Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Aggie
ciesze sie ze wszystko na dobrej drodze
nadal trzymam kciuki
Kajoni gratulacje:) najwazniejsze ze wszystko jest oki
Ja tez ogladalam wczoraj Pasje ale faktycznie najstraszniejsze sceny to to biczowanie
Camilla Kajoni Kada gratulacje kolejnego tyg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 09:59
-
dzien doberek
a ja w koncu sie wyspalam
rzadziej sie budzilam, i usypialam szybciutko, mdlosci jakby zelzaly (to wszystko musialo byc po prostu stresem jak moj mowil). Teraz jem sniadanko i sortuje ciuszki od siostry
Dziewczyny co bedxziecie wolaly ubierac swoim maluszkom? W sensie mini normalne ubrania czy "spiochy" i inne typowo dzieciece ubranka? Siostra dala mi mnostwo ubranek ale one sa bardziej mini wersja moich wlasnych, i nie jestem zadowolona, bo uwazam ze maluch wyglada slodziej w tych spioszkach i wygodniej jest maluszkowi... a Wy co sadzicie?
Dalej nic nie wiem, ale jestem pelna dobrej nadzieji i pozytywizmuKajoni, MILA, Camille87, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość
-
jezeli mam umowe przedluzona do dnia porodu do przysluguje mi zasilek macierzynski wyliczony z 12 miesiecy wstecz lub jak moim przypadku z 3 miesiacy srednia i moge przez rok go miec. czyli jak urodze maz idzie do pracy z zaswiadzceniem ze urodzilam juz i nastaje rozwiazanei umowy ale bierze sie kartke Z-3 i zalatwiamy sobie zasilek
Kajoni, Moni&, MILA, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość
-
Hej Aggie! Twoje nastawienie jest wazne, bo wtedy maluszek tez jest spokojniejszy
Co do ubranek, to mam duzo bodziakow i spodenek, spiochy tez mam i rumpersy. Bede ubierac co mam, dokupie tylko kilka ubranek takich "do wyjscia" jak trzeba bedzie malego odstrzelic na prezentacje hahaAggie, Magda2013, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość
-
kada24 wrote:jezeli mam umowe przedluzona do dnia porodu do przysluguje mi zasilek macierzynski wyliczony z 12 miesiecy wstecz lub jak moim przypadku z 3 miesiacy srednia i moge przez rok go miec. czyli jak urodze maz idzie do pracy z zaswiadzceniem ze urodzilam juz i nastaje rozwiazanei umowy ale bierze sie kartke Z-3 i zalatwiamy sobie zasilek
No i wszystko jasne. Tak myslalam -
dzień dobry
Ja dzis wstała o 9:30, plecy mnie jakoś bolą i w ogóle chodzę jak jakaś babcia !
Dziewczyny gratuluje rozpoczętych kolejnych tygodni
Kamilka ja też się boje tej skóry na brzuchuObyśmy nie miały tego zmartwienia !
Positive i Aggie trzymam kciuki i czekam na dobre wieści od Was
Ciekawe jak tam Daria na badaniu !
Moja mała w nocy miała czkawke i teraz rano hehh śmieszne uczucie
Ide zrobić sobie Kawke
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 10:20
Magda2013, Camille87, Ruda27, Sylka, celia, Dodi lubią tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
uff dziewczyny, nie jestem podejrzana o morderstwo
Z sądu przyszedł wypis z ksiąg wieczystychBo przecież mamy domek z działką
A całą noc mi się to śniło. Dlatego nocka taka do baniSiedziało na głowie
Kajoni, MILA, Camille87, Magda2013, amela, Sylka, celia, Dodi lubią tę wiadomość
-
Kamilka, ale ja jestem niziutka bo mam tylko 160 cm wzrostu:P
Agus dobrze, ze masz takie nastawienie:) na dovre wiesci dzis czekamy, pamietaj slonko:*
Kada dzieki za informacje, jak mi nie przedluza umowy to przynajmniej wiem ze normalnie zasilek dostane i bede mogla siedziec przez rok na macierzynskim. jak jest mozliwosc to kazda chce wykorzystac tyle czasu zeby spedzic z malenstwem:)
dziewczyny tez sie obawiam wiszacej skory na brzuchu, moja mama ma pomarszczona wokol pepka po dwoch ciazach, mam nadzieje ze ja tak nie bede miala. ale wydaje mi sie ze po porodzie i po okresie pologu bede robic cwiczenia na miesnie brzucha, nie trzeba nogdzie wychodzic z domu, nie zajmuja duzo czasu a mozna robic kilka razy dziennie a napewno cos pomoze. kiedys mialam faze na brzuszki i robilam 500 dziennie no i brzuszek wyrzezbiony byl, ale kiedy to bylo:P
Kacpercio sie budzi, zjadlam kilka ciasteczek i pokopal troszke:)Magda2013, Ruda27, celia, Dodi lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
Magda2013 wrote:Kada a nie jest tak ze mozesz sie zdecydowac na ile chcesz ten zasilek macierzynski ?? ja slyszalam ze jesli chcesz na rok to dostaniesz 80% a na pol roku-to wtedy 100 %
DOKŁADNIE TAK WŁAŚNIE JEST JAK MAGDA PISZE !!Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 10:32
Magda2013 lubi tę wiadomość
-
Niebieska, dobrze wiedziec, ze nie masz zapedow morderczych.
Jak pisze Magda, mozna brac 100% zasilku przez pol roku (a jakby soe zdecydowalo ze chce sie kolejne pol roku to wtedy 60%) albo caly rok 80%, ja bede rok, a w tym czasie planuje szukac pracy, ale chyba juz nie jako nianka. Mam tez w planach, jak czas powzoli, zeby nauczyc sie jakiegos jezyka dodatkowo, moze hiszpanski? Najmlodsza szwagierka super umie i daje lekcje to moze dam jakos rade.
Amela, ale jestes spioch! Ja juz dawno w pracy, ale kompletnie nie mam weny, zwlaszcza po 1,5 tyg. Bez pracy.
Ruda dzis ma wizyte? Poszla juz?Niebieska, Dodi lubią tę wiadomość
-
Daria ma dziś badanie glukozy ;/
NIe zaprzeczam, spioch jestem, ale późno sie też kłade spać, jak to każdy mi mówi korzystaj bo później tak nie będzieno to korzystam
MILA, Camille87, Kajoni, celia, Dodi lubią tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
Kajoni wrote:Niebieska, dobrze wiedziec, ze nie masz zapedow morderczych.
Jak pisze Magda, mozna brac 100% zasilku przez pol roku (a jakby soe zdecydowalo ze chce sie kolejne pol roku to wtedy 60%) albo caly rok 80%, ja bede rok, a w tym czasie planuje szukac pracy, ale chyba juz nie jako nianka. Mam tez w planach, jak czas powzoli, zeby nauczyc sie jakiegos jezyka dodatkowo, moze hiszpanski? Najmlodsza szwagierka super umie i daje lekcje to moze dam jakos rade.
Amela, ale jestes spioch! Ja juz dawno w pracy, ale kompletnie nie mam weny, zwlaszcza po 1,5 tyg. Bez pracy.
Ruda dzis ma wizyte? Poszla juz?
O wlasnie tak. Kajoni masz racje !!!
Ja chyba tez sie zdecyduje na rok od razu.
Kajoni, Dodi lubią tę wiadomość