny. Wiem ze teraz maz i dziecko sa moja rodzina.. Ale jednak z siostra i mama jestem bardzo zzyta.. Mam nadzieje, ze ulozy nam sie w polsce. Przez najblizsze lata nie ebdzie zle, bo maz ma dalej kontrakt z tej firmy, ale bedzie pracowal w polsce na dobrych warunkach.. Pozniej zobaczymy.. Chociaz ta polska rzeczywistosc nas bardzo przeraza.. Zwlaszcza, ze moj maz jeszcze nigdy w polsce nie pracowal i nie wie co to znaczy zyc z wyplaty do wyplaty..Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2014, 20:45
celia, Sylka, Kajoni, Dodi lubią tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny ja mialam dosc pracowity dzien i dopuero niedawno polozylam sie do lozka zeby odpoczac niestety Polska to wielkie bagno zarobkowe jesli jie masz ukladow lub znajomosci to lepiej uciekac z tegokraju ktory nic z siebie nie daje a jeszcze zabiea wiecie co mnie smieszy ze niektore pllskie produkty moge w tesco u nas kupic taniej niz w Pl smiechu warte my myslimy o powrocie do Pl jak juz bedziemy na emeryturze nie zamierzam hiedowac i zyc od pierwszego do ostatniego jest to bardzo przykre tym bardziej ze chcialoby sie byc z rodzinai itp mij Lucasek niezle wywja w brzuszku no nic uciekam dalej ogladac xfactora milego wieczorku wam zycze
celia, pekinka82, Moni&, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa dopiero wrocilam od tesciow
Gril udany, maly kopal jak szalony jestem objedzona
Wy o sytuacji finansowej - pieniedzy nigdy za wiele ale my tez bardzo nie narzekamy, koj maz kiedys tez pracowal w Niemczech ale podjelismy wspolnie decyzje ze wolimy miec mniej pieniedzy ale byc razem ze soba bo rozlaki bardzo zle znosilismy..
Patrzcie co mi tesciowa w lumpku znalazla
Co prawda 15min sie tlumaczyla ze nie miala czasu chodzic po sklepach dlatego nie nowe a uzywane
Ale mi sie bardzo spodobalo i wbrew jej obawom nie obrazilam sie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 09:22
Moni&, Ruda27, kada24, Aggie, Jus1985, Sylka, MILA, amela, mala_mi, Kajoni, Dodi, celia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kamila przeslodkie to ubranko<3
mala_mi zgadzam sie z Toba, tu nie chodzi o to zeby zyc na socjalu ale zeby pracowac,.zarabiac i godnie zyc. tu sie slyszy ciagle o aferach takich jak ostatnio o niepelnosprawnych dzieciach i doroslych. tacy ludzienic nie dostaja leki drogie rehabilitacje a politycy siedza na stolkach i dostaja takie pieniadze o jakich my mozemy pomarzyc.
moj maz chce wyjechac dostac prace i nas jak najszybciej sciagnac. mam nadzieje ze uda sie to jak najszybciej bo boje sie dluzszej rozlaki nie wiem czy bym wytrzymala.w kazdym razie praca na zasadzie ze maz jezdzi za granice i przywozi pieniadze odpada bo nie chcemy zycia w rozjazdach tylko pomeczyc sie troche na poczatku i potem zeby wszystko sobie ukladac. Sylka jak to bylo z Wami, dlugo czekalas az maz zalatwi wszystko i sciagnie Cie do NO?Camille87, Sylka, mala_mi, celia lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDokladnie Moni, dlugie rozlaki zle wplywaja na zwiazki, tym bardziej ze bedzie dzieciatko..
Jest wiele niedomowien, nieporozumien, klotni..
Poza tym, mezowi umknie tez jak jego syn rosnie..
Trzymam kciuki aby wam sie szybko udalo razem zamieszkac za granicaRuda27, Moni& lubią tę wiadomość