X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni-wlasnie jak sie robi ok 500 brzuszkow dziennie to daje to jakis efekt. Ja kiedys robilam ale ok 80 i zbytnio to nic nie dalo. Moja mama tez ma pomarszczona. Dlatego uwazam ze trzeba duzo balsamowac brzuch zeby ta skora byla elastyczna i dobrze nawilzona.
    Ja ewentualnie bede hulahop krecic :D

Camille87, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba też na rok, mąż mi wcześniej pewnie nie pozwoli :P Zresztą nie mam za bardzo z kim dziecka zostawić :)

ckaiflw1up047qr9.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila, genialne podejscie! Mialam i mam dokladnie takie samo haha

MILA, celia lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska to teraz mozesz juz spac spokojnie hehe

MILA lubi tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie ciekawe czy tam Daria nie padla po tej glukozie :P
    Kada bardzo dobrze ze zadzwonilas masz pewne informacje :-)

Aggie ja bede ubierac w spiochy pajacyki itp :-) takie mini wersje ubran moze jak dzidzius hedzie wiekszy, nie moge przepatrzec jak niektore mamy sciskaja dzieciatka w ciasne jeansowe ogrodniczki bo ladnie wyglada a dzidzius siensciska i na pewno wygodnie mu nie jest :-( ale jakies koszule jak najbardziej :-) dzidzius musi miec wygode dla mnie to podstawa!

Kajoni badz twarda i idz do fryzjera :P
    Lanusia juz chyba dawno sie przeprowadzila, obiecala ze jak pouklada swoje sprawy to sie odezwie wiec albo nie dotrzymala slowa albo tych spraw nie poukladala :-(
    Paula ma wizte w czwartek pisala ze da znac co i jak :-)

Ja pije kawke i mam zamiar isc na spacer, co prawda zaczelo padac ale jak przestanie WYCHODZE :D
    Rozmawialam z siostra i mnie troche pocieszyla z waga.. mowi ze prawdopodobnie tak hormony dzialaja ze zatrzymuje wode tluszcz dla dzidzi i nie wykluczone ze w pewnym momencie waga stanie a dzidzius bedzie bral z zapasow... moja siostra pod koniec ciazy wrecz chudla tak corka z niej wysysala ale za to pokarmu nie miala wiec pociesza ze ja moze mleka wiecej wyprodukuje :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 10:51

amela, Kajoni, celia, Dodi lubią tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska sorki bo pewnie ja Cie tez wczoraj nastraszyłam, ale to juz takie zboczenie po byłej pracy, sorki jeszcze raz:*

Niebieska, celia, Dodi lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda2013 wrote:
    Moni-wlasnie jak sie robi ok 500 brzuszkow dziennie to daje to jakis efekt. Ja kiedys robilam ale ok 80 i zbytnio to nic nie dalo. Moja mama tez ma pomarszczona. Dlatego uwazam ze trzeba duzo balsamowac brzuch zeby ta skora byla elastyczna i dobrze nawilzona.
    Ja ewentualnie bede hulahop krecic :D

Ja mam hula hop taki 2, 5kg z wypustkami masujacymi przed ciaza krecilam godzine dziennie i efekty byly zatrwazajace B)

Magda2013, Ruda27, Kajoni, Dodi lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no widzicie dziewczyny, mamy tyle sposobow na modelowanie sylwetki po porodzie, pozostanie nam tylko sie motywowac:D potem bedzieny pokazywac jak nam brzuszki maleja i nabieraja miesni:P
    ja tez od razu pojde na rok. mimo ze bede miala z kim dziecko zostawic to chce dluzej z dzieckiem posiedziec w domu, jeszcze sie w zyciu napracuje:)

Magda2013, Ruda27, celia, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:
    Niebieska sorki bo pewnie ja Cie tez wczoraj nastraszyłam, ale to juz takie zboczenie po byłej pracy, sorki jeszcze raz:*

Nie no co Ty :P Ja mam taki walnięty charakter, wszystkim się strasznie przejmuję i analizuję :P Mój mąż to olał :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 10:57

amela lubi tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też w takim razie coś takiego dostane z sądu ?

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie hulahop http://allegro.pl/hula-hop-hulahop-z-masazem-40-kulek-wysylka-kurier-i4129394349.html

Aggie ja tez bede ubierac w spioszki,body, pajacyki. Tak jak pisze Camille byle by bylo wygodnie. Zadnych sztucznych ubran. Chyba ze juz bedzie wieksza tak ok 1,5r-2l. to wtedy. Ale na poczatku tylko bawelna.

Camille oby bylo jak mowi Twoja siostra :) bo moja waga w zastraszajacym tempie pedzi w gore :/ niedlugo wyjde poza norme na wykresie a wcale nie jem duzo. Fakt,zjem cos slodkiego codziennie ale to sa takie pojedyncze rzeczy np.drozdzowka innego dnia wafelek.

Camille87, celia, Dodi lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra ja lece na miasto pozalatwiac sprawy :)
    Milego dnia ;)

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :)
    Dziekuje ze pamietalyscie o moich badaniach dzisiaj.
    Wiec tak, sama glukoza bardzo slodka ale da sie wypic. Myslalam ze to bedźie taki kleik a to normalnie sie pije.. Po jakis 20-25 min masakra tak mi bylo zle i slabo, myslalam ze zwymiotuje i padne. Marzylam zeby tylko sie polozyc.. Ale po paru minutach przeszlo i juz ok bylo.. Po 1 godzinie klucie po nastepnej znowu,, wiec 3 razy, ale to dla mnie nie byl problem..
    Wrocilam to zjadlam bule i muffina :P
    Jutro mam wyniki, troche sie boje bo ja tyle slodkosci jem :/

Kamila gratuluje 26 tygodnia! :)
    Kajoni Tobie 25! :) ale czas leci :) Kada Tobie tez! :)

Kamila mojej siostrze tez waga pozniej szla wolniej, wiec licze ze tez tak bedzie i u nas :P

Madzikovy widzisz balas sie a coreczka pozniej dala o sobie ostro znac :)
    Moj dzisiaj po glukozie tez szalal :)

Oczywiscie ńie pamietam co bylo pisane i ominelam napewno wiele :/

Aaa co do ubranek dla dzieci to napewno to co wygodne, ale ja nie uwazam ze krotkie dzinsy sa niewygodne, z reguly to mieciutka bawelna jest :) raz na jakis czas napewno ubiore tak mojego malucha, zwlaszcza na wesele w sierpniu :P

Kajoni, amela, Sylka, Camille87, Magda2013, celia, Dodi lubią tę wiadomość

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja w ksiazce ktora mama mojej malej ma "matka i dziecko" jest napisane, ze trzeci trymestr zaczyna sie w 25tygodniu. He? O co chodzi? Czemu tak? Przeciez to za wczesnie chyba.

Camille, tak zrobie, bede twarda i sobie zrobie fryz!

Ja te ciuszki co kupilam to mam tez bawelniane :)

Daria, super, ze dalas rade! Twarde z nas babki, co to taka glukoza dla nas :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 11:49

Ruda27 lubi tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria dobrze że masz już to z głowy :) NA pewno wynik będziesz miała dobry !
    Kajoni III trymestr to się zaczyna chyba od 28 tygodnia, ja mam tak u siebie napisane :)

Ruda27, celia, Dodi lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Laski!

Ja wróciłam z pracy i jestem padnięta... Plecy to tak mnie bolą, usiadłam i już pewnie nie wstanę ;)

Niebieska a pisałam wczoraj wieczorem, ze to pewnie z ksiąg wieczystych, pewnie już nie doczytałaś ;)

Ruda dzielna z Ciebie dziewczyna ;)

Gratuluję Kajoni 25 tyg, Camille 26 :) Ale ten czas ucieka....

Niebieska, celia, Dodi lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria super ze dalas rade ;-) ja jutro ide na ta glukoze musze sobie tylko pojemniczek.na mocz kupic to wszystko na raz zrobie :-)
    Jest wiec nadzieja ze ta tendencja wzrostowa wagi sie zahamuje ;-) pocieszajace hehe

Wg mojej ksiazki III trymestr zaczyna sie w 27tc ale nie wiem czy skonczone wowczas byloby tak jak Anitka pisze ze w 28 tc :-)
    Magda ja mam takie hula hop ale waga inna ;-)
    http://allegro.pl/show_item.php?item=4115920410

Dobra ja ide na spacer chmury przeszly moze padac nie bedzie :-)
    Ja dzis do 20 sama :-( maz na kursie po pracy..

Bede pozniej pa!

Ruda27, Magda2013, celia, Dodi lubią tę wiadomość

• Niebieska Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:
    To ja też w takim razie coś takiego dostane z sądu ?

hehe, przynajmniej nie będziesz się stresować.
    Ja przy umowie wstępnej z deweloperem byłam poinformowana o tej księdze wieczystej. Ale jestem w szoku, że to tak szybko przyszło, bo jeszcze nie podpisaliśmy właściwej umowy.
    Jeżeli działka ma należeć do Ciebie, czyli będzie Tobie przepisana to myślę, że też dostaniesz :) Ale nie wiem, jaką masz umowę z deweloperem :)

ckaiflw1up047qr9.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez lece na spacerek i do sklepu :)

Ruda27 lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka wrote:
    Hej Laski!

Niebieska a pisałam wczoraj wieczorem, ze to pewnie z ksiąg wieczystych, pewnie już nie doczytałaś ;)

Doczytałam dzisiaj rano, bezpośrednio przed odebraniem pisma. To się trochę uspokoiłam :)

Sylka lubi tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
‹‹ 894 895 896 897 898 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ