X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    Ja na Marceline zdecydowalam sie 2 lata temu, wtedy nie bylo ich wiele, a teraz czesto slysze to imie... nastepna corka bedzie Hania albo Gabrysia :) ew. Alicja :) a na chlopca nie mamy pomyslow kompletnie
    Tak to jest z imionami. Jak sie spodobaja to jest ich malo a jak przychodzi moment kiedy masz je komu nadac to nagle wszędzie slychac to imie. Tak było u nas. Marcela wybieralam kilka lat temu. Wtedy nie byl taki popularny a jak juz przyszlo co do czego to Marcel tu i tam. Wiec postanowilam troche ulepszyc i mlody dostal Marceli na imie. Teraz kompletnie nie bylam przygotowana na chlopca i nie wiedzialam jak mu dac. Wiec na szybko wyszedl Kornel chociaz w rodzinie juz jest ale dalszej.

_cherryLady lubi tę wiadomość

• Domi793 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy corke Julie. Kiedy 10 lat temu tak ja nazwalismy, Julek jeszcze nie bylo duzo. Mi sie bardzo podoba imie Julia i jest miedzynarodowe, co ma teraz znaczenie kiedy mieszkamy w de. Teraz gdybym miala dziewczynke nazwalabym ja Nadia, bardzo mi sie podoba, a ze bedzie chlopczyk to Alex, choc jeden Alex w rodzinie jest ale dalszej

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie Julia, bo tak nam jaś podpasowało. Mężowi od dawna podobało się Dorota, ale mi nie odpowiada. Oliwię obrzydził mi jeden znajomy, a moja Amelka średnio z nazwiskiem brzmi. Ostatnio mój mąż gada z brzuchem i nagle słyszę tekst: Julcia, a chciałabyś mieć brata Bartusia? No oszalał, nie dość, że jeszcze jednego dziecka nie urodziłam to jeszcze wybrał chyba jedno z najgorzej kojarzących mi się imion :P

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas póki co to chyba jednak Wiktoria. Nazwisko po tacie będzie miała zagraniczne i wydaje mi się, że imię pasuje idealnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lezenie daje efekty w postaci szybkiego przybierania na wadze. Dzisiejsza waga przed sniadaniem 65,3 kg wiec jak dobrze licze jest 4,8 kg do przodu...

• Kajka86 Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki :-)

Udało mi się Was nadrobić.

Gratuluję wszystkim udanych wizyt i zdrówka życzę i sloneczka i uśmiechu :-)

Ja byłam wczoraj na wizycie. Wyniki glukozy mam 64, 144, 120 i lekarz powiedział że ok. Morfo i mocz też w porządku. USG nie było niestety, dopiero za 2 tygodnie.

Mam pytanko do dziewczyn które nie przechodziły Toxo: jak jecie owoce np.jablka, gruszki? Tylko myjecie czy obieracie ze skórki i potem jeszcze raz myjecie?

Pozdrawiam

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka86 wrote:

Mam pytanko do dziewczyn które nie przechodziły Toxo: jak jecie owoce np.jablka, gruszki? Tylko myjecie czy obieracie ze skórki i potem jeszcze raz myjecie?

Pozdrawiam

Ja po prostu dokładnie myję owoce ciepłą wodą. Bardziej staram się uważać na mięso, mam osobną deskę do niego i po każdym użyciu wyparzam.

• pigułka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka86 wrote:

Udało mi się Was nadrobić.

Gratuluję wszystkim udanych wizyt i zdrówka życzę i sloneczka i uśmiechu :-)

Ja byłam wczoraj na wizycie. Wyniki glukozy mam 64, 144, 120 i lekarz powiedział że ok. Morfo i mocz też w porządku. USG nie było niestety, dopiero za 2 tygodnie.

Pozdrawiam
    Ja normalnie myję, tylko po prostu dokładniej. Największe zagrożenie jest z owoców i warzyw, które rosną przy gruncie, czyli truskawki, poziomki, sałata itp, czyli na to na co kotek może narobić.

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Dominique88 Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Ja dzisiaj nie gotuję obiadu- idziemy na obiad w ramach Restaurant Week:
    Przystawka
    Aksamitna zupa krem z młodego czosnku z chipsami z jarmużu i czarnym sezamem
    Danie główne
    Delikatne policzki wołowe w porto z konfitowanymi młodymi warzywami z dodatkiem puree pietruszkowo-gruszkowego aromatyzowanego aksamitką
    Deser
    Kwitnące parfait cydrowe z sosem lawendowym
    ciekawe, czy uda się najeść tymi porcjami :)

SyHa85, hella lubią tę wiadomość

Wojciech <3
    we86vd6.png
  • Kajka86 Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi :-)

Ja też do tej pory tylko mylam, a dzisiaj mnie natchnelo że przecież takie kupowane owoce to niewiadomo gdzie były co kto z nimi robił i zaczęłam sobie wymyślać historie :-P

Mam skierowanie teraz na kolejne Toxo to zobaczymy.

A ktoś wie jakie są objawy Toxo?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominique88 wrote:
    Hej dziewczyny! Ja dzisiaj nie gotuję obiadu- idziemy na obiad w ramach Restaurant Week:
    Przystawka
    Aksamitna zupa krem z młodego czosnku z chipsami z jarmużu i czarnym sezamem
    Danie główne
    Delikatne policzki wołowe w porto z konfitowanymi młodymi warzywami z dodatkiem puree pietruszkowo-gruszkowego aromatyzowanego aksamitką
    Deser
    Kwitnące parfait cydrowe z sosem lawendowym
    ciekawe, czy uda się najeść tymi porcjami :)

Jakie aromatyczne nazwy :) Aż z ciekawości spojrzałam w Internet, toż to Wrocław :D
    Idę obiad robić, bo zgłodniałam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Objawy niby nie różnią się niby zbyt od objawów zwykłej grypy, albo i wcale ich nie ma. Chyba nie tak łatwo to badziewie złapać. Ja całe dzieciństwo na wsi wcinałam marchewki, truskawki, itp. prosto z działki, takie z piachem (blee), a nie chorowałam na toxo nigdy.
    W owocach sklepowych to już chyba bardziej ta chemia w skórce może zaszkodzić niż toxo, więc obrać nie zaszkodzi ;)

• _cherryLady Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ja mam +8 a nie leze ;) 5 kg to malutko nie przejmuj sie. Odkad kolezsnka mi powiedzisla ze w ciazy przytyla 25 kg a 4 mce po porodzie doszla do swojej wagi bez diety- zeszla opuchlizna itd przestalam tak sie marteic waga. Trudno. Skoro idzie do gory bez obzerania sie tzn ze tak ma byc.

kaarolaa lubi tę wiadomość

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem ze to niedużo ale rosne coraz szybciej i wydaje mi sie ze az za szybko. A teraz to lezakowanie jeszcze mi to przyspieszy. Jem i leze i tak moze byc do konca. Jeszcze mimo szwu dalej czuje sie średnio bezpiecznie. Schizuje i myślę ciagle czy tam wszystko dobrze trzyma. Od lezenia bola mnie biodra, kosci mam juz odgniecione a jak poloze sie na plecy to mam twardnienia brzucha.

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabanek wrote:
    Ja po prostu dokładnie myję owoce ciepłą wodą. Bardziej staram się uważać na mięso, mam osobną deskę do niego i po każdym użyciu wyparzam.

Ja nie robie tak....nic surowego nie jem, ale deski np. Nie wyparzam. Nigdy tak nie robilam. Owoce o warzywa myje, ale czasem zjem bez umycia jak sie zapomne...

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola leż i odpoczywaj jak najwięcej szczególnie teraz jak to jeszcze na świeżo. A wagą się nie przejmuj i tak masz jeszcze dużo mniej niż ja na start :).

• Domi793 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaprosilam dzis meza i corke na pyszne lody u Wlocha w pucharku:)
    Wlasnie idziemy:)
    Buzki

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ja tez mam schize ze za szybko mi idzie w gore. Ja dotychczas duuuzo lezalam przez przeziebienia i bole brzucha. Teraz chce bardziej aktywnie, ale wczoraj po dluzszym spacerze znowu brzuch boli do teraz, o zakwasach w £ydkach nie wspomne hehe

Co ma byc to bedzie, byle dzieciaki urodzily sie nam zdrowe i w terminie :-)

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis rano pisała ktoras o strachu itp. U mbie im dalej w las tym wiecej drzew. Czy sobie poradze. Czy bede dobra mama. Jak to bedzie. Nie ogarniam wyobraznia :-)

• blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami dziewczyny w 24 tc <3
    U mnie początkowa waga to było 48 kg teraz mam 55, więc u mnie 7 kg na plusie, ale ja się tym nie przejmuje, po mnie nawet tych kg nie widać, poszło mi w brzuch i w cycki ;) zwłaszcza w cycki, masakryczne są, ja drobna dziewczyna a taki biust, potem nie wiem czy ludzie patrzą na mój brzuch czy na moje cycki :D mąż się śmieje że na to i na to ;)

kaarolaa, pigułka, Rudi88 lubią tę wiadomość

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
‹‹ 1075 1076 1077 1078 1079 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ