X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jus to może podaj typy imion Twojej niespodzianki- wpiszę na listę :)

Jus1985 lubi tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz muszę się zmusić i sama napisać ta pracę. ..a nie msm pojęcia jak :-( zawsze coś. Macie racje trzeba w życiu liczyć na siebie!! Zawsze się przejade-ja to taka dobra ciocia!!
    Mam nadzieje że to wszystko napisze...szkoda by było studiów i kasy

Niebieska, celia lubią tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi... dasz radę ... dzieci nas mobilizują...
    a swoją drogą ładna mi koleżanka... naślij na nią myszy ;-)

Camille87, Jus1985, Dodi lubią tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Niebiesk dajesz czadu, 2, 5kg w miesiac ;-)
    Positive z tymi myszami to dobre hehehe :P
    Mnienz rogalem tez kark bolal ale na szczescie nie spie na plecach ;-) to chyba instynkt samozachowawczy hehe jaknsie budze na boku lewym lub prawym :-)

Moni&, Niebieska lubią tę wiadomość

• mika1987 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie Kotki:)
    mało mnie tu z Wami, bo jestem w swoim domku rodzinnym, a tu taak pieknie, cieplutko..z okna las widze i ciagle gdzies wybywam..I wiecie co mi zawsze sie bardzo podobalo imie Pola:)i z dnia na dzien czuje ,ze moja corcia to nie jest Maja tylko Pola:)ale mojemu to imie sie wogole nie podoba:/ i mam problem ehh..

celia, Moni&, Jus1985, Magda2013, pekinka82, Dodi, Sylka, Niebieska lubią tę wiadomość

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Niebieska gratuluje synusia <3 ja obstawialam u Ciebie dziewczynke jednak :P Dopisz mi do listy imie Maja,bo tak prawdopodobnie ma zostac :)
    Dodi rowniez gratulacje dla Ciebie :)
    Madzikovy a co u Ciebie? co sie dzieje ze masz taki zly nastroj? ;)

Wczoraj pisalysmy o palantach na drodze a mi jakis h.... wczoraj wjechal w moj zaparkowany samochod na chodniku i teraz bagaznik i tablice rejestracyjna mam wgnieciona :/ a dopiero co nowa klape kupowalismy i mechanik nam robil bo moj maz cofajac nie zauwazyl ciezarowki i tez ja wgniotl. I musielismy wymienic :/ kurde ten rok cos sie dla nas pechowo zaczal :/ a zaczelo sie od sylwestra. Najpierw moj opel sie popsul tez poszlo troche na naprawe,potem wypalili mi dziure w kurtce i w spodniach petarda,potem znowu opel sie popsul,potem maz wjechal w tego tira,teraz szpital. No kurde stale cos.

Madzikovy, pekinka82, Dodi, Niebieska lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • mala_mi Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, że skróciłyście listę. Chciałam już to wcześniej zaproponować, ale zabrakło mi śmiałości, bo też nie udzielam się tu aż tak mocno. Teraz jest o wiele przejrzyściej i bardziej swojsko, bo znam każdą osobę z listy :)

Mnie też pobolewa brzuch, głównie nocą. Dzisiaj nawet kilka razy ten ból mnie obudził. Nie mam twardej macicy, więc nie wiem co tak boli:/ Pojutrze idę do gina, więc wypytam.

W ostatnich dniach mocniej się zaokrągliłam:
    2jv4ph.jpg
    Przytyłam już niby 6kg, ale jako że w drugim i trzecim miesiącu straciłam 4kg, to daje 2kg na plusie od wagi wyjściowej. Generalnie tak jak pisze Ruda będziemy się potem wspierać w zrzucaniu nadwyżek ;)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, zwłaszcza te obarczone większym stresem..

amela, Camille87, celia, Jus1985, Magda2013, Kajoni, pekinka82, Dodi, Sylka, Niebieska lubią tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mika mi też się Pola bardzo podoba...

mała_mi ludzie jaka ty zgrabniutka jesteś... śliczny brzusio...

magda od sierpnia wszystko będzie się układało...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 10:17

celia, Moni& lubią tę wiadomość

34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika no to macie dylemat..
    Pola mi tez sie podoba, ale mojemu w ogole, znajomi maja pole i on wysmiewa to imie :P
    Mala mi, ale jestes laska!! Az napatrzec sie nie moge :P idealne cialko :)

• amela Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam;) Jej dziewczyny ile wy już napisałyście... :)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty Agiie, Positive, Jus <3

Quendi takie koleżanki to ja już przerabiałam w swoim życiu niestety... teraz jestem bardzo ostrożna z kim się koleguje :(

Niebieska lista super, też jestem za usunięciem dziewczyn które w ogóle nie uczstniczą już w forum, tylko jedna mała zmiana moja córcia to Nelka ;)

Kamilka ja wczoraj u lekarza się zważyłam to mam 7 kg na plusie ;O te ciasta mi wychodzą ;D Co do lekarza to też mi się wydaje że powinnaś iść, niech Cie skontroluje i zobaczy czy nie trzeba podać jakiegoś łagodnego leku.

Moni ja też mam takie bóle, ostatnio właśnie pisałam dziewczyną, że w nocy jak się przekręcam na bok albo rano jak wstaje to troszkę ciągnie. Ale to normalne pytałam się wczoraj o to mojego gina. Pytał się tylko czy brzuch mi cały nie twardnieje ale jak nie to nie ma się czym martwić!

Mika Pola bardzo ładne imie moja mama bardzo chciała żebym tak nazwała córeczke :)

Mała mi super brzucio się zaokrągla , widać już różnice :)

Madzikovy jak samopoczucie dziś ?

Camille87, mala_mi, Kajoni, celia, Aggie, Sylka, Niebieska lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie bede sie modlic kochana zeby wszystko dobrze skonczylo <3
    Camilla dobrze ze idziesz do tego lekarza :)

A kto ma dzis jeszcze wizyte?napiszcie !kurcze tyle nas tu ze ciezko spamietac,przepraszam.

A ja w niedziele robilam porzadki w mojej szafie i znalazlam 10 zl, wczoraj tez porobilam w dwoch innych szafach i w jednej z nich znalazlam 22 zl :D lezaly tam od sierpnia bo wtedy bylismy w Licheniu. A jakies 2 tyg temu na ulicy znalazlam tez 20 zl - co daje razem 50 zl :D :D A za te 20 co znalazlam na ulicy kupilam dla corci reczniczek z kapturem w Pepco.

Camille87, amela, Jus1985, positive, mala_mi, Ruda27, Kajoni, celia, Aggie, Dodi, Sylka, Niebieska lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala mi ..... 8-)
    Piekne cialo piekny brzuszek ahhh ez napatrzec sie nie moge 8-)

• positive Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda kasa się do ciebie lepi... ;-)

Magda2013, Jus1985, Dodi lubią tę wiadomość

34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha Madzia takie niespodzianka to i ja lubie :) A mój szwagier jakieś 2 lata temu znalazł w kurtce swojej z zeszłego roku 2.000 zł :D

Magda2013, Ruda27, celia, Camille87, Jus1985, Dodi, Sylka lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha to Positive i Jus <3 tez trzymam kciuki !

Ja kupilam ten kojec motherhood ale nie spie w nim- po pierwsze mamy troche za waskie lozko i mi nie wygodnie a po drugie ciagle na nim spalam na plecach. Nie wiem jak to mozliwe :P Spalam moze z 5 razy albo 6.

positive lubi tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o Jus doczytalam ze Ty tez mam wizyte, rowniez trzymam kciuki:*
    te bole sa strasznie dokuczliwe, nawet teraz czuje takie ciagniecie po calej prawej stronie az do plecow:/ zapytam w czwartek gina o to.
    Magda odsierpnia wszystko sie zacznie ukladac:*

Jus1985 lubi tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amela wow jak bym tyle znalazla tez bym sie nie obrazila :D
    Mala mi super figurka :)

amela, mala_mi, Dodi lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska ja to się zastanawiam jak u was liczą te kilogramy. Jak bym miała się sugerować ważeniem u położnej to by oznaczało, że przytyłam od początku ciąży 0,6kg :P Bo na pierwsze ważenie przyszłam po zjedzeniu dwóch talerzy zupy ;D
    Według mnie to jest kompletnie nie miarodajne, do tego ważymy się w ubraniu i butach ;)

Mika jak dla mnie Pola to śliczne imię, ale mojemu też się nie podobało, nie wiem co z tymi chłopami ;)

Ja śpię z wałkiem i jest cudnie, choć już nieco sflaczał. Nawet mój M ostatnio się dopraszał, że będziemy spać z wałkiem rotacyjnie, bo jest dobrem wspólnym i jemu też się spodobał :P

Mala_mi ... no słów brak po prostu, pięknie wyglądacie :D No brzuch już taki, że ho ho, zupełnie jak u mnie w czwartym tygodniu ciąży :P

mala_mi, Jus1985, Dodi, Niebieska lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Powoli, troszkę poczytam i nadrobię!

Dodi, gratulacje, że będzie córeczka <3

Kada, ale masz fajnego lekarza, moja już nie chce dawać na nfz.

jeju, Wy znowu o kilogramach... ja się nawet nie ważę. Pójdę na wizytę to mnie zważą i będę patrzeć, ile przybrałam w przeciągu 4 tygodni a nie dzień po dniu, bo to różnie przecież bywa.
    A ja właśnie wcinam ciasteczka belvita i popijam herbatką z cytryną :) taka dieta :D

Moniś, ja mam bóle, też właśnie w nocy, jak za długo leżę w jednej pozycji, a mam dwie - na lewym boku i na plecach ale z poduchami pod plecy i jeszcze wyżej pod głowę, żebym nie leżała płasko. I właśnie jak leżę na plecach, to boli jak wstaję siku, takie ciągnięcie straszne, nie raz idę w pół zgięta do łazienki. Później przechodzi.

Co do rogala to ja właśnie zrezygnowałam z jego kupna, żeby nie być w takim "kojcu" jak napisała Jus. My póki co mamy wersalkę to jeszcze z tym rogalem było by ciasno :/

Niebieska, gratuluję synka!!!
    I super lista, muszę dodać do zakładek tę stronę i mieć w razie czego, jakbym zapomniała kto, co i kiedy :D

Positive, masz wizytę? dobrze doczytałam? Jak tak to powodzenia!

Camille, gratuluję 25 tygodnia!

Aggie, wszystkiego dobrego dla męża!!! I trzymam kciuki za wizytę kochana!

Quendi, przykro mi z powodu takiej koleżanki. Eh te baby...

Jus też masz wizytę? Powodzenia!!!

Ja byłam dziś oddać mocz i krew na morfologię. Wzięłam sobie tydzień l4, bo siedzę w domu, bo moja mała i jej mama mają najprawdopodobniej zapalenie oskrzeli i ma zwolnienie do końca tygodnia, więc co będę za darmo siedziała.

Mała_mi, ale masz figurę! 2kg na plusie? co Ty chcesz zrzucać dziewczyno? :D

Adaś śpi, psinka śpi. A ja wcinam ciastka :D

Kraków piękny, ciepły i słoneczny!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 10:30

mala_mi, Jus1985, celia, Magda2013, Dodi, Sylka, Niebieska lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • mala_mi Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, baby są naprawdę dziwne: bo ja się nie postrzegam tak zgrabnie jak piszecie. Za to mam ciągle przed oczami super pupę Niebieskiej :P I śliczną figurkę Celii :) Więcej zdjęć mogłabym pewnie podziwiać na fb, ale nie mam konta:/
    W każdym razie dzięki za miłe słowa, podbudowałam swoje ego ;)

Mam jeszcze pytanie o kawę - pijecie codziennie? Początkowo odrzucało mnie od kawy, ale teraz piłabym nawet ze 2 na dzień..

Jus1985, celia, Kajoni, Dodi, Sylka, Niebieska lubią tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
‹‹ 828 829 830 831 832 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ