Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny mam takie pytanie .. Poniewaz chyba znowu bierze mnie choroba gardło boli strasznie wiec zażywam prenalen do ssania ale czy moge brać witaminę C 1000? Co polecacie jeszcze na gardło i na ogólne osłabienie ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 08:42
-
Ja brałam witaminę C, piłam czystek z miodem i cytryna, a na gardło musiałam brac tantum verde bo prenalen nie pomagał. Do tego 3 dni spędzone w lozku praktycznie jak mnie rozłożyło i w koncu przeszło.
nuska_ lubi tę wiadomość
2 poronienia( 2009 8tyg.[*], 2015 8tyg.[*] )
-
Cześć. Nie mam za bardzo kiedy Was podczytywać bo moja còra ząbkuje i mam niezły meksyk! Biegunka, gorączka i nie je mi prawie wcale więc chidze na rzęsach.
nuska_ mi moja gin pozwoliła na gardło tantum verde do psikaniaa ja dodatkowo zakupiłam tabletki do ssania Fiorda z porzeczki
z ta wit C to pobobno trzeba uważać. Jeśli chcesz sie wzmocnić to miód, mleko i czosnek-okropne ale daje rade
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 09:29
nuska_ lubi tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Magic wrote:Cześć. Nie mam za bardzo kiedy Was podczytywać bo moja còra ząbkuje i mam niezły meksyk! Biegunka, gorączka i nie je mi prawie wcale więc chidze na rzęsach.
nuska_ mi moja gin pozwoliła na gardło tantum verde do psikaniaa ja dodatkowo zakupiłam tabletki do ssania Fiorda z porzeczki
z ta wit C to pobobno trzeba uważać. Jeśli chcesz sie wzmocnić to miód, mleko i czosnek-okropne ale daje rade
pewnie rzeczywiscie masz sajgon. Oby malej szybko przeszlo.
Magic lubi tę wiadomość
Alicja- nasza księżniczkaur. 5.08.2016
Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017 -
Dzień dobry
Mój dzieć pozwolił mi dziś pospać do 9
Mi na szczęście na gardło pomagał prenalen i picie wody z miodem. Ale tantum verde zawsze mam w pogotowiu.
Po wczorajszych zabawach wróciła moja rwa kulszowa i chyba przewialo mi ucho
Także dzisiaj kocyk, herbatka i dzień w domku.
Miłej niedzieli -
nick nieaktualny
-
A ja dzisiaj w ogóle się nie wyspałam... Budziłam się kilka razy, za każdym razem odkryta, zmarzłam i w ogóle od 7 już nie mogłam spać.
Zaraz nastawiamy z tatuśkiem rosół, później wezmę się za nadrabianie zaległości na blogu a po południu pojadę z mężem na mecz jak nie będzie padać.
Miłego dnia! -
Dzień dobry dziewuszki
mi sie coraz ciezej śpi. Biodra strasznie bolą jak się przekrecam z boku na bok i ciezko mi wstac z lozka. Az kosci mi strzelają i nie wiem ci mam na to poradzic. Lekarz nic nie widzi w tym zlego, a ja juz nie moge zniesc tego bólu. A mowia ze ciaza piekny stan. Mi juz troche pod gorke zaczyna byc.
-
Hej dziewczyny! Ja się wyspałam i to bardzo
. Dzisiaj imieniny męża i miał życzenie żeby dzisiejsze popołudnie i wieczór poświęcić na warzenie piwa... Jak tu chłopa zrozumieć?
Wczoraj Dzidziego nakarmiłam shake'em z McDonalda- niezłą dyskotekę mi potem w brzuchu zrobił- obserwowaliśmy oboje jak mi brzuch skacze co chwila w innym miejscu
.
Co do przeziębień to ja na szczęście ostatni raz miałam w listopadzie i niech tak zostanie (wcześniej to prawie non stop chora od września do kwietnia). -
Penelope30 wrote:Dziewczyny, któraś była już na warsztatach z Mamo to ja i/lub Planeta Dziecko? Fajne? Warto? Ja mam dopiero 16 i 18 kwietnia.
Z sześciu działów tematycznych interesujące były dwa - o szczepieniach i o kąpieli/pielęgnacji noworodka.
Niestety reszta jak dla mnie mało ciekawa.
Bezpieczny Maluch był duuużo ciekawszy i energicznie przeprowadzony.
Konkurs ze skojarzeniami z Mamo to ja - porażka. Każdy sam wybierał sobie prezenty, ale jedna osoba wzięła 3 opakowania pieluszek Dada wartych 60 zł, inna torbę z laktatorem i jakimiś próbkami, a trzecia miała już do wyboru jakąś śmieszną książeczkę wartą max 10 zł....
Planeta Dziecko, u mnie jest 28 kwietnia, więc liczę na relację od CiebiePenelope30 lubi tę wiadomość
Synek - 3740g i 61cm szczęścia
urodzony 40+1 tc.
Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc. -
a u mnie nie ma żadnych warsztatów dla Mam, a szkoda
Wczoraj szukałam poduszki do spania/ karmienia na allegro i przy okazji zrobiłam całkiem spore zamówienie u jednego sprzedawcy dla Anielki. mam nadzieję, że będę zadowolona jak przyjdzie paczka bo wydałam 200zł...
Beznadziejna pogoda, nic mi się nie chce...
W ogóle to dosłownie z dnia na dzień strasznie mi brzuszek urósł, aż dziwnie...I zaczęło się głaskanie po brzuchu jak tylko spotkam kogoś znajomego
-
Penelope30 wrote:malika dzięki za relację, ja na pewno też się podzielę jeśli w ogóle mnie wpuszczą na te warsztaty z planety bo potwierdzenia dalej mi nie wysłali na maeila ani nie odpisali na fb ;/ .
Synek - 3740g i 61cm szczęścia
urodzony 40+1 tc.
Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc. -
nick nieaktualnyMaz przywiozl mi chore dziecko, wiedzialam ze jak go wywiezie do tesciow to wroci chory. Nie dosc ze zęby to jeszcze katar i kaszel. Wyspac sie biedny dobrze nie moze bo go kaszelek meczy
a jak szlam do szpitala to mu jedno przeziebienie mijalo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 15:51
-
kaarolaa wrote:Maz przywiozl mi chore dziecko, wiedzialam ze jak go wywiezie do tesciow to wroci chory. Nie dosc ze zęby to jeszcze katar i kaszel. Wyspac sie biedny dobrze nie moze bo go kaszelek meczy
a jak szlam do szpitala to mu jedno przeziebienie mijalo.
Biedny Marceli. Dzieciaczki jak chore to tak im sie ciężko oddycha zwłaszcza przez sen. Mój siostrzeniec tez przeziębiony. -
nick nieaktualnyAnia_1986 wrote:Biedny Marceli. Dzieciaczki jak chore to tak im sie ciężko oddycha zwłaszcza przez sen. Mój siostrzeniec tez przeziębiony.