Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Madziu moj maz tez nie czuje czkawki! wydaje mi sie ze to sa tak delikatne ruchy ze nie poczuja ich. Moja mala ma często czkawke, raz dziennie to na pewno i to sa odstępy właśnie 1, 2 sekund
Moni&, Magda2013 lubią tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
Madzia te delikatne ruchy to czkawka, pewnie dlatego nic nie czul.
ja sie nie nadaje do tego, bo po pierwsze korzystam z belly glownie na telefonie i szlag by mnie trafil przy kopiowaniu itp a po drugie nie jestem az tak zorganizowana zeby pamietac o tym i przegladac codzienniewszystkie fora:PMagda2013 lubi tę wiadomość
Monis
[/link]
-
A dzis mialam sen ze urodzilam rocznego synka ! i karmilam go piersia a on powiedzial ze nie bedzie pil tego mleka bo jest za chude hahahaha
a ja sie go pytam-to co ja mam zrobic z tym mlekiem?musisz takie pic. A on tylko wzruszyl ramionami
Moni&, Camille87, Ruda27, amela, Lanusia93, MILA, Dodi lubią tę wiadomość
-
Dzieki laski
tez myslalam ze to ta czkawka ale jak bylam na usg w 12tc to akurat mala miala czkawke i widzialam jak podskakiwala tylko ze te odstepy byly troszke dluzsze niz 1-2 sek. i dlatego nie bylam pewna. Tym bardziej ze czlowiek jak ma czkawke to tez sa dlugie te odstepy.
A jak dlugo trwa u waszego malenstwa ta czkawka? u mnie tak ze 3-4 minuty.
Camilla aha bo ja sie zastanawiam jaka duza kupic ta wanienke.Moni& lubi tę wiadomość
-
ja dzisiaj na obiadek ziemniaki duszone:)
bylam na zakupach ale masakra jest, ruch jak w Rzymie nigdzie sie nie ruszam do sklepu dzisiaj juz:P kupilam truskawki
czkawka u mojego synka nie trwa dlugo wlasnie cos ok 2 min, a odstepy tak orienracyjnie kilku sekundowe.
pogoda jest ok, ale wieje brr nie cierpie wiatru
Monis
[/link]
-
a ja dzis kupilam sandacza zrobir go z kartofelkami i marchewkami mini :)i zrobie tarte z truskawkami i jablkiem:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2014, 15:27
Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość
-
Sylka, fajnie, że wypad udany
My zostajemy w domku, sprzątamy, odpoczywamy. Pogoda nie sprzyja wyjazdom. Nasza suczka się oszczeniła, więc mam 4 2tygodniowe szczeniaczki do podziwiania i zagłaskania na śmierć
Moni&, możemy nie zapinać pasów, ale ja mimo wszystko zapinam, troszkę inaczej- tylko ten pas przekładany przez klatkę piersiową, ten pod brzuszkiem jest za moimi plecami, bo bardzo uciska mi brzuch i pęcherz. Pewnie wystarczy, że pokażesz kartę ciąży (chyba że brzuszek już widoczny). Ale jak tak o tym piszecie.. To chyba zacznę zapinać i ten dolny. U mnie pogoda fatalna, deszcz z gradem, zimno... 7 stopni. Też wybraliśmy się dzisiaj na zakupy, ci ludzie poszaleli, z Biedronki to musieliśmy uciekać, nie dość że cały parking był zastawiony, nie było wolnych wózków w sklepie, to ludzie się bezczelnie o nas obijali. A kolejki 20-minutowe, zrezygnowaliśmy.
Camille87, też mi się wydaje ta cena podejrzana, ale chyba zaryzykujemy
positive, nie myśl o złych rzeczach, zabraniam!
kada24, my z tym wózkiem będziemy stosunkowo dużo podróżować, więc wezmę pod uwagę Twoje sugestie.
Madzikovy, brzuszek będzie lada chwila, siostra musi mi tylko przesłać zdjęcia na maila i szybko wstawięZ tymi majtkami... niezła sytuacja. Nadgorliwa kobieta
Współczuję :*
Magda2013, ja czkawkę może ze 2 razy poczułam, ale dość krótką, czułam puknięcia co 3 sekundy przez niecałą minutę, uczucie jakby co chwilę kopała.
amela, ja chińszczyznę zrobiłam wczorajOkazało się, że jednak umiem gotować, po prostu nigdy się za to nie zabierałam, a tu wcale nie jest tragicznie, a wręcz odwrotnie
A teraz idę robić kluski z truskawkami mniaaaamWiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2014, 16:11
Camille87, amela, Dodi, Sylka, Magda2013 lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
nick nieaktualnyHej a my bylismy u tesciow na obiedzie wiec problem z glowy
Teraz wlasnie wrocilismy maz z psem na dworze ale zaraz jak przyjdzie to moze lozeczko zmontuje
U nas pogoda ladna, slonce swieci ale wieje zimny wiatr.. lepsze to niz deszcz
Lanusia zapinaj lepiej normalnje pas a jak Cie cisnie w brzuch to go sobie delikatnie poluzuj - ja tak robie i jest ok przynajmniej wiem ze w przypadku jakiejsc kolizji nie zsune sie z siedzenia bo ten jeden pas na piersi to nic nie daje nie oszukujmy sie..
Wczoraj jak bylismy u znajomych to maly tak mocno kopal a brzuch tak skakal ze kolezanka po drugiej stronie stolu widzialasmialismy sie, ale.zastanawia mnie to czy na pewno tak dlugie okresy aktywnosci k o takiej porze sa w normie - kopal od ok 20 do 1 w nocy z malutkimi przerwami... tylko ze ja w tyk czasie jadlam winogrono i babeczki wiec nie wiem czy nie przez.to...
pekinka82, Magda2013, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kamilko jadłaś słodkości-to mały szalał z radości
i ja mu się nie dziwię , jak impreza to impreza
Też uważam, że zapinanie pasów w samochodzie bez podpięcia brzucha jest niebezpieczne.
Możemy się zsunąć co jest bardzo groźne.
Miednica, biodra nie są wówczas zabezpieczone..........o czym mówił mi mój lekarz. Nie ma co kusić losu i ryzykować. Mnie też jest mało wygodnie,ale jak jadę luzuję pas i jest OK.
Camille87, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny