X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Monia :) moze przeboleje to mleko z czosnkiem.. :/
    Dzisiaj powrot do rzeczywistosci.. :( on pon mam isc do pracy ale chyba pojde na l4 jednak..

Monia to oby pogoda dopisala, moze sie polepszy pozniej :)

• Moni& Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria to sie nie zastanawiaj tylko idz na l4, nie ma to jak lezenie w swoim łozku i kurowanie sie. ale te 2 tyg szybko zlecial i juz wracasz. ale chcesz w Polsce rodzic? to znowu sie z rodzinka zobaczysz:)
    no na razie z pogoda nie jest zle bo nie pada i 12 stopni oby sie utrzymalo. a dzis mała od narzeczonej mojego kuzyna ma urodziny, ma bzika na punkcie koni to kupilismy jej pyzzle z końmi. az bym sama je ulozyla:P

Ruda27 lubi tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas rajd mikolowski kolo naszego domu wariaty się ścigają na czas autami eh ciekawy który wypadnie z drogi a który w płot komuś wjedzie eh

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :-)
    A ja sie dzis totalnie nje wyspalam :-( obudzilam sie w nocy i spac nie moglam - pies jakies dziwne dzwieki wydawal maz sie smial przez sen a Kuba tak mnie kopal ze az sie obawiac zaczynam czy aby po porodzie nie bedzie tak nam do wiwatu dawal noca ;-)

Daria wspolczuje sasiada :/ u nas maz zalatwia takie sprawy jak jest glosno to idzie i uwage zwraca ale na szczescie.w.tym bloku mamy spokoj bo same dziadki prawie mieszkaja :P

Dodi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia strsznie szybko zlecialo.. W polowie maja planuje znowu przyjechac :)
    Pojde na l4, nie bede chora do pracy chodzila, 3 dnj l4 bo od czw mam i tak urlop..

Kamila to maz dobry jest, moj to nie wiem czy by poszedl troche dzik z niego, ale coraz bardziej odwazny sie robi :P moze jak bedzie maluszek to bedzie bardziej twardy co do innych ludzi :P

Monia ja tez lubie puzzle :D na tablecie czesto ukladam
    Kamila no podobno dzieciom zostaja nawyki jakie sa w brzuszku... To bedzie w nocy wam dawal popalic :P

Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to zmykaj na l4 a potem urlop, korzystaj jak masz mozliwosc :)
    moj synus jest aktywny z rana i wieczorem a w dzien chyba wiekszosc przesypia ciekawe czy mu zostanie jak sie urodzi:)

Ruda27 lubi tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda 17 maja w Smyku robią za darmo znowu usg 3d w europie centralnej... a mój mąż śpi bo wrócił po 36h pracy bied a k mój

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Sylka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie moje drogie :)

Nie mam czasu nadrabiać, mam nadzieję, że u Was i Waszych dzieciaczków wszystko ok :* Pewnie nadrobię Was dopiero jak wrócę do Norwegii... U mnie wszystko w porządku, brzucholek coraz większy, ale czuję się dobrze :)
    Poza normalnymi dolegliwościami ciążowymi czyli puchniecie i ból nóg, ból kręgosłupa i ciągłe zmęczenie.. Wkurza mnie, że ledwo wchodzę do centrum handlowego a już muszę wychodzić bo moje nogi nie dają rady... Ale jest to do przeżycia. Dla mojego Skarba wszystko :)

Byłam w środę u lekarza, w końcu zostałam zbadana ginekologicznie (szyjka wysoko i zamknięta), mam kiepskie wyniki krwi, ale mam nadrabiać dietą no i przede wszystkim moj synek rozwija się bardzo dobrze :D
    Lekarz zaskoczył mnie dwoma rzeczami - mam łożysko na przedniej ścianie (a ruchy czuję bardzo wyraźnie) iii... Olav waży już 738g!!! Mój klopsik mały hehe myślałam, że jest mniejszy ;)

Dziś weselicho, po wielu przymiarkach udało mi się kupić sukienkę i całą resztę :) Mam nadzieję, że będę mogła się trochę pobawić. Zrezygnowałam z obcasów na rzecz balerinek, bo stwierdziłam, że jak uklęknę w kościele to już nie wstanę :D

Jestem z Wami myślami :*

Ruda27, Magda2013, Aggie, celia, MILA, amela, Dodi lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Daria od razu szerokiej drogi zycze!!
    Mam nadzieje ze Kubus sie uspokoi do porodu ;-) ale on ma tyle sily.. w nocy kopal a nad ranem jak sie obudzilam on tez juz nie spal - smielismy sie z mezem jak pod skora widac jak sie wierci albo jak sie brzuch tylko z jednej strony unosil i tak zastygal :P

Sylka no Twoj to klopsik :P moj w skonczonym 26tc mial ok 800g ;-) ale wg usg wychodzilon25t3-4d wiec chyba Twoj starszy :-)

Udanej imprezy weselnej zycze :D

Ruda27, Magda2013, Sylka lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka ciesze sie ze Twoj synek ma sie dobrze no i juz taki duzy!:D fajnie ze sie wybawisz na weselu,tez bym poszla ale na razienic sie nie zapowiada:P
    dla naszych dzieciaczkowwszystko zniesiemy, a duzo nam juz nie zostalo:)

Sylka lubi tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia super wiesci co do synka :) ale duzy chlopaczek :D
    Baw sie dobrze na weselu :) czekamy pozniej na zdjecia :)

Kamila ja tez uwielbiam patrzec na brzuszek jak sie rusza :) wczoraj siedzialam z kolezanka i ona tez sie smiala bo byl brzuch wypchany z jednej strony bo tam sie ladnie ugniezdzil maluszek :D
    Moj tez sie rusza rano i wieczorem najbardziej :) ale w dzien tez puka mocno ale nie zawsze :)

Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 09:17

Moni&, Magda2013, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

• Kasieńka:) Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Wczoraj wrócilam ze szpitala. Trzymali mnie 3 dni na obserwacji ale juz wszystko dobrze... mam duzo odpoczywac. Miłego dnia <3

Moni&, Camille87, Aggie, celia, Ruda27, MILA, Sylka, amela, Dodi lubią tę wiadomość

km5skrhmrg59zoqt.png
    2nn3skjotohf1cr5.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja tez sie co chwile budzilam w nocy bo mnie mala kopala i spac nie dala :P w nocy rzadzi a w dzien spi..cisza :D Podobnie jak Twoj synus Camila hehe
    Juz mezowi zapowiedzialam zeby mi wiecej kebabow nie kupowal :P on mnie zawsze namowi do zlego :D

Ruda-kuruj sie naturalnymi sposobami,nie bierz tylko Rutinoscorbinu ! a moze jestes na cos uczulona ? :) zycze zdrowka ;)
    Karmelka gratuluje corci :)
    Sylka-udanej zabawy kochana :)
    Kada wy macie szczescie na te USG, u nas w Bydg nic nie potrafia zorganizowac :/

Camille87, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka to dobrze, ze juz jestes w domu i wszystko wporzadku. odpoczywaj:)
    Kamila ale deserek pyszny mmm taki koktajl bym wypila:D
    ja tez czym mocniej czuje maluszka to tym bardziej prafne zeby byl juz z nami. ahh jeszcze 3 miesiace i 2 tygodnie ale cos czuje ze Kacperek wyjdzie troszke wczesniej :P
    wczoraj rozmawialam ze szwagierka i kupila 2 torby ciuszkow dla Kacperka i dwa sliczne kocyki <3

Kasieńka:), Camille87, celia, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda dlaczego nie mozna Rutinoscorbinu??
    Ja zawsze podczas choroby bralam - to wit C ona nie szkodzi a nadmiar jest wydalany z moczem wiec nie mozna przedawkowac, w czasie choroby jak najbardziej na wzmocnienie!

Maz kupil truskawki ale troche malo slodkie byly wiec zeobilam koktajl :-) pyyycha

Monia no wlasnie co do zakupow - rozmawialam wczoraj z mezem i razem uznalismy ze nie ma sensu kupowac niektorych rzeczy po 2-3szt (jak np kocyk) bo nie wiadomo co jeszcze dostaniemy od rodziny i znajomych ;-)
    Kupowanie rzeczy dla dzieciaczkow to frajda nie tylko dla ciezarnych ;-)

Moni&, Magda2013, celia, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szwagierka kupuje eieksze rozmiary bo twierdzi ze przyjemnosc kupowania tych malutkich jest dla mnie :)
    Kamilka, wydaje mi ze ze po tej aferze z rutinoscorbin boja sie brac co niektorzy a co dopiero my cięzarne. niby wycofali ta partie ale nigdy nic nie wiadomo. tez bym wolala nie wziac niz potem sie stresowac.

Magda2013 lubi tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila Rutinoscorbin wycofali przeciez z aptek widocznie cos z nim bylo nie tak :/ ja bym tez nie brala.

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka, ciesze sie ze juz wszystko z Wami w porzadku, odpoczywaj :)

Sylka, udanej imprezy :D zaszalej tam za nas wszystkie, ktore okazji takich nie maja :)

Daria, szerokiej drogi, i szczesliwego powrotu do domu :*

Karmelka, gratuluje corci :D

Moj jest chory a ja go mecze zebysmy poszli do sklepu po te meble dla malej... czy to robi ze mnie jedze? :P Jutro przyjezdza mi krzeslo do karmienia :D http://www.ebay.co.uk/itm/Tutti-Bambini-Nursery-Chair-Walnut-RRP-179-99-On-Display-/191069120869?pt=UK_Baby_Nursery_Furniture_ET&hash=item2c7c9b6965 sie nie moge doczekac :D

Ruda27, Sylka, karm3lka, Dodi lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajcie spokoj wycofali konkretne partie i nie sa one do kupienja poza tym mozna sprawdzic w internecie te numery partii ktore byly wadliwe.. ja mam w donu rutinoscorbin kupiony rok temu wiec na pewno jest dobry :-)

‹‹ 947 948 949 950 951 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ