X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MILA w ikei jest dużo fajnych rzeczy dla dzieciaczków, w dobrych cenach i całkiem dobrze wykonanych :) Wanienkę też kupiłam o taką http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40248443/ fajnie wykonana i ma te gumowa antypoślizgi więc super! Mój mąż się zastanawiał czy mały się do niej zmieści hahaha załamał mnie ;)
    Kupiliśmy też lampkę nocną (kinkiet) który będzie świecił całą noc w sypialni :) Daje bardzo delikatne światło, będzie idealna :) Mój mąż już ją powiesił, ale ma radoche :)

MILA, Ruda27, Magda2013, celia, Dodi lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nigdy w ikei nie bylam :P bo w okolicy nie ma :-(
    Ale firma w ktorej pracowalam produkowala meble dla ikei w szwecji i wiem ze maja mega mega wymagania :-)

Sylka, celia, Dodi lubią tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka właśnie wydawało mi się ze ta wanienka jest mała ale tez m sie bardzo podoba :-) :-P
    musze ją na żywo zobaczyć, bo prawda jest taka ze takie dzieciątko długo sie kąpie w takiej wanience. MOja córka była w niej kapana co najmniej do ukończenia pół roku ( a może i dłużej) na pewno do momentu jak już siedziała :-) więc ja raczej się nastawię na większą wanienkę :-) Na szczęście mam blisko do Ikea więc spoko :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2014, 19:57

Sylka, celia, Dodi lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jest jakaś super wielka ta wanna ale da rade :) Za 20 zł chyba nie ma co się zastanawiać ;)
    Kamilcia ja teraz też nie mam blisko do ikea - 100km drogą górską więc to nie jest tak hop siup :) Dlatego kupiłam wszystko co przyszło mi do głowy, żeby nie jeździć milion razy :)

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a może małe spa, cena nawet przystępna co? :-P :-) hah hahahha

chyba padnę

http://allegro.pl/okbaby-onda-luxy-bubbles-wanienka-kapielowa-spa-i4117824299.html

a tak serio to rzecz odnośnie wanienki jaką mogę doradzić to zeby miała odpływ.
    Przy córce miałam inną wanienkę na początku taką bez odpływu i wylewanie z niej wody odbywało się za pomocą garnków, wiaderka - normalnie masakra :-P potem miałam taką z wężykiem i odpływem. Mąż np stawiał wanienkę na pralce, albo stała na stelażu, węzyk kierjesz do umywalki i tyle. Wracasz , przecierasz ściereczką i chowasz a tak jak nie było tego odpływu to zanim oporządziłam małą i wróciłam to z wody z tym mydłem zdążył sie zrobic szpetny osad, który i tak musiałam myć :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2014, 20:16

Camille87, pekinka82, Sylka, celia, Dodi lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no jasne ;-) kupilas sporo wiec sie oplacalo jechac ;-) ja do najblizszej ikei mialabym jakies 170 km(do wawy) a chyba w zasadzie wszystkie te najwazniejsze rzeczy mam :-)
    Wanienke dostane od siostry :-) takze szkoda pieniedzy na droge ;-)

MILA, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MILA wrote:
    a może małe spa, cena nawet przystępna co? :-P :-) hah hahahha

chyba padnę

http://allegro.pl/okbaby-onda-luxy-bubbles-wanienka-kapielowa-spa-i4117824299.html

Cena calkiem przystepna :P i wysylka gratis hahaha

MILA, Sylka, celia, Dodi lubią tę wiadomość

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanienka w cenie dobrego , używanego samochodu :D hahaha :D

MILA, Camille87, Sylka lubią tę wiadomość

• mika1987 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Le Jezu:)wanienka odlot a raczej cena:)ja sie rozgladalam za stelazem do wanienki,bo nie bede miala chyba miejsca zeby ja stawiac na czyms..

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane!

Napracowałam się dzisiaj z mężem-zrobiliśmy 180 pierogów, bylo mega fajnie a na wieczór tak mnie
    WKUR...ze siedze i placze, no masakra jakaś! ! Nie rozumiem facetów! !
    I tekst-"Nie denerwuj mi dziecka" nie chce przeklinac bo nie starczyło by mi forum!!!
    Wszystko poszło o chrzest...bo on nie chce chrzcić dziecka! ! Niech dziecko samo zdecyduje. Łzy mi lecą. ...

tb736iyeli5hckvm.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, fajnie ze ju tyle macie, ja nadal nic.ale od przyszlego miesiaca zaczniemy:)
    Quendi czemu nie chce chrzcic dziecka? moim zdaniem niektore decyzje musza podjac rodzice..

Camille87, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi nie denerwuj sie.. moj maz tez byl przeciwny chrztowi - uwazalnze dziecko samo powinno zdecydowacno wyznaniu i nie powinnismy go narzucac ale przekonalam go argumentem, ze jesli faktycznje kiedys uzna ze chce przejsc na inna wiare zawsze moze to zrobic, a nie chrzcac go spowodujemy ze bedzie czul sie "odrzutkiem" bo jak wytlumaczyc dziecku dlaczego on nie ma komunii dlaczego on nie dostaje prezentow (bo dla dzieci o to glownie chodzi w tym sakramencie) a inne dzieci tak.. zgodzil sie ze mna ten argument go przekonal tez nie chce aby nasz syn czul sie gorszy.. Porozmawiajcie na spokojnie, moze zmieni zdanie :-)

MILA, Moni&, Sylka, celia, Dodi lubią tę wiadomość

• Quendi Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo mój mąż to zatwardzialy anty chrześcijan :-(
    Jeszcze jest trochę czasu do chrztu. Może dojdziemy do porozumienia. ..ufam że tak. Ale dzisiaj mi wbił nóż w serce!! To boli...
    Dobrze że jeszcze na ślub zdążyłam z jego teoriami...

tb736iyeli5hckvm.png
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia a Twój mąż chodzi do Kościoła? Przepraszam że tak pytam. ..

tb736iyeli5hckvm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi wrote:
    Kamcia a Twój mąż chodzi do Kościoła? Przepraszam że tak pytam. ..

Tak jest wierzacy kiedys nawet bardzo praktykujacy ale wiele sytuacji odepchnelo nas od kosciola i obecnie nie chodzimy - wierzymy w Boga ale nie chodzimy do kosciola..dlatego przez pewien czas byl przeciwny chrztowi..
    Twoj maz nie powinien podejkowac takiej decyzji tylko z powodu takiego ze sam nie wierzy - powinien takze respektowac Twoje zdanie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2014, 22:12

celia, Dodi lubią tę wiadomość

• Quendi Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech mój mąż charakterek ma niezły-trudny!
    Pocieszam się tym że jeszcze będę miała trochę czasu...
    Póki co muszę już o tym nie myśleć.
    Dziękuję :-*
    Dobranoc

tb736iyeli5hckvm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jest jeszcze troche czasu na pewno uda Ci sie go przekonac ;-)
    Dobranoc :*

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo
    Dziś cały dzien poza domem, jutro tez bo lecę z mama na zakupy a moj W z moim tata na śledzie do Świnoujścia jedzie.

Sylka ten ręcznik jest piękny :)

Quendi nie zamartwiaj sie, przecież Twój mąż nie moze zadecydować sam, wiec jak sie uspokoicie to porozmawiaj z nim na spokojnie. Argument Camilli jest na prawdę dobry.

Chyba osiwieje do sierpnia ...mimo iż mam blond włosy i mało co widać to sierpień bedzie należał do mnie...moje dziecko znowu pokopalo pare razy w dzien i cisza.... Nie wytrzymam.... Serio zaczynam sie juz denerwować, wiem, ze to nie pierwszy raz...ale to jest takie ....nie wiem, czuje sie bezsilna...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2014, 22:31

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi....Nawet jeżeli wierzymy a nie praktykujemy np.chodzenia do Kościoła....To i tak cały rok kręci się wokół naszej wiary. Święta które obchodzimy lub inne ważne dni. Więc obchodząc je...praktykujemy naszą religię.... Uważam, że Chrzest bardziej się przyda niż zaszkodzi...Takie moje zdanie. Nasi rodzice też za nas zdecydowali- i jakoś krzywda nam się nie stała.

Co innego gdy rodzice są różnych wyznań...Wówczas faktycznie mogą taki wybór pozostawić dziecku...By wybrało swoją religię...

Mężem się nie przejmuj- faceci kochają wkur***** ech...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2014, 22:45

Camille87, Madzikovy, Niebieska, Moni&, Sylka, celia, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy moj tez dzis mniej kopie.. taki dzien i tyle :-)
    Ja spalam w ciagu dnia wiec pewnie czesc kopniakow przegapilam ;-)
    Nie martw sie :*

‹‹ 875 876 877 878 879 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ