X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oLena31 wrote:
    Ja też nie mogę się oprzeć słodyczom, ciastu, lodom z maka, burgerom, pizzy i coli ;) no nic na to nie poradzę ;) Dobrze, że jakieś zdrowe rzeczy mi też wchodzą w międzyczasie ;)
    I na zdrowie kochana ;)

oLena31 lubi tę wiadomość

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio mam fazę na zielone kwaśne jabłka. Codziennie muszę jedno wciagnąć :-D

oLena31 lubi tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • bella6 Debiutantka

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malika89 wrote:
    Mi po iladianie było zawsze gorzej... Moja mama też tak miała.
    Ja polecam Trivagin na infekcje :)
    Na infekcje dobre są też takie globulki dopochwowe Gynauxil. Również przy bolesnych stosunkach, suchości pochwy itp. można je stosować:) Mi pomogły.

bella
  • blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny <3
    Nie było mnie kilka dni, miałam problem z internetem, niestety nie jestem w stanie Was nadrobić ;)

Byłam dziś na obciążeniu glukozą, powiem Wam że więcej się bałam niż to było warte, na czytałam się i na słuchałam innych nie potrzebnie, bez problemu wypiłam 75gram glukozy, jak to powiedział mój mąż jednym duszkiem ;)
    w laboratorium kazali mi wcisnąć pół cytryny, nawet dobre, choć bardzo słodkie, ale że ja jestem łasuch to nie miałam problemu z wypiciem, wiadomo te dwie godziny czekania mnie wymęczyły, ale tak to spoko :)
    Teraz tylko czekać za wynikami i oby były dobre.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 18:10

malika89, SyHa85 lubią tę wiadomość

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka83 wrote:
    Dziewczyny macie sposób na nie jedzenie w ciąży???
    Załamałam się dziś, jestem taka głodna nie potrafię się najeść niczym, co pół gdz jem i okazuje się że 9,5 kg na +
    Masakra okropna!!!
    Prawie 10kg, a to dopiero 23 tydzień!
    Z córką przytyłam 18kg wiec już dużo, ale tu bedzie 40 chyba, jeszcze 17 tygodni!!!!
    Jem warzywa, owoce, pije itd i nic głodna jak diabli, nawet ograniczam się ze słodyczami, jedynie lody i arbuz to podjadam na maxa.
    Cały czas chodzę i coś robię bo ból żeber nie da nawet usiąść, wiec ruchu - umiarkowanego sporo, na zasadzie spaceru, nie wiem co robić...
    Nie zrzucę 30kg po ciąży, najwyżej z 10 a reszta zostanie a jak karmić znów nie dam rady to bede wieeelka i gruba :/

Dokładnie wiem co czujesz, u mnie też prawie 10 kg na plusie, a jeszcze nie tak dawno mówiłam że mam 7 :(
    a gdzie ponad 3 miesiące, też się obawiam że przytyje ponad 20 kg.
    U mnie również ciągle malutka ma mało, ciągle by jadła, co po chwilę jem, ledwie zjem coś i za chwilę znowu muszę. A moim zdaniem zdrowo się odżywiam, malutka nie lubi fast foodów, więc na szczęście ich nie jem, jem codziennie owoce warzywa, uwielbiam winogrona bezpestkowe, wczoraj kupiłam pół kg i prawie je całe w jeden dzień zjadłam ;) jedyny minus to słodkie ale jem je w małych ilościach.
    Wiadomo najważniejsze że malutka rośnie i teraz potrzebuje coraz więcej, niestety my mamy nic na to nie poradzimy, musimy teraz się cieszyć a martwić się będziemy o kg po porodzie ;)
    Będzie dobrze, najwyżej zamiast spacerować będziemy biegać z wózkami ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 18:22

paola89, SyHa85, Truskaweczka83 lubią tę wiadomość

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka_92 wrote:
    Alicjaaaa z skąd Ty jesteś, bo ja też chce rodzić w Rudzie Śląskiej :) i aż miło, że ktoś tu jest z okolic a nie wszystko ta północ... ;p ^^

Ja mieszkam obecnie w Katowicach, ale mój lekarz i mama mojej koleżanki - położna pracują właśnie w Rudzie Śl. Dlatego bardzo mocno zastanawiam się nad tym szpitalem. Chciałabym się tylko upewnić, jak wygląda sprawa podawania znieczulenia, porodów rodzinnych itd., bo wiem, że w niektórych placówkach robią problemy...

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaaa wrote:
    Ja mieszkam obecnie w Katowicach, ale mój lekarz i mama mojej koleżanki - położna pracują właśnie w Rudzie Śl. Dlatego bardzo mocno zastanawiam się nad tym szpitalem. Chciałabym się tylko upewnić, jak wygląda sprawa podawania znieczulenia, porodów rodzinnych itd., bo wiem, że w niektórych placówkach robią problemy...
    O to więcej nas ze Śląska :) ja też Katowice

_cherryLady, alicjaaaa lubią tę wiadomość

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • Friend Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja dołączyłam do Mam puszczających brzuszkowi Mozarta :-)

Betty Boop lubi tę wiadomość

8p3ogov3mui4evm6.png
  • Stokrotka_92 Przyjaciółka

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend wrote:
    i ja dołączyłam do Mam puszczających brzuszkowi Mozarta :-)

ja próbowałam ,ale mam kiepskie słuchawki, takie, że tylko jedną stronę mogę przystawić do brzuszka

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaaa wrote:

Nie słyszałam, żeby były problemy, właśnie dużo kobiet chce tam rodzić i sobie chwiali :) ale w maju mam szkołe rodzenia przy szpitalną to powinnam się dowiedzieć takich rzeczy :)

• alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka_92 wrote:
    Nie słyszałam, żeby były problemy, właśnie dużo kobiet chce tam rodzić i sobie chwiali :) ale w maju mam szkołe rodzenia przy szpitalną to powinnam się dowiedzieć takich rzeczy :)

oooo, właśnie tam? Kurcze ja cały czas się wahałam z tą szkołą i boję się, że się zagapiłam.. :/ Można się jeszcze zapisać? Ile kosztuje?

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna, truskaweczka- czyli jestesmy we trzy :) a nie same :) kg schodza tez przeciez jeszcze kilka tyg PO porodzie w ramach jak bedzie ubywac nam krwi, wody zatrzymanej w org- sama macica z mandadynki przekszgalcila sie w arbuza- ona tez sie obkurczy takze spokojnie. Jakbysmy sie obzeraly i tyle to inna sprawa ale jedzac ciut wiecej- spoko :) poza tym- moja znajoma 16 kg przytyla do 31 tc- tyla z zabojcza predkoscia. A do 38 tc juz nie przytyla ani grama. Teraz tydz po porodzie ma 2 kg wiecej niz przed ciaza czyli 14 w tydzidn zeszlo. Bedzis kp wiec reszta tez pewnie zejdzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 18:53

paola89, Truskaweczka83, blondyna5555 lubią tę wiadomość

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaaa wrote:
    oooo, właśnie tam? Kurcze ja cały czas się wahałam z tą szkołą i boję się, że się zagapiłam.. :/ Można się jeszcze zapisać? Ile kosztuje?

no bo mówimy o szpitalu na Goduli, prawda? ;) szkoła za darmo, myślę że można jeszcze, nie wiem kiedy dokładnie rusza, bo mam dzwonić po 3 maja się dowiedzieć :)

alicjaaaa lubi tę wiadomość

• _cherryLady Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Gliwicach podobno nie ma problemu ze znieczuleniem :) z tym ze slyszalam ze niskocisnieniowcy to przeciwwskazanie a patrzac na moja karte ciazy same 100/60 cisnienie...

bobas.gif

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    W Gliwicach podobno nie ma problemu ze znieczuleniem :) z tym ze slyszalam ze niskocisnieniowcy to przeciwwskazanie a patrzac na moja karte ciazy same 100/60 cisnienie...
    serio? ja mam 90/50 prawie cały czas...

• _cherryLady Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka_92 wrote:
    serio? ja mam 90/50 prawie cały czas...
    Noo tak gdzies czytalam :P

bobas.gif

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady to jak z Gliwic jesteś to chodzisz może na fitnes w ciąży w Gliwicach?

• _cherryLady Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie :))

bobas.gif
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam wlasnie od tej kolezanki u ktorej ogladalam ciuszki. Wybralam tylko kilka rzeczy ktore mi sie podobaly i kilka slicznych czapeczek i chlopiecych kapelusikow.

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mam niskie ciśnienie, nie straszcie...

‹‹ 1105 1106 1107 1108 1109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ