X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    Ja na Marceline zdecydowalam sie 2 lata temu, wtedy nie bylo ich wiele, a teraz czesto slysze to imie... nastepna corka bedzie Hania albo Gabrysia :) ew. Alicja :) a na chlopca nie mamy pomyslow kompletnie
    Tak to jest z imionami. Jak sie spodobaja to jest ich malo a jak przychodzi moment kiedy masz je komu nadac to nagle wszędzie slychac to imie. Tak było u nas. Marcela wybieralam kilka lat temu. Wtedy nie byl taki popularny a jak juz przyszlo co do czego to Marcel tu i tam. Wiec postanowilam troche ulepszyc i mlody dostal Marceli na imie. Teraz kompletnie nie bylam przygotowana na chlopca i nie wiedzialam jak mu dac. Wiec na szybko wyszedl Kornel chociaz w rodzinie juz jest ale dalszej.

_cherryLady lubi tę wiadomość

• Domi793 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy corke Julie. Kiedy 10 lat temu tak ja nazwalismy, Julek jeszcze nie bylo duzo. Mi sie bardzo podoba imie Julia i jest miedzynarodowe, co ma teraz znaczenie kiedy mieszkamy w de. Teraz gdybym miala dziewczynke nazwalabym ja Nadia, bardzo mi sie podoba, a ze bedzie chlopczyk to Alex, choc jeden Alex w rodzinie jest ale dalszej

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie Julia, bo tak nam jaś podpasowało. Mężowi od dawna podobało się Dorota, ale mi nie odpowiada. Oliwię obrzydził mi jeden znajomy, a moja Amelka średnio z nazwiskiem brzmi. Ostatnio mój mąż gada z brzuchem i nagle słyszę tekst: Julcia, a chciałabyś mieć brata Bartusia? No oszalał, nie dość, że jeszcze jednego dziecka nie urodziłam to jeszcze wybrał chyba jedno z najgorzej kojarzących mi się imion :P

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas póki co to chyba jednak Wiktoria. Nazwisko po tacie będzie miała zagraniczne i wydaje mi się, że imię pasuje idealnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lezenie daje efekty w postaci szybkiego przybierania na wadze. Dzisiejsza waga przed sniadaniem 65,3 kg wiec jak dobrze licze jest 4,8 kg do przodu...

• Kajka86 Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki :-)

Udało mi się Was nadrobić.

Gratuluję wszystkim udanych wizyt i zdrówka życzę i sloneczka i uśmiechu :-)

Ja byłam wczoraj na wizycie. Wyniki glukozy mam 64, 144, 120 i lekarz powiedział że ok. Morfo i mocz też w porządku. USG nie było niestety, dopiero za 2 tygodnie.

Mam pytanko do dziewczyn które nie przechodziły Toxo: jak jecie owoce np.jablka, gruszki? Tylko myjecie czy obieracie ze skórki i potem jeszcze raz myjecie?

Pozdrawiam

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka86 wrote:

Mam pytanko do dziewczyn które nie przechodziły Toxo: jak jecie owoce np.jablka, gruszki? Tylko myjecie czy obieracie ze skórki i potem jeszcze raz myjecie?

Pozdrawiam

Ja po prostu dokładnie myję owoce ciepłą wodą. Bardziej staram się uważać na mięso, mam osobną deskę do niego i po każdym użyciu wyparzam.

• pigułka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka86 wrote:

Udało mi się Was nadrobić.

Gratuluję wszystkim udanych wizyt i zdrówka życzę i sloneczka i uśmiechu :-)

Ja byłam wczoraj na wizycie. Wyniki glukozy mam 64, 144, 120 i lekarz powiedział że ok. Morfo i mocz też w porządku. USG nie było niestety, dopiero za 2 tygodnie.

Pozdrawiam
    Ja normalnie myję, tylko po prostu dokładniej. Największe zagrożenie jest z owoców i warzyw, które rosną przy gruncie, czyli truskawki, poziomki, sałata itp, czyli na to na co kotek może narobić.

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Dominique88 Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Ja dzisiaj nie gotuję obiadu- idziemy na obiad w ramach Restaurant Week:
    Przystawka
    Aksamitna zupa krem z młodego czosnku z chipsami z jarmużu i czarnym sezamem
    Danie główne
    Delikatne policzki wołowe w porto z konfitowanymi młodymi warzywami z dodatkiem puree pietruszkowo-gruszkowego aromatyzowanego aksamitką
    Deser
    Kwitnące parfait cydrowe z sosem lawendowym
    ciekawe, czy uda się najeść tymi porcjami :)

SyHa85, hella lubią tę wiadomość

Wojciech <3
    we86vd6.png
  • Kajka86 Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi :-)

Ja też do tej pory tylko mylam, a dzisiaj mnie natchnelo że przecież takie kupowane owoce to niewiadomo gdzie były co kto z nimi robił i zaczęłam sobie wymyślać historie :-P

Mam skierowanie teraz na kolejne Toxo to zobaczymy.

A ktoś wie jakie są objawy Toxo?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominique88 wrote:
    Hej dziewczyny! Ja dzisiaj nie gotuję obiadu- idziemy na obiad w ramach Restaurant Week:
    Przystawka
    Aksamitna zupa krem z młodego czosnku z chipsami z jarmużu i czarnym sezamem
    Danie główne
    Delikatne policzki wołowe w porto z konfitowanymi młodymi warzywami z dodatkiem puree pietruszkowo-gruszkowego aromatyzowanego aksamitką
    Deser
    Kwitnące parfait cydrowe z sosem lawendowym
    ciekawe, czy uda się najeść tymi porcjami :)

Jakie aromatyczne nazwy :) Aż z ciekawości spojrzałam w Internet, toż to Wrocław :D
    Idę obiad robić, bo zgłodniałam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Objawy niby nie różnią się niby zbyt od objawów zwykłej grypy, albo i wcale ich nie ma. Chyba nie tak łatwo to badziewie złapać. Ja całe dzieciństwo na wsi wcinałam marchewki, truskawki, itp. prosto z działki, takie z piachem (blee), a nie chorowałam na toxo nigdy.
    W owocach sklepowych to już chyba bardziej ta chemia w skórce może zaszkodzić niż toxo, więc obrać nie zaszkodzi ;)

• _cherryLady Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ja mam +8 a nie leze ;) 5 kg to malutko nie przejmuj sie. Odkad kolezsnka mi powiedzisla ze w ciazy przytyla 25 kg a 4 mce po porodzie doszla do swojej wagi bez diety- zeszla opuchlizna itd przestalam tak sie marteic waga. Trudno. Skoro idzie do gory bez obzerania sie tzn ze tak ma byc.

kaarolaa lubi tę wiadomość

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem ze to niedużo ale rosne coraz szybciej i wydaje mi sie ze az za szybko. A teraz to lezakowanie jeszcze mi to przyspieszy. Jem i leze i tak moze byc do konca. Jeszcze mimo szwu dalej czuje sie średnio bezpiecznie. Schizuje i myślę ciagle czy tam wszystko dobrze trzyma. Od lezenia bola mnie biodra, kosci mam juz odgniecione a jak poloze sie na plecy to mam twardnienia brzucha.

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabanek wrote:
    Ja po prostu dokładnie myję owoce ciepłą wodą. Bardziej staram się uważać na mięso, mam osobną deskę do niego i po każdym użyciu wyparzam.

Ja nie robie tak....nic surowego nie jem, ale deski np. Nie wyparzam. Nigdy tak nie robilam. Owoce o warzywa myje, ale czasem zjem bez umycia jak sie zapomne...

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola leż i odpoczywaj jak najwięcej szczególnie teraz jak to jeszcze na świeżo. A wagą się nie przejmuj i tak masz jeszcze dużo mniej niż ja na start :).

• Domi793 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaprosilam dzis meza i corke na pyszne lody u Wlocha w pucharku:)
    Wlasnie idziemy:)
    Buzki

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ja tez mam schize ze za szybko mi idzie w gore. Ja dotychczas duuuzo lezalam przez przeziebienia i bole brzucha. Teraz chce bardziej aktywnie, ale wczoraj po dluzszym spacerze znowu brzuch boli do teraz, o zakwasach w £ydkach nie wspomne hehe

Co ma byc to bedzie, byle dzieciaki urodzily sie nam zdrowe i w terminie :-)

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis rano pisała ktoras o strachu itp. U mbie im dalej w las tym wiecej drzew. Czy sobie poradze. Czy bede dobra mama. Jak to bedzie. Nie ogarniam wyobraznia :-)

• blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami dziewczyny w 24 tc <3
    U mnie początkowa waga to było 48 kg teraz mam 55, więc u mnie 7 kg na plusie, ale ja się tym nie przejmuje, po mnie nawet tych kg nie widać, poszło mi w brzuch i w cycki ;) zwłaszcza w cycki, masakryczne są, ja drobna dziewczyna a taki biust, potem nie wiem czy ludzie patrzą na mój brzuch czy na moje cycki :D mąż się śmieje że na to i na to ;)

kaarolaa, pigułka, Rudi88 lubią tę wiadomość

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
‹‹ 1075 1076 1077 1078 1079 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ