Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAggie tez czekam na dobre wiesci!!!
A ja siedze w poczekalni i tak slucham jak to starsi narzekaja na mlodziez ze to starcom miejsca w autobusie nie ustepuja... chcialam sie wtracic i zapytac jak to jest z ustepowaniem miejsca ciezarnym prze starsze osoby?ale siedze cicho i sie smieje pod nosem
Dodi, amela, Kajoni, mala_mi, celia, Moni&, pekinka82, Jus1985 lubią tę wiadomość
-
Moni& ja mam również nadzieję, że to bardziej coś od strony technicznej i tak sobie to będę tłumaczyła
Qendi cieszę się, że Ci się podobają ciuszki. Najlepszy motyw był w kurteczką bo nie wiem czy ją wykorzystam, ale za takie pieniądze to żal nie wziąć
Swoją drogą to Twój dzieciaczek to dopiero wstydzioł skoro się jeszcze płeć nie ujawniłanatomiast jeśli chodzi o koleżankę to brak mi słów i przykro mi, że tak się stało
Camille kupiłam je przypadkiem he he i to jest na 56cm i 62cm tylko na zdjęciach takie duże wyszły hehe. Cieszę się, że jednak zdecydowałaś się pójść do lekarza
Aga, Jus, Positive, Madzikovy -&&&&
Niebieska ja powiedziałam mojemu, że znowu coś kupiłam to powiedział tylko: mam nadzieję, że nic różowego hehe na szczęście kurtka ma delikatny kolor i nie daje tak po oczachJeśli mogę Cię prosić to dopisz mi kochana Córka Amelka
Celia im więcej masz wolnego, tym mniej masz czasu hehe oby było tak jak piszeszImię jakie wybraliśmy to Amelia
Ruda ja niestety wczoraj nie umiałam otworzyć Twoich linków żeby pooglądać koszule ale myślę że jeszcze będę miała okazję
kada no to fajnego masz tego lekarzaja też mam parę badań do zrobienia, ale obawiam się że za darmo nie da rady
Magda nie fajnie z tym autem a wiecie chociaż kto Wam to zrobił?
Witaj MikaPola bardzo ładne imię, może uda Ci się męża udobruchać ?
mala_mi Ty chudzielcuładnie wyglądasz
ja bym nei powiedziała że półmetek już za Tobą
Amelka że tyle już masz na plusie? gdzie Ci to poszło?
Kajoni korzystaj z wolnego
Poddaję się..... nie daję z Wami rady
ja tez nie wiem gdzie jest moja macica hehe
a jeśli chodzi o spanie i te, które nie używają rogali itp. to czy macie tak że i tak nie śpicie na lewym boku? Ja zawsze zasypiam na lewym a budzę się na prawym bo tak całe życie spałam
kurde zaraz wychodzę bo lecę na spotkanie a potem pewnie będę miała dużoooo nadrabianiamala_mi, amela, celia, positive, pekinka82, Niebieska, Jus1985, Sylka lubią tę wiadomość
-
Dodi właśnie nie wiem chyba w pupe
No ja nie stronie od słodkiego także tu moge miec pretensje tylko do siebie
JA też staram się spać na bokach ale czasami się burze też i na plecach
ja ogólnie na bokach to nie lubie spać zawsze albo na brzuchu albo na plecach ;/
Ruda27, Kajoni, Dodi lubią tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
nick nieaktualnyNiby dziadkowie narzekaja, ale ja sie im nie dziwie.. Cale zycie przezyli, sa zmeczeni schorowani. A niestety teraz mlodziez jest zbyt chamska i wulgarna, zeby puscic kogos starszego w autobusie czy w kolejce.. Jeden przed drugim sie wstydzi zrobic dobry uczynek..
Kiedys mlodziez byla inna, bardziej wyrozumiala i otwarta. A teraz to sa dzikusy.. Prawde mowiac az sie boje, co bedzie jak nasze dzieci beda nastolatkami i na kogo wyrosna.. Jak patrze w tv, program rozmowy w toku..dzieci elfy!! Az serce boli patrzac na takie cos.. Dzieci emu..
Co do puszczania ciezarnych to wiele starszych osob puszcza baddziej niz ktos mlody.. A starsi tez chca miec swoje prawa, nie ma co osadzac. Maja stare, chore kosci. Ledwo moga chodzic czy stac..
Tak ja uwazam, widze po mojej babci jak jej ciezko chodzic a czasami niestety musi chocby do lekarza pojechac..
Aaa i moze jestem jakas inna, ale ja bym nie chciala byc puszczana przez starsze osoby w autobusie.. Chyba ze bym mdlala to co innego.. Ale rownie dobrze, moglby mnie puscic ktos mlody, a czemu akurat ktos starszy i schorowany.. Mi jest zal takich ludzi po prostuWiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 11:28
celia, Kajoni, Dodi, Jus1985, Sylka lubią tę wiadomość
-
Dodi, ja zasypiam na lewym, budzę się na lewym albo na plecach. Już sama mimowolnie nie przekręcam się na prawy bok, ale wiecie czemu? heh to jest fajne. Ja muszę spać albo przynajmniej zasypać twarzą do "czegoś". Albo do ściany, albo na krawędzi łóżka. Dlatego śpię od ściany, żeby spać na lewym boku, z brzegu śpi mąż. A jak mam spać przy brzegu, to muszę się odwrócić o 180 stopni, żeby być na boku lewym i twarzą "na zewnątrz"
takie dziwadło ze mnie
Oj Ruda, tak tak, psinka jest cudna! Uwielbiam ją i strasznie mi przykro jak skamle w nocy. Jak tylko się do niej przyjdzie w nocy jak się obudzi, to tak strasznie się cieszy i trzęsie, nie wiem czemu. Ze strachu, że była sama, czy jak? Tak mi jej szkoda, ale nie mogę z nią spać w nocy w jednym pokoju, bo mam alergię, jedną noc spała, to ja nie spałam wcale, bo nos zatkany, oczy czerwone. A że sika w nocy jak się obudzi, to wolę na płytkach niż na dywanie. A weterynarz nam powiedział, że jak skomle i szczeka w nocy, to żeby do niej nie chodzić, bo ciężko ją będzie później odzwyczaić a ja w dodatku w "stanie błogosławionym" to powinnam spać, a nie do psiaka latać. A ja nie mogę spać jak słyszę, że ona "płacze". Eh. nie wiem, jak postępować.
Aggie, bądź dzielna! Wszystkie jesteśmy z Tobą i mocno Cię wspieramy!
Camille, starsi ludzie tak mają. W autobusach, w kościołach, w sklepach i przychodniach. A właśnie żeby ciężarną puścić to nie ma kto, bo ciąża to nie choroba, nie my pierwsze, nie ostatnie, dawnej się do samego porodu pracowało, a teraz to "ledwo test ciążowy wychodzi na + to już idą po zwolnienie". Dziś moja lekarka rodzinna mi tak powiedziała, że jakaś taka dziewczyna u niej była z taką informacją po zwolnienieWiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 11:35
celia, Camille87, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDaria to tam gdzie mieszkasz widocznie starsi sa inni - u mnie zenada, jak chodze do osiedlowego sklepu i stoje w kolejce po wedliny to kazdy tylko zerka na moj brzuch i odwraca glowe, a sa to zazwyczaj ludzie 50-60 lat! Ja nie oczekuje puszczanie w kolejce czy ustepowaniabmiejsca w autobusie przez 80latki z laska (chociaz i tak nie jezdze komunikacja miejska). Racje masz w kwesti mlodziezy - niewychowanej niekulturalnej i wulgarnej..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 11:36
Dodi lubi tę wiadomość
-
Ruda, ja sama puszczam osoby starsze w autobusach czy coś, ale najczęściej o miejsce rozpychają się nie ci starzy i potrzebujący, tylko KOBIETY koło 50, z siatami i zakupami i potem miejsca obok siebie nie ustąpią, bo muszą leżeć tam te zakupy, bo się też one zmęczyły. I to mnie drażni. U nas w autobusach na samym przodzie po obu stronach są takie głupie miejsca, nie dwa obok siebie, ale takie jedno na "półtorej" osoby. I jedno jest oznaczone, że dla osób z dzieckiem lub ciężarnych, a drugie że dla chorych, inwalidów, etc. To te baby z siatami, których tak nie lubię, zawsze się wepchają na te miejsca, zajmą całe, bo przecież na 1,5 miejsca dwie osoby nie wejdą, odwrócą się tyłem do przejścia i mają w głębokim poważaniu, że to jest miejsce dla osób uprzywilejowanych. Ale ja też się nie wpycham. Jest wolne to siadam, nie ma wolnego to nie siadam, nie jęczę komuś nad uchem. Trudno. Na szczęście mam siłę, daleko nie jeżdżę.
amela, Camille87, Ruda27, Niebieska, Dodi, Jus1985, Sylka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWiesz Kamila wszedzie sa ludzie co odwracaja wzrok.. Ludzie 5o letni to jeszcze nie dziadkowie, po prostu sa nie wychowani i bezczelni jak widza i nie puszcza.. Ale osoby w wieku 70 lat to ja sama wole przepuszczac niz byc przepuszczana..
I wiesz kajoni taka prawda, kobiety kiedys normalnie pracowaly w ciazy, normalnie funkcjonowaly.. Ja nie mowie ze nie mamy miec zadnej ulgi, ale uwazam ze wymaganie jej od starszych osob jest niezbyt na miejscu.. Oni tez swoje przeszli, nalezy im sie na stare lata chociaz spokoj w autobusie..
Jak bylam ostatnio na pobranie krwi, byla kobieta w ciazy moze w 7 miesiacu i ludzie ja chcieli puscic, a ona stala taka dluga kolejke i czytala ksiazke na stojaco.. Sama chciala.. Ja poki dobrze sie czuje, to nie mam zamiaru wykorzystywac ludzi, zwlaszcza w podeszlym wieku.. Moje to jest zdanie
Kajoni co do pieska to sie nie dziwie.. Ale w koncu on sie przyzwyczai. A ma tam jakies zabawki czy mile miejsce ? Bo napewno mu smutno jak jest w zamknieciu..Kajoni, Dodi, Sylka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKajoni takie babki to inna sprawa.. Jak siadaja na takich miejscach przeznczonych dla innych osob to sa bardzo niepodprzadkul im powinno sie uwage zwrocic..
Ale tez jestem w stanie zrozumiec kobiete w wieku 50 lat zmeczona po pracy i z zakupami ze chce posiedziec.. (Bez siatek na fotelu).. Mi chodzi o to ze nie uwazam ze powinno sie oczekiwac od starszych osob ustepowania miejsca i tyle..
I powiem wam ze zauwazylam, ze bardziej facet pusci kobiete niz kobieta.. Pewnie do tego sama jest matka a jest bardziej wredna niz niejeden mlody facet bez dzieckaKajoni, Dodi, celia lubią tę wiadomość
-
jezu was nadrobic graniczy z cudem:d
Co do ustepowania miejsca itp to nie zgodze sie z Wami ze 50-60 latki powinny ustepowac miejsca moja mama ma 55 lat jest po 2 ciezkich operacjach kregoslupa do tego przechodzi menopauze niedawno miala operacje usuniecia macicy itp jest dosc schorowania mimo iz tego nie widac po niej wiec nie mozna generalizowac itp ja uwazam ze ciaza to nie choroba fajnie by bylo gdyby ktos ustapil miejsca ale tego nie oczekuje bo nie uwazam ze mi sier to nalezy fakt kregoslup mnie boli jak dlugo stoje czy nawet jak chodze ale taki to urok ciazy czasami sadzimy po pozorach a nie wiemy co i jak ze ta np nawet 30 letnia kobieta przeszla wiele itp
dziewczyny 3majcie sie na wizytach i dajcie szybko znac co i jak....Ruda27, celia lubią tę wiadomość
-
Daria, teraz na szczęście cały tydzień jestem w domu to ma mnie non-stop prawie, dziś w nocy spała u najmłodszej siostry mojego P. więc była "cisza i spokój" heh, jestem okropna. Ale teraz śpi tu pod moim łóżkiem i jest cuuudna. Ma zabawki, piłki, gryzaki, gazety, szmatki, wszystko co lubi, ale strasznie potrzebuje bliskości. Jak jesteśmy w kuchni, to nie położy się w swoim legowisku 30cm od nas, tylko na naszych kapciach i co przejdziemy 20-40 cm w jedną czy drugą stronę, to wstaje żeby się znowu koło nóg położyć. To takie małe dziecko przecież jeszcze, oderwane od matki i rodzeństwa.
Ja ustępuję naprawdę ludziom, szczególnie dziadziusiom, bo oni są tacy wdzięczni, a nie tacy, że "i słusznie, bo przecież im to miejsce się należy". I też jest mi przykro, że ich coś boli, są starzy, i mają takie czy inne problemy, ale kiedy była taka sytuacja, że jechała dziewczyna, w zaawansowanej ciąży i w dodatku z nogą w gipsie, siedziała. A jakaś baba, która też siedziała - nie stara, koło 50 na nią najeżdża, że młoda powinna ustąpić miejsca starszym, bo weszła jakaś na prawdę babulinka do tramwaju. Ta babulinka, że nie trzeba, że ona tylko 3 przystanki (faktycznie po tylu wysiadła), a tamten babsztyl (przepraszam, inaczej się nie da), przez dobrych 10 przystanków na dziewczynę fuczał o wychowaniu itp. W końcu jakiś facet koło 50 nie wytrzymał i ją ochrzanił. I słusznie. Ja kiedyś dostałam zjebkę bo chciałam miejsca ustąpić kobiecie, a ona na mnie z gębą, że ona wcale nie jest stara i niepełnosprawna! To człowiek się teraz boi cokolwiek robić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 11:57
Dodi, Jus1985, Ruda27, celia lubią tę wiadomość
-
kurcze Amela, myślałam, że Nela to to samo co Kornela
Mała mi , cudny maleńki brzusioJa mam jakiś taki dziwny. Ale macica jest podobno w dobrym miejscu - 3 palce nad pępkiem. Tylko mam wrażenie, ze mój brzuch też rośnie pod biustem
A co do kawy to piję codziennie latte z ekspresu. Nie umiem się powstrzymać a lekarz mi pozwolił
Celia, mi położne odejmują chyba kg lub pół na ubranie i buty. Ponadto zawsze ważę się koło godziny 17 po południu. Ale to nieważne, bo ja kontroluję swoją wagę i na mojej wadze mam to samo
Camille87 - 26 lat, Szczytno, 2 cykl - 29.07 SYNKUBUŚ
Kasieńka:) - 20 lat, Limanowa, 3 cykl - 01.08 CÓRKA
Lanusia93 - 20 lat, Łowicz, 4 cykl - 01.08 CÓRKALILIENKA
Ruda27 - 28 lat, Śląsk, 4 cykl - 31.07 SYNNATANIEL
Amela - 28 lat, Warszawa, 3 cykl - 03.08 CÓRKANELCIA
Magda2013 - 32 lata, Bydgoszcz, 2 cykl - 3.08 CÓRKAMAJECZKA
Madzikovy - 26 lat, Szczecin, 3 cykl - 4.08 CÓRKAZUZANKA
Kajoni - 24 lata, Kraków, 1 cykl - 5.08 SYNADAŚ
Moni& - 23 lata, Tarnowskie Góry, 1 cykl - 9.08 SYNKACPEREK
Diablo - okolice Gniezna - 10.08
Domi IRL - 10.08
Niebieska - 28 lat, Wrocław, 5 cykl - 10.08 SYNKACPEREK
Kada24 - 25 lat, Mikołów, Emilka 4latka, 3 cykl - 12.08 SYNMATEUSZEK
Macca – 33 lata, Frankfurt am Main, 12 cykl - 12.08 CÓRKA
Nezumi - 13.08
Pekinka82 - 31/32 lat, okolice Łodzi, 12 cykl - 13.08 SYN
marderkowa - 28 lat, Szczecin, 2 cykl - 15.08
Positive - 32 lata, lubuskie, Amelia 7lat, 15 cykl - 14.08
Celia – 32/33 lata, Warszawa, 12 cykl (7cs po poronieniu) – 15.08 CÓRKAJUSTYSIA
Jus1985 - 28 lat, Siedlce, 5 cykl, 18.08
Quendi - 30 lat, Warszawa, 2 cykl - 18.08 (wg.usg 22.08)
Paulia87 - 26 lat, Łódź, 4 cykl - 18.08 SYNMARCELEK
mala_mi - 36 lat, Katowice, 3 cykl (1cs po poronieniu) - 19.08 CÓRKA
Ninkapa - 28/29 lat,UK,Jakub 5 lat, Maksymilian 3 lata, 4 cykl - 19.08 LUKASEK
Aggie - 26 lat, UK, 30 cykl - 20.08ZDROWA CÓRECZKA
MAJECZKA
_Cleo_ - 21.08 CÓRKA
Mika 28 - 28 lat, okolice Poznania, Natalka 5lat - 22.08
Mika1987- 26lat, Miedzyrzecz, 2 cykl-23:08 CORKAMAJUSIA
Sylka - 26 lat, Voss/Norwegia, 3 cykl - 25.08 SYNOLAFEK
Mila - 33 lata, Katowice, Milenka 7lat, 7 cykl - 27.08 SYNBARTUŚ
Gosiaczek - 29 lat, Sosnowiec,5 cykl (1 cykl po poronieniu) - 27.08 SYN
Nadia - 33 lata, Gdańsk, 30.08 CÓRKA
Aicha - 26 lat, Zabrze, 8 cykl, 29.08
Dodi- 30 lat, Mikołów, 7 cykl po poronieniu,25.08 CÓRKAAMELKA
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 12:01
Dodi, amela, celia, mala_mi, Kajoni lubią tę wiadomość
-
A i w drugą stronę też się ludzie boją. Kiedyś jakiś facet chciał ustąpić miejsca dziewczynie i mówi jej, że niech siada, bo w ciąży pewnie zmęczona i takie tam, a ona cegłę spaliła i mówi, że nie jest w ciąży. Taką miała posturę. I co zrobić. Czasem można przegiąć w jedną i w drugą stronę.
Niebieska, Ty jesteś laska, Tobie kilogramy jedynie dodadzą urokuDodi, Jus1985, Niebieska, celia lubią tę wiadomość
-
Amelka no to nic tylko pozazdrościć hehe
Kajoni niezły sposób sobie wypracowałaśja niestety mam problem bo łóżko stoi na środku i jak się leży to każdy ma swoją stronę i ja prawą a m lewą i zawsze wyglada to komicznie bo każdy z nas śpi na kraju w związku z czym muszę zaproponować chyba zamianę miejsc bo innego wyjścia na chwilę obecną nie widze hehe
amela, Kajoni, celia lubią tę wiadomość
-
Mnie ostatnio puszczali w autobusie, ale gro czy starych czy młodych ewidentnie odwraca głowę w druga stronę. Ostatnio chciałam nawet babie powiedzieć ze ciąża to sie juz nie zarazi bo za stara jest i nie musi uciekać wzrokiem w szybę ale sie ugryzlam w jezyk.
Dzis mi chyba córka robi na złość bo znowu sie nie odzywa. A moze wyczuwa moj stres bo i ciśnienie mam wyższe.Dodi, Jus1985, amela, Kajoni lubią tę wiadomość
-
Madzikovy Ty się kochana nie denerwuje bo nie ma czym a wtedy Zuzka zacznie fikać
Ja na szczęście nie korzystam z komunikacji miejskiej i dzięki Bogu bo byłabym chodzącą bombą a ponadto dziennie ktoś pewnie dostałby opr. Tak więc denerwuję się tylko za kierownicą i to mi wystarczy
Powiem Wam co mnie np bardzo denerwuje. To co piszecie o autobusach ok, zgadzam się z Wami ale jedno mnie zawsze będzie wkurzać. Chodzi mi o kościół a mianowicie o fakt iż zdaje sobie sprawę że jak przyjdę wcześniej to mam szansę usiaść jak później to będę stała. Dlatego wkur.... mnie to jak jestem wcześniej żeby usiąść a przychodzi babka nie koniecznie stara 3 minuty przed rozpoczęciem i mi fuczy pod nosem. Kiedyś za młodu ustąpiłam, teraz starszej kobiecie też wstanę ale jak widzę kogoś młodszego to ni chu, chu.....Jus1985, Sylka, Kajoni lubią tę wiadomość