Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
_cherryLady wrote:Blondyna, truskaweczka- czyli jestesmy we trzy
a nie same
kg schodza tez przeciez jeszcze kilka tyg PO porodzie w ramach jak bedzie ubywac nam krwi, wody zatrzymanej w org- sama macica z mandadynki przekszgalcila sie w arbuza- ona tez sie obkurczy takze spokojnie. Jakbysmy sie obzeraly i tyle to inna sprawa ale jedzac ciut wiecej- spoko
poza tym- moja znajoma 16 kg przytyla do 31 tc- tyla z zabojcza predkoscia. A do 38 tc juz nie przytyla ani grama. Teraz tydz po porodzie ma 2 kg wiecej niz przed ciaza czyli 14 w tydzidn zeszlo. Bedzis kp wiec reszta tez pewnie zejdzie 
Jeszcze ja, jeszcze ja
Nie trzy
Ja jutro potwierdzę przyrost wagi po wizycie, ale myślę, że już 8 na bank 
_cherryLady lubi tę wiadomość
[/url] -
A ja po tym, co napisałam wcześniej, wyciągnęłam męża do mcdonalda na lody
no nie mogłam się oprzeć
W pierwszej ciąży codziennie MUSIAŁAM jeść lody (litr lodów obowiązkowo w zamrażarce
), i na wieczór dwie-trzy kanapki z nutellą, zapite mlekiem
ooo nie chyba znowu narobiłam sobie smaku…
Truskaweczka83, _cherryLady lubią tę wiadomość

-
Witam się z Wami po krótkiej nieobecności. Ostatnio żyje na wysokich obrotach i na noc nie mam czasu. Poszłam jeszcze w tym tygodniu do pracy ma zastępstwo i nie ogarniam.

U nas wszystko dobrze, od czasu wyjścia ze szpitala czuje się dobrze. Ale teraz gdy brzuszek jest większy mam zachwiania równowagi na linii brzuch i reszta ciała
ostatnio przewróciłam się jak kucałam. No i bardzo źle mi się śpi, strasznie mi niewygodnie. Jaką poduszkę polecacie?
Nie mam siły nadrabiać tego co skrobałyście ostatnio więc jak jest coś ważnego dajcie znać!
[/url] -
Betty Boop wrote:Poczytalam, że juz zapisujecie sie do szkoły rodznia i własnie tez sie zapisalam. Zaczynamy 4 maja. Kurs trwa 11 tygodni, po jednym spotkaniu na tydzien 2h a od 32 tygodnia 2 razy w tygodniu. Szkoła jest darmowa i koło mnie wiec skorzystam.
Jezu dziewczny jestem w szoku. napislyscie ze przykladacie słuchawki z muzyka do brzucha i własnie to zrobilam i mała tak daje czadu jak nigdy. Ona naprawde to musi słyszec!!! Właczylam Mozart for babies z you tube
Moja właśnie słucha Mozarta
wczoraj jak jej włączyłam trochę bardziej szalała, ale dziś też sobie podskakuje w brzuszku 
Dziś przeżyłam mega traumę, od jakiegoś czasu męczy mnie katar - dzisiaj chciałam wydmuchać nos i dostałam takiego mega krwotoku z nosa, nigdy w życiu czegoś takiego nie miałam... przeszło po jakimś czasie i po kilku godzinach znów chciałam leciutko wydmuchać nos i znów krwotok...
teraz już całkiem boję się nos wydmuchać 
Na pocieszenie przyszła przesyłka z rzeczami dla Anielki - pieluszki, becik, dla mnie rogal do spania i kilka innych
ale to śliczne
Betty Boop lubi tę wiadomość

-
nick nieaktualny
-
_cherryLady wrote:W Gliwicach podobno nie ma problemu ze znieczuleniem
z tym ze slyszalam ze niskocisnieniowcy to przeciwwskazanie a patrzac na moja karte ciazy same 100/60 cisnienie...
Dzizas nie strasz! Ja jestem wybitnie niskociśnieniowa
Słyszałam tylko, że niski wskaźnik płytek krwi może być przeciwwskazaniem, ale nic o ciśnieniu...

-
nick nieaktualny
-
alicjaaaa wrote:Dzizas nie strasz! Ja jestem wybitnie niskociśnieniowa

Słyszałam tylko, że niski wskaźnik płytek krwi może być przeciwwskazaniem, ale nic o ciśnieniu...
Ja też nie słyszałam o przeciwwskazaniu przy niskim ciśnieniu. Notorycznie mam niskie, a miałam zewnątrzoponowe dwa razy i nikt nie mówił, że coś nie tak będzie...
Penelope30, alicjaaaa lubią tę wiadomość

-
kaarolaa wrote:To chyba tylko moj taki spokojny bo jeszcze ani razu nie zabolalo jak kopie. Nawet na pecherzu go nie czuje. Przekewa mi się, rusza ale nie boli...

Mnie tez nie boli. Chce jeszcze kopniaczkow
nick nieaktualny lubi tę wiadomość
[/url] -
Byłam na "targu" ciuchowo-warzywowo-firanowo-itd i w Pepco.
W Pepco kupiłam 2 pary biodzaków po 5,99 - są na promocji i niedrapki za 1,99 - śliczne
Sobie leginsy i koszulkę ala T-shirt, córce stanik/leginsy i sobie też stanik
Te bez fiszbin z allegro - beznadziejne - cycki jak placki
A na targu oprócz warzyw, mężowi koszulek/skarpet/majtów, sobie też majty w większym rozmiarze
kupiłam śliczną bluzkę w kwiaty z miejscem na brzuszek do samego 9 miesiąca i do tego biały żakiecik to i to po 35zł/szt
Jeszcze 2 koszule nocne do karmienia guziczki mają.
Może jutro zrobie foto bluzki i żakietu i wrzucę
Jutro rano do gin po L4, chciałabym USG czy pępowina nie zagraża małej bo shizy mam jak się np dzień rusza a dzień nic jak dziś...
Zobaczymy czy zrobi, ale nie liczę zbytnio.
Matko zjadłam kolacje- po powrocie z targu= 2 pałeczki z kurczaka jeden malutki ziemniaczek i 8 plastrów ogórka, druga kolacja po 2h pomidor pocięty 1/2 szt - ten bawole serce z pysznym miąszem z ogórkiem w kostkę, kiełkami rzeżuchy, koperkiem, solą i śmietanką
MNIAM!!! zagryzłam wszystko małą kanapką z żółtym serem i mała paczuszka ciasteczek typu Lupetitki 
Mam nadzieję, że mi do jutra wystarczy
Oglądam Top Chefa i zawsze nabieram apetytu w trakcie...