X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nuska_ Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam takie pytanie .. Poniewaz chyba znowu bierze mnie choroba gardło boli strasznie wiec zażywam prenalen do ssania ale czy moge brać witaminę C 1000? Co polecacie jeszcze na gardło i na ogólne osłabienie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 08:42

• Aśka_gdańsk Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam witaminę C, piłam czystek z miodem i cytryna, a na gardło musiałam brac tantum verde bo prenalen nie pomagał. Do tego 3 dni spędzone w lozku praktycznie jak mnie rozłożyło i w koncu przeszło.

nuska_ lubi tę wiadomość

gannyx8d18v6v8ew.png

2 poronienia( 2009 8tyg.[*], 2015 8tyg.[*] )
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam teraz u lekarza to poleciła Isla na gardło.
    A po za tym to rozpuszczam łyżeczkę miodu w pól szklanki letniej wody .

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Nie mam za bardzo kiedy Was podczytywać bo moja còra ząbkuje i mam niezły meksyk! Biegunka, gorączka i nie je mi prawie wcale więc chidze na rzęsach.
    nuska_ mi moja gin pozwoliła na gardło tantum verde do psikania :) a ja dodatkowo zakupiłam tabletki do ssania Fiorda z porzeczki :) z ta wit C to pobobno trzeba uważać. Jeśli chcesz sie wzmocnić to miód, mleko i czosnek-okropne ale daje rade :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 09:29

nuska_ lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    Cześć. Nie mam za bardzo kiedy Was podczytywać bo moja còra ząbkuje i mam niezły meksyk! Biegunka, gorączka i nie je mi prawie wcale więc chidze na rzęsach.
    nuska_ mi moja gin pozwoliła na gardło tantum verde do psikania :) a ja dodatkowo zakupiłam tabletki do ssania Fiorda z porzeczki :) z ta wit C to pobobno trzeba uważać. Jeśli chcesz sie wzmocnić to miód, mleko i czosnek-okropne ale daje rade :)
    Biedactwo :-( pewnie rzeczywiscie masz sajgon. Oby malej szybko przeszlo.

Magic lubi tę wiadomość

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    Mój dzieć pozwolił mi dziś pospać do 9 :-)

Mi na szczęście na gardło pomagał prenalen i picie wody z miodem. Ale tantum verde zawsze mam w pogotowiu.

Po wczorajszych zabawach wróciła moja rwa kulszowa i chyba przewialo mi ucho :-\
    Także dzisiaj kocyk, herbatka i dzień w domku.

Miłej niedzieli :-)

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Magic rozumiem, u nas tez zeby

Magic lubi tę wiadomość

• hella Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj w ogóle się nie wyspałam... Budziłam się kilka razy, za każdym razem odkryta, zmarzłam i w ogóle od 7 już nie mogłam spać.

Zaraz nastawiamy z tatuśkiem rosół, później wezmę się za nadrabianie zaległości na blogu a po południu pojadę z mężem na mecz jak nie będzie padać.

Miłego dnia!

Maja <3
    ur. 8.08.2016 godz. 19:35 - SN
    ijpbcwa1yu1ccujy.png
  • kata89 Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewuszki :) mi sie coraz ciezej śpi. Biodra strasznie bolą jak się przekrecam z boku na bok i ciezko mi wstac z lozka. Az kosci mi strzelają i nie wiem ci mam na to poradzic. Lekarz nic nie widzi w tym zlego, a ja juz nie moge zniesc tego bólu. A mowia ze ciaza piekny stan. Mi juz troche pod gorke zaczyna byc.

a55a0765ad.png
  • Dominique88 Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Ja się wyspałam i to bardzo :). Dzisiaj imieniny męża i miał życzenie żeby dzisiejsze popołudnie i wieczór poświęcić na warzenie piwa... Jak tu chłopa zrozumieć? ;) Wczoraj Dzidziego nakarmiłam shake'em z McDonalda- niezłą dyskotekę mi potem w brzuchu zrobił- obserwowaliśmy oboje jak mi brzuch skacze co chwila w innym miejscu :).
    Co do przeziębień to ja na szczęście ostatni raz miałam w listopadzie i niech tak zostanie (wcześniej to prawie non stop chora od września do kwietnia). :)

Wojciech <3
    we86vd6.png
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    Dziewczyny, któraś była już na warsztatach z Mamo to ja i/lub Planeta Dziecko? Fajne? Warto? Ja mam dopiero 16 i 18 kwietnia.
    Ja byłam w piątek na warsztatach Mamo to ja.
    Z sześciu działów tematycznych interesujące były dwa - o szczepieniach i o kąpieli/pielęgnacji noworodka.
    Niestety reszta jak dla mnie mało ciekawa.
    Bezpieczny Maluch był duuużo ciekawszy i energicznie przeprowadzony.
    Konkurs ze skojarzeniami z Mamo to ja - porażka. Każdy sam wybierał sobie prezenty, ale jedna osoba wzięła 3 opakowania pieluszek Dada wartych 60 zł, inna torbę z laktatorem i jakimiś próbkami, a trzecia miała już do wyboru jakąś śmieszną książeczkę wartą max 10 zł....

Planeta Dziecko, u mnie jest 28 kwietnia, więc liczę na relację od Ciebie ;)

Penelope30 lubi tę wiadomość

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • Kw14tuszek Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie nie ma żadnych warsztatów dla Mam, a szkoda :(
    Wczoraj szukałam poduszki do spania/ karmienia na allegro i przy okazji zrobiłam całkiem spore zamówienie u jednego sprzedawcy dla Anielki. mam nadzieję, że będę zadowolona jak przyjdzie paczka bo wydałam 200zł...

Beznadziejna pogoda, nic mi się nie chce...
    W ogóle to dosłownie z dnia na dzień strasznie mi brzuszek urósł, aż dziwnie... ;) I zaczęło się głaskanie po brzuchu jak tylko spotkam kogoś znajomego :/

f2w3rjjgdlc19w86.png
  • hella Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tam za warzeniem tęsknie ;) Jak tylko urządzimy kuchnie w nowym mieszkaniu to bierzemy się za nowe warki :D

Maja <3
    ur. 8.08.2016 godz. 19:35 - SN
    ijpbcwa1yu1ccujy.png
  • Stokrotka_92 Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Załamałam się.. opróżniam stare meble, żeby je wywalić i zrobić pokój dla małej i nie wiem co mam z tym wszystkim zrobić ...

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malika dzięki za relację, ja na pewno też się podzielę jeśli w ogóle mnie wpuszczą na te warsztaty z planety bo potwierdzenia dalej mi nie wysłali na maeila ani nie odpisali na fb ;/ .

malika89 lubi tę wiadomość

• malika89 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    malika dzięki za relację, ja na pewno też się podzielę jeśli w ogóle mnie wpuszczą na te warsztaty z planety bo potwierdzenia dalej mi nie wysłali na maeila ani nie odpisali na fb ;/ .
    Też bic nie dostałam :/

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz przywiozl mi chore dziecko, wiedzialam ze jak go wywiezie do tesciow to wroci chory. Nie dosc ze zęby to jeszcze katar i kaszel. Wyspac sie biedny dobrze nie moze bo go kaszelek meczy :( a jak szlam do szpitala to mu jedno przeziebienie mijalo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 15:51

• Kw14tuszek Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak macie ochote i czas to pooglądajcie sobie porody, może akurat jest szpital w którym macie zamiar rodzić. cały dzień dziś oglądam :)

http://www.ipla.tv/Wiedza/5000947-Dokument/5002766-Porody

f2w3rjjgdlc19w86.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Maz przywiozl mi chore dziecko, wiedzialam ze jak go wywiezie do tesciow to wroci chory. Nie dosc ze zęby to jeszcze katar i kaszel. Wyspac sie biedny dobrze nie moze bo go kaszelek meczy :( a jak szlam do szpitala to mu jedno przeziebienie mijalo.

Biedny Marceli. Dzieciaczki jak chore to tak im sie ciężko oddycha zwłaszcza przez sen. Mój siostrzeniec tez przeziębiony.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Biedny Marceli. Dzieciaczki jak chore to tak im sie ciężko oddycha zwłaszcza przez sen. Mój siostrzeniec tez przeziębiony.
    Bylo ladnie kilka dni to latal po dworzu. Wiedzialam ze za duzo tego, musial przemarznac. A ja nie widxialam go, nie dopilnowalam. A moj maz to srednio mysli. Jemu sie wydaje ze jak jest ciut cieplej to dziecku nic nie bedxie. Wystarczy lekki wiaterek i odkryte uszy zeby przewialo.

‹‹ 1079 1080 1081 1082 1083 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ