X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oLena31 wrote:
    Ja też nie mogę się oprzeć słodyczom, ciastu, lodom z maka, burgerom, pizzy i coli ;) no nic na to nie poradzę ;) Dobrze, że jakieś zdrowe rzeczy mi też wchodzą w międzyczasie ;)
    I na zdrowie kochana ;)

oLena31 lubi tę wiadomość

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio mam fazę na zielone kwaśne jabłka. Codziennie muszę jedno wciagnąć :-D

oLena31 lubi tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • bella6 Debiutantka

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malika89 wrote:
    Mi po iladianie było zawsze gorzej... Moja mama też tak miała.
    Ja polecam Trivagin na infekcje :)
    Na infekcje dobre są też takie globulki dopochwowe Gynauxil. Również przy bolesnych stosunkach, suchości pochwy itp. można je stosować:) Mi pomogły.

bella
  • blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny <3
    Nie było mnie kilka dni, miałam problem z internetem, niestety nie jestem w stanie Was nadrobić ;)

Byłam dziś na obciążeniu glukozą, powiem Wam że więcej się bałam niż to było warte, na czytałam się i na słuchałam innych nie potrzebnie, bez problemu wypiłam 75gram glukozy, jak to powiedział mój mąż jednym duszkiem ;)
    w laboratorium kazali mi wcisnąć pół cytryny, nawet dobre, choć bardzo słodkie, ale że ja jestem łasuch to nie miałam problemu z wypiciem, wiadomo te dwie godziny czekania mnie wymęczyły, ale tak to spoko :)
    Teraz tylko czekać za wynikami i oby były dobre.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 18:10

malika89, SyHa85 lubią tę wiadomość

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka83 wrote:
    Dziewczyny macie sposób na nie jedzenie w ciąży???
    Załamałam się dziś, jestem taka głodna nie potrafię się najeść niczym, co pół gdz jem i okazuje się że 9,5 kg na +
    Masakra okropna!!!
    Prawie 10kg, a to dopiero 23 tydzień!
    Z córką przytyłam 18kg wiec już dużo, ale tu bedzie 40 chyba, jeszcze 17 tygodni!!!!
    Jem warzywa, owoce, pije itd i nic głodna jak diabli, nawet ograniczam się ze słodyczami, jedynie lody i arbuz to podjadam na maxa.
    Cały czas chodzę i coś robię bo ból żeber nie da nawet usiąść, wiec ruchu - umiarkowanego sporo, na zasadzie spaceru, nie wiem co robić...
    Nie zrzucę 30kg po ciąży, najwyżej z 10 a reszta zostanie a jak karmić znów nie dam rady to bede wieeelka i gruba :/

Dokładnie wiem co czujesz, u mnie też prawie 10 kg na plusie, a jeszcze nie tak dawno mówiłam że mam 7 :(
    a gdzie ponad 3 miesiące, też się obawiam że przytyje ponad 20 kg.
    U mnie również ciągle malutka ma mało, ciągle by jadła, co po chwilę jem, ledwie zjem coś i za chwilę znowu muszę. A moim zdaniem zdrowo się odżywiam, malutka nie lubi fast foodów, więc na szczęście ich nie jem, jem codziennie owoce warzywa, uwielbiam winogrona bezpestkowe, wczoraj kupiłam pół kg i prawie je całe w jeden dzień zjadłam ;) jedyny minus to słodkie ale jem je w małych ilościach.
    Wiadomo najważniejsze że malutka rośnie i teraz potrzebuje coraz więcej, niestety my mamy nic na to nie poradzimy, musimy teraz się cieszyć a martwić się będziemy o kg po porodzie ;)
    Będzie dobrze, najwyżej zamiast spacerować będziemy biegać z wózkami ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 18:22

paola89, SyHa85, Truskaweczka83 lubią tę wiadomość

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka_92 wrote:
    Alicjaaaa z skąd Ty jesteś, bo ja też chce rodzić w Rudzie Śląskiej :) i aż miło, że ktoś tu jest z okolic a nie wszystko ta północ... ;p ^^

Ja mieszkam obecnie w Katowicach, ale mój lekarz i mama mojej koleżanki - położna pracują właśnie w Rudzie Śl. Dlatego bardzo mocno zastanawiam się nad tym szpitalem. Chciałabym się tylko upewnić, jak wygląda sprawa podawania znieczulenia, porodów rodzinnych itd., bo wiem, że w niektórych placówkach robią problemy...

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaaa wrote:
    Ja mieszkam obecnie w Katowicach, ale mój lekarz i mama mojej koleżanki - położna pracują właśnie w Rudzie Śl. Dlatego bardzo mocno zastanawiam się nad tym szpitalem. Chciałabym się tylko upewnić, jak wygląda sprawa podawania znieczulenia, porodów rodzinnych itd., bo wiem, że w niektórych placówkach robią problemy...
    O to więcej nas ze Śląska :) ja też Katowice

_cherryLady, alicjaaaa lubią tę wiadomość

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • Friend Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja dołączyłam do Mam puszczających brzuszkowi Mozarta :-)

Betty Boop lubi tę wiadomość

8p3ogov3mui4evm6.png
  • Stokrotka_92 Przyjaciółka

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend wrote:
    i ja dołączyłam do Mam puszczających brzuszkowi Mozarta :-)

ja próbowałam ,ale mam kiepskie słuchawki, takie, że tylko jedną stronę mogę przystawić do brzuszka

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaaa wrote:

Nie słyszałam, żeby były problemy, właśnie dużo kobiet chce tam rodzić i sobie chwiali :) ale w maju mam szkołe rodzenia przy szpitalną to powinnam się dowiedzieć takich rzeczy :)

• alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka_92 wrote:
    Nie słyszałam, żeby były problemy, właśnie dużo kobiet chce tam rodzić i sobie chwiali :) ale w maju mam szkołe rodzenia przy szpitalną to powinnam się dowiedzieć takich rzeczy :)

oooo, właśnie tam? Kurcze ja cały czas się wahałam z tą szkołą i boję się, że się zagapiłam.. :/ Można się jeszcze zapisać? Ile kosztuje?

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna, truskaweczka- czyli jestesmy we trzy :) a nie same :) kg schodza tez przeciez jeszcze kilka tyg PO porodzie w ramach jak bedzie ubywac nam krwi, wody zatrzymanej w org- sama macica z mandadynki przekszgalcila sie w arbuza- ona tez sie obkurczy takze spokojnie. Jakbysmy sie obzeraly i tyle to inna sprawa ale jedzac ciut wiecej- spoko :) poza tym- moja znajoma 16 kg przytyla do 31 tc- tyla z zabojcza predkoscia. A do 38 tc juz nie przytyla ani grama. Teraz tydz po porodzie ma 2 kg wiecej niz przed ciaza czyli 14 w tydzidn zeszlo. Bedzis kp wiec reszta tez pewnie zejdzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 18:53

paola89, Truskaweczka83, blondyna5555 lubią tę wiadomość

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaaa wrote:
    oooo, właśnie tam? Kurcze ja cały czas się wahałam z tą szkołą i boję się, że się zagapiłam.. :/ Można się jeszcze zapisać? Ile kosztuje?

no bo mówimy o szpitalu na Goduli, prawda? ;) szkoła za darmo, myślę że można jeszcze, nie wiem kiedy dokładnie rusza, bo mam dzwonić po 3 maja się dowiedzieć :)

alicjaaaa lubi tę wiadomość

• _cherryLady Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Gliwicach podobno nie ma problemu ze znieczuleniem :) z tym ze slyszalam ze niskocisnieniowcy to przeciwwskazanie a patrzac na moja karte ciazy same 100/60 cisnienie...

bobas.gif

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    W Gliwicach podobno nie ma problemu ze znieczuleniem :) z tym ze slyszalam ze niskocisnieniowcy to przeciwwskazanie a patrzac na moja karte ciazy same 100/60 cisnienie...
    serio? ja mam 90/50 prawie cały czas...

• _cherryLady Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka_92 wrote:
    serio? ja mam 90/50 prawie cały czas...
    Noo tak gdzies czytalam :P

bobas.gif

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady to jak z Gliwic jesteś to chodzisz może na fitnes w ciąży w Gliwicach?

• _cherryLady Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie :))

bobas.gif
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam wlasnie od tej kolezanki u ktorej ogladalam ciuszki. Wybralam tylko kilka rzeczy ktore mi sie podobaly i kilka slicznych czapeczek i chlopiecych kapelusikow.

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mam niskie ciśnienie, nie straszcie...

‹‹ 1105 1106 1107 1108 1109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ