X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem łatwiej nowe urządzić niż stare przerobić i wysprzątać.
    Ja nie wiem co jest w tej ciąży. Zawsze byłam śpiochem, w sobotę przed 11 żadna siła nie była w stanie mnie obudzić, a teraz wstaję przed 7 głodna i wyspana. Przed 8 już byłam w piekarni po bułeczki. Nie poznaję siebie.

• Stokrotka_92 Przyjaciółka

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to w ciąży śpię i śpię, ale dzisiaj wstałam potowarzyszyć mojemu przy śniadanku, bo on biedny na uczelnie :(

Wczoraj Oliwka trochę się uruchomiła i dostałam kilka kopniaczków, ale jak przyłożyłam rękę męża to przestała :( robi tate w konia upraciuch ;D

• Betty Boop Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z tym spaniem to ja dłuzej jak 7:30 to mi sie w ciazy nie zdarza. W 1 trymestrze owszem ale teraz o 6-7 oczy szeroko otwarte i juz wyspana jestem i sie zastanawiam co zjesc na sniadanie hahaha

Penelope30, SyHa85, Aśka_gdańsk lubią tę wiadomość

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój wczoraj jak poczuł małego ( pierwszy raz tak porządnie ) to aż mu się oczy spociły i prawie z wrażenia spadł z kanapy :-)

Ja też lubiłam pospać i jeszcze do niedawna tak było. Ale od 2 tyg cosy mi się poprzestawialo.

Penelope30 lubi tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty to beda tu dwie Marceliny :) ja wiedzialam ze tak bedzie miala na imie jeszcze zanim sie poczela... :)

hella, Betty Boop, Friend lubią tę wiadomość

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry z rana :)

Dziś kolejny tydzień i świetna informacja na Belly - granica przeżywalności płodu <3

25 tygodniu! Nadchodzimy :)

Rudi88, Betty Boop, pigułka, SyHa85, aniab91, Aśka_gdańsk, paola89, 33Karola33, Penelope30, Viola27, _cherryLady, Dominique88, alicjaaaa, Ania_1986, Lulu83, JRY1984 lubią tę wiadomość

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • oLena31 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helloł, a mnie dziś w nocy przed 3.00 obudził syn sąsiadów (20latek), który stwierdził, że po pijaku powydurnia się ze swoimi kolesiami na ulicy i zapoda jakąś muzę do tańca, a co! Dobrze, że mała się nie obudziła, bo miałabym 2h z głowy, a tak tylko 1h i zasnęłam, aż do 7.00 ;)

oar8dqk3x9r0pd8r.png
    klz9cwa1o806vcvk.png
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    Betty to beda tu dwie Marceliny :) ja wiedzialam ze tak bedzie miala na imie jeszcze zanim sie poczela... :)

własnie sie zastanawiam czy juz tu jakas bedzie ;) Ani ja ani mąz niegdy nie poznalismy żadnej Marceliny wiec z nikim nam sie nie kojarzy i pieknie brzmi no i pasuje do nazwiska.

malika super, ja tez czekam teraz do tej granicy :)
    PS: mogłabym poprosic o dodanie córeczki w wolnej chwili na pierwszej stronie? Dziekuje :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2016, 09:01

malika89 lubi tę wiadomość

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty Boop wrote:
    Kurcze, tak sie boje ze zaczniemy kupowac pod dziewczynke a tu nagle gdzies siusiak sie ukaze i co wtedy zrobie z tymi rózami? Czy Wy po połówkowych czekacie do 30 tyg na ostatnie usg czy moze idziecie w miedzyczasie? Bo ja bym raz poszła pomiedzy aby płec potwierdzic i ogólnie podejrzec malucha :)

No ja mam już przez 3 lekarzy potwierdzoną, a idę w między czasie podejrzeć, bo akurat tak mi wizyta wypada :) NA tym etapie to już chyba się nie mylą. . .:)

Betty Boop lubi tę wiadomość

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry.
    ja dopiero wstaje z lozka. Wyspalam sie w koncu od poniedziałku pobudki wczesnie bo wiadomo jak to szpital a pozniej juz nie odsypialam w ciagu dnia.
    Moj jakis leniwy sie zrobil, wczoraj jakies pukniecia byly ale dzisiaj nic, zero. Klade sie specjalnie na plecach bo wtedy najwięcej kopie i dalej cisza. Jak bedzie caly dzien spokojny to chyba zwariuje. Moze jak sie rozchodze to zacznie kopac...

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty Boop wrote:
    własnie sie zastanawiam czy juz tu jakas bedzie ;) Ani ja ani mąz niegdy nie poznalismy żadnej Marceliny wiec z nikim nam sie nie kojarzy i pieknie brzmi no i pasuje do nazwiska.

malika super, ja tez czekam teraz do tej granicy :)
    PS: mogłabym poprosic o dodanie córeczki w wolnej chwili na pierwszej stronie? Dziekuje :*
    Moja szwagierka to Marcelina, super osoba. Życzliwa, pomocna, radosna i postrzelona oczywiście pozytywnie ;)
    A druga Marcelina jaka znam ma obecnie prawie cztery lata. Kiedys sie nia zajmowałam, opiekowalam. Slodka dziewczyna ale nie da sobie w kasze dmuchac.

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty Boop wrote:
    No z tym spaniem to ja dłuzej jak 7:30 to mi sie w ciazy nie zdarza. W 1 trymestrze owszem ale teraz o 6-7 oczy szeroko otwarte i juz wyspana jestem i sie zastanawiam co zjesc na sniadanie hahaha

Mam to samo. Wiosna :D

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • Aśka_gdańsk Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Dlaczego wy nie śpicie o 8 rano w sobotę??
    Ja miałam w planie pobudkę o 9-9.30 , ale mój bobas miał inne zdanie.

Betty bop a ja mam właśnie na odwrót. Im bliżej do porodu tym bardziej posiadanie dziecka wydaje mi się abstrakcją. Jakieś schizy zaczęłam łapać, że nie ogarne logistycznie ani fizycznie wszystkiego.

Idę nakarmić glodomora.
    Rudi nie śpimy pewnie z tego samego powodu co Ty, przynamniej u mnie tak jest, ze pierwsze co to śniadanie z rana najważniejsze. :)

gannyx8d18v6v8ew.png

2 poronienia( 2009 8tyg.[*], 2015 8tyg.[*] )
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez rozwazam Marcelinke jak plec sie potwierdzi. Maja bardzo mi sie podoba ale eydaje mi sie ze duzo ich ostatnio i forum to potwierdza ;-) zobaczymy jeszcze co maz na to ale on sie wypowie po potwierdzeniu plci bo dalej nie wierzy ze to nie bedzie synek

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam imie Maja ze wzgledu na moja ukochana siostrzenice, która sie zajmowalam do 3 roku zycia. Ale z racji tego, ze juz w bliskiej rodzinie jest to zostanie Marcelinka.
    ja pewnie mpolece na usg w miedzyczasie na podgląd ale szykuje sie na dziołche ;)

Własnie napislam do tesciowej aby kupila mi jak bedzie ten piekny otulaczek. Juz dawno wpadł mi w oko ale jakos myslslam ze chłopak to tak nie pasuje ;) Ale teraz go chce

http://www.toysrus.com/product/index.jsp?productId=63158506&cp=2255957.2273443.2256244.68294576.2256249.2256259&parentPage=family

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2016, 09:44

hella lubi tę wiadomość

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękny ten otulacz, też bym chciała dla córy dla chłopca właśnie też jakoś by mi nie pasował. A to w Polsce też można kupić bo widzę cena w obcej walucie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz jestem spokojniejsza. Po sniadaniu i pierniczkach Kornel troche zaczal sie ruszac :) juz mialam lekka schize. Widocznie moje dziecko jest grzeczne i daje mamie pospac.

oLena31, Penelope30 lubią tę wiadomość

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornele są grzeczne ;). U mnie delikatne szturchnięcia tylko parę razy na dzień po słodyczach i po kakałku.

kaarolaa lubi tę wiadomość

• _cherryLady Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na Marceline zdecydowalam sie 2 lata temu, wtedy nie bylo ich wiele, a teraz czesto slysze to imie... nastepna corka bedzie Hania albo Gabrysia :) ew. Alicja :) a na chlopca nie mamy pomyslow kompletnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2016, 11:19

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te same imiona mi sie podobaja ale Gabrysie ma moja dosc bliska kolezanka, Alicja to moja kuzynka, a Hania nie bardzo ze wzgledu na podobienstwo do mojego imienia, wiec na razie chyba Marcelina a jak maz sie nie zgodzi to moze Magdalena albo Malgorzata. No zobaczymy, na razie bardzo bym chciala miec juz to usg i potwierdzic dziewczynke, bo jak sie pojawi cos jednak miedzy nozkami to bedzie Piotrus.

_cherryLady lubi tę wiadomość

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
‹‹ 1074 1075 1076 1077 1078 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ