Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    Blondyna, truskaweczka- czyli jestesmy we trzy :) a nie same :) kg schodza tez przeciez jeszcze kilka tyg PO porodzie w ramach jak bedzie ubywac nam krwi, wody zatrzymanej w org- sama macica z mandadynki przekszgalcila sie w arbuza- ona tez sie obkurczy takze spokojnie. Jakbysmy sie obzeraly i tyle to inna sprawa ale jedzac ciut wiecej- spoko :) poza tym- moja znajoma 16 kg przytyla do 31 tc- tyla z zabojcza predkoscia. A do 38 tc juz nie przytyla ani grama. Teraz tydz po porodzie ma 2 kg wiecej niz przed ciaza czyli 14 w tydzidn zeszlo. Bedzis kp wiec reszta tez pewnie zejdzie :)

Jeszcze ja, jeszcze ja :) Nie trzy :) Ja jutro potwierdzę przyrost wagi po wizycie, ale myślę, że już 8 na bank :)

_cherryLady lubi tę wiadomość

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadlam miche ciniminis z mlekiem aaaaaale mi dobrze :)

SyHa85, Truskaweczka83, alicjaaaa, malika89 lubią tę wiadomość

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    Zjadlam miche ciniminis z mlekiem aaaaaale mi dobrze :)

Ja leżąc w wannie rozmyślam o kolacji :-)

_cherryLady lubi tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • oLena31 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po tym, co napisałam wcześniej, wyciągnęłam męża do mcdonalda na lody ;) no nie mogłam się oprzeć ;) W pierwszej ciąży codziennie MUSIAŁAM jeść lody (litr lodów obowiązkowo w zamrażarce ;)), i na wieczór dwie-trzy kanapki z nutellą, zapite mlekiem ;) ooo nie chyba znowu narobiłam sobie smaku… ;)

Truskaweczka83, _cherryLady lubią tę wiadomość

oar8dqk3x9r0pd8r.png
    klz9cwa1o806vcvk.png
  • blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rano jak byłam po glukozie to w nagrodę z mężem poszliśmy na gofry, cieplutkie z cukrem pudrem, uwielbiam takie ;-) mąż się śmiał ze mnie :-D

Penelope30, Lulu83 lubią tę wiadomość

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • Mikołajkowa66 Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami po krótkiej nieobecności. Ostatnio żyje na wysokich obrotach i na noc nie mam czasu. Poszłam jeszcze w tym tygodniu do pracy ma zastępstwo i nie ogarniam. ;)
    U nas wszystko dobrze, od czasu wyjścia ze szpitala czuje się dobrze. Ale teraz gdy brzuszek jest większy mam zachwiania równowagi na linii brzuch i reszta ciała ;) ostatnio przewróciłam się jak kucałam. No i bardzo źle mi się śpi, strasznie mi niewygodnie. Jaką poduszkę polecacie?
    Nie mam siły nadrabiać tego co skrobałyście ostatnio więc jak jest coś ważnego dajcie znać! ;)

w57vikgn8cjabi6x.png[/url]
  • Kw14tuszek Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty Boop wrote:
    Poczytalam, że juz zapisujecie sie do szkoły rodznia i własnie tez sie zapisalam. Zaczynamy 4 maja. Kurs trwa 11 tygodni, po jednym spotkaniu na tydzien 2h a od 32 tygodnia 2 razy w tygodniu. Szkoła jest darmowa i koło mnie wiec skorzystam.

Jezu dziewczny jestem w szoku. napislyscie ze przykladacie słuchawki z muzyka do brzucha i własnie to zrobilam i mała tak daje czadu jak nigdy. Ona naprawde to musi słyszec!!! Właczylam Mozart for babies z you tube :)

Moja właśnie słucha Mozarta :) wczoraj jak jej włączyłam trochę bardziej szalała, ale dziś też sobie podskakuje w brzuszku :)
    Dziś przeżyłam mega traumę, od jakiegoś czasu męczy mnie katar - dzisiaj chciałam wydmuchać nos i dostałam takiego mega krwotoku z nosa, nigdy w życiu czegoś takiego nie miałam... przeszło po jakimś czasie i po kilku godzinach znów chciałam leciutko wydmuchać nos i znów krwotok... :( teraz już całkiem boję się nos wydmuchać :(

Na pocieszenie przyszła przesyłka z rzeczami dla Anielki - pieluszki, becik, dla mnie rogal do spania i kilka innych :) ale to śliczne :)

Betty Boop lubi tę wiadomość

f2w3rjjgdlc19w86.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wygoniłam mojego po jogurty dla mnie :) zmotywowało go to że pozwoliłam mu kupić piwko.

Mała tańcuje mi w brzuchu a ja siedzę i to obserwuję z radością :D

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Kw14tuszek Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Właśnie wygoniłam mojego po jogurty dla mnie :) zmotywowało go to że pozwoliłam mu kupić piwko.

Mała tańcuje mi w brzuchu a ja siedzę i to obserwuję z radością :D

ja tak lubie leżeć i patrzeć jak mała wariuje w brzuchu :)

f2w3rjjgdlc19w86.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie zrobilam trzy kanapki z serem i ogórkiem.

Aśka_gdańsk lubi tę wiadomość

• alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    W Gliwicach podobno nie ma problemu ze znieczuleniem :) z tym ze slyszalam ze niskocisnieniowcy to przeciwwskazanie a patrzac na moja karte ciazy same 100/60 cisnienie...

Dzizas nie strasz! Ja jestem wybitnie niskociśnieniowa :(
    Słyszałam tylko, że niski wskaźnik płytek krwi może być przeciwwskazaniem, ale nic o ciśnieniu...

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kw14tuszek wrote:
    ja tak lubie leżeć i patrzeć jak mała wariuje w brzuchu :)

Ja też pod warunkiem że to nie boli, bo czasem potrafi przywalić

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Kw14tuszek Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Ja też pod warunkiem że to nie boli, bo czasem potrafi przywalić

racja - bywa już czasem mało przyjemne. Najgorzej jak mnie wali po pęcherzu - co chwile latam sikać :P

f2w3rjjgdlc19w86.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba tylko moj taki spokojny bo jeszcze ani razu nie zabolalo jak kopie. Nawet na pecherzu go nie czuje. Przekewa mi się, rusza ale nie boli... :)

• Aśka_gdańsk Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    A ja sobie zrobilam trzy kanapki z serem i ogórkiem.
    Ja wlasnie tez wciągnęłam trzy z serem, sałata i ogórkiem :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

gannyx8d18v6v8ew.png

2 poronienia( 2009 8tyg.[*], 2015 8tyg.[*] )
  • oLena31 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaaa wrote:
    Dzizas nie strasz! Ja jestem wybitnie niskociśnieniowa :(
    Słyszałam tylko, że niski wskaźnik płytek krwi może być przeciwwskazaniem, ale nic o ciśnieniu...

Ja też nie słyszałam o przeciwwskazaniu przy niskim ciśnieniu. Notorycznie mam niskie, a miałam zewnątrzoponowe dwa razy i nikt nie mówił, że coś nie tak będzie...

Penelope30, alicjaaaa lubią tę wiadomość

oar8dqk3x9r0pd8r.png
    klz9cwa1o806vcvk.png
  • SyHa85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    To chyba tylko moj taki spokojny bo jeszcze ani razu nie zabolalo jak kopie. Nawet na pecherzu go nie czuje. Przekewa mi się, rusza ale nie boli... :)

Mnie tez nie boli. Chce jeszcze kopniaczkow :-)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • Ania_1986 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam dwa jogurty truskawkowe, o jak mi dobrze :D a zaraz zrobię sobie jakąś bułę i kolacja zaliczona :D

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na "targu" ciuchowo-warzywowo-firanowo-itd i w Pepco.
    W Pepco kupiłam 2 pary biodzaków po 5,99 - są na promocji i niedrapki za 1,99 - śliczne :)
    Sobie leginsy i koszulkę ala T-shirt, córce stanik/leginsy i sobie też stanik :)
    Te bez fiszbin z allegro - beznadziejne - cycki jak placki ;)

A na targu oprócz warzyw, mężowi koszulek/skarpet/majtów, sobie też majty w większym rozmiarze ;) kupiłam śliczną bluzkę w kwiaty z miejscem na brzuszek do samego 9 miesiąca i do tego biały żakiecik to i to po 35zł/szt :) Jeszcze 2 koszule nocne do karmienia guziczki mają.
    Może jutro zrobie foto bluzki i żakietu i wrzucę :)

Jutro rano do gin po L4, chciałabym USG czy pępowina nie zagraża małej bo shizy mam jak się np dzień rusza a dzień nic jak dziś...

Zobaczymy czy zrobi, ale nie liczę zbytnio.

Matko zjadłam kolacje- po powrocie z targu= 2 pałeczki z kurczaka jeden malutki ziemniaczek i 8 plastrów ogórka, druga kolacja po 2h pomidor pocięty 1/2 szt - ten bawole serce z pysznym miąszem z ogórkiem w kostkę, kiełkami rzeżuchy, koperkiem, solą i śmietanką :) MNIAM!!! zagryzłam wszystko małą kanapką z żółtym serem i mała paczuszka ciasteczek typu Lupetitki :)
    Mam nadzieję, że mi do jutra wystarczy :)

Oglądam Top Chefa i zawsze nabieram apetytu w trakcie...

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oLenka uspokoiłaś mnie. A jakie lody brałaś? Też zaraz wyciągne męża do McD i nie wiem czy chcę flurry czy zwykłe z toffi.

‹‹ 1106 1107 1108 1109 1110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ