X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka123 wrote:
    ten sos pachniał normalnie, w smaku coś mi nie pasowało ale w ciąży mi się często to zdarza ale i tak dałam mężowi do spróbowania. powiedział że wg niego jest ok.... ale same pomyślcie, jak w lodówce pojawia się nagle garnek z sosem- nietkniętym to dlaczego miałam podejrzewać że jest zepsuty???? masakra.... nie wiem co to za moda.... zostawia mięso wszędzie tylko nie w lodówce. i do jasnej cholery ile można jeść placki ziemniaczane???? no chyba 4 dni to przesada!

Ja wypilam kefir po terminie- 2 dni chyba, odchorowalam 3 potem :-\ jechalam na marchewce gotowanej i kisielu. Bolało jak cholera, ale z dzieckiem ok. Mysle, ze jak nie bedzie lepiej to do lekarza. Bo moglas sie zatruc...a co do tesciowej- bez komentarza...gotuj sama i miej ja w nosie.

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka to jakaś straszna historia jakby specjalnie Cie chciała wykończyć. No nie dziwne że Cie boli niżej bo to zepsute gówno już jest pewnie w jelitach i z późno na wymioty czy płukanie żołądka. Musisz się teraz jakoś odtruć. Węgla w ciąży chyba nie można więc sama nie wiem jak. Na pewno jakaś dieta teraz.

SyHa ropa to jest bardziej ciemna i płynna, a te "normalne" grudki stałe twarde i dość jasne takie ecry. Niestety zapach mają nieprzyjemny. Nie martw się tym.

Karola współczuję że Cię boli, ale najważniejsze że zrobili a w pt już będziesz w domu z rodzinką. Kciuki dalej zaciśnięte. Dzięki za informację.

• Paulka123 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Ja wypilam kefir po terminie- 2 dni chyba, odchorowalam 3 potem :-\ jechalam na marchewce gotowanej i kisielu. Bolało jak cholera, ale z dzieckiem ok. Mysle, ze jak nie bedzie lepiej to do lekarza. Bo moglas sie zatruc...a co do tesciowej- bez komentarza...gotuj sama i miej ja w nosie.
    no na temat teściowej mogłabym książkę napisać. Przynajmniej raz w tygodniu powtarza że kuchnia to jej królestwo, mieszkam w jej domu więc nigdy nie chciałam robić jej przykrości, jeśli było ugotowane to jadłam, jeśli nie to sama gotowałam ale moja cierpliwość się skończyła... niech no się tylko zrobi cieplej... w przyszłym tygodniu mąż skończy łazienkę więc jesteśmy na bardzo dobrej drodze żeby się przenieść na swoje.

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybraliśmy!! Za obopólną zgodą :) Będzie Maja.

Paulka123, Ninka0111, pigułka, kaarolaa, SyHa85, Dominique88, alicjaaaa, Penelope30, Aśka_gdańsk, malika89, laven81, JRY1984, Lulu83, blondyna5555 lubią tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Ślicznie! my też zastanawialiśmy się nad Mają ale ostatecznie będzie Ala

SyHa85, alicjaaaa lubią tę wiadomość

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz idę z powrotem do ogródka, jeszcze ze 2 godzinki powalczę, może doprowadzę go do stanu używalności :) a przyszłam się tylko napić wody to myślę napiszę Wam i się pochwalę że imię wybrane :D

Dominique88 lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • hella Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:

no to już będą 3 Maje :D

Ania_1986, JRY1984 lubią tę wiadomość

Maja <3
    ur. 8.08.2016 godz. 19:35 - SN
    ijpbcwa1yu1ccujy.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hella wrote:
    no to już będą 3 Maje :D

To jeszcze przydałby się jakiś Gucio ;-)
    Ostatnio patrzyłam na listę żłobkową, bo mieliśmy małą zapisać i byli na liście właśnie Maja i Gustaw :-) jedno pod drugim :-) Ciekawe czy trafili do grupy pszczółek ;-) hihi

pigułka, Ania_1986, hella lubią tę wiadomość

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Musik Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2016, 07:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolej na nas, aby się pochwalić brzuszkiem :)
    Wieem, że miałyście takie już 2-3 miesiące temu ;)

Dziś (21+4):

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/57332fbd58ce.jpg

U mnie postęp ogromny, jeszcze 2 tygodnie temu (19+2) to wyglądało tak o:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d287646eee87.jpg

SyHa85, alicjaaaa, Penelope30, kaarolaa, pigułka, paola89, Domi793, laven81, JRY1984, Agusienka1985 lubią tę wiadomość

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za kraj....jak rejestrowalam sie do neurochirurga to mi babka powiedziala, ze jest na godzine. Dzis potwierdzila. A pod drzwiami voila- Panstwo twierdza, ze jak sie przychodzi. Jestem 7ma. A do tego wszystkie krzeselka zajete i mozna sie domyslic ze moj zad stoi...Rewelacja!!!!

• alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Co za kraj....jak rejestrowalam sie do neurochirurga to mi babka powiedziala, ze jest na godzine. Dzis potwierdzila. A pod drzwiami voila- Panstwo twierdza, ze jak sie przychodzi. Jestem 7ma. A do tego wszystkie krzeselka zajete i mozna sie domyslic ze moj zad stoi...Rewelacja!!!!

Nie cierpię tego! Nic mnie bardziej nie wkurza, jak mega opóźnienia i czekanie w kolejce, mimo umówienia na daną godzinę...
    Ale to, że stoisz jako ciężarna to skandal. Chociaż mnie w ciąży się jeszcze też nie zdarzyła nadmierna uprzejmość ze strony ludzi...
    Ech. Oby szybko zleciało.

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaaa wrote:
    Nie cierpię tego! Nic mnie bardziej nie wkurza, jak mega opóźnienia i czekanie w kolejce, mimo umówienia na daną godzinę...
    Ale to, że stoisz jako ciężarna to skandal. Chociaż mnie w ciąży się jeszcze też nie zdarzyła nadmierna uprzejmość ze strony ludzi...
    Ech. Oby szybko zleciało.

3/4 skladu to starsze Panstwo. Wiadomo- oni tylko oczekuja kultury. Grrr wsciekla jestem. Zwlaszcza, ze mojs wizyt bedzie pewnie najkrotsza....

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie ma tam jakiejś pielęgniarki? Może tam ludzie poprzychodzili z pozniejszych godzin i sie wryli w kolejke.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa a to Państwowo pewnie? Ludzie są okropni mi się starsza babka wepchała w kolejkę w biedronce z tekstem, przepraszam ja tylko położę zakupy na taśmę. Na taśmie nie było miejsca więc wlazła przede mnie, przepchneła zakupy kobiety przede mną i tak została już się nie cofnęła. Ja oczywiście za nią ze swoimi zakupami w ręku.

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabanek , u Ciebie chłopak będzie?

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie jeszcze nie spotkałam z uprzejmością odnośnie tego ze jestem ciezarna. Malo tego jeszcze chcą się wpychać. Dziadostwo się szerzy.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Sabanek , u Ciebie chłopak będzie?

U mnie Dzieczynka niby na 100%

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    SyHa a to Państwowo pewnie? Ludzie są okropni mi się starsza babka wepchała w kolejkę w biedronce z tekstem, przepraszam ja tylko położę zakupy na taśmę. Na taśmie nie było miejsca więc wlazła przede mnie, przepchneła zakupy kobiety przede mną i tak została już się nie cofnęła. Ja oczywiście za nią ze swoimi zakupami w ręku.

Prywatnie. Nie chce robic szaszoru bo czesto bywam w tej przychodni, bo tu mam tez laryngologa.

Ania masz racje. Dziadostwo sie szerzy!!! Kurna ja wczoraj nawet w markecie chcialam przepuscic pana bo mial 2 bułki a ja pełen kosz- nie skorzystal. Ale tak mnie wychowano. Aj dziki kraj. Niedosc ze placisz za lekarza to czekasz. Na stojaka.

• hella Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Ginekolog stwierdziła że wszystko super, tętno piękne, szyjka długa na "5 kilometrów", wyniki cytologii i moczu ok. Niestety tak jak podejrzewałam na następną wizytę mam zrobić krzywą, ale pozwoliła wcisnąć cytrynę ;)

Ale co jeszcze fajniejsze: po wizycie zadzwonił doradca i powiedział, że dostaliśmy kredyt! Myślałam, że przewrócę się ze szczęścia :D WOW! Co za dzień...

Penelope30, Rudi88, SyHa85, sabanek, Ania_1986, aniab91, Domi793, paola89, Nelk, Rybaaaa, Aśka_gdańsk, pigułka, opóźniona, malika89, kaarolaa, laven81, JRY1984, 33Karola33, Ninka0111, alicjaaaa, Kw14tuszek, Lulu83, Betty Boop, blondyna5555 lubią tę wiadomość

Maja <3
    ur. 8.08.2016 godz. 19:35 - SN
    ijpbcwa1yu1ccujy.png
‹‹ 1060 1061 1062 1063 1064 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ