X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie wierze prywatnie i takie jaja, to ja bym aferę robiła.
    A z ludźmi to mi się od początku ciąży nie zdarzyło żeby ktoś mnie sam dobrowolnie przepuścił! Dobrze że choć mam prawko i auto i nie muszę komunikacją miejską jeździć.
    Strasznie żałuję że nie mogę tych ubranek z rossmana kupić ale oglądałam je dzisiaj i są za bardzo spersonalizowane płciowo, mąż mówi kup takie i takie to te drugie się komuś odda. Ale nie bardzo bym miała komu. Za dwa tygodnie już ich pewnie nie będzie. I w biedronce też się fajne śpioszki pojawiły. Biedna ja.

Hella gratuluję wizyty i kredytu. Ja a krzywą idę dopiero 9maja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 17:01

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hella wrote:
    Ja już po wizycie. Ginekolog stwierdziła że wszystko super, tętno piękne, szyjka długa na "5 kilometrów", wyniki cytologii i moczu ok. Niestety tak jak podejrzewałam na następną wizytę mam zrobić krzywą, ale pozwoliła wcisnąć cytrynę ;)

Ale co jeszcze fajniejsze: po wizycie zadzwonił doradca i powiedział, że dostaliśmy kredyt! Myślałam, że przewrócę się ze szczęścia :D WOW! Co za dzień...

Fantastycznie!!!! Podwojne gratulacje!!!

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja normalnie to też przepuszczam starszych ale teraz w ciąży to jestem bezczelna.

A skoro mowa o starszych to miałam jakiś czas temu sytuacje że spalam na światłach i zrobiło się zielone a ja stałam dalej. Dopiero po chwili się ocknelam ze lepiej będzie przejść na drugo stronę jak zielone migało. Za mną szedł jakiś dziadek i powiedział"o k***wa" ja sie obróciłam żeby go wzrokiem spiorunować a on dodał " baba sie obróciła" jak mi się ciśnienie podniosło. Powiedziałam mu pare słów do słuchu nie mniej jednak jestem oburzona ze człowiek w jego wieku tak się zachowuje.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hella gratuluję same dobre wiadomości. :)

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zawsze starałam się być grzeczna i kulturalna, rodzice nauczyli mnie szacunku do ludzi starszych od siebie ale niestety teraz jestem starsza i mądrzejsza i już wiem że starzy ludzie to chamy. Ostatnio w markecie też mi się baba wpierniczyła w kolejkę. Ja rozumiem że nikt mnie nie przepuścił ale żeby jeszcze wpychać się przed ciężarną to już chamstwo. ale to samo mi kiedyś powiedziała koleżanka, że jak ona była w ciąży i dużo jeździła autobusami, to przez całą ciążę NIKT nigdy nie ustąpił jej miejsca. A jak w 9 miesiącu jechała na badania i zrobiło jej się słabo, i poprosiła jakąś panią żeby ustąpiła jej miejsca to jej odpowiedziała że trzeba było trzymać nogi razem.....

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to sie doczekalam. Cytuje-tetniaka nie ma. A ze zwezona tetnica szyjns moze Pani rodzic spokojnie. No to z cesarki nici eh

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do kultury ludzi. Bez komentarza. Ja moje dziecko wychowam na porzadnego obywatela :-)

marcianka1 lubi tę wiadomość

• paola89 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka123 wrote:
    zawsze starałam się być grzeczna i kulturalna, rodzice nauczyli mnie szacunku do ludzi starszych od siebie ale niestety teraz jestem starsza i mądrzejsza i już wiem że starzy ludzie to chamy. Ostatnio w markecie też mi się baba wpierniczyła w kolejkę. Ja rozumiem że nikt mnie nie przepuścił ale żeby jeszcze wpychać się przed ciężarną to już chamstwo. ale to samo mi kiedyś powiedziała koleżanka, że jak ona była w ciąży i dużo jeździła autobusami, to przez całą ciążę NIKT nigdy nie ustąpił jej miejsca. A jak w 9 miesiącu jechała na badania i zrobiło jej się słabo, i poprosiła jakąś panią żeby ustąpiła jej miejsca to jej odpowiedziała że trzeba było trzymać nogi razem.....

Ehh masakra , moglas powiedzieć że szkoda że jej matka o takich radach nie słyszała przynajmniej mniej byłoby dzisiaj starego chamstwa... szkoda gadać o starych beretach , zazdroszczą że ktoś teraz jest piękny i młody a ona stara i zgorzkniala

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hella, super wieści :-) gratuluję :-)
    to dzisiaj stawiasz forumowego bezalkoholowego szampana! :-D

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem jak można tak do kogoś powiedzieć szczyt chamstwa. To juz świadczy o braku kultury.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halla gratulacje! :D
    A co do ludzi starszych to ja mam z nimi w pracy dużo do czynienia i na prawdę kulturalna osoba zdarza się bardzo rzadko. Według nich im się wszystko należy...

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam babcię i ona nigdy nic takiego nikomu nie powiedziała. Wątpię by jej to przez gardło przeszło m skąd się biorą tacy ludzie.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    No to sie doczekalam. Cytuje-tetniaka nie ma. A ze zwezona tetnica szyjns moze Pani rodzic spokojnie. No to z cesarki nici eh
    Ale to dobrze że jesteś zdrowa, a z cesarką to jeszcze nic nie wiadomo bo wszystko zależy jak się dzidzia ułoży. No i ostatecznie zostaje kredyt na jakieś 3 tysiące i załatwianie prywatnego porodu jak Ci mocno zależy.

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już chyba całkiem straciłam poczucie sytości. To się chyba nazywa zaburzenie łaknienia. Zjadłam porządny obiad, dwa mielone z ziemniakami i surówką i co i nadal czuję się głodna. Toż to niemożliwe.

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    Ale to dobrze że jesteś zdrowa, a z cesarką to jeszcze nic nie wiadomo bo wszystko zależy jak się dzidzia ułoży. No i ostatecznie zostaje kredyt na jakieś 3 tysiące i załatwianie prywatnego porodu jak Ci mocno zależy.

Nie zalezy mi az tak :-) Ciesze sie, ze nie osieroce dziecka przy porodzie przez cos tam w glowie. Nie nastawiam sie juz teraz na nic. Co ma byc to bedzie :-)

Penelope30 lubi tę wiadomość

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to w ogóle głodu nie czuję nawet mi w brzuchu nie burczy. Jak juz jestem bardzo głodna to boli głowa. A tak to muszę zgadywać.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    Ja już chyba całkiem straciłam poczucie sytości. To się chyba nazywa zaburzenie łaknienia. Zjadłam porządny obiad, dwa mielone z ziemniakami i surówką i co i nadal czuję się głodna. Toż to niemożliwe.

Moj mąż mowi, ze nie mam dna w dupie :-P

Betty Boop lubi tę wiadomość

• malika89 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Kurcze no wlasnie w zaglebieniu siedzi, ale wydobyc nie moge bo sie uczepilo. Ale ostatnio jak wydobylam to niefajnie pachniało. I taki posmak w ustach. No ale faktycznie jak nie ma zadnych objawow to nic strasznego nie jest. Dzieki!!
    To są resztki jedzenia i wydzielina. Może być białe, żóltawe lub zielonkawe. Zbiera się to w tzw. kryptach.
    Wiem co mówię, bo miałam tego pełno przed zabiegiem usunięcia migdałków. Da się z tym żyć, chociaż jest to nieprzyjemne :)

SyHa85 lubi tę wiadomość

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malika89 wrote:
    To są resztki jedzenia i wydzielina. Może być białe, żóltawe lub zielonkawe. Zbiera się to w tzw. kryptach.
    Wiem co mówię, bo miałam tego pełno przed zabiegiem usunięcia migdałków. Da się z tym żyć, chociaż jest to nieprzyjemne :)

No i mam problem z glowy :-)

malika89 lubi tę wiadomość

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hella gratulacje !!!!

Teraz będzie wybieranie płytek, mebli farb itp. Życzę wytrwałości i cierpliowści, bo urządzanie mieszania to nie taka prosta sprawa. Wiem po sobie i po klientach, bo 2 lata w sklepie meblowym pracowałam :)

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
‹‹ 1061 1062 1063 1064 1065 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ