X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    Blondyna, truskaweczka- czyli jestesmy we trzy :) a nie same :) kg schodza tez przeciez jeszcze kilka tyg PO porodzie w ramach jak bedzie ubywac nam krwi, wody zatrzymanej w org- sama macica z mandadynki przekszgalcila sie w arbuza- ona tez sie obkurczy takze spokojnie. Jakbysmy sie obzeraly i tyle to inna sprawa ale jedzac ciut wiecej- spoko :) poza tym- moja znajoma 16 kg przytyla do 31 tc- tyla z zabojcza predkoscia. A do 38 tc juz nie przytyla ani grama. Teraz tydz po porodzie ma 2 kg wiecej niz przed ciaza czyli 14 w tydzidn zeszlo. Bedzis kp wiec reszta tez pewnie zejdzie :)

Jeszcze ja, jeszcze ja :) Nie trzy :) Ja jutro potwierdzę przyrost wagi po wizycie, ale myślę, że już 8 na bank :)

_cherryLady lubi tę wiadomość

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadlam miche ciniminis z mlekiem aaaaaale mi dobrze :)

SyHa85, Truskaweczka83, alicjaaaa, malika89 lubią tę wiadomość

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    Zjadlam miche ciniminis z mlekiem aaaaaale mi dobrze :)

Ja leżąc w wannie rozmyślam o kolacji :-)

_cherryLady lubi tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • oLena31 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po tym, co napisałam wcześniej, wyciągnęłam męża do mcdonalda na lody ;) no nie mogłam się oprzeć ;) W pierwszej ciąży codziennie MUSIAŁAM jeść lody (litr lodów obowiązkowo w zamrażarce ;)), i na wieczór dwie-trzy kanapki z nutellą, zapite mlekiem ;) ooo nie chyba znowu narobiłam sobie smaku… ;)

Truskaweczka83, _cherryLady lubią tę wiadomość

oar8dqk3x9r0pd8r.png
    klz9cwa1o806vcvk.png
  • blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rano jak byłam po glukozie to w nagrodę z mężem poszliśmy na gofry, cieplutkie z cukrem pudrem, uwielbiam takie ;-) mąż się śmiał ze mnie :-D

Penelope30, Lulu83 lubią tę wiadomość

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • Mikołajkowa66 Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami po krótkiej nieobecności. Ostatnio żyje na wysokich obrotach i na noc nie mam czasu. Poszłam jeszcze w tym tygodniu do pracy ma zastępstwo i nie ogarniam. ;)
    U nas wszystko dobrze, od czasu wyjścia ze szpitala czuje się dobrze. Ale teraz gdy brzuszek jest większy mam zachwiania równowagi na linii brzuch i reszta ciała ;) ostatnio przewróciłam się jak kucałam. No i bardzo źle mi się śpi, strasznie mi niewygodnie. Jaką poduszkę polecacie?
    Nie mam siły nadrabiać tego co skrobałyście ostatnio więc jak jest coś ważnego dajcie znać! ;)

w57vikgn8cjabi6x.png[/url]
  • Kw14tuszek Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty Boop wrote:
    Poczytalam, że juz zapisujecie sie do szkoły rodznia i własnie tez sie zapisalam. Zaczynamy 4 maja. Kurs trwa 11 tygodni, po jednym spotkaniu na tydzien 2h a od 32 tygodnia 2 razy w tygodniu. Szkoła jest darmowa i koło mnie wiec skorzystam.

Jezu dziewczny jestem w szoku. napislyscie ze przykladacie słuchawki z muzyka do brzucha i własnie to zrobilam i mała tak daje czadu jak nigdy. Ona naprawde to musi słyszec!!! Właczylam Mozart for babies z you tube :)

Moja właśnie słucha Mozarta :) wczoraj jak jej włączyłam trochę bardziej szalała, ale dziś też sobie podskakuje w brzuszku :)
    Dziś przeżyłam mega traumę, od jakiegoś czasu męczy mnie katar - dzisiaj chciałam wydmuchać nos i dostałam takiego mega krwotoku z nosa, nigdy w życiu czegoś takiego nie miałam... przeszło po jakimś czasie i po kilku godzinach znów chciałam leciutko wydmuchać nos i znów krwotok... :( teraz już całkiem boję się nos wydmuchać :(

Na pocieszenie przyszła przesyłka z rzeczami dla Anielki - pieluszki, becik, dla mnie rogal do spania i kilka innych :) ale to śliczne :)

Betty Boop lubi tę wiadomość

f2w3rjjgdlc19w86.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wygoniłam mojego po jogurty dla mnie :) zmotywowało go to że pozwoliłam mu kupić piwko.

Mała tańcuje mi w brzuchu a ja siedzę i to obserwuję z radością :D

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Kw14tuszek Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Właśnie wygoniłam mojego po jogurty dla mnie :) zmotywowało go to że pozwoliłam mu kupić piwko.

Mała tańcuje mi w brzuchu a ja siedzę i to obserwuję z radością :D

ja tak lubie leżeć i patrzeć jak mała wariuje w brzuchu :)

f2w3rjjgdlc19w86.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie zrobilam trzy kanapki z serem i ogórkiem.

Aśka_gdańsk lubi tę wiadomość

• alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    W Gliwicach podobno nie ma problemu ze znieczuleniem :) z tym ze slyszalam ze niskocisnieniowcy to przeciwwskazanie a patrzac na moja karte ciazy same 100/60 cisnienie...

Dzizas nie strasz! Ja jestem wybitnie niskociśnieniowa :(
    Słyszałam tylko, że niski wskaźnik płytek krwi może być przeciwwskazaniem, ale nic o ciśnieniu...

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kw14tuszek wrote:
    ja tak lubie leżeć i patrzeć jak mała wariuje w brzuchu :)

Ja też pod warunkiem że to nie boli, bo czasem potrafi przywalić

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Kw14tuszek Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Ja też pod warunkiem że to nie boli, bo czasem potrafi przywalić

racja - bywa już czasem mało przyjemne. Najgorzej jak mnie wali po pęcherzu - co chwile latam sikać :P

f2w3rjjgdlc19w86.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba tylko moj taki spokojny bo jeszcze ani razu nie zabolalo jak kopie. Nawet na pecherzu go nie czuje. Przekewa mi się, rusza ale nie boli... :)

• Aśka_gdańsk Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    A ja sobie zrobilam trzy kanapki z serem i ogórkiem.
    Ja wlasnie tez wciągnęłam trzy z serem, sałata i ogórkiem :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

gannyx8d18v6v8ew.png

2 poronienia( 2009 8tyg.[*], 2015 8tyg.[*] )
  • oLena31 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaaa wrote:
    Dzizas nie strasz! Ja jestem wybitnie niskociśnieniowa :(
    Słyszałam tylko, że niski wskaźnik płytek krwi może być przeciwwskazaniem, ale nic o ciśnieniu...

Ja też nie słyszałam o przeciwwskazaniu przy niskim ciśnieniu. Notorycznie mam niskie, a miałam zewnątrzoponowe dwa razy i nikt nie mówił, że coś nie tak będzie...

Penelope30, alicjaaaa lubią tę wiadomość

oar8dqk3x9r0pd8r.png
    klz9cwa1o806vcvk.png
  • SyHa85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    To chyba tylko moj taki spokojny bo jeszcze ani razu nie zabolalo jak kopie. Nawet na pecherzu go nie czuje. Przekewa mi się, rusza ale nie boli... :)

Mnie tez nie boli. Chce jeszcze kopniaczkow :-)

kaarolaa lubi tę wiadomość

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • Ania_1986 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam dwa jogurty truskawkowe, o jak mi dobrze :D a zaraz zrobię sobie jakąś bułę i kolacja zaliczona :D

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na "targu" ciuchowo-warzywowo-firanowo-itd i w Pepco.
    W Pepco kupiłam 2 pary biodzaków po 5,99 - są na promocji i niedrapki za 1,99 - śliczne :)
    Sobie leginsy i koszulkę ala T-shirt, córce stanik/leginsy i sobie też stanik :)
    Te bez fiszbin z allegro - beznadziejne - cycki jak placki ;)

A na targu oprócz warzyw, mężowi koszulek/skarpet/majtów, sobie też majty w większym rozmiarze ;) kupiłam śliczną bluzkę w kwiaty z miejscem na brzuszek do samego 9 miesiąca i do tego biały żakiecik to i to po 35zł/szt :) Jeszcze 2 koszule nocne do karmienia guziczki mają.
    Może jutro zrobie foto bluzki i żakietu i wrzucę :)

Jutro rano do gin po L4, chciałabym USG czy pępowina nie zagraża małej bo shizy mam jak się np dzień rusza a dzień nic jak dziś...

Zobaczymy czy zrobi, ale nie liczę zbytnio.

Matko zjadłam kolacje- po powrocie z targu= 2 pałeczki z kurczaka jeden malutki ziemniaczek i 8 plastrów ogórka, druga kolacja po 2h pomidor pocięty 1/2 szt - ten bawole serce z pysznym miąszem z ogórkiem w kostkę, kiełkami rzeżuchy, koperkiem, solą i śmietanką :) MNIAM!!! zagryzłam wszystko małą kanapką z żółtym serem i mała paczuszka ciasteczek typu Lupetitki :)
    Mam nadzieję, że mi do jutra wystarczy :)

Oglądam Top Chefa i zawsze nabieram apetytu w trakcie...

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oLenka uspokoiłaś mnie. A jakie lody brałaś? Też zaraz wyciągne męża do McD i nie wiem czy chcę flurry czy zwykłe z toffi.

‹‹ 1106 1107 1108 1109 1110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ