X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pekinka popieram w 100% :D chrzest dziecku nie zaszkodzi a jego brak moze niezle namieszac ..

pekinka82 lubi tę wiadomość

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana ale ja nie spalam :( polezalam teraz i były 2 takie delikatne.... Martwię sie..

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy...nie martw się... Też zmartwiona zapytałam o to lekarza... że raz kopniaki są bardziej odczuwalne, raz mniej...a czasem wcale... Powiedział, że na tym etapie nie ma na to reguły....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2014, 23:08

Madzikovy, Sylka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy masz wizyte??

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pekinka a co z tym pieskiem co sie blakal u was??

• Niebieska Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek też dzisiaj nie kopie !! :P Co za dzień ... :P

Pekinka ma rację. Jeżeli Twój mąż Quendi obchodzi i lubi święta Bożego Narodzenia, to jest "hipokrytą", że uważa się za antychrześcijanina :P ( nie obrażając go, ale możesz podać taki argument).
    Dla mnie mega śmieszne jest chrzczenie starych ludzi, najlepiej w rzekach :P
    W wieku młodzieżowym będzie się dzieciak wstydził przed rówieśnikami a na starość to oleje.
    Jak dorośnie, szybciej zmieni wiarę z katolickiej na inną niż się ochrzci :P
    Ja myślę, że przekonasz męża :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2014, 22:59

Camille87, pekinka82, Sylka, celia, Dodi lubią tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem co do Chrztu i Komunii...
    Dzieci chodzą do szkoły... i potem wstyd będzie i rodzicom i dziecku, gdy przyjdzie np. czas Komunii... Wówczas wyjdzie brak Chrztu... i co dalej??
    I taki Chrzest na biegu-przyniesie dziecku i rodzicom więcej wstydu i niepotrzebnego stresu.... (Byłam świadkiem takiej sytuacji-i dziecko było palcami wytykane przez innych) .....
    Dla mnie Chrzest kojarzy się z małym dzieciątkiem góra do 2 latek.... I tego będę się trzymać ....

To moje kolejne zdanie na ten temat :P

Niebieska, Camille87, Sylka, celia, amela, Dodi lubią tę wiadomość

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dałam dalej kolejne ogłoszenia... Ponoć zaginął starszemu małżeństwu z pobliskiego miasteczka. Mają jutro przyjechać i go szukać..... no i zabrać. Zobaczymy co będzie jutro. W tej sprawie kontaktowało się ze mną i moją ciocią schronisko, gdzie właściciele zwrócili się o pomoc...Zobaczymy co będzie jutro.

Dodam,że psina to owczarek środkowoazjatycki :) Więc to żaden kundelek :D
    Ułożony ...zrobiłam mu dwie foty jak go karmiłam, które widać w poście na FB..
    Boję się tylko o to ...że ktoś mu zrobi krzywdę.. Pies nie czuje niebezpieczeństwa ze strony samochodów. Pierwszy raz zobaczyłam go na skrzyżowaniu, gdy biegał pomiędzy jeżdżącymi samochodami....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2014, 23:07

Camille87, Sylka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem wlasnie, moja kolezanka na studiach miala owczarka srodkowoazjatyckiego one sa ogromne! :-)
    Ale ciesze sie ze ta historia zbliza sie ku dobremu zakonczeniu bo widzialam Twoje wpisy na fb i szkoda mi sie tej psiny zrobilo :-(

Oby jego wlasciciele szybko go znalezli!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2014, 23:08

pekinka82, Dodi lubią tę wiadomość

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam nadzieję , że jutro zjawią się właściciele psa i zabiorą go do domu... (Ją , bo to ponoć suczka)....
    Ale zastanawiam się ...jak to wyszło, że pies pokonał 20 km.... jak nie ciut więcej.
    Już ponoć sunia im raz uciekła, teraz drugi raz... Więc albo słabo jej pilnują...lub psina poczuła wiosnę..... a o złych rzeczach nawet nie chce myśleć (że uciekła, bo coś złego jej się działo)...
    Jutro wyruszam na patrola po moim mieście, by namierzyć psa i podac dalej informacje dla właścicieli, by wiedzieli gdzie podjechać.

Camille87, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psy raczej nie uciekaja gdy dzieje im sie krzywda - to czasem smutne ale nawet jak cos im sie dzieje to sa zbyt wierne zeby uciec.. pewnie ogrodzenie jest niewystarczajace .. trzeba byc dobrej mysli :-)

To powodzenia w poszukiwaniach :-)

Ja klade sie spac - a brzuch mnie tak swedzi ze nie wytrzymam :-(
    Dobranoc :*

pekinka82, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc Kamilko....
    A brzusio nasmaruj jakimś mazidełkiem :)

Camille87 lubi tę wiadomość

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy moja tez dzisiaj caly dzien nie kopala-rano tylko o 4:30 dokladnie, bo sie obudzilam to czulam i raz w dzien jak lezalam i to wszystko. Jak widzisz nie tylko Twoja corcia jest mniej aktywna. Chyba dzisiaj taki dzien ze nasze dzieciaczki byly leniwe ;)

Pekinka wiesz ze moj maz tak samo uwaza ze dziecko powinno samo zadecydowac w jakiej chce zyc wierze ? ale mysle ze on zartowal z tym. Powiedzialam mu ze kazdy moze zmienic wiare kiedy chce ale nasza corcia ochrzczona bedzie bo ja tak zostalam wychowana,zreszta on tez.
    Tylko ten swiat teraz zwariowal :P

Mila-wanienka wypasiona ale nie na moja kieszen :D ciekawe czy ktos sie na nia skusi :P

Klade sie juz spac,dobranoc ! :)

pekinka82, Camille87, Madzikovy, Sylka, celia, Dodi lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DOBRANOC <3 :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pekinka82 wrote:
    Dobranoc Kamilko....
    A brzusio nasmaruj jakimś mazidełkiem :)

Smaruje oliwka gruba warstwe :-(

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już też posmarowałam się oliwka....i uciekam spać. Całuski dziewczyny.

Camille87, Sylka lubią tę wiadomość

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, wiem, marudze....i nie wiem skąd u mnie te obawy.
    Pekinka mam nadzieje ze psiak odzyska swoją rodzine... To smutne...ja sie zawsze tym przejmuje...rok temu wyszłam ze swoim i znalazłam yorka. Siedział z obraza bez smyczy i czekał. Zabralam go, zostawiłam swoje plany, poszłam do mojego W do pracy z nim, wydrukowalismy ulotki, dzwonilam do osiedlowych ludzi którzy wywiesili ulotki o zaginieciu yorka ale nic to nie dało. Pojechałam do schroniska aby sprawdzić czy ma chipa ale nie miał. Nie mogłam go zabrać do domu bo moj psiak by go nie zaakceptował, wiec odstawilam go do rodziców pod wieczór a my z W potem rozwieszalismy ulotki. Po godzinie zadzwoniła Pani, jego właścicielka :) uciekł jej jak poszła do apteki. Pies był cały dzien na gigancie, ale nie wiem co by z nim było, jakbym go nie zabrała, ruchliwe ulice itd. Fajnie ze tez pomagasz Pekinka <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2014, 00:53

Camille87, pekinka82, Sylka, celia, Dodi lubią tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pekinka82 wrote:
    Moim zdaniem co do Chrztu i Komunii...
    Dzieci chodzą do szkoły... i potem wstyd będzie i rodzicom i dziecku, gdy przyjdzie np. czas Komunii... Wówczas wyjdzie brak Chrztu... i co dalej??
    I taki Chrzest na biegu-przyniesie dziecku i rodzicom więcej wstydu i niepotrzebnego stresu.... (Byłam świadkiem takiej sytuacji-i dziecko było palcami wytykane przez innych) .....

Hej Mamusie!
    Niebieska zgadzam się-sama jestem nauczycielem i wiem jak to jest!
    Już jestem po rozmowie z mężem. ..będzie chrzest i komunia!!
    Już o tym nie myślę.

Miłego dnia Dziewczyny, weekandy mam raczej poza netem :-)

Camille87, Niebieska, pekinka82, MILA, Sylka, celia, amela, Dodi lubią tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi to super :-) widzisz, my ciezarne zawsze reagujemy impulsywnie i emocjonalnie jest placz a potem okazuje sie ze niepotrzebnie ;-) ktory argument zadzialal? :-)

Madzikovy dobra duszyczka z.Ciebie :-) ja do psow mam slabosc.. nawet dzis snil mi sie moj psiak ze pbiegl za rowrzysta i nie wracal :P wolalam go a on nic! To dopiero koszmar :( ale teraz lezy kbok mnje w lozku .a ja go drapie za uszkiem hihu

Moni&, Magda2013, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia supe ze pomoglas psinie i przynioslo to zamierzony efekt:) pekinka mam nadzieje ze wlasciciel tego pieska tez sie znajdzie.
    co do wiary to my tez jestesmy wierzacy a do kosciola chodzimy "okazjonalnie". ale dziecko bedziemy chrzcic bo uwazam ze wyrzadzilibysny krzywde nie robiac tego. trzeba miec tez na wzgledzie innne sakramenty np komunia, co dziecko potem powie mamo a dlaczego ja nie ide do komunii a inne dzieci ida? uwazam, ze dziecko i tak wychowujesie w wierze takiej jak rodzice do pewnego czasu, bierze autorytety. a jak bedzie chxial cos zmiwnic w swoim zyciu jak bedzie pelnoletni-jego wybor.
    ja juz wstalam, kregoslup mnie bolijakos zle spalam. sloneczko swieci wiec zapowiada sie fajny dzien:) milej niedzieli!
    aa i Madziu nie boj sie, ze maluszek Zuzia mnie kopie, po prostu sa dni kiedy jest mniej aktywna. moj Kacperek ma jakis dziwny rytm dwa dni kopie jak szalony a nastepne dwa leniuszkowi sie prawie nie chce:P

pekinka82, Magda2013, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
‹‹ 876 877 878 879 880 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ