Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
_cherryLady wrote:Blondyna, truskaweczka- czyli jestesmy we trzy
a nie same
kg schodza tez przeciez jeszcze kilka tyg PO porodzie w ramach jak bedzie ubywac nam krwi, wody zatrzymanej w org- sama macica z mandadynki przekszgalcila sie w arbuza- ona tez sie obkurczy takze spokojnie. Jakbysmy sie obzeraly i tyle to inna sprawa ale jedzac ciut wiecej- spoko
poza tym- moja znajoma 16 kg przytyla do 31 tc- tyla z zabojcza predkoscia. A do 38 tc juz nie przytyla ani grama. Teraz tydz po porodzie ma 2 kg wiecej niz przed ciaza czyli 14 w tydzidn zeszlo. Bedzis kp wiec reszta tez pewnie zejdzie
Jeszcze ja, jeszcze jaNie trzy
Ja jutro potwierdzę przyrost wagi po wizycie, ale myślę, że już 8 na bank
_cherryLady lubi tę wiadomość
[/url]
-
A ja po tym, co napisałam wcześniej, wyciągnęłam męża do mcdonalda na lody
no nie mogłam się oprzeć
W pierwszej ciąży codziennie MUSIAŁAM jeść lody (litr lodów obowiązkowo w zamrażarce
), i na wieczór dwie-trzy kanapki z nutellą, zapite mlekiem
ooo nie chyba znowu narobiłam sobie smaku…
Truskaweczka83, _cherryLady lubią tę wiadomość
-
Witam się z Wami po krótkiej nieobecności. Ostatnio żyje na wysokich obrotach i na noc nie mam czasu. Poszłam jeszcze w tym tygodniu do pracy ma zastępstwo i nie ogarniam.
U nas wszystko dobrze, od czasu wyjścia ze szpitala czuje się dobrze. Ale teraz gdy brzuszek jest większy mam zachwiania równowagi na linii brzuch i reszta ciałaostatnio przewróciłam się jak kucałam. No i bardzo źle mi się śpi, strasznie mi niewygodnie. Jaką poduszkę polecacie?
Nie mam siły nadrabiać tego co skrobałyście ostatnio więc jak jest coś ważnego dajcie znać![/url]
-
Betty Boop wrote:Poczytalam, że juz zapisujecie sie do szkoły rodznia i własnie tez sie zapisalam. Zaczynamy 4 maja. Kurs trwa 11 tygodni, po jednym spotkaniu na tydzien 2h a od 32 tygodnia 2 razy w tygodniu. Szkoła jest darmowa i koło mnie wiec skorzystam.
Jezu dziewczny jestem w szoku. napislyscie ze przykladacie słuchawki z muzyka do brzucha i własnie to zrobilam i mała tak daje czadu jak nigdy. Ona naprawde to musi słyszec!!! Właczylam Mozart for babies z you tube
Moja właśnie słucha Mozartawczoraj jak jej włączyłam trochę bardziej szalała, ale dziś też sobie podskakuje w brzuszku
Dziś przeżyłam mega traumę, od jakiegoś czasu męczy mnie katar - dzisiaj chciałam wydmuchać nos i dostałam takiego mega krwotoku z nosa, nigdy w życiu czegoś takiego nie miałam... przeszło po jakimś czasie i po kilku godzinach znów chciałam leciutko wydmuchać nos i znów krwotok...teraz już całkiem boję się nos wydmuchać
Na pocieszenie przyszła przesyłka z rzeczami dla Anielki - pieluszki, becik, dla mnie rogal do spania i kilka innychale to śliczne
Betty Boop lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
_cherryLady wrote:W Gliwicach podobno nie ma problemu ze znieczuleniem
z tym ze slyszalam ze niskocisnieniowcy to przeciwwskazanie a patrzac na moja karte ciazy same 100/60 cisnienie...
Dzizas nie strasz! Ja jestem wybitnie niskociśnieniowa
Słyszałam tylko, że niski wskaźnik płytek krwi może być przeciwwskazaniem, ale nic o ciśnieniu...
-
nick nieaktualny
-
alicjaaaa wrote:Dzizas nie strasz! Ja jestem wybitnie niskociśnieniowa
Słyszałam tylko, że niski wskaźnik płytek krwi może być przeciwwskazaniem, ale nic o ciśnieniu...
Ja też nie słyszałam o przeciwwskazaniu przy niskim ciśnieniu. Notorycznie mam niskie, a miałam zewnątrzoponowe dwa razy i nikt nie mówił, że coś nie tak będzie...Penelope30, alicjaaaa lubią tę wiadomość
-
Byłam na "targu" ciuchowo-warzywowo-firanowo-itd i w Pepco.
W Pepco kupiłam 2 pary biodzaków po 5,99 - są na promocji i niedrapki za 1,99 - śliczne
Sobie leginsy i koszulkę ala T-shirt, córce stanik/leginsy i sobie też stanik
Te bez fiszbin z allegro - beznadziejne - cycki jak placki
A na targu oprócz warzyw, mężowi koszulek/skarpet/majtów, sobie też majty w większym rozmiarzekupiłam śliczną bluzkę w kwiaty z miejscem na brzuszek do samego 9 miesiąca i do tego biały żakiecik to i to po 35zł/szt
Jeszcze 2 koszule nocne do karmienia guziczki mają.
Może jutro zrobie foto bluzki i żakietu i wrzucę
Jutro rano do gin po L4, chciałabym USG czy pępowina nie zagraża małej bo shizy mam jak się np dzień rusza a dzień nic jak dziś...
Zobaczymy czy zrobi, ale nie liczę zbytnio.
Matko zjadłam kolacje- po powrocie z targu= 2 pałeczki z kurczaka jeden malutki ziemniaczek i 8 plastrów ogórka, druga kolacja po 2h pomidor pocięty 1/2 szt - ten bawole serce z pysznym miąszem z ogórkiem w kostkę, kiełkami rzeżuchy, koperkiem, solą i śmietankąMNIAM!!! zagryzłam wszystko małą kanapką z żółtym serem i mała paczuszka ciasteczek typu Lupetitki
Mam nadzieję, że mi do jutra wystarczy
Oglądam Top Chefa i zawsze nabieram apetytu w trakcie...