X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2014, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry! :)

Kamila to pewnie bedziesz miala malutkiego synka :) moj bedzie kolosek ok 4 kg :P juz teraz widac jak rosnie hehe ale tych pampersow chociaz 1 paczke wezme napewno..
    Co do chusteczek ja kupie narazie pampersa, siostra uzywala i raczej byla zadowlona :) a ja jestem taka.. Co siostra to i ja :P

Kurde niezbyt sie wyspalam.. Te zmiany pozycji mecza :/
    Anitka czekamy na wiesci po lekarzu :) nie zycze powodzenia bo nie musze bo napewno jest wszystko ok! :) a to wizyta bez usg nie?

MILA, Moni&, Dodi, amela lubią tę wiadomość

• Aggie Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana i ja, sloneczko za oknem, zapowiadaja nawet cieply dzien, ja do pracy mimo ze wiekszosc normalnych ludzi ma wolne, i glowe mam jak stodole :( zoladek daje mi popalic, kiedy to sie skonczy?

Amela powodzenie :)

MILA, Moni&, amela lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej i dzień dobry :-)

Mnie znowu plecy napierdzielają :-(

Ja zaczynam dzisiaj urlop do 13 maja :-) yupiiii :-)

W środę mam glukozę i inne badania :-P :-) ale dam radę ;-)

Magda łóżeczko super i cena przystępna :-) nic tylko kupować :-)

Amelka powodzenia :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 08:37

Ruda27, Camille87, Moni&, celia, Dodi, Magda2013, amela lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!
    Ale.sie wyspalam :-) synek juz mnie kopie - w lewe zebro i pecherz :P

Positive a ja o firmie huggies slyszalam nieciekawe opinie szczegolnie o pieluchach :/
    Te chusteczki wezme jedna paczke na razie..
    Ale musze sie zbierac bo wykupia sepy :P

Mila.to teraz sobie mozesz poodpoczywac :D
    Daria ja tak samo - co siostra to i ja :-)

Milego dzionka ;)

Moni&, Ruda27, celia, Dodi lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie z rana!
    wczoraj wrocilam przed północą i od razu do wyrka:P teraz jeszcze leze a mąż spi bo wzial sobie urlop do srody.
    Lanusia przesle nam zdjecie pewnie przed samym porodem oj nieladnie chcemy zobaczyc Twoj sliczny brzusio:)
    Daria ja tez miewam humory raz lepsze raz gorsze, czasem to jestem ak rozdrazniona ze mam ochote sie poplakac i spac. hormony, nic nie zrobimy
    a moj synus tez zmienia pory aktywnosci, czesto jest aktywny w ciagu dnia, a znowu poznymi wieczorami mniej. ciekawe jak to bedzie gdy sie urodzi:) ale zauwazylam tez ze jak jestem na cos zla, zdenerwowana albo sie czyms przejmuje to on w ogole sie nie rusza, chyba sie boi. nawet nie pomaga pukanie, dotykanie brzucha co mnie jeszc bardziej martwi, no to synus tym bardziej ani drgnie.
    co do pieluszek to sie zastanawiam czy nie lepiej kupic 1 paczki tylko do szpitala a potem męża na szybko gdzies do sklepu wyslac no bo wiele noworodkow ma uczulenie na niektore pieluszki np na pampersy i co potem zrobic z tym zapasem kilku paczek? a czytalam ze jedna paczka do szpitala wystarczy. w koncu zyjemy w 21 wieku, w sklepach wszystko jest i w kazdej chwili mozna kupic:)
    co do proszku to jak wlozy sie go do pudeleczkanapewno nie zwietrzeje:)
    ale narobilyscie smaka tymi arbuzami, truskawkami mmm chyba zaraz sie zbiore i polece gdzies do sklepu bo glodna jestem strasznie. a wczoraj sie tak najadlam kielbaska z grila i salatka z gyrosem do tego pycha :D
    znowu odczuwam klucia podbrzusza po obu stronach na dole, nie wiem co to czy to dalej rozciagajaca sie macica? boli tylko jak chodze ale nie jest to bol ze nie mozna wytrzymac

Lanusia93, Ruda27, celia, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apropos pieluch dowiadywałyście się jakie pieluszki jednorazowe oprócz tych z pampersa są dobre??

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila to ciekawe czy beda jeszcze pampersy.. Ja wiem jak to z lidlem bywa. Jak wrzucaja nowy towar, a w lidlu sa czesto dobrej jakosci rzeczy, to ludzie czatuja przed otwarciem sklepu.. Wiem tez jak siostra na cos poluje i jedzie a tam stado takie ze masakra :P
    Monia to pojadlas wczoraj mmm :)
    Co do pampersow masz racje. Teraz to mozna kupic od razu nie trzeba skladowac w domu wiekszej ilosci. Ale jednak jak promocja warto skorzystac :) ja mysle, ze na pampersy Pampers rzadko dzieci maja uczelenie.. Dlatego napewno kupie wiecej paczek jak bedzie okazja i promocja jak teraz w lidlu :)

Mila to teraz czas na byczenie sie :) jakies plany masz juz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 09:02

Moni&, MILA, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień "dobry" <3
    Magda2013, łóżeczko śliczne, świetny wybór.. Wiem co piszę, bo mam takie samo :D
    Moni&, hihihi :D Aż tyle nie będę zwlekać, muszę pogonić siostrę. Kiedy była w Polsce kilka tygodni temu zrobiłyśmy sesję brzuszkową i teraz sama czekam aż mi prześle zdjęcia :) Moja Lilianka również nie rusza się kiedy mam ogromny stres (o co u mnie dość łatwo..), odreagowuje dopiero następnego dnia albo późnym wieczorem. Kiedy krzyczę- kuli się i nawet się nie poruszy.
    Ale będę miała meganerwowe dziecko :( Wczoraj był tak zły dzień, tak zły.. Nie będę tu o tym pisać, ale właśnie się pakuję... Jednak żyłam cały czas złudzeniami, a tak nie można. Staram się nie płakać, nie denerwować, już wiem kto jest w moim życiu najważniejszy, ona niczym sobie nie zasłużyła na taki stres jaki jej fundujemy...

celia lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia kochana znowu z P nie tak? :( przykro mi, ja mysle zebys sobie go odpuscila.. Ja wiem ze lepiej jak dziecko ma obojga rodzicow, ale nie w kazdej sytuacji..
    Mi kiedys maz powiedzial, ze jak bedzie dziecko to juz go nie zostawie.. I ja mu ostatnio stwierdzilam, ze wrecz przeciwnie. Ze to wlasnie dziecko da mi sile zeby odejsc.. Nic na sile kochana, badz twarda i mysl o przyszlosci.. Trzymaj sie :*

Lanusia93, Aggie, positive, Camille87, celia, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość

• positive Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupię jedną paczkę jak się załapię... bo dopiero wieczorem pojadę...

co do chusteczek... ja wszystko rozumiem... przy pierwszej córci używałam zwykłach bambino lub dada z biedronki... i też było ok ale nigdy nie czytałam ich składu... zresztą nawet jakbym przeczytała to i tak się nie znam na tych związkach...
    kupiłam w rossmanie te haggiesy natural są zupełnie inne niż jakiekolwiek jakie do tej pory używałam...

http://www.srokao.pl/2013/01/analiza-chusteczki-nawilzane.html

co do pieluch oglądałam kilka recenzji na you tube i polecane są też pieluszki dada... ja osobiście stoję za pampersem...

amela powodzenia na wizycie...

Ruda27, Camille87, Dodi, amela lubią tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27, niestety znowu tak. Nie będę się tu wysmętniać, ale wolałam, żebyście wiedziały jaka jest sytuacja. Uwierzcie mi, że chcę dla mojego dziecka jak najlepiej, próbowałam, naprawdę.
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 11:00

Aniołek (*) 12.03.2013

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka tak mi przykro :( Ty wydajesz sie taka dobra osoba.. Ciezka masz sytuacje, ale mysle ze sie z nia uporasz.. Dasz rade, dla siebie i coreczki!
    Kopnij go w dupe! I to solidnie i juz na zawsze.. On nie jest Ciebie wart, tym bardziej waszego dziecka skoro tak sie zachowuje..
    Ja bym na Twoim miejscu wyjechala do mamy do anglii, napewno bys miala tam lepsze zycie, albo chociaz lepszy start..

Positive dzieki za info.. Pewnie masz racje i poczytam o tym :)

positive, Aggie, MILA, celia lubią tę wiadomość

• mika1987 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie Kochane:*jak Wasze zdrowka?ja to mam stresujacy ten tydzien,bo w czw mam powtorzenie glukozy:( zaczyna mi sie to wszystko komplikowac:( Maja tez jakos malo aktywna:( juz nie wiem co mam myslec..

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika, nie stresuj sie tak kochana, pewnie ten stres tak wplywa na Maje i jest mniej aktywna.. Napewno z nia wszystko dobrze :)
    Trzymaj sie kochana!

Dodi lubi tę wiadomość

• positive Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusiu... przytulam cię mocno...

Mika trzymaj się kochana... na pewno wszystko dobrze z Majeczką tylko leniuszek z niej jest...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 09:26

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mika1987, to na pewno przez stres, kruszynka woli sobie spać niż przeżywać, moja mała też tak reaguje. Spokojnie, cukrzyca ciążowa to nie wyrok, będziesz musiała tylko kontrolować cukier :) A ona potrafi zniknąć tak nagle jak się pojawiła. Nie jedz niczego słodkiego dzień przed badaniem, ale ogólnie staraj się jeść normalne posiłki.
    A teraz- spacerek, książeczka i przestań się zamartwiać <3

Dodi lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kontynuuję pakowanie, kochane <3
    Może później wpadnę.
    Miłego dnia ! :*

Aniołek (*) 12.03.2013

• Moni& Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika, nie stresuj sie, bedzie dobrze:* malutka tez odczuwa Twój nastrój wiec musisz sie wziąć za siebie, zająć czymś a zacznie sie ruszac:) Nasze maluszki sie boją, gdy my sie denewujemy.

Lanusia przykro mi, że jednak Wam nie wyszło:( Ale podejmiesz dobrą decyzję, gdy od niego odejdziesz... potem moze byc tylko gorzej, lepiej zrobic to przed narodzinami dziecka. Podbijam Darie, najlepiej byś zrobiła gdybyś wyjechała do mamy do Anglii. Jeden duży krok może zmienic całe Twoje życie. Ściskam Cie mocno! :*

Ruda27, Magda2013 lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • mika1987 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Słonka:**poczytałam troche o tej cukrzycy i dlatego tak sie martwie bo zaliczana jest do patologii ciazy:( i pomimo ze da sie z nia zyc i urodzic zdrowego dzidziusia to tez komplikacje z nia zwiazane bywaja straszne...oczywiscie nie jesm slodyczy, nie pije slodkiego..zobaczymy w pt jak wyniki dostane..

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika najważnejsze, byś przestrzegała diety i bedzie dobrze:) Lepiej być swiadomym cukrzycy ciążowej i wprowadzić diete niz odwrotnie także nie jest źle! :*

Monis
    8b9686f91d.png
‹‹ 992 993 994 995 996 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ