X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no moj maz tez mysli ze najpierw on wyjedzie mieszkanie zalatwi i zaraz przyjezdzam z gromadka

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Moni& Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj maz chodzi juz drugi rok na kurs norweskiego zeby mu bylo latwiej znalesc prace i wszystko ogarnac, chce jeszcze skonczyc jeden kurs bo chcielismy ruszac w tym roku z szukaniem pracy ale postanowilismy starac sie o dziecko bo poczulismy ze to juz ten moment ze chcemy powiekszyc rodzine dlatego chce zaczac szukac pracy jak maly skonczy mniej wiecej roczek i jak on skonczy trzeci kurs.zobaczymy jak to wszystko wyjdzie bo pracy bedzieraczej szukal sam nie przez posrednika bo z nimi to roznie bywa i umowy sa podpisywane roznie. wszystko wyjdzie "w praniu". na razie skupiamy sie na synku:)

Camille87 lubi tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_mi jak najbardziej zgadzam się z Tobą, tu nie chodzi o to, żeby "żerować" na państwie... Ja z mężem pracujemy cały czas, mogłabym iść już na zwolnienie, ale nie odczuwam takiej potrzeby.
    Chodziło mi najbardziej o to, żeby państwo zagwarantowało takie zarobki za które da się godnie żyć.. Każdy obcokrajowiec który usłyszy o płacy minimalnej w PL chwyta się za głowę i pyta jak my możemy za to przeżyć?! Sama się nad tym zastanawiam.... A gdy w rodzinie zdarzy się jakieś nieszczęście jak np. choroba to już w ogóle brak słów... Kończę temat, bo aż ciśnienie mi skacze jak o tym myślę...

Moni u nas wyglądało to w ten sposób, że mąż wyjeżdżał przez 2 lata do Norwegii pracować sezonowo w wakacje (2,3 mies.) Za 3 razem gdy wyjeżdżał na kolejne 3 miesiące, pojechałam razem z nim bo akurat w tym czasie straciłam pracę i nie chciałam zostać sama, a co za różnica czy ja będę siedzieć w domu w PL czy w Norwegii.. Będąc już na miejscu okazało się, ze mój mąż może zostać dłużej bo jest dla niego praca. Dzięki uprzejmości sąsiada i byłego pracodawcy męża z którym mamy bardzo dobre relacje ja po miesiącu też dostałam pracę w dużej firmie sprzątającej :) Dostaliśmy pozwolenia na pobyt tymczasowy, potem na stałe.. Znaleźliśmy mieszkanie (wcześniej pomieszkiwaliśmy u tego "pracodawcy", w przyczepie campingowej itp.) no i tak się kulamy do przodu ;) 28.04. minie rok jak tutaj jesteśmy :)

Jus1985, Ruda27, MILA, Camille87, Moni&, mala_mi, Kajoni, Dodi, celia lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najwazniejsze to miec jakis punkt zaczepienia :-) potem jakos leci..
    Wiesz Sylka ja wole nie myslec ile mozna zarobic za granica wtedy lepiej sie czuje :P
    Niestety taki kraj i wiekszosc tu tak zyje a wszyscy przeciez nie wyjada...
    Na chwile obecna my nie bierzemy pod uwage wyjazdu za granice bo maz stara sie o przyjecie do mundurowki jak mu sie uda to na pewno zostaniemy tu :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2014, 23:17

Moni&, Ruda27, Sylka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo a dzis ja pierwsza :P
    Dzien dobry! :-)

Kurna martwie sie tyk moim spojenie lonowym bo boli coraz bardziej :(
    Dzis w nocy to sie malo za kroczw nie lapalam jak szlam siku :-(

• kada24 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam i ja :) mnie tez boli cos po prawej stronie i boje sie ze to wyrostek eh... a tak wogole zaczelam 6 ksiezycowy miesiac ciazy :D czyli piekny 5 miesiac :D:D a maluch rosnie i rosnie i sie rozpycha :) polecam ten kalkulator http://www.familie.pl/kalkulator-ciazowy

Moni&, amela, Dodi, Jus1985 lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnh ten kalkulator :-) ja jestem w 6 kalendarzowym i ksiezycowym :P 115 dni do porodu, juz niedlugo sudniowka hehe

Ruda27, Jus1985 lubią tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no juz nie dlugo ja mam gdzie w maju 100ke hehe i cos jeszcze http://www.benc.pl/czytelnia/431/ziola-w-ciazy-i-po-porodzie/

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Moni& Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka fajnie ze Wam sie tak udalo, w tak pieknym kraju:) dobrze ze mieliscie juz jakies obeznanie bo Twoj maz jezdzil juz do Norwegii. my mamy jeszcze Niemcy jakby co bo M ma tam siostre ale on nie chce tam wyjezdzac, uparl sie na Norwegie juz pare dobrych lat i powiedzial ze chocby "skaly sraly" to on spelni to nasze marzenie i zapewni nam lepsza przyszlosc. Zobaczymy:) na razie staram sie o tym nie myslec. skupiam sie na Kacperku:) ale mnie obudzil kopniakami dzisiaj takimi mocnymi w oklicy pepka, prawie ze nad pepkiem:) to juz nie sa pukniecia tylko porzadne kopniecia:) tyle ze jeszcze nie bola:P synek nabiera sily :) <3
    ale mialam dzisiaj znowu pogmatwane sny wrr nie lubie takich, oatatni ktory zapamietalam to moja ciocia w trumnie i taki realistyczny:( byla dla mnie bardzo dobra, musze isc na cmentarz sie pomodlic bo dawno nie bylam...

amela, Sylka, pekinka82, Dodi, Kajoni lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ja czasem czuje takiw klucia w spojeniu lonowym ale nigdy nie wzielam tego za jakis zly objaw. boli Cie caly czas czy chwile? powiedz o t lekarzowi najlepiej przy nastepnej wizycie

fajny ten kalendarz:) zostalomi 125 dni do porodu wow:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2014, 08:35

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia mnie boli to spojenie jak leze i chce wstac i czasem jak chodze - mowilam o tym lekarzowi on na to ze to spojenie sie rozchodzi - przygotowanie do porodu - mowil ze poki mocno nie dokucza to tylko unikac pozycji w ktorych boli ale czuje ze coraz mocniej zaczyna dokuczac :-( zobaczymy jak bedzie do nastepnej wizyty najwyzej powiem mu ze sie nasila..

Dobra ja wstaje sniadanko zjesc :-)
    P.S. ja rano do brzuszka mowie - dzien dobry Kubusiu, a moj pies sie z legowiska zerwal i na lozko bo myslal ze do niego haha :P my sie z psiakiem tez dzien dobry witamy hihi

Moni&, Ruda27, Sylka, Jus1985, Kajoni, celia lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha madra psina:P
    moze faktycznie jest tak jak lekarz, kazda z nas ma inne dolegliwosci, jedna bardziej ciagnke podbrzusze, inna znowu narzzeka na kregoslup a jeszcze innej nic nie jest. ale dla pewnosci powiedz mu ze bardziej zaczyna bolec. ja z kolei obawiam sie bolow kregoslupa bo juz boli a co bedzie pozniej gdy brzuchol staniw sie ogromny. kregoslup mam krzywy od dziecka i mialam kiedys gorset nosic:/
    damy rade dla naszych sloneczek:*

Camille87 lubi tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Ja od piątku nie miałam za bardzo chwilki żeby do Was zajrzeć, sporo spraw mieliśmy z mężem do załatwienia a wczoraj wyjechaliśmy na troche:) ale już Wa nadrabiam... tyle stron ;/

Mila pierwsze co to szukałam wiadomości od Ciebie, cudownie że z Bartusiem wszystko dobrze <3 ojej jak się ciesze :)

Lanusia ciesze się ze do nas wracasz i u Ciebie wszystko się pomału układa :)
    Madziu moja mała też miała wczoraj czkawke, bo kilkanscie razy w tym samym miejscu mi pukało :)

Z tego co czytm to u Was pogoda wczoraj nie zabardzo wiosenna, u mnie słonko świeciło ale był zimny wiatr dość nieprzyjemny i tak średnio ciepło było

Quendi gratuluje rocznicy <3
    Kajoni śliczna pisnka <3

Jus czekam na zdjęcie Twoje brzuszka z niecierpliwością :)

Kada mam nadzieje że u Was się finansowo wszystko poukłada <3
    Ja nie pracuje to fakt, mąż w jednej pracy ale zarabia dość dobrze, ale po urodzeniu na pewno wrócę do pracy.

Kamilka jaki śliczny komplecik :) :)
    Dziś wnocy obudziło mnie dosyć mocne ciągnięcie na dole a raczej na prawej stronie, aż się ruszyć nie mogłam ani przekręcić! Czy Wy na takie ciągnięcia bierzecie nospe?

A ja wczoraj zjadłam pysznego loda z mc donaldsa z polewa karmelowa ale był dobry:)

Moni&, Dodi, Jus1985, Kajoni, celia lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • amela Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia ja ostatnio to też mam takie porąbane sny że nawet nie chce mi się ich analizowac jak się obudzę :D

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amela to dobrze, ze soe rozerwalas, wiadomo ze nie kazda z nas moze tu siedziec 24/7. ciezml nadrobic kklka godzin czasami a co dopiero kilka dni:P
    ja nie biorr nospy na ciagniecie. dzisiaj w nocy za szybko podnioslam sie z lozka i jak nie zaczelo bolec pewnie wiazadla znowu.

amela lubi tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni no tak to jest - mi akurat kregoslup nie doskwiera - boli tylko jak leze na plecach dosc dlugo..
    Amela ja nospe biore tylko na skurcze, w nocy jak mnie taki bol zlapie to po prostu staram sie gleboko oddychac klade sie na lewy bok i przejdzie albo zasne ;-)

amela, Moni& lubią tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki mamusie bo nie wiedziałam czy trzeba wtedy coś brać czy nie :)

Camille87, Moni& lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki :)
    Fajnie wstac w niedziele i widziec juz jakies wpisy na forum :P

Kamila ja takiego bolu nie mam.. Wspolczucia :( oby to sie nie pogorszylo..
    Anita mnie tez w nocy zakluje po prawej stronie, tak ze obrocic sie nie moge, jakby skurcz nie wiem.. Staram sie to rozmasowywac i po jakims czasie przechodzi..

Kada zaraz obadam ten kalendarz :) tez chce wiedziec kiedy 100-dniowka :D

Nie wiem co tu dzisiaj robic, pogoda nie powala.. Tu w austrii malo rzeczy do robienia jest, zwlaszcza jak sie nie ma za wielu fajnych znajomych :P

Camille87, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co mam wpisac i czym sie kierowac.. Wg usg maluch jest wiekszy i termin mam na 31.07 a wg om to termin 6.08..
    Jak wy robicie?

• Sylka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Mój syn mnie dziś obudził kopniakiem :) Też jest coraz silniejszy :) Tatuś zadowolony, ze też czuje kopniaczki choć nie zawsze...
    Mnie tez boli brzuch, ciągnie, kłuje itp.. Raz bardziej, raz mniej... Najgorzej jak się podnoszę z pozycji poziomej do pionowej. Wtedy trzymam brzuch, żeby nie odpadł :P Staram się nie świrować, bo wiem, ze musi boleć :)

Ruda27, pekinka82, Dodi, Jus1985, Kajoni lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
‹‹ 806 807 808 809 810 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ