X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka123 wrote:
    ten sos pachniał normalnie, w smaku coś mi nie pasowało ale w ciąży mi się często to zdarza ale i tak dałam mężowi do spróbowania. powiedział że wg niego jest ok.... ale same pomyślcie, jak w lodówce pojawia się nagle garnek z sosem- nietkniętym to dlaczego miałam podejrzewać że jest zepsuty???? masakra.... nie wiem co to za moda.... zostawia mięso wszędzie tylko nie w lodówce. i do jasnej cholery ile można jeść placki ziemniaczane???? no chyba 4 dni to przesada!

Ja wypilam kefir po terminie- 2 dni chyba, odchorowalam 3 potem :-\ jechalam na marchewce gotowanej i kisielu. Bolało jak cholera, ale z dzieckiem ok. Mysle, ze jak nie bedzie lepiej to do lekarza. Bo moglas sie zatruc...a co do tesciowej- bez komentarza...gotuj sama i miej ja w nosie.

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka to jakaś straszna historia jakby specjalnie Cie chciała wykończyć. No nie dziwne że Cie boli niżej bo to zepsute gówno już jest pewnie w jelitach i z późno na wymioty czy płukanie żołądka. Musisz się teraz jakoś odtruć. Węgla w ciąży chyba nie można więc sama nie wiem jak. Na pewno jakaś dieta teraz.

SyHa ropa to jest bardziej ciemna i płynna, a te "normalne" grudki stałe twarde i dość jasne takie ecry. Niestety zapach mają nieprzyjemny. Nie martw się tym.

Karola współczuję że Cię boli, ale najważniejsze że zrobili a w pt już będziesz w domu z rodzinką. Kciuki dalej zaciśnięte. Dzięki za informację.

• Paulka123 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Ja wypilam kefir po terminie- 2 dni chyba, odchorowalam 3 potem :-\ jechalam na marchewce gotowanej i kisielu. Bolało jak cholera, ale z dzieckiem ok. Mysle, ze jak nie bedzie lepiej to do lekarza. Bo moglas sie zatruc...a co do tesciowej- bez komentarza...gotuj sama i miej ja w nosie.
    no na temat teściowej mogłabym książkę napisać. Przynajmniej raz w tygodniu powtarza że kuchnia to jej królestwo, mieszkam w jej domu więc nigdy nie chciałam robić jej przykrości, jeśli było ugotowane to jadłam, jeśli nie to sama gotowałam ale moja cierpliwość się skończyła... niech no się tylko zrobi cieplej... w przyszłym tygodniu mąż skończy łazienkę więc jesteśmy na bardzo dobrej drodze żeby się przenieść na swoje.

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybraliśmy!! Za obopólną zgodą :) Będzie Maja.

Paulka123, Ninka0111, pigułka, kaarolaa, SyHa85, Dominique88, alicjaaaa, Penelope30, Aśka_gdańsk, malika89, laven81, JRY1984, Lulu83, blondyna5555 lubią tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Ślicznie! my też zastanawialiśmy się nad Mają ale ostatecznie będzie Ala

SyHa85, alicjaaaa lubią tę wiadomość

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz idę z powrotem do ogródka, jeszcze ze 2 godzinki powalczę, może doprowadzę go do stanu używalności :) a przyszłam się tylko napić wody to myślę napiszę Wam i się pochwalę że imię wybrane :D

Dominique88 lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • hella Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:

no to już będą 3 Maje :D

Ania_1986, JRY1984 lubią tę wiadomość

Maja <3
    ur. 8.08.2016 godz. 19:35 - SN
    ijpbcwa1yu1ccujy.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hella wrote:
    no to już będą 3 Maje :D

To jeszcze przydałby się jakiś Gucio ;-)
    Ostatnio patrzyłam na listę żłobkową, bo mieliśmy małą zapisać i byli na liście właśnie Maja i Gustaw :-) jedno pod drugim :-) Ciekawe czy trafili do grupy pszczółek ;-) hihi

pigułka, Ania_1986, hella lubią tę wiadomość

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Musik Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2016, 07:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolej na nas, aby się pochwalić brzuszkiem :)
    Wieem, że miałyście takie już 2-3 miesiące temu ;)

Dziś (21+4):

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/57332fbd58ce.jpg

U mnie postęp ogromny, jeszcze 2 tygodnie temu (19+2) to wyglądało tak o:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d287646eee87.jpg

SyHa85, alicjaaaa, Penelope30, kaarolaa, pigułka, paola89, Domi793, laven81, JRY1984, Agusienka1985 lubią tę wiadomość

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za kraj....jak rejestrowalam sie do neurochirurga to mi babka powiedziala, ze jest na godzine. Dzis potwierdzila. A pod drzwiami voila- Panstwo twierdza, ze jak sie przychodzi. Jestem 7ma. A do tego wszystkie krzeselka zajete i mozna sie domyslic ze moj zad stoi...Rewelacja!!!!

• alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Co za kraj....jak rejestrowalam sie do neurochirurga to mi babka powiedziala, ze jest na godzine. Dzis potwierdzila. A pod drzwiami voila- Panstwo twierdza, ze jak sie przychodzi. Jestem 7ma. A do tego wszystkie krzeselka zajete i mozna sie domyslic ze moj zad stoi...Rewelacja!!!!

Nie cierpię tego! Nic mnie bardziej nie wkurza, jak mega opóźnienia i czekanie w kolejce, mimo umówienia na daną godzinę...
    Ale to, że stoisz jako ciężarna to skandal. Chociaż mnie w ciąży się jeszcze też nie zdarzyła nadmierna uprzejmość ze strony ludzi...
    Ech. Oby szybko zleciało.

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaaa wrote:
    Nie cierpię tego! Nic mnie bardziej nie wkurza, jak mega opóźnienia i czekanie w kolejce, mimo umówienia na daną godzinę...
    Ale to, że stoisz jako ciężarna to skandal. Chociaż mnie w ciąży się jeszcze też nie zdarzyła nadmierna uprzejmość ze strony ludzi...
    Ech. Oby szybko zleciało.

3/4 skladu to starsze Panstwo. Wiadomo- oni tylko oczekuja kultury. Grrr wsciekla jestem. Zwlaszcza, ze mojs wizyt bedzie pewnie najkrotsza....

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie ma tam jakiejś pielęgniarki? Może tam ludzie poprzychodzili z pozniejszych godzin i sie wryli w kolejke.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa a to Państwowo pewnie? Ludzie są okropni mi się starsza babka wepchała w kolejkę w biedronce z tekstem, przepraszam ja tylko położę zakupy na taśmę. Na taśmie nie było miejsca więc wlazła przede mnie, przepchneła zakupy kobiety przede mną i tak została już się nie cofnęła. Ja oczywiście za nią ze swoimi zakupami w ręku.

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabanek , u Ciebie chłopak będzie?

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie jeszcze nie spotkałam z uprzejmością odnośnie tego ze jestem ciezarna. Malo tego jeszcze chcą się wpychać. Dziadostwo się szerzy.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Sabanek , u Ciebie chłopak będzie?

U mnie Dzieczynka niby na 100%

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    SyHa a to Państwowo pewnie? Ludzie są okropni mi się starsza babka wepchała w kolejkę w biedronce z tekstem, przepraszam ja tylko położę zakupy na taśmę. Na taśmie nie było miejsca więc wlazła przede mnie, przepchneła zakupy kobiety przede mną i tak została już się nie cofnęła. Ja oczywiście za nią ze swoimi zakupami w ręku.

Prywatnie. Nie chce robic szaszoru bo czesto bywam w tej przychodni, bo tu mam tez laryngologa.

Ania masz racje. Dziadostwo sie szerzy!!! Kurna ja wczoraj nawet w markecie chcialam przepuscic pana bo mial 2 bułki a ja pełen kosz- nie skorzystal. Ale tak mnie wychowano. Aj dziki kraj. Niedosc ze placisz za lekarza to czekasz. Na stojaka.

• hella Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Ginekolog stwierdziła że wszystko super, tętno piękne, szyjka długa na "5 kilometrów", wyniki cytologii i moczu ok. Niestety tak jak podejrzewałam na następną wizytę mam zrobić krzywą, ale pozwoliła wcisnąć cytrynę ;)

Ale co jeszcze fajniejsze: po wizycie zadzwonił doradca i powiedział, że dostaliśmy kredyt! Myślałam, że przewrócę się ze szczęścia :D WOW! Co za dzień...

Penelope30, Rudi88, SyHa85, sabanek, Ania_1986, aniab91, Domi793, paola89, Nelk, Rybaaaa, Aśka_gdańsk, pigułka, opóźniona, malika89, kaarolaa, laven81, JRY1984, 33Karola33, Ninka0111, alicjaaaa, Kw14tuszek, Lulu83, Betty Boop, blondyna5555 lubią tę wiadomość

Maja <3
    ur. 8.08.2016 godz. 19:35 - SN
    ijpbcwa1yu1ccujy.png
‹‹ 1060 1061 1062 1063 1064 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ